Okul bittikten sonra evlilik için 3 yıl beklemek ?

Çok tesekkur ediyorum güzel dileğiniz ve düşünceleriniz için. İstisnalar disinda evlenecek insan bulunca 1 sene bile beklemeyecek çoğu kadin 3 yillik florte 3 yil daha beklemeyi az buluyor. Karsit görüşte olmaya ve muhalefete bayiliyor bu forumdaki çoğu kadin neyse konuşan istediğini konusun takacagim yorumlar belli :)

Babamin evlilik dusuncemden henüz haberi yok. evde annemin sözü geçer o yüzden annem ne derse onu diyecek. :)

Her konuda anlasiyoruz. Pek çok hastaligim var iki yildir ayni öğrenci evini paylasiyoruz inan eğilip ayakkabı baglamama bile izin vermez belimde sorunlar varda. evin yemeğini temizliğini hep o yapar yaptirmaz. Merhameti sadece hayvanlara değil herkese yani. 3 yildir bir kere kirmadi beni uzmekten kirmaktan çok korkar karsisindakini. Zaten hayvan seven insan iyi insandır bunu çok iyi biliyorum. Okul bitirince maddi birikim yapip ikna edecegim artik. Anneleri arkadas etme fikrini de sevdim kanka olurlar kesin :) Sozlerini kulagima kupe yaptm merak etme :)

Annen sana cok duskun oldugu icin deilde sankii biraz parani harcamak istedigi icn gibime geldi. Benmde bi arkasimin babasi boleydi . Okadar okuttum maasini yemeden evlenemezsin demisti. Kiz kredi cekti vdrdi oyle evlenebildi

Ne anne babalar var ya, çocuğunu okutup evlendirmek babanın babalık görevidir...Evlenince o görev bitmiş olur maddi beklenti içinde olmak ne demek, durumu kötü olur muhtaç olur o zaman baş üstüne ama ihtiyacı yokken hele de kredi çektirmek...ne kadar bencilce, evladını yatırım olarak görüyor

Takacağın yorumlar Sadece senin düşüncen doğrultusunda olanlar ise niye buraya yazıyorsun anlamadım. İki yazından birinde 3 yıl bekle diyenlere bi gönderme yapıyorsun. Yok sevgisiz ve aşksızmış bunu diyenler yok aşk versinmiş vb. Belki de annesini dinleyipb3 yıl bekleyecek olanlar tam tersi aşkına sevgisine güveniyordur da beklemekle ilişkisinin laçkalaşmayacağına emindir. Bem de bi hata yapıp size bekleyin deme gafletinde bulundum da sığ sözlerinize istinaden cevap hakkımın doğduğunu düşündüm.

Hanimefendi ben bekle diyenlere değil saçma sapan, koca kacmiyor cok erkengibi yorum yapanlara can sikanlara yaptim o gondermeleri. Sizin de yorumunuz sacmaysa size de büyük zevk ile cevap vermisimdir. Ben konuyu askerlik için beklemeli mi diye actim beni ve iliskimi yargilamak kimsenin haddine degl yada kaba uslup ile yaklasmak. Askerligi bekle evlenme diyen dogru duzgun yorumlarin hepsini begendim verdgm cevaplara guzel dikkat etmissiniz ama isinize gelmeyen kisimlari es gecmissiniz. Benim buraya konu acmam insanlarin benle istedigi gibi saygzca, alakasizca konusmasi hakkini vermez. Benim sorunumun disina cikip yorum yapiyorsan ki tabiki yapma hakki var herkesin, alacagn cevabada yarabbi sukur diyeceksin. Sen nasil istedgni yaziyorsan bende istedigm cevabi veririm. Kibar olana kibarca, hak edene hak ettgi gibi.

Anneni en iyi sen tanıyosun 3 sene bekleyince gönlü olacaksa annemi de kırmazdım..zaten o kişiyi de sevdigini söylemişsin..
okuldan sonra 2-3 sene bence de çok ideal..birikim açısından olsun askerlik zaten 1 senesini alacak..ben bekle derim..

eniştene yumruk mu attı Kadına bak içine hulk kaçmış gibi 3 yıl saçma tabii o 3 yıl bitince başka şeyler çıkacak belki de hem kimin ne garantisi var yahu 3 yıl bekle ..Yalnız evliyken beklemek can sıkıcı olabiliyor,askere falan gidecekmiş ya ondan dedim ..Umarım annen sakinleşir o açana kadar açma konuyu da soğısın bari biraz

benim arkadasim evliyken asker yolu bekledi,hepi topu 5 ay.evini kapatip annesinin evinde kaldi filan.etrafi es dost akraba dolu olmasina ragmen cok bunaldi,nezaman gorsem agliyip sizliyordu artik onu oyle gordukce bana gulme geliyordu cunku cocuk ankarada,tehlikesiz rahat biyer aralari 4 saat otobusle.inan her haftasonu evci cikarmak icin gitti o cocugun yanina.tabi disi beni ici onu yakar,belki kiz yalniz diye ailesi baski yapiyordu bilemiyorum ama gordugum o askerlik zor geciyor.

Her lisans mezunu kısa dönem yapmıyor askerliği ya uzun dönem çıkarsa şansa ????

Ben mezun olduktan 1 sene sonra evlendim evet dediğin gibi hayatı eşimle sevdiğim adamla yaşıyorum. Ama benim askerlik gibi beklememi gerektirecek sebebim yoktu olsaydı kesin beklerdim

Annene bir hobi bulsan öncelikli olarak ..
Sonra da bu konuyu yavaş, yavaş işlesen annene senin vazgeçmediğini görünce o da mecbur yumuşayacaktır ..
Ama askerlik olayından sonra evlenseniz bence de çok daha sağlıklı ..

Bir ortayi bulamadiniz.
Onceki basligin okul biter bitmez evlenmek istiyordunuz hatta dugun oturma duzeni yapmistiniz.Hatta bu ne acele demistim de hersey hazir demistin.Ama ne annen biliyormus ne askerlik varmis.Bu normal degildi zaten.
Simdi 3 sene bahsi geciyor.Bence bu da normal degil.1sene icinde tum hazirliklarinizi yaparsiniz.Haziranda mezun olup agustosta askere gider.Ocak ayinda doner.Iş durumu hazirdi.Sende bu sirada kpss ye calisirsin.Ocaktan yaza kadarda dugun hazirliklari.Oldu bitti.3sene uzun bir surec.

Yalniz alinma ama annenin ruh hali bana normal gelmedi yaptiklari soyledikleri cok dengeli degil.Her anne kizlarina duskundur.30 yasindayim. Dun hastayim diye kendi elleriyle icirdi corbami.Ama annenin sanirim biraz problemleri var.Ablana bunlari yaptiysa senin evlilik surecinde cok daha beterini yapabilir.Psikolojik destek almali bence.Zehir edecek gibi gorunuyor sana belkide en guzel surecini.

Bu yaşadığının benzerini ben de yaşadım. 5 yıllık bir ilişkim vardı ve annemin sevgilimden yana bir sıkıntısı yoktu, ta ki konu evliliğe gelene kadar. Üniversite bitince evlilik hazırlıklarına başlayalım bir aileler tanışsın dedim kıyametler koptu. Bir sürü bahaneler bulundu. Oysaki ben de sevgilim de işi gücü olan insanlarız. Düzenlerimiz kurulu. Çok güzel bir evlilik teklifi aldım ve bunu duyurduğum için benimle aylarca konuşmadılar. Üstelik bir başıma başka bir şehirde yaşıyordum. Ama tavrını koyman gerek, niyetini kesinliğini göstermen gerek, zamanla onlar da anlıyorlar. Şimdi nişan hazırlığı içerisindeyiz ve ailemle hiçbir sıkıntımız yok çok şükür. Biraz sabır biraz da kararlılık gerekli, güzelce niyetini anlatman gerekli. Tekrar tekrar konuşmak gerekse de. Sonra alışıyorlar olayını şokunu atıyorlar.
Hayırlısı olsun hakkınızda :)

ya üç sene neden boşu boşuna bekleyesiniz ki zaten 3 senedir birlikteymişsiniz evlenin senin bu anlattıklarına göre 10 sene sonra bile evlensen annen tatmin olmayacak nasılsa ki eniştene falan yumruk atmış bu kafadaki insanı ben kaale alamazdım açıkcası

Zaten çocuk düşünen insanlar değiliz. Elbet hayat planlanılan gibi gitmiyor ama eşinin askerliğini bekleyen pek çok örnek var. Olamaz mı yani ? 3 yıl bekler miydiniz siz olsanız ?

canım ben subay eşiyim.. 2 sene mardin.de görev yaptı bekledik.. ilişkimizin uzaklıktan, beklemekten yıprandığı günler oldu.. evlendiğimizden beri aynı evin içinde allahıma binlerce kere şükür huzurluyuz.. çünkü birbirini seven, sayan insanlar arasındaki gereksiz bekleme süreleri insanları yoruyor.. benim eşim görevlere gidiyor, 2016da güneydoğuya gitme riski var.. 2 sene ayrı kalcaz, baba evinde kalma niyetim de yok allahıma şükür kendi evim var.. şu anda da bebek bekliyoruz..
yani demek istediğim 5,5 aylık bir askerlik ayrılığı yaşanacak sebebi ile 3 sene beklenmesi çoook ama çok saçma.. bak bedelli çıkıp çıkıp duruo.. bakarsın o zaman da çıkar.. kur evinin düzenini, sevdiğin adamla mutlu huzurlu yuvanı..

benim eşimin ailesi beni istemeye gelmedi zamanında tiyatrocuyum die.. eşim sildi attı ailesini ben sevdiğim kadınla bi ömür mutlu huzurlu olcam die.. nitekim kestiler seslerini kıstırdılar kuyruklarını geldiler özür dilemeye..
anlıyorum anneni kırmak, ezmek istemiyorsun ama evleneceğin erkeğe %100 güveniyorsan hayatının düzeni ve geleceğin için aileni karşına almayı da göze almalısın.. bence sen net ol herkes olur..

Anneniz 3 sene sonra da başka bir bahane üretir. Maddi durumunuza göre 1-15buçuk sene sonra düşünün derim.
Annemi dinleyip 3 yıl daha bekliyim dersen o da olabilir. Biz de eşimle 6 yıl bekledik,korktuğunuz gibi laçka bir durum olmadı.

Hanımefendi ben size dedim evlilik kaçmıyor ya diye ama hiç alıntı yapıp bana cevap vermediniz onun yerine saçmasapan başka mesajlarınızda konuşmayı tercih ettiniz. Aşksızlar onlar bulsa bi yıl beklemezler gibi yani önce siz kaçak dçvüşerek alıntı yapmadan gönderme şeklinde üstü kapalı bizim olan veya olmayan ilişkimize laf attınız. Ben de bikaç cümlemle hakkımda ömyargıya varan genellemeler yapılmasından nefret ederim. Sizin yaptığınızı yapmıştım dır Queen Bee, post: 38486095, member: 631184"]Hanimefendi ben bekle diyenlere değil saçma sapan, koca kacmiyor cok erkengibi yorum yapanlara can sikanlara yaptim o gondermeleri. Sizin de yorumunuz sacmaysa size de büyük zevk ile cevap vermisimdir. Ben konuyu askerlik için beklemeli mi diye actim beni ve iliskimi yargilamak kimsenin haddine degl yada kaba uslup ile yaklasmak. Askerligi bekle evlenme diyen dogru duzgun yorumlarin hepsini begendim verdgm cevaplara guzel dikkat etmissiniz ama isinize gelmeyen kisimlari es gecmissiniz. Benim buraya konu acmam insanlarin benle istedigi gibi saygzca, alakasizca konusmasi hakkini vermez. Benim sorunumun disina cikip yorum yapiyorsan ki tabiki yapma hakki var herkesin, alacagn cevabada yarabbi sukur diyeceksin. Sen nasil istedgni yaziyorsan bende istedigm cevabi veririm. Kibar olana kibarca, hak edene hak ettgi gibi.[/QUOTE]
Hanımefe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…