Okul açılınca ne yapayım sizce?

AdventureTime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2016
932
397
53
Merhaba herkese.Biraz ergen meselesi malesef ama siz iyi akıl verirsiniz tecrübelisiniz o dönemleri geçirip bitirmişsinizdir :)
Bildiğiniz üzere yarın okullar açılıyor.Yaşım 16 lise 3.sınıf oluyorum.
2 tane arkadaşım var.Biriyle çok yakınım diğeriyle de çok aşırı olmasa da yakınım buluşur gezeriz.Bir de x kişisi var.Bu da bu 2 arkadaşımın sevmediği biri.Bu x kişisi beni de pek sevmiyor biraz dışlıyor gibi geldi.Ama bilemedim ben de yanlış anlıyor olabilirim.Benim de bayıldığım birisi değil yani ama ben kin de beslemiyorum.Neyse çok uzattım.

Çok yakın olan arkadaşım x kişisinden nefret ediyor.Çünkü x bi çocuğa aşık ve çocuğun yakın kız arkadaşlarından biri benim arkadaşımla çok samimi.Bu yüzden x benim arkadaşıma baya laf söylemiş instagramdan neden onunla arkadaşsın diye.Diğer ortak arkadaşlarından birinin hesabına girmiş arkadaşımı engellemiş.(İnstagramdan nefret ediyordum zaten şimdi iyice soğudum.)

Diğer arkadaşıma da okuldan bir çocuk baya takmıştı.Yine instagram üzerinden ona yazıyordu.En sonunda arkadaşım bu çocukla konuşmak istemiş artık yazmamasını söylemek için ciddi bir konuşma yapmak için okulda onunla yüz yüze konuşacakmış.Kimse görmesin diye de herkes dersteyken gidip konuşmuşlar arkadaşım derse girmemiş.Normalde biri derse gelmediğinde kimse pek takmaz.Ama bu sefer hoca sınıftayken ortalık bayağı karışmış."Hocaam şule yok" demiş birileri.
Sınıftan biri de ailesini arayalım belki başına bir şey gelmiştir bayılmıştır demiş.Babasını aramışlar şulenin.Ve en sonunda okuldaki bir çok öğretmen şuleyi o çocukla görmüş.(Ben bunları sonradan öğreniyorum çünkü o gün okula gitmemiştim.)
Sonra öğrendik ki ortalığı karıştıran x miş.X de şulenin neden derse gelmediğini biliyormuş.

Bu tip olaylar oldu işte arkadaşlarımla x arasında.Şule dediğim arkadaşım xle kavga edecekmiş.Üstelik aynı sınıftalar.Yakın arkadaşım da onun arkasında duracağını söylüyor.Ben "bence kavga etmeyin düzgünce söyleyin neden böyle yaptın diye ama üstüne falan yürümeyin sen hayırdır diye kavga çıkarmayın."
Arkadaşım da "valla ben onu da yaparım her türlü şuleye arka çıkarım saç baş olsalar da zaten kendi olayımdan dolayı da kızgınım ona" dedi.
Şimdi benim sorunum,ben bu kavgada arkadaşımın arkasında durayım mı? X bir şey yapsa tabii ki dururum ama şimdi aramızda hiçbir olay yokken de x ile neden kavga edeyim diyorum bir yandan.Mecbur kalmadıkça kavga etmeyen biriyim zaten beceremem de.Mecbur da kalmam genelde lafımı esirgemeyen biriyim ama insanlara ağır da konuşmam çok üstüme gelinmezse kibarımdır.
Kavgada arkadaşımın yanına gitmesem de bu sefer adventure arkamızda durmadı olur insanlara dedikodu olurum ne biçim arkadaş derler diye korkuyorum.Arkadaşlarım küser diye korkuyorum.
Çok yakın arkadaşımın sorunu,başkalarının olayına çok karışması.Çok iyi niyetli saf bi kızdır,amacı da yardım etmek biliyorum.Ama olayı şule yaşamış sen neden disiplinlik olmayı göze alıyorsun ki onlar aralarında halletsinler belki tatlıya bağlanacak ya da kapanacak gidecek.Arkadaşıma da kavga etme sen onlar halleder diyorum ama dinlemiyor.
Üstelik saç baş kavga eden kızları da çok itici bulurum.Çok basit gelir bana o görüntü.
Şule hesap sormaya giderken destek için yanında durayım mı? Yoksa hiç karışmayıp küsmeleri riskini mi alayım ?
Yoksa sadece ayırmak için mi gideyim?
Ne yapayım bilmiyorum ki.Olayların benimle hiç alakası yok ama yaşayanlar yakın dostlarım.Yine de ben bu kadar zaman geçmişken kavga edilecek bir durum göremiyorum ortada siz görüyor musunuz?
Ne yapayım ne diyeyim?
Bir an önce 12 olsam da herkes ygs lys ile uğraşmaktan bunlara zaman bulamasa.
Çok uzun olmuş kusura bakmayın lütfen.
 
Son düzenleme:
Saç baş kavga etmek nedir ya.Bir de bunun için plan mı yapıyorlar gerçekten ? Tavsiyem iki tarafa da karışma,sen kendi çizginde ilerle.

Ayrıca lise 3 ygs lys'ye başlamak için çok iyi,derslerinle meşgul ol,bunun için küsen çocuktur zaten.
 
Ortaokul öğrencisi gibi davranan arkadaşlarından uzak dur.
Ayrıca ygs için lise 3 den çalışmaya başlasan iyi edersin.
Soranlarada böyle şeylere vaktinin olmadığını geleceğini garanti altına alman gerektiğini ve bu yüzden derslerden başka birşeyle ilgilenmediğini söylersin
 
Bunun için plan yapmıyorlar sadece hesap soracaklar ama bunu da göze alarak gidiyorlar.Üstelik 1 kişinin karşısına 3-4 kişi gidecekler.Evet çalışacağım zaten sayısalım ve korkuyorum derslerden
 
Evet çalışacağım bu yıl sayısalcıyım dersler zor ve fiziğim iyi değil.Bu yıl düzenli çalışmayı düşünüyorum.
 
Kavganın ne zaman olacağı belli değil ki hem devamsızlığı da yıl sonunda ya da çok karlı buzlu günlerde kullanmayı düşünüyorum.
siz simdi cekiniyorsunuz ama kiza direk de ki ben gelemem.sana deger veriyorum ama boyle birseyin icinde bulunmak istemiyorum.kusecektir buyuk ihtimal ama dogru olan bu
 
Bu kadar uzun anlattığın dert hep erkeklerden kaynaklanıyor farkında mısın? X,Y hikaye güzelim siz şimdi üniversiteye hazırlanın
Farkındayım.Ben zaten erkek işleriyle uğraşmadım hiç hayatım boyunca.Hoşlandığım falan oldu tabi ama hiç sevgilim bile olmadı.Şu an derdim sınav zaten.Bir de bi hobi edinmek istiyorum o kadar.
 
Sizinkilerin derdi kavga değilse saç baş girmeyi düşünmüyorlarsa git ama olaya hiç karışma, konuşma o ortamda bile. olur da kavga çıkarsa ayırmaya çalışırsın. Sonuçta o yıllarda arkadaşlarına destek olmak vs önem verilen şeyler. Gerçek arkadaşımız değilmiş demekki gelmedi diye düşünebilirler.
Hanımefendiliğini bozmadan halledebilirsin bence bu konuyu.

Bir de lisede güzel arkadaşlıklar kurmaya bak, üniversitede hiç bi arkadaşlığın samimi olmadığını anlicaksın (herkes bitse de gitsek modunda oluyor) lise ortamını özleyeceksin. Ve dönüp dolaşıp yine lise arkadaşlarınla buluşunca en mutlu hissettiğini anlicaksın. Üniversite biraz öyle..
 
Ortamda bulunman kızlara saldirmani gerektirmez. Sadece yanında durursun. Laf söyleme. Mumkunse bu durumda bir sekilde okula o gün gitme. Bu yaslarda bizim arkamizda durmadı derler.
 
meslek lisesi mi orası yahu aklıma direkt saç baş dağınık ağzında sigara,küfür eden kızlar olarak geldi arkadaşların.

Kimsenin arkasında durma. sebep olarak da okulda adımın böyle olaylara karışmasını istemiyorum de. lisede erkek için kavga edilecek ve sen alakasız olarak niye katılacaksın ki? boşuna itibarını zedelersin.
 
asla böyle bir kavgaya bulasip imajini sarsma..kavgaci kizlar cok itici..hele de arkadas icin asla..seninle bu nedenle konusmayacaklarsa da konusmasinlar emin ol unv yeye gidince x mis y mis fasa fiso gelecek sana..kendinden ödün verme
 
Kendimi birden Kurtlar Vadisinin bayan versiyonunda zannettim
Guzelim neyin hesabini soruyorsunuz Allah askina ? Toplanip mahalle kizlari gibi adam mi doveceksiniz oldu olacak siyah takimlari da giyin tam olsun

Aklini basina al cnm okuluna bak, derslerine bak. O insanlardan da uzak dur.
 
Zaten bu yıl düzenli çalışacağım
Konuştuk o bağırmazsa bir şey demeyeceklermiş sadece konuşacaklarmış.Öyle belalı tipler değiller aslında
 
asla böyle bir kavgaya bulasip imajini sarsma..kavgaci kizlar cok itici..hele de arkadas icin asla..seninle bu nedenle konusmayacaklarsa da konusmasinlar emin ol unv yeye gidince x mis y mis fasa fiso gelecek sana..kendinden ödün verme
Ben de öyle düşünüyorum 10 yıl sonra adını bile hatırlamayacağım insanla durduk yerde neden kavga edeyim
 
Yok öyle tipler kesinlikle değiller.Erkek için kavga etmiyorlar ama kavga çıkmasının nedeni dolaylı yoldan erkek.Konuşacaklarmış sadece o bağırmazsa bir şey demeyeceklermiş.Bem bulaşmayacağım.
 
Ortamda bulunman kızlara saldirmani gerektirmez. Sadece yanında durursun. Laf söyleme. Mumkunse bu durumda bir sekilde okula o gün gitme. Bu yaslarda bizim arkamizda durmadı derler.
Evet öyle yapacağım zaten ben konuştum sadece yaptıklarını yüzüne vuracaklarmış.O bağırmazsa üstüne gitmeyeceklermiş.Ben de hepiniz bir anda gitmeyin ayrı ayrı gidip konuşun kendi olaylarınızı dedim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…