Okb derdi

Merhaba arkadaşlar. Okb hastasıyım, çalışıyorum, yakında bir bebeğim olacak. Bu hastalıkla ona nasıl bakacağım diye çok dert ediyorum. Bu titizlik hastalığıyla yaşamak çok zor. Eve ne getirsem yıkıyorum. Eşimin ailesi hastalığımı bilmiyor, bilse de anlamaz. Bebeğim olunca herkes ziyarete gelecek diye bile takıyorum şimdiden. Nasıl temizliycem evi. Bebeğimi her tuttuklarında bunalıcam. Her gün yıkamak istiycem. Lütfen ters şeyler yazmayın alınıyorum. Benim gibi olanlar varsa dertleşmek istiyorum.
Kardeşim OKB hastası o yüzden sizi anlıyorum. Ama tedavi olmanız şart, gerekirse emzirmeyip tedavi olmanız gerekiyor, çünkü emin olun bebeğin sağlığı ve mutluluğu için sizin sağlıklı ve mutlu olmanız şart. Geçmiş olsun.

Ben de ileri düzey OKB hastasıydım. 10 yıl tedavi gördüm. Doktor kontrollerinde ilaçları bırakarak hamile kaldım. Tabi hamile kalmadan önce doktora çok kez gidip ağladım yeniden başlayalım ilaçlara dayanamıyorum diye. Sonuç olarak bebek doğduktan sonra takıntıları bitti diyecek kadar azaldı. Mesela iki gündür yokluyor hissediyorum ama asla önceki gibi değil. Ve iki gün sonra yine rahatlayacağımı da biliyorum. Bebek benim en büyük hediyem oldu...

Halam Okb hemde ileri derece Allah yardım etsin ne diyeyim , inşlh bebek doğunca geçer

Merhaba, eşim OKB hastası. Bebegimiz dogdugunda ben de cok korkuyordum surekli bebegi yikamasindan falan ama oyle olmadi. Hele ek gıdaya geçtiğimizde cok sorun çıkacak diyordum çünkü eşimin yağ takıntısı var. Yemek yedikten sonra elini yıkaması yarım saat sürer. Bazen bana da uzun uzun elimi yıkattırırdı. Tabi el kadar sabiye böyle bir şeyi yaptırmak imkansız:) kendisi de kıyamaz kızına. Büyük bir problem olmadı yani.

Kuzenim okb tanısıyla uzun yıllar tedavi gördü,duşta banyo lifine domestos damlatmayı düşünüyorum diyecek boyuttaydı rahatsızlıgı,şu an 6 yasında bir oğlu var,geçen hafta birlikteydik,parkta yere düşen kurabiyeyi ,üfleyip çocuğa geri verdi :))

Canınızı sıkmayın üstesinden geliniyor.

Bende de var okb, ne kadar berbat bir şey olduğunu yaşayan bilir.
Tekrar farklı bir uzmana görünerek tedavi mi olsanız ?
Bir de genellikle okb'ye sebep olan farklı bir durum vardır altta yatan. Obsesyonlarınızın sebebi ne olabilir buna kafa yorun.
Çoğunlukla anksiyete bozukluğu oluyor bunun yanında. Tekrar başka bir uzmana gidin ve çevrenizde de sizin durumunuzu anlayıp işinizi zorlaştırmayıp kolaylaştıracak kişilerin olmasına özen gösterin. Anlayışsız insanlara tahammül etmek için sıkıntılı bir dönemdesiniz çünkü. Sizi yormasınlar.

Kuzenim okb tanısıyla uzun yıllar tedavi gördü,duşta banyo lifine domestos damlatmayı düşünüyorum diyecek boyuttaydı rahatsızlıgı,şu an 6 yasında bir oğlu var,geçen hafta birlikteydik,parkta yere düşen kurabiyeyi ,üfleyip çocuğa geri verdi :))

Canınızı sıkmayın üstesinden geliniyor.
Nasıl yaa çok iyiymiş :)

Merhaba arkadaşlar. Okb hastasıyım, çalışıyorum, yakında bir bebeğim olacak. Bu hastalıkla ona nasıl bakacağım diye çok dert ediyorum. Bu titizlik hastalığıyla yaşamak çok zor. Eve ne getirsem yıkıyorum. Eşimin ailesi hastalığımı bilmiyor, bilse de anlamaz. Bebeğim olunca herkes ziyarete gelecek diye bile takıyorum şimdiden. Nasıl temizliycem evi. Bebeğimi her tuttuklarında bunalıcam. Her gün yıkamak istiycem. Lütfen ters şeyler yazmayın alınıyorum. Benim gibi olanlar varsa dertleşmek istiyorum.
Sadece temizlik değil düşüncesel OKB de olabilir.
O bu yorumu istemem diye bir şey yok. Çocuğa sağlıklı bakabilmen gerek. Nasıl doğunca fazla yedirip çatlatmayacaksan fazla temizleyip cildini bozamazsın da.
Tedavi olmayı sürdür.
Burdan sana değnek dokunduramayız.
Alınacak bir şey de yok. Hastayım diyorsun tedavi ol diyoruz.

Back
X