Okul gönderip göndermemekte kararsızım

Kızlar ben de şimdiye kadar 1. sınıflar gittiği için okula göndermiştim 2 gün. Ancak şimdi göndermeyecegim, öğretmen de baş edemiyor maskeler açık şekilde çıkıyor oglum ne kadar tembihlesem de koridorda ve sınıfta öyle oturuyor. Belli ki öğretmen de önemsemiyor. Öğretmen zaten tek derdi ders ödev. Yani saglık daha önemli şu anda.
Bir kaç kez uyardım ancak sadece oglumdan kaynaklı oldugunu sanmıyorum. Özel okulda böyle olcagına inanmıyorum. Bu sene devlete gönderdim ara sıra okula gitsin korona biterse diye düşünmüştüm. Neyse zaten okuma yazmayı biliyor idare eder diye düşünüyorum.

Gelelim göndermeme nedenime, bir akrabamız ev vecek korona olmuslar neden , cocuk okuldan getirmiş hastalıgı tüm sınıf hasta olmus. Bu ne biçin dünya ya. Göndermeyince online egitim vermeyerek insanları zorunlu bırakıyorlar okula göndermeye bu bir başarı değil insafsızlar.

üc veli okulu bastı kronik hastayız cocugu okula gönderemiyoruz online egitim verilemez mi diye.
Yakında tüm okul bosalır da inşallah görürler.

hamileyim ailemde de kemo alan var bu riski kaldıracak halde değilim. Bir sene egitim almasa ne olacak durdurun bu egitimi bir sene ya. beceriksizler.

Branş öğretmeni olduğum için pek bir bilgim yok kusura bakmayın, ilkokul öğrencilerine uzaktan eğitim verilmiyor mu şu anda okulları açıldığı için

2 gün okulda, 1 gün ( 6 saat) online veriliyor. Okula göndermeyenler sadece 6 saatle yetinecek. Onda da o kitap bu sayfa derken 25 kişiye sıra gelcek de oyle dersler yarım saatlik parca parca gececek.

Benim görev yaptığım okulda sınıf öğretmenleri Çarşamba günü hariç okuldalar, sınıfları ikiye bölündü bir gruba pazartesi salı, bir gruba da Perşembe cuma ders veriyorlar diye biliyorum. O sebeple sadece çarşamba günleri boş, ondan dolayı online eğitim bir gündür. Sınıf öğretmeninin de yapacağı pek bir şey yok aslında

Benim görev yaptığım okulda sınıf öğretmenleri Çarşamba günü hariç okuldalar, sınıfları ikiye bölündü bir gruba pazartesi salı, bir gruba da Perşembe cuma ders veriyorlar diye biliyorum. O sebeple sadece çarşamba günleri boş, ondan dolayı online eğitim bir gündür. Sınıf öğretmeninin de yapacağı pek bir şey yok aslında
Hatta çarşamba günleri de sadece beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar verilecek dendi bize, ama evdeki çocukları düşünerek matematik ve Türkçe yapıyorum online derste.

Öğrencim pozitifmiş aramasam haberim olmayacak demiş bir meslektaşım.
Özel bir anaokulunda müdürüm, okulum 17 Ağustos’tan bu yana açık.
Geçen Cuma telefonuma bir sms geldi.
‘........ TC nolu öğrenciniz temaslıdır’ diye.
Hemen e-okula girdim TC noyu kim olduğunu öğrendim, velimizi aradım, eşi pozitifmiş, çocuğumuz 14 gün süreyle okula gelmeyecek.
Okul müdürlerine anında bilgi geliyor HSGM’den.
Kısacası pozitif veya temaslı öğrenciden okul müdürlerinin aynı gün haberi oluyor.

zaten sistem bu ama okula gelmeyen temel derslerde öğretmenini hiç dinleyemiyor

okula giden de geri kalan 4 gün boş oluyor, online da olmayınca derse 4 gün ara veriliyor

2 gün okul, çarşamba online diğer günler boş modu oluyor

herkes online olduğunda 5 gündü

şimdi okula gitmeyenlere sadece 1 gün online

bu sorunun kısa vadede çözümü de yok gibi

tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere kolay gelsin

Öğrencim pozitifmiş aramasam haberim olmayacak demiş bir meslektaşım.
Özel bir anaokulunda müdürüm, okulum 17 Ağustos’tan bu yana açık.
Geçen Cuma telefonuma bir sms geldi.
‘........ TC nolu öğrenciniz temaslıdır’ diye.
Hemen e-okula girdim TC noyu kim olduğunu öğrendim, velimizi aradım, eşi pozitifmiş, çocuğumuz 14 gün süreyle okula gelmeyecek.
Okul müdürlerine anında bilgi geliyor HSGM’den.
Kısacası pozitif veya temaslı öğrenciden okul müdürlerinin aynı gün haberi oluyor.
Hayır bizim müdürümüz hes koduyla uğraşamam dedi bize. Çok tepki gösterdik tartışma çıktı ama uğraşmayacağını söylüyor. Dolayısıyla öğretmen arkadaşımız bile kendi söylemese bilmeyecektik.

Hayır bizim müdürümüz hes koduyla uğraşamam dedi bize. Çok tepki gösterdik tartışma çıktı ama uğraşmayacağını söylüyor. Dolayısıyla öğretmen arkadaşımız bile kendi söylemese bilmeyecektik.
Hocam pozitif veya temaslı öğrencinin bilgisi,
o istese de istemese de müdüre sms olarak geliyor.
Tek yapacağı ilgili öğretmene bilgi aktarmak.
Bu kadarını da yapsın bir zahmet.
Ne demek uğraşamam?
O zaman oturmasın o koltukta uğraşacak,
takip edecek biri gelsin yerine.

Ne demek uğraşamam?
Asla söylemiyor. 2 pozitif çıktı sınıfımdan birinin annesi aradı, diğerini ben neden gelmedi diye aramasam haberim olmayacak. Ben tepki gösterdim, en kötü sınıfı bana verdi, bir daha ağzımı açmam. Diğer öğretmen arkadaşlar da sağolsunlar çoook rahatlar.

Kızlar ben de şimdiye kadar 1. sınıflar gittiği için okula göndermiştim 2 gün. Ancak şimdi göndermeyecegim, öğretmen de baş edemiyor maskeler açık şekilde çıkıyor oglum ne kadar tembihlesem de koridorda ve sınıfta öyle oturuyor. Belli ki öğretmen de önemsemiyor. Öğretmen zaten tek derdi ders ödev. Yani saglık daha önemli şu anda.
Bir kaç kez uyardım ancak sadece oglumdan kaynaklı oldugunu sanmıyorum. Özel okulda böyle olcagına inanmıyorum. Bu sene devlete gönderdim ara sıra okula gitsin korona biterse diye düşünmüştüm. Neyse zaten okuma yazmayı biliyor idare eder diye düşünüyorum.

Gelelim göndermeme nedenime, bir akrabamız ev vecek korona olmuslar neden , cocuk okuldan getirmiş hastalıgı tüm sınıf hasta olmus. Bu ne biçin dünya ya. Göndermeyince online egitim vermeyerek insanları zorunlu bırakıyorlar okula göndermeye bu bir başarı değil insafsızlar.

üc veli okulu bastı kronik hastayız cocugu okula gönderemiyoruz online egitim verilemez mi diye.
Yakında tüm okul bosalır da inşallah görürler.

hamileyim ailemde de kemo alan var bu riski kaldıracak halde değilim. Bir sene egitim almasa ne olacak durdurun bu egitimi bir sene ya. beceriksizler.
Aslinda beceriksizlikten degil parasizliktan.
Okullari kapatirlarsa her evden bir ebeveyne ucretsiz izin vermek zorunda devlet. Onu da karsilayacak gucu yok. Olay bundan ibaret.

Asla söylemiyor. 2 pozitif çıktı sınıfımdan birinin annesi aradı, diğerini ben neden gelmedi diye aramasam haberim olmayacak. Ben tepki gösterdim, en kötü sınıfı bana verdi, bir daha ağzımı açmam. Diğer öğretmen arkadaşlar da sağolsunlar çoook rahatlar.

manyak mı ne..
bizim okulda da çıktı müdürü arayıp bilgilendirmişler.
bende bugün göndermedim. çocuk başka sınıfta ama bizim sınıftan birinin kapı komşusuymuş tırstım valla.

zaten sistem bu ama okula gelmeyen temel derslerde öğretmenini hiç dinleyemiyor

okula giden de geri kalan 4 gün boş oluyor, online da olmayınca derse 4 gün ara veriliyor

2 gün okul, çarşamba online diğer günler boş modu oluyor

herkes online olduğunda 5 gündü

şimdi okula gitmeyenlere sadece 1 gün online

bu sorunun kısa vadede çözümü de yok gibi

tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere kolay gelsin
Kaç ay okula gidilmedi, kaç ay milli eğitim hazırız hazırız diye bas bas bağırdı. Hazır olunan ne var hiçbirisini göremedik zaten. Dezenfektana kadar her şeyi öğretmenler olarak bizler aldık. Lavabolar hep berbat halde,Çarşamba boş gün güya dezenfekte edilecek ya, Perşembe gidiyorsun salı nasıl biraktiysan aynı öyle okul. Eba desen problemli bugün sabah saat 9daki dersime giremedim yoğunluktan ötürü, sınıfları gün içerisinde belirli saatlerde derse girecek şekilde ayarlarlar gecenin 21:00 da derse girerim gelen öğrenci sayısı iki olur. Yahu kaç ay nee yaptınız diye sorarlar adama, hani ne yaptınız? İlkokuldaki bu durum da mesela öngorülmesi imkansız bir şey değil, sınıf öğretmeninin yapacak bir şeyi yok zaten okula gidiyor bir günlük boş gününü de öğrencilerine ayırıyor, ee evde kalan öğrenci ne yapsın cidden, hiç mi bunu düşünmezler. Şimdi ara siniflar da açılacak birkaç haftaya ne planlanıyor çok merak ediyorum. Ziyacım anca lüks donanımlı okulları gezip fotoğraf cekinsin, toz pembe bir imaj cizsin arka planda kim ne b.k yerse yesin. Acayip sinirleniyorum şu durumlara

Hocam artik mudurlere sistemden otomatik mesaj geliyor.Bizim müdür pozitifleri duyuruyor ama biz ogretmenler de cocuklarin hes kodlarini istedik.Ben e devlette sinifim adına bir grup oluşturdum mesela.Her gun derse girmeden once toplu hes kodu sorgulamasi yapiyorum.Mudur soylemese dahi ben zaten ogreniyorum bu yolla.Sizde oluşturun isterseniz.

Yakında eğitime tekrar ara verilir bu gidişle. Sayılar patladı
Ben hemen kapanır saniyordum ama üstüne siniflar açıldı. Artik kapanmaz avrupada da acik orda da vakalar yüksek, amerikada da eyetlerle kendileri karar veriyormuş cok fazla kapalı yokmus amerikada yasayan bir doktor tvde söylemişti. Vakalar bildiğimiz gibi de değil hayırlısı

Ne demek uğraşamam?

Temaslilarin her zaman gelmiyor haberi.
Esim 12 ekim oncesi zumre toplantisinda baska bir subeden covidli cocugun adi soyadi soylenince soyadi aşina geliyor.Kendi sinifindaki ogrenciyle soyadi ayni.Ariyor veliyi.Su isim soyad tanidiginiz mi diyor.Aynen hocam akrabamiz,temasliyiz ama bizi arayan soran yok diyor yani hes kodu falan bir sey bilgiye düşmüyor.Kadin kac defa aradik temasliyiz diye gelen giden yok,kendi kendimizi karantinaya aldik diyor.Kimsenin hakkina girmek istemem 10gun sonra gondericem demis esime.Sagolsun kendi sorumlulugunu bilen bir insanmis.Ama bilmeyen ?onemsemeyen ?

Bence göndermeyin. Kardeşim öğretmen ve okuldan her gün korona haberi ile geliyor, bir gün velisi bir gün yan sınıftan bir çocuk öbür gün öğretmenlerden biri... Hele ki bursada ya da İstanbul'da iseniz durum kötü buralarda. Zaten Kasım sonu gibi yeniden online a geçilebileceğini söylüyorlar, bu tabi il bazında da olabilir ülke bazında da bilemeyiz. Ama riske girmeye gerek yok eğer evde çocuk yalnız kalmayacaksa.

Back
X