Okuduğumu anlamıyorum bunları utanarak yazıyorum

Bundan sonra bir yol alabilir miyim acaba
Elbette olur,okumaya devam edin. Guzel eserler secersiniz,klasikler en guzeli mesela. İlginiz varsa İlber Ortayli,Halil İnalcik gibi yazarlarin da kitaplari guzel ve akicidir.

HERKESİ MUTLU EDEMEM ÇÜNKÜ BEN NUTELLA DEĞİLİM 😂

“Yapabilirsin”, “mutluluk ayağının altında kalmış kaldır da al”, “Yüzde yüz başarının anahtarı”, “sen bu değilsin”!!!
Kızlar direkt böyle şeyler yazmıyor, farkında olmadığımız küçük ayrıntıları hatırlatabiliyor bazen

Üniversite okuyup bitirdim yeni yeni sunavlara da hazırlanıyorum ama ben zor anladığımı farkettim. Dikkat dağınıklığı mı zeka azlığı mı kararsızım. Zekam düşük olsa ünüversite sınavını da geçemezdim diyorum. Okuduğum şeyi bir kaç kez okuyup öyle anlamlandırabiliyorum. Dikkattim mi yoğunlaşmıyor anlamıyorum. Sınavlara aşırı çalışarak girip geçtim hep çünkü hemen unutuyorum. Kitap okuma alışkanlığım yeni yeni başldı çare olur mu. Kitabı olurken de bir önceki oluduğum cümleyi unutabiliyorum
Kafanız da cok mu sey var kafanız cok doluysa dağılıyor toparlayamiyor olabilirsiniz

Kafama binlerce düşünce geliyor burada haklısınız ama bunu engellemenin ayrıca bir yolu yok sanırım.
O yüzdendir yas aldıkça kafalarimiz daha cok doluyor ve yeni bilgi geldikçe eskiler unutuluyor bunun zekayla ilgisi yok bence bos düşünce ve olaylardan uzaklaşıp kendinizi rahatlatin anason cayi yeşil cay yada papatya da rahatltcdir tavsiye ederim ☺️

Kızlar direkt böyle şeyler yazmıyor, farkında olmadığımız küçük ayrıntıları hatırlatabiliyor bazen
İşin şakası onlar. Muhakkak ki bir kısmında bunlar yazmıyor. Yaşınız kaç bilmiyorum ama lise yıllarında Üstün Dökmen, Doğan Cüceloğlu falan çok okurdum ben de. Ama o yıllarda kalması gereken kitaplar onlar benim fikrimce. 17 yaşındayken olur, 30 yaşındayken olmaz...

Yıllarca çektiğim sıkıntının çaresinin, bir kitap kapağını açmakta olduğu bilseydim...
Bana çok güzel bir ışık oldunuz. Çoook mutluyum çocuk gibi. Zekamdan herşeyden tereddüt etme noktasına gelmiştim. Yaptığınız her yorum bana bir ilmek oldu, çok teşekkür ediyorum hepinize 🥰😍🍀

Üniversite okuyup bitirdim yeni yeni sunavlara da hazırlanıyorum ama ben zor anladığımı farkettim. Dikkat dağınıklığı mı zeka azlığı mı kararsızım. Zekam düşük olsa ünüversite sınavını da geçemezdim diyorum. Okuduğum şeyi bir kaç kez okuyup öyle anlamlandırabiliyorum. Dikkattim mi yoğunlaşmıyor anlamıyorum. Sınavlara aşırı çalışarak girip geçtim hep çünkü hemen unutuyorum. Kitap okuma alışkanlığım yeni yeni başldı çare olur mu. Kitabı olurken de bir önceki oluduğum cümleyi unutabiliyorum
Yalnız değilsin ülkemizdeki öğrencilerin neredeyse tamamına yakını okuduğunu anlamıyor. Malesef sebeplerinden beri küçüklükten biri kitap okuma alışkanlığı olmaması bunla başlayıp ezberci eğitim, düşünme becerilerini gerektiren derslerin olmaması vs vs. Diye devam ediyor. Yazarak not çıkararak çalışmayı deneyin

Merhaba
Bu tamamen kitap okumakla alakalı bir durum.
Ne kadar çok kitap okursanız beyniniz o kadar egzersiz yapar ve aktif olur.
Anlama yorumlama gelişir.
2+2 nasıl 4 ise sorunuzun cevabı da o kadar net

İşin şakası onlar. Muhakkak ki bir kısmında bunlar yazmıyor. Yaşınız kaç bilmiyorum ama lise yıllarında Üstün Dökmen, Doğan Cüceloğlu falan çok okurdum ben de. Ama o yıllarda kalması gereken kitaplar onlar benim fikrimce. 17 yaşındayken olur, 30 yaşındayken olmaz...
Peki, siz neler okuyorsunuz şuan

Yalnız değilsin ülkemizdeki öğrencilerin neredeyse tamamına yakını okuduğunu anlamıyor. Malesef sebeplerinden beri küçüklükten biri kitap okuma alışkanlığı olmaması bunla başlayıp ezberci eğitim, düşünme becerilerini gerektiren derslerin olmaması vs vs. Diye devam ediyor. Yazarak not çıkararak çalışmayı deneyin
Ezberci eğitim sistemi... Bu arada iyi ezber yaparım 😄😄

Kitap okumayı severim, ama eşim okumaz. Ona rağmen zekası ve hafızası çok kuvvetlidir. Tam olarak bununla ilgili olduğunu düşünmüyorum unutkanlığınızın. Dikkat eksikliği, vitamin eksikliği yada bir hastalığın başlangıcı bile olabilir. Uzman yardımını es geçmeyin derim.

Kitap okumayı severim, ama eşim okumaz. Ona rağmen zekası ve hafızası çok kuvvetlidir. Tam olarak bununla ilgili olduğunu düşünmüyorum unutkanlığınızın. Dikkat eksikliği, vitamin eksikliği yada bir hastalığın başlangıcı bile olabilir. Uzman yardımını es geçmeyin derim.
Tahlillerimi de yaptırayım mutlaka o zaman

Vaktinde babamla-anamla harçlık konusunda zorlanırdık, bi şey alacağım 20 lazım, "Baba 20 ver", çıkarır 15 verir, çıkarır 10 verir misal.

Sonra o parayla gittim "İknanın psikolojisi" adlı kitabı aldım, satış-pazarlamada ikna teknikleri.
Ardından babamın üzerinde denedim, istediğim parayı aldım, kitaplar cidden faydalı.

HERKESİ MUTLU EDEMEM ÇÜNKÜ BEN NUTELLA DEĞİLİM 😂

“Yapabilirsin”, “mutluluk ayağının altında kalmış kaldır da al”, “Yüzde yüz başarının anahtarı”, “sen bu değilsin”!!!

Ben bunu izledim.
"Sarılalım sıkı sıkı"da diyorlardı.
Teletabilerdi sanırım.

Kan değerlerinize baktırın B 12 eksikliği unutkanlık yapar

Konsantrasyonbozuklugu yasıyorsunuz. Dehb olabilir misiniz? Hepsınde hareketlılık olmuyor bazısında uyusukluk ve dıkkat eksıklıgı oluyor. İlaç tedavısı var

Back
X