• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul kıyafeti

Anneler sadece zenginlik giyim vs.?gösterişi mi yapıyor sanıyorsunuz?sınıf anneliği denen akıllara zarar bir olay var. Bir de sınıf annesine yakın ve uzak veliler var. Sen dersin ki bu sözde anneye hoppp bu kanunen yasak sen ne yapıyorsun sen de sadece bir velisin. Hemen onun çevresindeki 3 5 kişide sana düşman oluyor.?ekonomi değil ki tek sorun eğitimde.?öğretmenlere sorsak onlar da neler anlatıyor hemen neler😞
Ben de onları anlatmaya çalıştım aslında ama yine de siz bilirsiniz

İkisi de yanlış abartıydı. 2 belik öeme zorunluluğu vardı biz de tek belikle okula alınmıyorduk. Etek boyu ölçülür spor ayakkabı yasaklanır kahkül yasaklanırdı anormaldi yani. Ama bu hafta okula gittim 4. Sınıf kızımın mezuniyetine. Arkadaşlarından saçlarına yoğun röfle yaptırmışlar vardı şaşırdım. Makyaj röfle aşırı giyim okulların suçu mu?tamamen çocuk eğitmekten bihaber ailelerin suçu
lıseyı ılk kazandıgım sene hazırlıktayım okula basladıgım ılk gun
sıra olurken kapıda hocalar tek tek gırerken ıncelerlerdı ya bızı
kadın mudurumuz benı kenara cektı ve gıt sacını gerı kendı rengıne boyat dedı :deli:
sacımın dogal renk olduguna ınanmadı kumral renk -acık kumral aralarda sarı ısıltı var gıbı duruyor ama boya olup olmadıgını anlarsın yıne dogal sacın yerı baska en basıtı dip dıye bırsey olur
ınanmadı bana ve kendısını salak yerıne koydugumu ıddaa ettı
annemı aramıs :D annem boya degıl dedı benımde oyleydı okulda aynı sorunları yasardım dedı
sızın gıbı velılere cocuklarına ıyı yapmadıklarını anlatmakla gecıyor omrumuz gıbı zırvaladı
:KK53:
kuafore goturdu annem benı
bu kızın sacı boyamı bakın lutfen dedı
kuafor baktı tabıkı ''hayır boya degıl'' dedı
annem rıca etsem bunu kagıda rapor gıbı yazıp ımzanızı atar mısınız telefon numaranızı da alayım kızımın okul muduru ısrarla koyu renge boyatmasını ıstıyorda dedı

kuaforden rapor aldım canım :D

benım ıcın okulun ılk basldıgı gun boyle basladı nefret edıyorum o kadından
hıc bır yerde de sevılmedın sureyya ıs arkadasların bıle senı cekıstırıyordu mudur oldun ama hıc bırsey olamadın

oh rahatladım :D

canım herkes oyle gosterıs yapıyor dememıs
yapanlar da var demıs
var gercekten
bızzat sahıt oldum
yerıne gore gıyınmek adabı muaseret
okul ortamında cocuklarını moda dergısınden fırlamıs gıbı yapmak ıcın ekstra caba sarfedenler de var
ben aslında maddı farklardan ote okul ortamında bunların olmasına karsıyım bunların olmaması ıcın en basta velılerde bıtıyor ıs
sınıf annelerı konusunda da kesınlıkle katılıyorum sana
o konuda haklısın .ben kızımın saçını bile yapmadım bir atkuyruğu yada basit bir örgüyle gönderdim.pahalı çanta almıştım 5 gün kullandı baktım ki kimsede yok hemen ucuz aldım onu yolculuk vs çantası yaptım.ayakkabı da pahalı almadım.yemekte koymadım okula para bıraktım hergün tost ayran gönderdi kantin.ama kajular muzlar ananaslar fıstıklar lüks peynir kek de koyabilirdim yapmadım.bir de devlet okulunda bu yiyeyecekleri öğlen bırakmak için her gün okula gelen var.sınıfa giren var.annesi olmayan ya da ya da ilgili annesi olmayan çocuk üzülüyor bu seferde.okul çocuklarındır okula uygun giyinilmeli forma olmasa da ve veliler okulun dışında kalmalı derim ben.

Ben okulda forma giyilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eski kafa olabilirim ama benim okul anlayışım bu.
Evet başka birçok şey gelir eşitsizliğini vurguluyor. Ayakkabı, çanta, telefon, hatta monami pastel boya :)
Ama düşük model bir telefon kullanmakla her gün aynı kıyafeti giymek zorunda olmak aynı şey değil. Bunun sıkıntısını halihazırda çekmekte olan bir çocuğu her gün aynı şeyi giymek zorunda bırakarak, abisinin/ablasının kıyafetini giydirerek ya da paçaları çoktan kısalmış bir pantolonu her gün giymek zorunda bırakarak daha da sıkıntıya sokmanın anlamı yok.

Kıyafette serbestlik tam bir özgürlükler ülkesi olduğumuz için getirilmedi zaten. Ne amaçla getirildiğini hepimiz biliyoruz.
Herkes istedikleri gibi giyiniyor olsaydı şu an siz bile formayla yatıp kalkıyor olurdunuz.

kadın mudurumuz benı kenara cektı ve gıt sacını gerı kendı rengıne boyat dedı :deli:
sacımın dogal renk olduguna ınanmadı kumral renk -acık kumral aralarda sarı ısıltı var gıbı duruyor ama boya olup olmadıgını anlarsın yıne dogal sacın yerı baska en basıtı dip dıye bırsey olur
annemı aramıs :KK70: annem boya degıl dedı benımde oyleydı okulda aynı sorunları yasardım dedı
sızın gıbı velılere cocuklarına ıyı yapmadıklarını anlatmakla gecıyor omrumuz gıbı zırvaladı
annem rıca etsem bunu kagıda rapor gıbı yazıp ımzanızı atar mısınız telefon numaranızı da alayım kızımın okul muduru ısrarla koyu renge boyatmasını ıstıyorda dedı

kuaforden rapor aldım canım :KK70:

hıc bır yerde de sevılmedın sureyya ıs arkadasların bıle senı cekıstırıyordu mudur oldun ama hıc bırsey olamadın

oh rahatladım :KK70:
lise bir de arkadaşımın başına aynısı gelmişti yeminle.izmirli bir kızdı babasının görevi için okulumuza gelmişti sarışındı saçları da denizden iyice açılmış balyajlı gibi olmuştu doğal olarak.ama bir öğretmenimiz kafayı ona takmıştı boyatmışsın inanmam vs diye.anladık o zaman ki bu öğretmen hiç denize gitmemişşş :rolleyes:

lise bir de arkadaşımın başına aynısı gelmişti yeminle.izmirli bir kızdı babasının görevi için okulumuza gelmişti sarışındı saçları da denizden iyice açılmış balyajlı gibi olmuştu doğal olarak.ama bir öğretmenimiz kafayı ona takmıştı boyatmışsın inanmam vs diye.anladık o zaman ki bu öğretmen hiç denize gitmemişşş :rolleyes:
gercekten ortası olmalı ya bu ıslerın
devlet okulu kolej fark etmez ornegın lıse -ortaokul ıcın mesela
lacıvert kumas pantolon
beyaz gomlek -yazın polo yaka tshırt
takı takılmasın makyaj yapılmasın saclar derlı toplu olsun...
okul yonetımı cocuklara rozet dagıtsın ogrencılerı oldugu ıcın
hepsı bu

ısteyen bu parcaları ıstedıgı yerden alsın her yerde satılıyor degıl mı

egıtımı tıcarethaneye cevırenler -yarıs ıcınde anneler- ortada bı o yana bı bu yana savrulan gencler
kendılerı sankı robert kolejıymıs gıbı devasa armalı formalar yaptırıp bır yerle anlasmalarına hıııc gerek yok

okulumuzda bı kız vardı okul montumuzun arkasında x koleji yazıyordu sırf o yazı gorunsun dıye saclarını sureklı yana alıyordu sırt cantası falan takmıyordu :D

hıc unutmuyorum bı okul vardı ısrarla bızım okulun formasının aynısını yaptırıyordu şaka degıl bak 3 sene boyunca bu yuzden her sene forma degıstık
bır sene haki renk oldu suveter ve okul montumuz
bır sene kızlar fuşya oldu erkekler grı
bızım okul yaptıkca dıger okul aynısını yaptırmaya devam ettı
ısın tuhaf yanı o meslek lısesı bızımkı kolej
bır velı demedı mı hocam hayırdır? nıye hersene degısıyor forma? onu anlamıyorum

okulumuzun servısı o okulun onunden gecıyordu ogrencı bırakmak ıcın duruyorduk
bızde takıp edıyorduk kızları gorunce yıne mı yaaa dıyorduk servıste :D bırde trıp falan atıyorduk bıkmıstık artık
okulumuzda sınıf annesı de kendımızı ıyı hıssetmemız ıcın guzel olabılecegını soylemıstı kermesde annem sorunca bu sureklı degısımı :deli:

hangısı daha fena bılemedım bır okulun baska okulun kıyafetıyle yarısımı
taklıt edılen okulun bunu bır halt sanıp aynısı olmasın dıye habıre degıstırmesı mı

aynısını yaşadım lisede. Müdür yardımcısı saçlarım boyalı diye almadı okula. Eve gittim yarım saat sonra annemle okulu bastık 😂

annemı aramıs :D annem boya degıl dedı benımde oyleydı okulda aynı sorunları yasardım dedı

kuaforden rapor aldım canım :D

oh rahatladım :D

aynısını yaşadım lisede. Müdür yardımcısı saçlarım boyalı diye almadı okula. Eve gittim yarım saat sonra annemle okulu bastık 😂

Saçlarinizi asiri merak ettim. Benim saç rengim kumral ve cevremde pek gormedigim bir renk ama bir kere bile boya diye tutturan hocam olmadi ha. 😁

Cocuklar 1.5 yıldır okula gitmediği için kıyafetleri küçüldü ve telafi döneminde kıyafet almaya zorlamayık. Sadece bazı kriterler koyduk. Köyü renk pantolon fln. Ancak normal şartlarda ben de taraftar degilim. Birincisi güvenlik durumu. Ögrenci olan olmayan belli olsun. İkincisi eşitlik en azından belli bir düzlemde sağlansın. Ancak durumu iyi olan öğrenci her halinden belli oluyor. Durumu iyi olmayan da bir şekilde ona özeniyor. Sosyoekonomik farklılıklar okula da yansıyor bir şekilde çünkü okul toplumun bir parçası. Yalıtılmıyor toolumdan

Saçlarinizi asiri merak ettim. Benim saç rengim kumral ve cevremde pek gormedigim bir renk ama bir kere bile boya diye tutturan hocam olmadi ha. 😁
açık kumralı ve sarı saçı değiştiriyor deniz ve güneş.ben bir sene tatile yoğun kızıl saçla gittim 1 hafta sonra koyu sarı saçla döndüm kızllıktan eser kalmamıştı havuz deniz suyundan

açık kumralı ve sarı saçı değiştiriyor deniz ve güneş.ben bir sene tatile yoğun kızıl saçla gittim 1 hafta sonra koyu sarı saçla döndüm kızllıktan eser kalmamıştı havuz deniz suyundan

Saçım acik kumral, bali kumral gibi birsey. Hiç oyle şey yaşamadim okulda. 😬😬

Kızımın okulunda hem okulun kendi belirlediği armalı 4-5 farklı renk ve şekilde okul kıyafeti var hem de öğrenci kulüplerinin kulübe özel tasarladıkları kıyafetler var. Ama bunlar zorunlu değil. İsteyen serbest kıyafet tercih edebiliyor. Ama serbest kıyafetin sınırları okul tarafından çok net bir şekilde belirlenmiş ve bu konuda asla taviz yok.

Çoğu öğrenci serbest kıyafet tercih ediyor ama ne defile yapar gibi gelen ne de öğrenci yaşı ve konumuna uymayan kıyafetle gelen var.

Ben bu düzensizliğin içindeki düzeni seviyorum. Tek kıyafeti desteklemiyorum ama diğer türlü de sınırsız özgürlük taraftarı da değilim.

Bazı anne babalar egolarını çocuklar üzerinden tatmin eder. Bir çok eğitimci serbest kıyafet uygulamasına bu yüzden karşıdır. Çocuk bunlar vardan yoktan anlamazlar ve bir birleri ile yarışır. Aramız da kaç kişi her gün farklı kıyafet giydirebilir? Ama bunu çocuklara anlayamazsınız...

Ben tek düzen okul kiyafetin yaratıcılığı baltaladığını düşünüyorum.Şükür yavaş yavaş kalkıyor.Google bir karar almıştı tüm çalışanlarına nasıl rahat hissediyorsa öyle gelmeleriyle iligili bir politika çok eğlenceli bir videosu vardı tamamen katılıyorum.

Bir öğretmenimiz (müdür yardımcısı)benisizin üstündekileriniz değil beyniniz ilgilendiriyor demişti.

Bu arada malesef maddi durum farkı gidilen tatilden dershaneden okulun kendisinden tutun her seyden belli oluyor.Sırf bunun içinde tek tip kuralına karşıyım açıkçası.

En kötü Okul sweateri ya da sweatshirt'ü giymek mecbur olup yine geri kalan bize bırakılmalı diye düşünüyorum.Saç baş makyaj kuralı artık eskide kalmalı ......

Her gün farklı kıyafetten ayrı takı saç çanta değişimi de ayrı faktör . Bu arada biz yeni nesilden çoğumuzın kimsenin umrunda olmuyor kimin ne giydiği ne sıklıkla giydiği.Bizene belki o kıyafetle mutlu.....

Zaten Türkiye'de hele devlet okulundaysa öğrenci olmak çok zor keske bu kadar kasılmasa....Amerika'da son sene eğlence yılıyken ,bizde çile yılı bari bir konudan yüzümüz gülse.

annemı aramıs :KK70: annem boya degıl dedı benımde oyleydı okulda aynı sorunları yasardım dedı

kuaforden rapor aldım canım :KK70:

oh rahatladım :KK70:
Ne kadar korkunç ....

Bu öğretmen sizin saçınızın saç rengini kafasına taktığı kadar. Akademik başarınızı takip etti mi acaba.Annenizle notlarınız düştüğü zaman konuştu mu?

Bilmiyorum özeldeyseniz belki konuşmuştur ama zor.Önemli olan zihinlerimiz geleceğimiz...Küçük noktaları bırakıp asıl sorunlara bakmalıyız aslında

Saç baş makyaj kuralı artık eskide kalmalı ......

Burda demek istediğimde çarpıtılmasın ...Abartıdan uzak özgüvenli hissetiren şekilde demek istedim.

Saç baş makyaj kuralı artık eskide kalmalı ......

Burda demek istediğimde çarpıtılmasın ...Abartıdan uzak özgüvenli hissetiren şekilde demek istedim.
Özgüven saçla makyajla olmaz. Liseli bir çocuk makyaj yapmamalı.

Evet katı kurallar ve tek tip kıyafet konusunda haklısın ama 15-16 yaşında çocuklar küçük kadınlar gibi görünmemeli. Bu tehlikeli bir şey zaten şu an anlamasan da. 10 sene sonra hak vereceksin.

Ben böyle düşünmüyorum . Çünkü hayatın hiçbir yerinde denge yok. Çocuk yaşta üniforma ile bunu dengelemek yerine eski kıyafetler giyebilmenin de çok normal birşey olduğunu bilmelerini sağlamamız gerekiyor . Eksik ya da kusurlu hissetmemeleri lazım . Kıyas yapmanın yanlış olduğunu daha çocuk yaşta ogretebilirsek ileriki dönemlerde bu tarz takintilara sahip olmayacaklardır diye düşünüyorum . Bu şuna benziyor aslında; şu anda da başka insanların hayatına özenip depresyona giren insanlar var . Sonuç olarak gelir adaletsizliği Dünyanın her yerinde .( Eğitimci değilim kişisel görüşüm )
Efsane bir yorum. Keşke eğitimciler farklılıkların hayatın doğal akışı olduğunu ve her farklılığa saygı gösterilmesi gerektiğini öğretse ❤️ belki de hayat daha kolay olurdu.

Back
X