- Konu Sahibi Laktozsuzsut
-
Meyve suyu içebilir süt yerine okul sütü uygulaması esnasinda.
3 yıl kadar keçi sütü içirdik, o zamanlar laktoz intoleransından haberimiz yoktu inek sütü karnını ağrıtıyor diye keçi sütü içirdik sonradan doktorumuzfan öğrendik aynı hassasiyet keçi sütünden kaynaklı da olabiliyormuş. Tüm süt ürünlerini kestik.Keçi sütü denediniz mi?
Hindistan cevizi sütü soya sütü vs alsanız ?
Yiğenimin süt ve süt ürünlerine alerjisi vardı ve dediginiz gibi sütü cok seviyordu cözümü soya sütünde buldular bi arastırın istersenizBadem sütü yaptım, hiç sevmedi içmedi malesef
3 yıl kadar keçi sütü içirdik, o zamanlar laktoz intoleransından haberimiz yoktu inek sütü karnını ağrıtıyor diye keçi sütü içirdik sonradan doktorumuzfan öğrendik aynı hassasiyet keçi sütünden kaynaklı da olabiliyormuş. Tüm süt ürünlerini kestik.
Evet ayran vs içiremediğim için günde 1 kutu organik meyve suyu beslenme çantasına koyuyorum mecburenLaktoz intoleransının da seviyeleri var tabii. Keçi sütünün laktoz oranı çok düşük aslında. Başka bir önerim yok o zaman ama meyve suyu da vermeyin çok şeker içeriyor onlar :/
soya sütü/badem sütü + meyve
muz seviyorsa muz, çilek seviyorsa çilek gibi deneyebilirsiniz
hazır meyve suyu vermiyorsunuz inşallah. Badem sütü yapsanız ya. Güzel de bi şişeye koyup pipet koyun yanına, hurmayla da tatlandırabilirsiniz. Hem çok daha sağlıklı.Evet öyle yapıyorum beslenme çantasına her gün öğlen yemeği için meyve suyu koyuyorum
Sütler haftanın 3 günü ilk ders dağıtılacakmış
Günde 2 kutu fazla gelecek düşüncesindeyim
zaten pek yararlı bir gıda değil
Kardesimde ayni durum var, babam okula her hafta bir kutu sut gonderiyor diger cocuklara sut verilirken kardesime de babamin gonderdigi sutu veriyorlar. Bir de onlara her gun veriliyor sut. Alpro veya natumi markalarinin kutuda badem sutlerini iciyor kardesim okulda, isterse cikolatali da icebiliyor bazen. Evde ictigi sut de badem sutu oluyor, baska bir sehirden geliyor mugla olabilir, ogrenirsem yazarim. Meyve suyu yerine bu tarz alternatifler dusunebilirsiniz.
Süt seviyorsa üzülür, canı çeker
Sut dagitilacagi gün yanına laktozsuz süt koysanız?
Inyernetten sipariş verilebilir. Çok zor değil elde etmek aslinda
Merhabalar,
Daha önceki konumda bahsetmiştim çocuğumda ishal, kusma ve su kaybı atakları vardı. Sebebin laktoz intoleransı olduğunu tesbit ettik, piyasada laktozsuz etiketiyle satılan sütler bile dokunuyor.
Aksi gibi çocuğum sütü çok seviyor, marketlerde süt reyonuna girmesin istemesin diye çabalıyorum.
Durumun farkında çok tutturmuyor şimdilik ama bu hafta okul sütü uygulaması başlayacakmış. Haftanın 3 günü bütün sınıf arkadaşları oğlumun gözünün önünde kutu kutu süt içecek düşündükçe işin içinden çıkamıyorum.
BiZimle aynı durumda olan var mı? Nasıl çare buldunuz bu işe?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?