- 7 Ağustos 2016
- 3.492
- 7.324
- 158
- Konu Sahibi Laktozsuzsut
-
Meyve suyu vermeyin bence.Evet öyle yapıyorum beslenme çantasına her gün öğlen yemeği için meyve suyu koyuyorum
Sütler haftanın 3 günü ilk ders dağıtılacakmış
Günde 2 kutu fazla gelecek düşüncesindeyim
zaten pek yararlı bir gıda değil
Kardesimde ayni durum var, babam okula her hafta bir kutu sut gonderiyor diger cocuklara sut verilirken kardesime de babamin gonderdigi sutu veriyorlar. Bir de onlara her gun veriliyor sut. Alpro veya natumi markalarinin kutuda badem sutlerini iciyor kardesim okulda, isterse cikolatali da icebiliyor bazen. Evde ictigi sut de badem sutu oluyor, baska bir sehirden geliyor mugla olabilir, ogrenirsem yazarim. Meyve suyu yerine bu tarz alternatifler dusunebilirsiniz.
Kardesimde ayni durum var, babam okula her hafta bir kutu sut gonderiyor diger cocuklara sut verilirken kardesime de babamin gonderdigi sutu veriyorlar. Bir de onlara her gun veriliyor sut. Alpro veya natumi markalarinin kutuda badem sutlerini iciyor kardesim okulda, isterse cikolatali da icebiliyor bazen. Evde ictigi sut de badem sutu oluyor, baska bir sehirden geliyor mugla olabilir, ogrenirsem yazarim. Meyve suyu yerine bu tarz alternatifler dusunebilirsiniz.
Merhaba sassyassyy 5.5 aylık bebeğim de süt alerjisinden şüpheleniyorum Mart 4 te alerji doktoruna randevu aldık. Burada okuyunca gözüm korktu laktoz intoleransı 2 yas civarı geçiyor diyorlardı daha da uzun sürüyormuş galiba bunun bir tedavisi vs yok mu acaba?
Aaaa ben ikisini aynı biliyordum. Ben şu an diyetteyim doktorumuz öyle söyledi dediğiniz gibi kaka da kan ve mukusluydu. Laktoz intoleransı olan insanlara şifa diliyorum çok çok zordur eminim.İnek sütü alerjisi ve laktoz intoleransı aynı şey değil
İnek sütü alerjisinde bebeğin kakasında kan görülüyor emziriyorken süt ürünleri diyeti yapıyorsunuz 2 yaşından sonra geçiyor.
Laktoz intoleransı ise bağırsaklardaki laktaz enzimi eksikliğinden kaynaklanıyor ne yazıkki hassasiyet ömür boyu sürüyor.
Aaaa ben ikisini aynı biliyordum. Ben şu an diyetteyim doktorumuz öyle söyledi dediğiniz gibi kaka da kan ve mukusluydu. Laktoz intoleransı olan insanlara şifa diliyorum çok çok zordur eminim.
Sevdiği alternatif içecekler koyabilirsinizMerhabalar,
Daha önceki konumda bahsetmiştim çocuğumda ishal, kusma ve su kaybı atakları vardı. Sebebin laktoz intoleransı olduğunu tesbit ettik, piyasada laktozsuz etiketiyle satılan sütler bile dokunuyor.
Aksi gibi çocuğum sütü çok seviyor, marketlerde süt reyonuna girmesin istemesin diye çabalıyorum.
Durumun farkında çok tutturmuyor şimdilik ama bu hafta okul sütü uygulaması başlayacakmış. Haftanın 3 günü bütün sınıf arkadaşları oğlumun gözünün önünde kutu kutu süt içecek düşündükçe işin içinden çıkamıyorum.
BiZimle aynı durumda olan var mı? Nasıl çare buldunuz bu işe?
Benim kizimda öyle bir durum var di.cok sujur gecti.eczaneden doktor damla yazmıştı.içmeden önce 3 damla verip şutu öyle veriyorduk .cok seviyorsa en azindan evde üretebilir çünkü buzdolabında saklanan bir damlaydi.hiç sut icmeyen için kolay ama tadını bilen ve de seven biri için zor bir durum birde çocuklara gözünün önüde içecekler en azından bende evde içerim der.3 yıl kadar keçi sütü içirdik, o zamanlar laktoz intoleransından haberimiz yoktu inek sütü karnını ağrıtıyor diye keçi sütü içirdik sonradan doktorumuzfan öğrendik aynı hassasiyet keçi sütünden kaynaklı da olabiliyormuş. Tüm süt ürünlerini kestik.
Çok çok geçmiş olsun evladınız çok sıkıntı çekmiş inşaAllah birgun düzelir. Bizim doktorumuz da öyle söyledi bu alerji meselesi anneye bakıyor ek gıdaya geçerken deneme yanılma yaparak sen keşfedeceksin dedi. Ben dikkat ederim lakin korktum gerçekten şu yaşta ben bile zorlanıyorum çünkü herseyde süt ve süt ürünleri var ileride kızım görüp isteyecek diye şimdiden strese giriyorumBenim oğlumda 5 aylıkken kanlı ve mukuslu kaka ile diZanteri teşhisi kondu başka bir doktora daha götürdüm inek sütü alerjisi dendi, sıkı diyet yaptım 2 yaşında test yenilendi alerjinin geçtiği söylendi. 1 sene sonra inek sütü içtiğinde yoğun karın ağrıları başladı, keçi sütü içirdik 3 sene iyi geldi ama sonra o da dokunmaya başladı malesef. Bu arada sürekli ishal kusma su kaybı atakları yaşıyorduk. Çölyaktan şüphelenip endoskopi yaptılar temizdi sonuçlar. Laktoz intoleransı olduğunu deneme yanılma yaparak ben çözdüm diyete başladık şimdi iyiyiz şükür
Çok çok geçmiş olsun evladınız çok sıkıntı çekmiş inşaAllah birgun düzelir. Bizim doktorumuz da öyle söyledi bu alerji meselesi anneye bakıyor ek gıdaya geçerken deneme yanılma yaparak sen keşfedeceksin dedi. Ben dikkat ederim lakin korktum gerçekten şu yaşta ben bile zorlanıyorum çünkü herseyde süt ve süt ürünleri var ileride kızım görüp isteyecek diye şimdiden strese giriyorum
Kefir deneseniz ? O da mi dokunur ? Şimdi cileklisi de çıktı.
Bir öğrencimizde aynı durum fark edildi. Anaokulu olduğu için haftanın 4 günü süt içiyorlar. Velimizle konuşup doktorun onayıyla onun için soya sütü istedik. Hatta menüde sütlü tatlı olacağı zaman velimize önceden haber verip soya sütünden yapabileceği bir tatlı rica ediyoruz.
Soya sütünü bir deneyin rahatsız etmezse öğretmeninizle durumi paylaştığınızda yardımcı olacaktır mutlaka.
Yapmak yerine satın al. Kutu soya sütü veya badem sütü. bunlarda vanilya ve şeker oluyor. hem aromasi daha güzel hem de tadı. Çikolatali versiyonları da var. Carrefour da satiriliyorBadem sütü yaptım, hiç sevmedi içmedi malesef
Laktozsuz süt temin etmek zor değil en basit markette bile var artık. Ama onun bile içinde az oranda laktoz bulunuyor ve rahatsz ediyor
Esasında hepimizde var o hassasiyet ama bazıları daha çok etkileniyor işte. Süt aslında öyle sürekli içilecek bir şey degil. Mesela yoğurt yiyebiliyor mu? Yoğurt yiyebilir siye düşündüm eğer öyleyse süt yerine ayran verin.İnek sütü alerjisi ve laktoz intoleransı aynı şey değil
İnek sütü alerjisinde bebeğin kakasında kan görülüyor emziriyorken süt ürünleri diyeti yapıyorsunuz 2 yaşından sonra geçiyor.
Laktoz intoleransı ise bağırsaklardaki laktaz enzimi eksikliğinden kaynaklanıyor ne yazıkki hassasiyet ömür boyu sürüyor.
Laktoz intoleransi olanlar için doktor relaktaz diye bir ilaç veriyor. Emzirmeye önce bebeklere 2-3 damla damlama yeterli oluyordu. Laktaz enzimi içeriyor ve sutteki laktozu parçalıyor. Sizin laktozsuz diye satılan sütlerin içindeki laktoz enzimi belki yeterli gelmiyordur. Doktorunuza danişarak relaktaz kullanın isterseniz.
Merhaba sassyassyy 5.5 aylık bebeğim de süt alerjisinden şüpheleniyorum Mart 4 te alerji doktoruna randevu aldık. Burada okuyunca gözüm korktu laktoz intoleransı 2 yas civarı geçiyor diyorlardı daha da uzun sürüyormuş galiba bunun bir tedavisi vs yok mu acaba?
Çok zordur eminim inşaAllah tedavisi bulunur bu hastalığın. En azından badem ve soya sütü kullanabilirmisiz bunu öğrendim.Kardesim 11 yasinda ve hala ayni maalesef. Yukarida konu sahibi belirtmis ama ben de ayni sekilde biliyorum, tedavisi yok ne yazik ki. Bir ara yurtdisinda surekli kullanim gerektirecek hap tarzi bir sey bulmustu babam ama fayda zarar karsilastirmasi yapip hic yanasmadi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?