• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul gezisi...

Evet telefonunu götürecek giderse. Akşam babasına sordu eşim istemiyorum gitmeni kızım il dışına dedi, kızım peki baba dedi odasına gitti. Baktım odasında için için ağlıyor üzüldüm bu seferde.
ya paranoyaklık demeyin ama ne bilim teline bi çeşit takip programı koysanız o_Oaklıma bu geldi bi tek

Evet telefonunu götürecek giderse. Akşam babasına sordu eşim istemiyorum gitmeni kızım il dışına dedi, kızım peki baba dedi odasına gitti. Baktım odasında için için ağlıyor üzüldüm bu seferde.

ben kapıları filan çarpıp trip atıyodum heralde o yaşlarda. canım ya :(( kıyamazdım ben.

Çok zor bir karar, şehir dışı gezisi deyince bende şöyle bir kaldım açıkçası, velilerden de giden varmış, çocuğunuzun telefonu var mı? Yoksa eline bir telefon verseniz, arada bir yoklar durumunu öğrenirsiniz içiniz rahat eder, sınıf öğretmeni ve sınıf annelerinin de telefon numaralarını öğrenin göndercekseniz.

Telefonu var evet. Kızım ilk kez bu kadar istekli onun bu isteğini de kırmak istemiyorum. Sınıf öğretmenin telefonu var sınıf annelerinin de telefon numaralarını alırım kararımız olumlu olursa.

ben kapıları filan çarpıp trip atıyodum heralde o yaşlarda. canım ya :KK43:( kıyamazdım ben.
Özeniyorlar çocuklar, hele de sınıfından yoğun bir katılım olunca eğlenerek gidip gelme fikri hoşlarına gidiyor, onlarda haklı, ailelerde tedirgin olmakta haklı.
Zor bir durum.

ben kapıları filan çarpıp trip atıyodum heralde o yaşlarda. canım ya :KK43:( kıyamazdım ben.

Normalde öyle ergen tripleri var hatta geçen gün bir konu da açmıştım bununla ilgili ama bu sefer garip bir şekilde içine kapandı sanki çok istiyorum gitmeyi anne babamla bir de sen konuşsan söz arkadaşlarımdan öğretmenlerimden ayrılmayacağım dedi.

Bu soruyla 10 sene önce karşılaşsam kesinlikle aa tabi ki göndermelisin derdim. Zira bende okul gezilerinin hepsine katıldım. Sadece il dışı bir tane oldu ondada saatler daha makuldü. Ama şimdi büyüğü 6 yaşında iki çocuk annesiyim ve devir çok karışık. Bu konuyu geçenlerde eşimle konuştuk ve şöyle bir karar aldık. (ne diye şimdiden konuştunuz derseniz işte okul zamanı anıtkabir vs gezisi olursa gönderir miyiz otobüsü kullanan şoföre güvenir miyiz falan oradan açıldı mevzu konuştuk :) ) Öyle bir durumda şehirler arası yolculuğu biz kendi arabamız ile yapmayı şehir gezisi esnasında çocuğumuzu okul arkadaşlarının yanına dahil edip kafileyi uzaktan takip etmeyi kararlaştırdık dönüşte de yine kendi arabamızla dönmesini uygun gördük. Benim takıntım özellikle yolculuk kısmı konusunda açıkçası.

Normalde öyle ergen tripleri var hatta geçen gün bir konu da açmıştım bununla ilgili ama bu sefer garip bir şekilde içine kapandı sanki çok istiyorum gitmeyi anne babamla bir de sen konuşsan söz arkadaşlarımdan öğretmenlerimden ayrılmayacağım dedi.

:( ben hala göndermenizden yanayım. ama anne baba sizsiniz , benim çocuğum yok. kaygılarınıza anlıyorum ama ne bileyim ben gönderirdim gibi geliyor.

benim kızım 7. sınıftayken katılmıştı hemde 4 günlük.İstanbulda yaşıyoruz önce Kuşadasına oradan da Fethiyeye gitmişlerdi.önce Allaha emanet ettim sonrada öğretmenlerine.üstelik normalde acayip evhamlı biriyim bakkala bile göndermezdim geziye gönderdim.hatta gezide tekne turu bile vardı.

:KK43: ben hala göndermenizden yanayım. ama anne baba sizsiniz , benim çocuğum yok. kaygılarınıza anlıyorum ama ne bileyim ben gönderirdim gibi geliyor.

Öyle ki o kapıları çarpan kız gitti sanki bambaşka biri geldi yerine öylesine istekli. Hatta az önce eşimle konuştum o beden önce gidiyor eve, kapıyı açmış kızım hoşgeldin baba nasılsın demiş daha babası ayakkabılarını dahi çıkarmadan, eşimde bana soruyor bizim kıza ne oldu böyle hiç böyle şeyler yapmazdı son zamanlarda gezi olabilir mi dedim gülmeye başladı.

Tamam ortalık kötü olabilir ama o gitmesse çok üzülür benim çocukken gittiğim geziler hala aklımdadır hala mutlu bir şekilde hatırlarım bence bırakın oda gezsin eğlensin benim fikrim bu kısıtlamayın

Öyle ki o kapıları çarpan kız gitti sanki bambaşka biri geldi yerine öylesine istekli. Hatta az önce eşimle konuştum o beden önce gidiyor eve, kapıyı açmış kızım hoşgeldin baba nasılsın demiş daha babası ayakkabılarını dahi çıkarmadan, eşimde bana soruyor bizim kıza ne oldu böyle hiç böyle şeyler yapmazdı son zamanlarda gezi olabilir mi dedim gülmeye başladı.
Kıyamammmm, geziye onay vermeniz için elinden geleni yapıyor demek, kararı siz vereceksiniz, asla etkilemek istemem ama karı-koca kestirip atmadan önce yeniden etraflıca gözden geçirin bu konuyu.

İnsan kendi evladı olunca ikileme düşüyor, bir yandan kıyamıyor, bir yandan da korkuyorsunuz:(

Tamam ortalık kötü olabilir ama o gitmesse çok üzülür benim çocukken gittiğim geziler hala aklımdadır hala mutlu bir şekilde hatırlarım bence bırakın oda gezsin eğlensin benim fikrim bu kısıtlamayın

Aslında bende böyle düşünüyorum evet ortalık kötü ama her dakika da gölge gibi kızımın peşinde olamam olmamam gerekir.

Kıyamammmm, geziye onay vermeniz için elinden geleni yapıyor demek, kararı siz vereceksiniz, asla etkilemek istemem ama karı-koca kestirip atmadan önce yeniden etraflıca gözden geçirin bu konuyu.

İnsan kendi evladı olunca ikileme düşüyor, bir yandan kıyamıyor, bir yandan da korkuyorsunuz:KK43:

Haklısınız eşim annenle bu akşam tekrar bir konuşup düşünelim olur mu kızım demiş en son.

Merhaba arkadaşlar, 13 yaşındaki kızımın okulunda gezi düzenleniyormuş. Bunda sıkıntı yok fakat gezi il dışına olacak günü birlik gidip gelecekler. Okul olarak gidiliyor kızımın sınıfı sınıfı 40 kişilik ve 35 arkadışı geziye katılıyor. Gece saat 2,30'da okulun bahçesinden servisler kalkacak ertesi gün akşam 8-9 gibi evde olacaklar. Daha önce okul gezilerine gitti kızım ama hep yakın yerlerdi ilk kez il dışına bir gezi oluyor ve kızım çok istiyor gitmeyi ama ben ilk olmasından dolayı biraz tedirginim galiba. Siz olsanız gönderir misiniz ya da gönderen arkadaşlar var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Anne tarafından fikir veremem ama çocuk tarafından verebilirim.

Annemle babam sagolsunlar ne kadar gezi varsa hepsine gönderdiler beni.

Okulla ilk şehirdışı gezisine 8 yaşında gittim, tabi herkesin yanında velisi vardı o zaman. 23 Nisan zamanıydı tam da, bildiginiz Anıtkabir gezisiydi.

Tek başıma gittiğim ilk okul gezisinde ise 10 yaşındaydım, ya 1 ya 2 gece de otelde kalmıştık üstelik.

Sizin kızınızın yaşındayken ise 1 ay yaz kampına gitmiştim.

O gezilere gittiginizde anlatacak bi sürü şeyiniz olur, yaşıtlarınızla konuşacak anılar edinirsiniz.

Bizimle gelemeyen arkadaşlarımızın çekingenliklerini, biz neler yaptıgımızı konuşurken sessiz oturuşlarını hatırladıkça üzülüyorum. Halbuki okulumuzun maddi yardım sistemi bu işlerde çok iyi çalışırdı, hocalar güvenligimizi çok sıkı tutardı. Ona ragmen niye göndermezdi hep aynı birkaç aile bilmiyorum.

Eğer maddi imkanınız varsa bu tip geziler çocuğunuzun sosyalleşmesine yardım eder, çekingenliğini üstünden atmasına, insanlarla rahat iletişim kurmasına yardımcı olur; merakını, keşfetme duygusunu besler; bilgisini, görgüsünü arttırır.

Tedirginliğinizi anlıyorum tabi, annem de çok evhamlanırdı. Ama hayata karşı daha atılgan daha hevesli olmamı ister hep, korkularla da hevesimi hiç kırmadı sagolsun. 13 yaş pek de küçük sayılmaz üstelik.

Size de sizin ufaklığı göndermenizi tavsiye ederim o yüzden. Geziye katılan tüm velilerin ve öğretmenlerin numarasını alın. Çocuğuzu bilinçlendirecek sağlam bi konuşma yapın. Her şey yolunda gider umarım.

:D kızınız da çok çakal haaaa

Back
X