Okul kıyafeti

Şu anki düzende öyle bi konuşmanın ardından kendinizi ya haberlerde ya cimerde bulursunuz

Ki ben herhangi bir öğretmenin o tarz konuşma yapmasını da doğru bulmuyorum zaten
Hepimizin ahlak anlayışı çok farklı
Kimi kol kola görür yanlış bulur kimi etek boyundan rahatsız olur kimi umursamaz
Hiçbirinin görüşü için en doğru bu diyemeyeceğimiz için insanların kendi ahlak anlayışlarını dayatmalarını doğru bulmuyorum

karşı 2 komşumunda erkek çocuğu var bize gelirler hiç ilgilenmem oda da oynarlar konuşurlar . Kızımda onlara gider . Cinsiyet ayrımını bile bilmiyorlar birlikte çok eğleniyorlar az daha büyük olsalar beraber sinemaya yemeğe de giderler gayet doğal. Ama ilkokul çocuğunun hissi varsa bile bunu uygulamaya geçirmemesi gerektiğini bilmesi lazım. Okuldaa aaa ayşe veliyi srviyormuşşş aa Leyla osmanla çıkıyormuş u duyunca ben hoşlanmıyorum çünkü çocuk kendinden hoşlanan diğer çocuktan uzaklaşıyor ister istemez. Bilinmesinden de utanıyor. Ne gerek var bunlara . Sosyal arkadaş olmayı öğrensinler önce. Diğer şeylere çok zaman var daha derim

Ay ben öyle şeyleri ayşe veliyle oynamayı seviyormuş diyelim diye değiştiriyorum
Doğru mu bilmiyorum ama allah affetsin artık
Niyetim iyi

Tüm bu yazılanlara baktığımda eğitim ve öğretimin ne kadar rezil bir durumda olduğunu bir kez daha fark ettim. Yani evet maddi farklılıklar yüzünden en azından bir standarda bağlanabilir görüşündeyim hala kıyafet konusunun ancak esas sorunlar bambaşka. Bir arkadaşımla müdürle görüştük yardımcı olmak istediğimizi söyledik kıyafet konusunda döndük evimize. Laf lafı açtı. E bu devlet okulundaki çocuğun koleje giden çocukla aldığı eğitim bile bir değil ki aslında. O para verip etkinlik kitabı alıyor, devlet okulundaki çocuk devletin dağıttığı kitaba mecbur. En basitinden. Devlet okulunda da başarılı olan çocuklar var ama hep birkaç adım geride işte.

Bu konuda saatlerce konuşurum da kısa keseyim
Bazı müdürler okullarında kaynak kitap kullanılmasın diye canı çıkıyor
Tehdit ede ede geziyorlar ortalığı
Sanki öğretmenlerin kaynak kitaptan kârları varmış gibi
Devlet kitaplarını da kıyaslayınca hepimiz biliyoruz zaten
Devlet kitabı, devlet osu, devlet busu çocukları mahvediyor mevcut durumda

Asıl sorun öğretim zaten. Kara kara düşünüyoruz kolej mi devlet mi? Koleje mi harcamalı ya iyi üniv kazanamazsa paramız da bitecek ne yapacağız diye. Devlette kalsa da kazanamazsa iyi okul acaba o zaman mı paralı okutsak?kurslar sınavlar liselere giriş ünüv. ye giriş kpss mülakat derken 25 e kadar eziliyor çocuklarda velilerde maalesef

Eğitim işi paraya bakıyor
Her şey parayla çünkü
Potansiyel olan çocuğu öğretmen de destekliyor maddi anlamda bir yere kadar
Ama orta halli veya başarısız çocuklar paraları da yoksa arada kaynıyor ne yazık ki

Sizin yorumunuza istinaden yazmamıştım, sanırım ben de yanlış anlaşıldım Arkadaşların yazdığına istinaden kendi tecrübemi paylaşmıştım, 8-9 yaş çocuklar için belki arkadaşlarda gördükleri bildikleri üzerine yazmıştır tüm yazılanları okumadığımdan neler yazıştınız bilmiyorum yoksa evet ben de o yaştaki çocukları görsem sevgililer demem, ki çocukların her yaşta aşk duyguları olsa bile sevgilin var mı da demem, ailelere bildirme maalesef her aileye söyleyemiyorsunuz çünkü çok ters tepkiler alıyorsunuz.
Ancak çok samimi olduğunuz sizi yanlış anlamayacak ve söylediklerinizi dikkate alacak bir aileyse konuşabiliyorsunuz, inanın tecrübe ettim biliyorum.

Üstü kapalı örnek vereyim 9-12 yaş erkek çocuklarını sokak köpeklerine uygunsuz şeyler yaparken yakaladım, bir tanesinin ailesini buldum söyledim binbir laf işittim, kızkardeşine ağza alınmayacak küfürler eden çocuğu uyardım küfür yedim, sonra baktım ki çocukların babası da kızına belaltı küfürler ediyor.

Yavru kedilere eziyet eden çocuklara hayvanlar bizim dostlarımızdır eziyet etmeyin dedim birkaç gün sonra yavru kedilerden birinin gözünü çıkarmışlardı, başka bir çocuk da yaşlı bir kediyi parke taşıyla yaralamıştı, kediyi veterinere yetiştirdik ama kurtaramadık, birkaç gün sonra aynı çocuk yaralamak yetmemiş bir kediyi öldürmüş, başka bir kediyi daha öldürmeye çalışırken biz müdahale ettik, annesi de balkondan izlemekle kaldı.

Aileler çocuklarının ne yaptığından gayet haberli çünkü onların eline taşı sopayı veren aileleri, biliyorum zira küçük ırk köpeğim var, 5-6 yaşında bir çocuk annesinin yanında annesinin eline verdiği sopayla köpeğime vurmaya kalktığında anne çocuğuna değil bana tepki gösterdi, altı üstü bir hayvan için prens oğluna vurma diyemezmişim.

Haberli olmayanlarda özür dilerim ama saldım çayıra diyor demek ki, 26 yaşında kızım var bu yaşında bile ne yaptığını bilirim, ne yapabileceğini de az çok tahmin ederim, bir çocuğunuz varsa daima izlemede olmanız gerekiyor çünkü mevzu yalnızca kıyafet, makyaj, sevgili de değil bunun uyuşturucusu var, sosyal medya üzerinden kandırıp şantaj yapması var.

Daha birkaç gün önce bir anne baba uyuşturucu bağımlısı oğulları tarafından öldürüldü, aile çocuğun uyuşturucu bağımlısı olduğunu biliyormuş ama evlat işte, kıyıp atamıyorsunuz belki çare düşünüyorsunuz ama yetersiz kalıyorsunuz ve siz ona kıyamazken o size kıyıyor.

Aile bilmez diye bir şey yok, bilmekle yükümlüler.

Ben tek tip formadan yanayim.
Eskiden hepimiz birdik okulda .
Durumumuz yoktu bizim ve dusunemiyorum serbest olsa ben ne yapardim?
Kiyafet bu, kolay mi ? Her fun farkli giyinen arkadasima ozensem bunu ailem nasil karsilayacakti mesela?
Evet kalem, defter , ayakkabi vs bunlarin kalitesi de illa ki farkli farkli olacaktir ama bunlar problem degil.
Cocuk bunlari sallamaz bile.
Bakacak ki ayse'nin ustunde pirilti , bilmem ne markasina ait; uzerindr en sevdigi cizgi karakter olan tisort; kendi ustunde ablasindan kalma boz renk bir ust ..
Kim olsa kendini kotu hisseder.
Kalem , silgi, canta bir kenara kiyafet cok fark ediyor ..
Okul denilen mekana ait olduklarini gosteren hicbirsey yok cocuklarin simdilerde..
Keske tek tip giyim yine gelse..

maalesef bugün öğretmen bi laf etse bir değin bin laf işitir en iyi ihtimalle
kötü ihtimalse satırla bıçakla saldırı ,evine arabasına zarar olarak döner

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…