Okuduklarım Başıma Gelirse

MutluHuzurluBereketli

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2016
3.839
4.899
133
Iyi akşamlar. Yorumlarım ve yaşadıklarım... Birine akıl vermek kolay da uygulamak cidden zormuş. Yorgunum, unutkanım, istediğim hiçbir şeyi yapamıyorum gönlümce ..Gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum. Bana el kızışın , ara bozuyorsun diyen, yaptığım temizliğin yemeği begenmeyen kadınla aynı evde yaşıyorum. Neyse ki kp var da her şeye karışamıyor. Son gelişinde " senin el lezzetin yok" mutfağa ben gireceğim demişti. 15 gündür Ben kendime ve kızıma yemek yapiyorum, o kendilerine yapıyor. Ben de onun yemeğini yemiyorum. Bu yazdıklarımı başkası yazsa "ver cevabını ne susuyorsun " drrdim. Susuyorum. Cocuk onlarla kaliyor düzgün yemek yemiyor , uyku uyumuyor. Bugün yanıma geldiler, cıvıl cıvıl olan çocuk put gb. Hiç kimseyle konuşmuyor, gülmüyor. Arkadaşlar noldu bu çocuğa diye sordu. Uyumuyor yemiyor ondan dedim. Okulda uyuttum, sonra gittiler. Bakıcıya götürmek konusunda bastıracağım. Orda bir düzeni var en azından. Esime göre aramiz cok iyiymis. Görünürde iyiyiz. Ben konusmuyorum pek. Cevap vermeyince iyiyiz tabi. O da kimse yokken der diyecegini, ozaman karışır. Esim ve kp varken hicbir şey demez, susar. Küsecek diye ağzımı açamıyorum. Sustukça birikiyorum.
Ne yapayım?
Misafir olarak geldiler uzak bir şehirden. Kışı burada çıkaracaklar maddi durumları olmadığı için. Her ay para gönderirdik, misafir de ederim. Sadece biraz bunaldım sanırım. Yaptığım hiçbir şeyi beğenmiyor ama sürekli guleryuz bekliyor. O her şeyi yaptığı için sürekli elaman etmem bekleniyor. Yapamıyorum. Kendimden taviz vermiyorum ama içsel bir yorgunluk benimki. Mesela geçen gün yalancı cezerye yapmak için havuç rendeledim. Kp çay yanında tatlı çok sever. Ne yapacagimi sordu kv söyledim. Havuçlu kek yap dedi. Hayır buna karar verdim dedim. Yaptirana kadar söyler. Ben kendi planladığını yaptım. Beğendi tarif istedi. Her şeyi ben bilirim, benim istediğim gb olmalı tavrı yoruyor beni. Huyu diyip susuyorum. Bakicimiz balkabağı verdi para almadı. Yarısını tatlı yaptım yarısi dolaraydı. Tatlı yaptı. Abartmadan söylüyorum 10 kere bu kabak güzel değil alınır mı dedi. Hiç ses etmedim ama bunaldim.
Güncelleme: Yeni konu açmak istemedim. Daha önce yaşadığımız bir olay tekrar gündeme geldi ve biz yine tepkisiz kaldık. Çok can sıkıcı bir durum. Kv daha önce eşim ben ve kızımın olduğu ortamda göğsünü komple açıp gel bende de meme var em demişti. Kızım gitmedi ama şok oldum. Dün akşam arkadaşlarla buluştum. Babaannesi dedesi evde diye onlara bıraktım. Aynı olay biz yokken yine tekrar etmiş. Kendisi anlattı. Göğsümü komple açtım , kızın bebeğini emziriyor gb yaptım, gel hadi dedim, sadece öylece baktı, dedesine gitti dedi. Dedesi kapat şunları demiş, kızım da kapat kapat demiş kapatmış. Gayet normal, gün içindeki bir aktivite gb anlatıyor. Sinirden müdürüm bir şey diyememek o kadar zor ki!

Son düzenleme:
Çalışıyorsunuz, neden aynı evdesiniz? Çocuğunuz kaç yaşında?

Tipik bi sorun ve çok klasik bi çözümü var; ev ayırmak. İnsanlar eşleriyle düzen uyduramıyor, boşanıyor. Kayınvalide, kayınpederle nasıl uydursun? Özel diye bir şey yok. Özgürlük yok. Esaret bildiğiniz.

Çalışıyorsunuz, neden aynı evdesiniz? Çocuğunuz kaç yaşında?

Tipik bi sorun ve çok klasik bi çözümü var; ev ayırmak. İnsanlar eşleriyle düzen uyduramıyor, boşanıyor. Kayınvalide, kayınpederle nasıl uydursun? Özel diye bir şey

Misafir olarak geldiler. Başım gözüm üzerine. Ne kadar kalacaklar bilmiyorum. Sormam zaten. Kızım bir buçuk yaşında.

Misafir olarak gelmişler bu durumda ev sahibi ve küçük olarak biraz daha görmezden gelseniz?örnek olarak elinin lezzeti yok dediğinde o zaman yemekler senden anne deyin hem işten kurtulursunuz hazır yemek ne güzel hem tatsızlık olmaz

Misafir olarak gelmişler bu durumda ev sahibi ve küçük olarak biraz daha görmezden gelseniz?örnek olarak elinin lezzeti yok dediğinde o zaman yemekler senden anne deyin hem işten kurtulursunuz hazır yemek ne güzel hem tatsızlık olmaz
Bir şey demiyorum zaten tatsızlık olmasın diye. Bedenen değil ama ruhen yorulduğumu hissediyorum.

Allah yardımcınız olsun o zaman. Misafir ayrıntısını yeni yazmışsınız, ona bi çare yok maalesef.

Annemle kayınvalidem de her şeye karışır, her şeyde daha iyi bildiklerini düşünürler. Aramızda çok yaş farkı var, bambaşka bir kuşaklar ve böyle büyüyüp böyle görmüşler. Bunun etkisinden çıkmaları çok zor. Sizde böyle değerlendirin.

Ruhen de yormayın kendinize yazık zaten eşiniz ve kp varken bi şey demiyormuş onlar yokken farklı bahanelerle farklı odalarda bulunun çıkabiliyorsanız evden dışarı çıkın..
Okuldan geldiğimde yorgun oluyorum ve kızla uyuyorum genelde. Bugün uyuyamadim

Simdi susarsaniz sonra bir gun yine patlarsiniz, yine kotu olursunuz. Simdi cektikleriniz de yaniniza kar kalir. Ne kadar erken sinir koyarsaniz o kadar iyi...
Yaptım, eşimle aramız bozuldu. Aile terapisinde bulduk kendimizi. Devam etmek istemedi.

Iyi akşamlar. Yorumlarım ve yaşadıklarım... Birine akıl vermek kolay da uygulamak cidden zormuş. Yorgunum, unutkanım, istediğim hiçbir şeyi yapamıyorum gönlümce ..Gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum. Bana el kızışın , ara bozuyorsun diyen, yaptığım temizliğin yemeği begenmeyen kadınla aynı evde yaşıyorum. Neyse ki kp var da her şeye karışamıyor. Son gelişinde " senin el lezzetin yok" mutfağa ben gireceğim demişti. 15 gündür Ben kendime ve kızıma yemek yapiyorum, o kendilerine yapıyor. Ben de onun yemeğini yemiyorum. Bu yazdıklarımı başkası yazsa "ver cevabını ne susuyorsun " drrdim. Susuyorum. Cocuk onlarla kaliyor düzgün yemek yemiyor , uyku uyumuyor. Bugün yanıma geldiler, cıvıl cıvıl olan çocuk put gb. Hiç kimseyle konuşmuyor, gülmüyor. Arkadaşlar noldu bu çocuğa diye sordu. Uyumuyor yemiyor ondan dedim. Okulda uyuttum, sonra gittiler. Bakıcıya götürmek konusunda bastıracağım. Orda bir düzeni var en azından. Esime göre aramiz cok iyiymis. Görünürde iyiyiz. Ben konusmuyorum pek. Cevap vermeyince iyiyiz tabi. O da kimse yokken der diyecegini, ozaman karışır. Esim ve kp varken hicbir şey demez, susar. Küsecek diye ağzımı açamıyorum. Sustukça birikiyorum.
Ne yapayım?
Misafir olarak geldiler uzak bir şehirden. Kışı burada çıkaracaklar maddi durumları olmadığı için. Her ay para gönderirdik, misafir de ederim. Sadece biraz bunaldım sanırım. Yaptığım hiçbir şeyi beğenmiyor ama sürekli guleryuz bekliyor. O her şeyi yaptığı için sürekli elaman etmem bekleniyor. Yapamıyorum. Kendimden taviz vermiyorum ama içsel bir yorgunluk benimki. Mesela geçen gün yalancı cezerye yapmak için havuç rendeledim. Kp çay yanında tatlı çok sever. Ne yapacagimi sordu kv söyledim. Havuçlu kek yap dedi. Hayır buna karar verdim dedim. Yaptirana kadar söyler. Ben kendi planladığını yaptım. Beğendi tarif istedi. Her şeyi ben bilirim, benim istediğim gb olmalı tavrı yoruyor beni. Huyu diyip susuyorum. Bakicimiz balkabağı verdi para almadı. Yarısını tatlı yaptım yarısi dolaraydı. Tatlı yaptı. Abartmadan söylüyorum 10 kere bu kabak güzel değil alınır mı dedi. Hiç ses etmedim ama bunaldim.
Cahili yenemezsin güzelim. Ya bu deveyi gudecen yada biraz daha para verinki kışa gelmesinler

Anlayabiliyorum sizi işiniz zor allah yardımcınız olsun ama işte misafir olunca elden bi şey de gelmez takmayın elinizden geldiği kadar
Takmayayım diyorum da bazen aklıma geliyor söyledikleri. Diyeyim diyorum sonra sus diyorum kendime. Bana kötü olacaksın. Çalışıyoruz. Haftalik yarim gun temizlige yardimci gelirdi. Onlar rahatsiz olmasin diye iptal ettim, kwndim yapiyorum. Kızım çok nadir oyuncak ister. Her istediğinde almayız. Evde aynı oyuncak kitap varsa anlatırız. Israr etmez. Evde olmayan bir oyuncağı aliriz. Geçen ay kukuli aldık minkisiyle beraber. Yapboz eşleştirme oyunlari alırım birlikte yapar eğleniriz. Çok oyuncak alıyorsunuz vs diyor. Tamam bir kere dese amenna. Üç beş kere diyince benim cinler tepeme üşüşüyor. Tripleks eviniz var , her şeyin en iyisi diye gezersiniz ama oğlunuza düğün yapamadınız, kömür alamıyorsunuz diyesim var yüzün e. Ama demiyorum. O istedigini demekte ozgur. Ben camasir yikamayi becemezmisim, evi supuremezmisim, yemwgim lezzetsizmis vs. Çalışıyorum harcıyorum. Kime nw diyorum

Pardon, neye devam etmek istemedi?
Esim terapiye devam etmwk istemwdi, cunku susarak ailesiyle arami duzelttim. Ama iletisim problemlerimiz hem esimle hem ailesiyle devam ediyor halbuki. Sadece iletisim kurmadigimiz icin duzeldigini saniyor ve psikologa gitmek istemiyor eşim.

Cahili yenemezsin güzelim. Ya bu deveyi gudecen yada biraz daha para verinki kışa gelmesinler
Ben veriyorum da esimin eli gitmiyor. Bizim iş ters. Eşim benim zorumla para gönderir. Sebebi ise bekarken veriyordum, annemle kardeşim yiyip içip gezdi benim halimi sormadı diyor. Doğuda çalışıyordu o zamnlar. Öyle dediğinde bir şey diyemiyorum. Borçları hiç bitmiyor diyor. Evliliğimizin ilk ayında ben bileziklerimi verdim. Çok acındırdı kv kendini kiyamadim. Onda da eşimle tartistik. Meger benden once esimi aramislar, o kasada verwmeyiz demis. Ihtiyacimiz var kizim, seni aradim, cunku onlar senin hakkn vs.dedi. Tamam anne hemen bozdurup gönderiyorum dedim. Eşime söyledim. Sen niye öyle dedin ben böyle dedim vs.bagirdi bana.sonra özür diledi. O günden sonra birbirimize ararlarsa söyle diyelim diye ortak karar aldık. Sonuç olarak maaşın tamamını göndersek yine de borçları bitmiyor.

Ben veriyorum da esimin eli gitmiyor. Bizim iş ters. Eşim benim zorumla para gönderir. Sebebi ise bekarken veriyordum, annemle kardeşim yiyip içip gezdi benim halimi sormadı diyor. Doğuda çalışıyordu o zamnlar. Öyle dediğinde bir şey diyemiyorum. Borçları hiç bitmiyor diyor. Evliliğimizin ilk ayında ben bileziklerimi verdim. Çok acındırdı kv kendini kiyamadim. Onda da eşimle tartistik. Meger benden once esimi aramislar, o kasada verwmeyiz demis. Ihtiyacimiz var kizim, seni aradim, cunku onlar senin hakkn vs.dedi. Tamam anne hemen bozdurup gönderiyorum dedim. Eşime söyledim. Sen niye öyle dedin ben böyle dedim vs.bagirdi bana.sonra özür diledi. O günden sonra birbirimize ararlarsa söyle diyelim diye ortak karar aldık. Sonuç olarak maaşın tamamını göndersek yine de borçları bitmiyor.
Onada tamam dediniz diğer kardeşlere niye gitmiyorlar. Ya ben bu tarz insanları döküntü gibi görüyorum insanın iliğini bosaltiyolar. Eşiniz ailesini tanıyor. Pekala bu kış kabul edemeyecez diyebilir.

Onada tamam dediniz diğer kardeşlere niye gitmiyorlar. Ya ben bu tarz insanları döküntü gibi görüyorum insanın iliğini bosaltiyolar. Eşiniz ailesini tanıyor. Pekala bu kış kabul edemeyecez diyebilir.
Iki kardeşler. Esimin bir kıź kardesi var. Ayni ilde kizinin evine gitmez. Gorumcem anasina gelir her gun. damadıyla da geliniyle de anlaşamıyor. Onun istediği gb çıkmamışız:) iki dünürleri ile de görüşmezler. Gorumcemin kv deli der, benimkine ne diyor bilemiyorum ama onu da begenmiyor. Sana ne ceyiz yapti ki der. Ona bile sustum. Çocuktan sonra tartışmalarımız başladı aslında. Çocuk bakımım konusunda laf ettiremedim. Orada çemkırdım. Bunlar sana bakamıyor mu dediğinde ne diyorsun sen dedim.

Ilk defa uzun süreli geldiler. Biz gittiğimizde de uzun kalmayız. Uzun süreli birlikte yaşamaya alışık olmadigim için farklı geliyor sanırım. Kendimi kısıtlanmış hissediyorum.

Back
X