- Konu Sahibi TravisScott
-
valla geçim derdi bir çocuk için çok zor.
ben çok çektim. hiç aç ve açıkta kalmadım ama bariz aramızdaki fark ortadaydı.
onlar monami kullanır ben başka bişey.
hiç unutmam en iyi sınıf arkadaşımın annesiyle annem de iyi arkadaştı.
bazen birbirimizin evine giderdik annelerle beraber.
onun evine ne zaman gitsem içim açılırdı kızın odası çok güzeldi, yatağı vs bilgisayarı bile vardı.
benim odam bile yoktu.
o dönem oturduğumuz ev çok düzensiz olduğundan bana oda yapmamışlardı, kendime ait çalışma masam, yatağım yoktu yani.
onun yatağı, halısı, perdesi, masası, koltuğu hatta bilgisayarı ne güzeldi.
sadece bu kız da değil mesela.
mahalledeki arkadaşlarım da her yaz tatile giderdi, kimi tatil köyüne kimisi de yazlığa.
biz hep evdeydik, yaz sonu okul açılınca yazın ne yaptınız diye sorardı öğretmenler.
anlatırdı arkadaşlarım kimi derdi şuraya gittik kimi derdi köye gittik
yani ben bütün yaz evdeydim demeye utanırdım
milletin ailesinin arabası vardı bir yerden bir yere arabayla giderlerdi, rahattı yani
bizim hiç olmadı
ben şu an 28 yaşındayım çalışıyorum ama herkes gibi kazanıyorum yani öyle aman aman bir kazanç değil
bekarım ve evlenip çocuk yapmayı düşünmüyorum
eğer günün birinde evlenmek istersem eşim mutlaka maddi anlamda benden daha iyi olmalı
yani karı koca çalışır kazandığımız parayla daha rahat yaşarız
kıt kanaat geçinen bir aileye çocuk doğurup onu da elaleme özenerek yaşatmaya hakkım yok diye düşünüyorum
isterdim ki tüm çocuklar maddi manevi zorluk çekmeden yaşasınlar.
:)Evime temizliğe gelen yardımcım yarı tatilin ikinci haftası gelmesem olmaz mı dedi
Olur dedim anlattı sonra
Kızı demiş ki herkes tatile gidiyor ara tatilde biz de gidelim
nereye gideceğiz demiş annesi köye bari gidelim demiş çocuk, orası da tatil
Gittiği okul öyle lüks bir semt değil, adamlar işçi kadınlar ev hanımı işte Benin yardımcım maddi olarak bir tık daha üsttür belki, eşi memur kendisi çalışıyor
Bu ortamda bile tatile gitme muhabbeti var
Oğlum da bir sene demişti ille bir yere gidelim, bari Yalova ya gidelim dedik
Eşim dedi Yalova ya neden kalmalı gidiyoruz, bir saatlik yol gider geliriz
Olsun adı tatil deyip 2 gece kalıp havuz hamam keyfi yaptık, Yürüyen Köşk’e gittik gezdik
Çocuklar arasındaki eşitsizlikler fazla olağan tatilde ne yaptınız sorusu bile dert oluyor
Oturduğum sitede bile ayy yaz geldi siz tatile gidersiniz deniyor, herkes gidemiyor evet ama çoğu maddi sebeplerle değil
Eşim otele götürmüyor kamera vardır, yazlık kiralamıyor hijyenik değildir diyen komşu çocuğum tatile gidince çocukları üzülüyor diye laf sokuyor
tam olarak bu soruyla başlıyor eşitsizlik kılık kıyafetten önceçocuklara soru sorarken dikkatli olması lazım öğretmenlerin
en basidinden annen baban ne iş yapar sorusu bile yaralayıcı bazıları için
ikisinden biri hayatta olmayabilir ya da çocuk kendini ezik hissedebilir
15 16 olsa keşke 9 10 yaşında saçlar boyalı tırnaklar ojeli kirpiklerde şeffaf rimelli görüyorum hep. Sana şunu yazayım da şaş kızım minik oyuncak götürüyordu okula öğlen arasında oynamak için ki 8 yaşındaydı . Sınıf arkadaşlarından baskı gördü sen çocukmusun niye bunlarla oynuyorsun diyeÖzgüven saçla makyajla olmaz. Liseli bir çocuk makyaj yapmamalı.
Evet katı kurallar ve tek tip kıyafet konusunda haklısın ama 15-16 yaşında çocuklar küçük kadınlar gibi görünmemeli. Bu tehlikeli bir şey zaten şu an anlamasan da. 10 sene sonra hak vereceksin.
Ebeveynlik sınavı olmalı, ehliyet alamayan ebeveyn olmamalı diyorum hep. Yazık oluyor çocuklara. Çocukluk yaşamadan küçük kadınlar oluyorlar.15 16 olsa keşke 9 10 yaşında saçlar boyalı tırnaklar ojeli kirpiklerde şeffaf rimelli görüyorum hep. Sana şunu yazayım da şaş kızım minik oyuncak götürüyordu okula öğlen arasında oynamak için ki 8 yaşındaydı . Sınıf arkadaşlarından baskı gördü sen çocukmusun niye bunlarla oynuyorsun diyeben de şalter attı ne yapacaktı sevgili koca mı bulacaktı diye. Şimdi 4. Sınıfı bitirdi hala oynuyor oynayacakta çocuk o. Ne yapsaydı 9.5 yaşında elinde telwfon sevgili mi yapsaydı ki yapanlarda çok erkek ve kız arkadaş aynıdır ikisiyle de kardeşsiniz okulda diye öğrettim ben . Modernlikle tuhaflıklar karıştırılıyor bence. Zamanından önce yaşanmamalı hiçbir şey
Anneler yapıyor çoğunlukla. Kadın sohbetlerine dahil ediliyor o çocuklar. Düğün nişan özel günlerde süslenmeye zorlanıyorlar. Ellerine telefon veriliyor ama denetlenmiyor. Bazıları aşırı baskıcı çocuk bunalıp mecbur dışarda arıyor mutluluğu.yeni doğan kardeşe bakmadı isteniyor çocuğun mecbur mu? Ona bakmak annenin görevi sadece. Çocuğun odası yok bir çalışma masası yok ama 3 kardeşi var. Suç çocukta mı?Ebeveynlik sınavı olmalı, ehliyet alamayan ebeveyn olmamalı diyorum hep. Yazık oluyor çocuklara. Çocukluk yaşamadan küçük kadınlar oluyorlar.
Eminim siz salak değilsinizdir ama doğum kontrolün farkında olup tek çocukta kalan ancak yine de sizin tek çocuğa sunabildiğiniz imkanları sunamayacak çok insan var ülkede. Evet imreniyorlar özeniyorlar çocuk çünkü bunlar. O süslenip üst baş giyinmeye çalışan çocuklar da büyüklere özeniyor inanır mısınız? Ayrıca 8-9 yaşlarında sevgili mi yapsaydı yakıştırmasını çok irrite edici buldum. Alaya alıyor gibi, kınar gibi. Gerçekten çok rahatsız edici onlar hepimizin çocukları oysaki. Gördüğünüz yerde uyarmanız ebeveynlerine bildirmeniz gerekir. Burada kendi kızım oyuncakla oynuyor diye övünç duyacağınıza çevrenize duyarlı olabilirsiniz belki biraz.Anneler yapıyor çoğunlukla. Kadın sohbetlerine dahil ediliyor o çocuklar. Düğün nişan özel günlerde süslenmeye zorlanıyorlar. Ellerine telefon veriliyor ama denetlenmiyor. Bazıları aşırı baskıcı çocuk bunalıp mecbur dışarda arıyor mutluluğu.yeni doğan kardeşe bakmadı isteniyor çocuğun mecbur mu? Ona bakmak annenin görevi sadece. Çocuğun odası yok bir çalışma masası yok ama 3 kardeşi var. Suç çocukta mı?okulda imrenirmiş özenirmiş deniyor. Biz salakmıyız çocuk kardeş sevgisinden fedakarlık yapıp tek çocuk yaparak. Anca yetiyor çünkü. O yüzden ben artık vah tüh demiyorum. Kendi seçimleri
Kimseyi alaya almadım bu birrr uyarmadığımı nereden biliyorsunuz bu ikiii. Ben de devlet ortaokulunda bir kaç yıl öğretmenlik yaptım öğrencileri de velileri de tanıma inceleme fırsatım oldu bu da üççççç. 1 çocuğa asgari ücret bile alsalar karı koca çalışıp gayet iyi bakıyorlar ebeveynler. Ha kolej olmuyor lüks hayat olmuyor ama herşeyi alıyorlar normalinden. Evde dolma sarma yapıp hiç gocunmadan temizliğe gidip alan kadınlarda var tonla.tam eşitlik zaten olmaz mümkün değil. İlkokul çocuğu oyuncaklarla oynayacak yaştadır aynen öyle yazdım evet. Saçma sosyal medya fenomenlerini takip edeceğine zararlı pc oyunları oynayacağına çocuk yaşta sevgili muhabbeti yapacağına evet hepsi oyuncaklarıyla oynasın hayalgüçleri gelişsin hatta kendileri oyuncak üretsin atıl malzemelerden dokuma yapsınlar sıvı sabun yapsınlar .sizi onaylamayan fikirlere de saygılı olmayı öğrenin lütfen. Aksi takdirde yönetime başvuracağım. İyi akşamlarEminim siz salak değilsinizdir ama doğum kontrolün farkında olup tek çocukta kalan ancak yine de sizin tek çocuğa sunabildiğiniz imkanları sunamayacak çok insan var ülkede. Evet imreniyorlar özeniyorlar çocuk çünkü bunlar. O süslenip üst baş giyinmeye çalışan çocuklar da büyüklere özeniyor inanır mısınız? Ayrıca 8-9 yaşlarında sevgili mi yapsaydı yakıştırmasını çok irrite edici buldum. Alaya alıyor gibi, kınar gibi. Gerçekten çok rahatsız edici onlar hepimizin çocukları oysaki. Gördüğünüz yerde uyarmanız ebeveynlerine bildirmeniz gerekir. Burada kendi kızım oyuncakla oynuyor diye övünç duyacağınıza çevrenize duyarlı olabilirsiniz belki biraz.
Ebeveyninin ne izlediğini, hangi sitelerde gezdiğini bilmediği, sevgili edindiğinden haberdar olmadığı, saçını boyamasına makyaj yapmasına vs izin verdiği bir çocuğu koruyup kollamak, eveveynini uyarmak bir başka velinin görevi midir? Bu ebeveynin gözü, kulağı, aklı yok mudur? Çocuğunun ne halde olduğunun farkında değil midir?Eminim siz salak değilsinizdir ama doğum kontrolün farkında olup tek çocukta kalan ancak yine de sizin tek çocuğa sunabildiğiniz imkanları sunamayacak çok insan var ülkede. Evet imreniyorlar özeniyorlar çocuk çünkü bunlar. O süslenip üst baş giyinmeye çalışan çocuklar da büyüklere özeniyor inanır mısınız? Ayrıca 8-9 yaşlarında sevgili mi yapsaydı yakıştırmasını çok irrite edici buldum. Alaya alıyor gibi, kınar gibi. Gerçekten çok rahatsız edici onlar hepimizin çocukları oysaki. Gördüğünüz yerde uyarmanız ebeveynlerine bildirmeniz gerekir. Burada kendi kızım oyuncakla oynuyor diye övünç duyacağınıza çevrenize duyarlı olabilirsiniz belki biraz.
Çocuğa bir kere söylerim zararlı bu boyalar daha küçüksün büyüyünce istersen boyarsın diye. Ha veliye söyleyeyim bir veli olarak ta azarlanayım hakarete uğrayayımmmEbeveyninin ne izlediğini, hangi sitelerde gezdiğini bilmediği, sevgili edindiğinden haberdar olmadığı, saçını boyamasına makyaj yapmasına vs izin verdiği bir çocuğu koruyup kollamak, eveveynini uyarmak bir başka velinin görevi midir? Bu ebeveynin gözü, kulağı, aklı yok mudur? Çocuğunun ne halde olduğunun farkında değil midir?
Ben öğretmen olarak bile müdahale edemem ki. En fazla ortaya “sınıfımda saçı boyalı çocuk iatemiyorum” ya da “çocuklarınız gelişim dönemlerine uygun olmayan arkadaşlık ilişkileri kuruyorlar lütfen dikkat edelim” falan derim.Çocuğa bir kere söylerim zararlı bu boyalar daha küçüksün büyüyünce istersen boyarsın diye. Ha veliye söyleyeyim bir veli olarak ta azarlanayım hakarete uğrayayımmmzararını yanlışını o bilmiyor mu? Okul müdürüne öğretmene bile bağıran çağıran veli bana neler yapmaz. Laf.
Çocuğa bir kere söylerim zararlı bu boyalar daha küçüksün büyüyünce istersen boyarsın diye. Ha veliye söyleyeyim bir veli olarak ta azarlanayım hakarete uğrayayımmmzararını yanlışını o bilmiyor mu? Okul müdürüne öğretmene bile bağıran çağıran veli bana neler yapmaz. Laf.
Çocuğa da söyleyemezsiniz çünkü tersliyorlar.Ben öğretmen olarak bile müdahale edemem ki. En fazla ortaya “sınıfımda saçı boyalı çocuk iatemiyorum” ya da “çocuklarınız gelişim dönemlerine uygun olmayan arkadaşlık ilişkileri kuruyorlar lütfen dikkat edelim” falan derim.
Ben ilkokulu Turkiyede okudumMerhaba. Bugün ilkokullarda karne günüydü sanırım. Fotoğraf çekimi yapılmış, bir yakınımızın sınıfında, hatıra olarak kalması için. Az biraz inceledim fotoğrafları. Hepsi tertemiz ak pak çocuklardı. Ancak fotoğraflara dikkatli baktığımda (günlük kıyafet vardı üstlerinde) bazılarının kıyafeti büyük, bazılarınınki nasıl desem emanet gibi duruyordu üstlerinde. Belli yani anne güzel giydirmek için çabalamış ancak maddi durum ancak bu kadarına el vermiş. Her kesimden insanın olduğu bir semtte yaşıyoruz, cebi dolu çok insan varken günü kurtarmaya çalışan insanlar da var. Moda dergilerinden fırlamış gibi görünen birkaç çocuk vardı aralarında. Yani o durumu el vermeyen çocukların güzel giyimli çocuklara özendiği aklıma geldikçe üzülüyorum. Keşke okul kıyafetleriyle çekim yapılsaydı diyorum. Aramızda mutlaka eğitimci olanlar vardır. Ben yanlış mı düşünüyorum acaba? O gelir eşitsizliğinin üstünü kapatmak için tekdüze giyinmesi sağlanamaz mıydı çocukların? Keşke benim de imkanlarım el verseydi de birkaç parça bir şeyler alabilseydim, yüzleri gülseydi. Paylaşmak istedim…
Ben yanlış mı anlaşıldım acaba? Üst baş tekelinde bir şey demedim. Makyaj konusunda da bilhassa. Daha çok sevgili üzerine konuştum şöyle ki; 8-9 yaşında sevgilisi oluyor kızların yazmış bir üye. 8-9 yaşında bir erkek ve kız görsem asla sevgili olduğu aklıma gelmez benim, arkadaşlardır diye düşünürüm. Yalnızca o yaşta uygunsuz birtakım davranışlar sergilerlerse bir şeylerden şüphe ederim. Bu durumda ailesine bildirilmesinin mutlak bir doğru olduğunu düşünüyorum hala, ben. Teşekkürler.Çocuğa da söyleyemezsiniz çünkü tersliyorlar.
Benim kız ortaokulu bitirince çocuk gelişimi okumak istediğini söyleyince bir kız lisesine yazdırdım, kız kavgaları fenadır görmüş veya duymuşsunuzdur, kız kavgaları okuldan kaçıp nargile kafelere kaçmalar bir yana okul çantasına defter kitap yerine makyaj malzemesi dolduranlar çoktu, daha doğrusu çokmuş.
Bir veli toplantısında sınıf öğretmeni bunu dile getirmeye kalktı da veliler kadının ağzına tıkadılar lafı.
Toplantı bitiminde veliler kızlarına öğretmeniniz makyaj malzemesi getirdiğinizi söyledi deyince koridorlarda tepinerek ona ne'ymiş bana annem karışmıyor diyen kızlar gördü gözlerim.
Kimsenin çocuğuna bir şey denmez o yüzden, siz kendi çocuğunuza söyler, kendi çocuğunuza aile eğitiminizi verirsiniz ancak.
Bir öğretmen olarak söylüyorumYalnızca o yaşta uygunsuz birtakım davranışlar sergilerlerse bir şeylerden şüphe ederim. Bu durumda ailesine bildirilmesinin mutlak bir doğru olduğunu düşünüyorum hala, ben. Teşekkürler.
O üye benim. Çocuklarla haşır neşir bir üyeyim ücretsiz derste vetitorum bir kız çocuğuna. Konuşmalarını duyuyorum görüyorum 10 yaş altı bu çocuklar ellerinde telefon o çocuktan ayrıldım bunla çıkıyorum neler neler yazıyorlar. Evden çıkıp buluşuyorlar ne arkadaşı. Arkadaş tabi ki olacaklar gayet normal. Ailelerini kandırıp canlı derslere bile katılmayıp bunlarla uğraşıyorlar tv den sosyal medyadan etkilenip. Çoğu enes batur gibi kolay para kazanma sevdasında. Bilinçli ailelelerin çocukları en az zararda. Hele pandemi de döküldü çocuklar öğrencilikten çıktı. Bunları tanıdığım tüm öğretmenler söylüyor görüyoruzda zaten. Tv izlemiyormusunuz 14 15 yaşındaki kızlar evde en ufak şey olsa kaçıyorlar sosyal medyadan tanıştıkları kendilerinden büyük kişilerle. Tabi ki konuşup eğiteceğim çocuğumu geç olmadan. Arkadaşı hadi kaçalım dese bile hayır bu doğru değil sen de yapma diyecek çocuk yetiştiriyorum. Her çocuğa annelik ablalık yapamayız anca 1 2 olur gerisi ailelerinin göreviBen yanlış mı anlaşıldım acaba? Üst baş tekelinde bir şey demedim. Makyaj konusunda da bilhassa. 8-9 yaşında sevgilisi oluyor kızların yazmış bir üye. 8-9 yaşında bir erkek ve kız görsem asla sevgili olduğu aklıma gelmez benim, arkadaşlardır diye düşünürüm. Yalnızca o yaşta uygunsuz birtakım davranışlar sergilerlerse bir şeylerden şüphe ederim. Bu durumda ailesine bildirilmesinin mutlak bir doğru olduğunu düşünüyorum hala, ben. Teşekkürler.
Gerçekten şaşırdım. Biz 2000li yıllarda ortaokuldayken alakasız bir branş hocası tüm kızların annelerini toplamış. Kızlarınız serpiliyor erkeklere tuhaf bakıyor sıkılayın, kızını dövmeyen dizini döver minvalinde konuşma yapmış. Dinleyen bir anne de dememiş ki siz ne diyorsunuz onlar birlikte büyüdü kardeş gibiler…Gerçekten de birlikte büyüdük, ana sınıfından liseye kadar ayrılmadık. Annem de çalıştığından katılamamıştı toplantıya en yakın arkadaşımın annesi aradı böyle böyle oldu dedi. Annem de siz ne dediniz deyince haklısınız dedik dedi kadıncağız da. Annemin sinirlendiğini hatırlıyorum ciddi anlamda sinirlenmişti ama yine gidip hocaya hesap sorma amaçlı tek kelime etmemişti. O gün o öğretmene haddini bildirecek biri olmalıydı ama ayan açık yapılan yanlışa ve çocukların olduğu yaştan çok farklı davranmasına karşı durulması gerekir diye düşünüyor-dum. Ancak günümüz koşullarında sanırım yavuz hırsız ev sahibini bastırıyor. Umarım bilinç ve bilgi sahibi anne, baba, eğitimci ve üstüne basarak söylüyorum siyasilerin sayısı artar.Bir öğretmen olarak söylüyorum
Öyle işlere girince herkes iyi oluyor siz kötü oluyorsunuz
Ben de okul içinde uygunsuzluk olmadığı sürece asla karışmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?