Okb den kurtulanlar, ya okb değilde başka bir rahatsızlıksa

novelll

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
2.087
879
358
İyi akşamlar arkadaşlar? Okb rahatsızlığı olupta kurtulan var mı? İlaç tedavisi alıyorum, bi yandan da korkuyorum ya başka bir rahatsızlıksa, daha çözümsüz bi rahatsızlıksa psikotik bi durum falan? Bana akıl vericek olanınız var mı?

Teşhisiniz uzman bir psikiyatr tarafından okb olarak konduysa okb'sinizdir,kesin,net.
En az 10 yıl eğitim alıyor psikiyatr doktorlar,yanılmış olma ihtimali yok kısacası.
Obsesyonunuz yine devreye girmiş,zihniniz üretiyor bu düşünceleri.

Teşhisiniz uzman bir psikiyatr tarafından okb olarak konduysa okb'sinizdir,kesin,net.
En az 10 yıl eğitim alıyor psikiyatr doktorlar,yanılmış olma ihtimali yok kısacası.
Obsesyonunuz yine devreye girmiş,zihniniz üretiyor bu düşünceleri.
Alanında iyi bi psikiyatr ama işte öyle saçma düşünsel takıntılarım var ki, kendi kendime psikotik miyim diyorum

Biz ne desek boş biliyorum siz bunları düşünmeye devam edeceksiniz.
Yakında ilaçlar etkisini göstermeye başlar siz de rahatlarsınız.

Annem nerdeyse 10 yil tedavi gordu sonunda kurtukdu uc yildir ilac kullanmiyor. Okb cok zorlu bir surec ailenin destegi onemli. Tek basina yanlizca ilacla asamazsin. Senin takintilarin ne yonde bilmiyorun annemin temuzlik ve dini acidan obsesyonyanlari kompulsyona cevrilmisti. Doktorlar artik duzelmez demislerd cok ilerlemosti artik kapiya bike el surmuyor annesini bile opmuyordu on yil sonunda kurtuldu. Darisi size. Bu soruyu size zateb okb niz sorduruyo. Guvenin ve dirayetli olun inanin

kendimi bildim bileli takıntılarım vardı çocukluğum bile bu takıntılarla geçmiş ama ailemin cahilliği farkedilmemiş . Üniversiteye başlayınca iyice gün yüzüne çıktı ve bir psikiyatriye gittim okb denildi uzun yıllar ilaç kullandım mezun oldun işe başladım evlendim çocuğun oldu. Bu süreçte tamamen hastalığı atlattım sandım taki bebeğim olana kdr tekrar tüm korkularım endişelerim ve takıntılarım gün yüzüne çıktı şunu yapmazsam ölürüm bebeğim annesiz kalır tarzında. Üstelik bu kez üzerine anksiyete bozukluğu da eklenmiş. Yani tedavisi zor ve cok uzun sürüyor ama sanırım ben böyle yaşamaya alıstım sadece bu endişe ve kaygılar beni bazen cok yoruyor. İnşallah senn tedavin daha kısa ve kökten çözüm içer3cek sekilde olur

kendimi bildim bileli takıntılarım vardı çocukluğum bile bu takıntılarla geçmiş ama ailemin cahilliği farkedilmemiş . Üniversiteye başlayınca iyice gün yüzüne çıktı ve bir psikiyatriye gittim okb denildi uzun yıllar ilaç kullandım mezun oldun işe başladım evlendim çocuğun oldu. Bu süreçte tamamen hastalığı atlattım sandım taki bebeğim olana kdr tekrar tüm korkularım endişelerim ve takıntılarım gün yüzüne çıktı şunu yapmazsam ölürüm bebeğim annesiz kalır tarzında. Üstelik bu kez üzerine anksiyete bozukluğu da eklenmiş. Yani tedavisi zor ve cok uzun sürüyor ama sanırım ben böyle yaşamaya alıstım sadece bu endişe ve kaygılar beni bazen cok yoruyor. İnşallah senn tedavin daha kısa ve kökten çözüm içer3cek sekilde olur
İnşallah sizde kurtulursunuz bu hastalıktan. Bende kendimi bildim bileli pençesindeyim; bazen az bazen çok. Yine o çok olan dönemlerin birindeyim. Hiç bi zaman düzelemeyecek gibiyim.

Gecmez bu hastalık tam kurtuldum dersin bakarsın icindesin yani Rabbimin bir sinavi ama bende 20 yıldır içindeyim tedavi oluyorum düzeliyor en fazla 2 yıl sürüyor sonra birsey tetikliyor sil baştan yine basliyorsun bir çok Dr ve piskologa gittim yararları oluyor ama dediğim gibi tekrarlıyor Allah hepimize sabır versin inşallah

Annem nerdeyse 10 yil tedavi gordu sonunda kurtukdu uc yildir ilac kullanmiyor. Okb cok zorlu bir surec ailenin destegi onemli. Tek basina yanlizca ilacla asamazsin. Senin takintilarin ne yonde bilmiyorun annemin temuzlik ve dini acidan obsesyonyanlari kompulsyona cevrilmisti. Doktorlar artik duzelmez demislerd cok ilerlemosti artik kapiya bike el surmuyor annesini bile opmuyordu on yil sonunda kurtuldu. Darisi size. Bu soruyu size zateb okb niz sorduruyo. Guvenin ve dirayetli olun inanin
Geçiomu gerçekten.O kadar saçmaleyler füşünüosunki.Bende kaygı,depresyon ,üzüntü hepsi var.Kendim düşünüp sonra da kalbim çarpıyor.Allahım tüm hastalara şifa versin.

Tamamen kişisel olan fikrimi paylaşmak istedim. Okb ilaçla etkileri azaltılır ama temelden kurtulmak istiyorsanız bu rahatsızlıgın da diğer tüm psikolojik rahatsızlıklarda olduğu gibi nedenine inmeniz gerekir. Aile mi bir yakınınız mı eşiniz mi ,sizde iz bırakan birkaç anı mı sizin bu kaygılı kişilik bozukluğunuza sebep olan her neyse ondan kurtulmak gerekir. Hangi durumlarda kaygılanıyorsunuz,ne durumlarda daha rahat hissediyorsunuz. Unutmayın herkes kendi doktorudur bazı durumlarda doktor yeterli olamayabilir sizi anlamak için.

Tamamen kişisel olan fikrimi paylaşmak istedim. Okb ilaçla etkileri azaltılır ama temelden kurtulmak istiyorsanız bu rahatsızlıgın da diğer tüm psikolojik rahatsızlıklarda olduğu gibi nedenine inmeniz gerekir. Aile mi bir yakınınız mı eşiniz mi ,sizde iz bırakan birkaç anı mı sizin bu kaygılı kişilik bozukluğunuza sebep olan her neyse ondan kurtulmak gerekir. Hangi durumlarda kaygılanıyorsunuz,ne durumlarda daha rahat hissediyorsunuz. Unutmayın herkes kendi doktorudur bazı durumlarda doktor yeterli olamayabilir sizi anlamak için.
Ben kesinlille.katiliyorum
Hic ilac kullaadim ama bir donem hatirliyorum evden cikmaya korkuyordum herseyden korkar olmustum benim icin hayatta en onemli sey kariyerdi ve surekli bununla ilgili seyler donuyordu sonra Hayati Yeniden kesfedin diye bir kitap aldim ona calisirken Mod terapisini aldim beraber yurutmeye calistim enerjimi artirdim suan Allahin izniyle kendimin farkindayim hangi durumda tetiklendigimi gecmiste yanlis baglantilar ve yanlis cikarimlat yaptigimi kesfettim bunlarin yerine yeri geldikce dogru dusunceler yerlestirdim suanda dogru dusuncelerle devam ediyorum cok da mutluyum ve hayatimda inanilmaz iyi saglam adimlar var

Back
X