Okul sütü

Merhaba sassyassyy 5.5 aylık bebeğim de süt alerjisinden şüpheleniyorum Mart 4 te alerji doktoruna randevu aldık. Burada okuyunca gözüm korktu laktoz intoleransı 2 yas civarı geçiyor diyorlardı daha da uzun sürüyormuş galiba bunun bir tedavisi vs yok mu acaba?

Merhaba sassyassyy 5.5 aylık bebeğim de süt alerjisinden şüpheleniyorum Mart 4 te alerji doktoruna randevu aldık. Burada okuyunca gözüm korktu laktoz intoleransı 2 yas civarı geçiyor diyorlardı daha da uzun sürüyormuş galiba bunun bir tedavisi vs yok mu acaba?

İnek sütü alerjisi ve laktoz intoleransı aynı şey değil
İnek sütü alerjisinde bebeğin kakasında kan görülüyor emziriyorken süt ürünleri diyeti yapıyorsunuz 2 yaşından sonra geçiyor.
Laktoz intoleransı ise bağırsaklardaki laktaz enzimi eksikliğinden kaynaklanıyor ne yazıkki hassasiyet ömür boyu sürüyor.

Aaaa ben ikisini aynı biliyordum. Ben şu an diyetteyim doktorumuz öyle söyledi dediğiniz gibi kaka da kan ve mukusluydu. Laktoz intoleransı olan insanlara şifa diliyorum çok çok zordur eminim.

Aaaa ben ikisini aynı biliyordum. Ben şu an diyetteyim doktorumuz öyle söyledi dediğiniz gibi kaka da kan ve mukusluydu. Laktoz intoleransı olan insanlara şifa diliyorum çok çok zordur eminim.

Benim oğlumda 5 aylıkken kanlı ve mukuslu kaka ile diZanteri teşhisi kondu başka bir doktora daha götürdüm inek sütü alerjisi dendi, sıkı diyet yaptım 2 yaşında test yenilendi alerjinin geçtiği söylendi. 1 sene sonra inek sütü içtiğinde yoğun karın ağrıları başladı, keçi sütü içirdik 3 sene iyi geldi ama sonra o da dokunmaya başladı malesef. Bu arada sürekli ishal kusma su kaybı atakları yaşıyorduk. Çölyaktan şüphelenip endoskopi yaptılar temizdi sonuçlar. Laktoz intoleransı olduğunu deneme yanılma yaparak ben çözdüm diyete başladık şimdi iyiyiz şükür

Sevdiği alternatif içecekler koyabilirsiniz
Benim kizimda öyle bir durum var di.cok sujur gecti.eczaneden doktor damla yazmıştı.içmeden önce 3 damla verip şutu öyle veriyorduk .cok seviyorsa en azindan evde üretebilir çünkü buzdolabında saklanan bir damlaydi.hiç sut icmeyen için kolay ama tadını bilen ve de seven biri için zor bir durum birde çocuklara gözünün önüde içecekler en azından bende evde içerim der.

Çok çok geçmiş olsun evladınız çok sıkıntı çekmiş inşaAllah birgun düzelir. Bizim doktorumuz da öyle söyledi bu alerji meselesi anneye bakıyor ek gıdaya geçerken deneme yanılma yaparak sen keşfedeceksin dedi. Ben dikkat ederim lakin korktum gerçekten şu yaşta ben bile zorlanıyorum çünkü herseyde süt ve süt ürünleri var ileride kızım görüp isteyecek diye şimdiden strese giriyorum

Korkmayın 2 yaşına kadar olan alerjide bisküvi tereyağı krema gibi ürünlerden uzak durursanız pek sorun olmuyor. Uzmanlığı alerji olan iyi bir doktor bulun inşallah sorunsuz büyütürsünüz bebeğinizi

Bir öğrencimizde aynı durum fark edildi. Anaokulu olduğu için haftanın 4 günü süt içiyorlar. Velimizle konuşup doktorun onayıyla onun için soya sütü istedik. Hatta menüde sütlü tatlı olacağı zaman velimize önceden haber verip soya sütünden yapabileceği bir tatlı rica ediyoruz.
Soya sütünü bir deneyin rahatsız etmezse öğretmeninizle durumi paylaştığınızda yardımcı olacaktır mutlaka.

Öğretmenimiz bütün olan bitenden haberdar çok desteğini aldık sağolsun.
Soya sütü değilde, badem sütü götüreceğim sanırım haftalık olarak

Laktozsuz süt temin etmek zor değil en basit markette bile var artık. Ama onun bile içinde az oranda laktoz bulunuyor ve rahatsz ediyor

Laktoz intoleransi olanlar için doktor relaktaz diye bir ilaç veriyor. Emzirmeye önce bebeklere 2-3 damla damlama yeterli oluyordu. Laktaz enzimi içeriyor ve sutteki laktozu parçalıyor. Sizin laktozsuz diye satılan sütlerin içindeki laktoz enzimi belki yeterli gelmiyordur. Doktorunuza danişarak relaktaz kullanın isterseniz.

Esasında hepimizde var o hassasiyet ama bazıları daha çok etkileniyor işte. Süt aslında öyle sürekli içilecek bir şey degil. Mesela yoğurt yiyebiliyor mu? Yoğurt yiyebilir siye düşündüm eğer öyleyse süt yerine ayran verin.

Teşekkür ederim
Laktaz enzimi buzdolabında bekletilmesi gereken bir takviye sınıfta kullanımı uygun değil, biz evde yoğurt, peynir, laktozsuz sütle yapılmış sütlü tatlı vs tüketebiliyoruz. Kalsiyum ihtiyacını gideriyoruz ama şimdi sorun okulda herkes içerken onun yaşayacağı sıkıntı

Bizimki de sütü severdi ama okul sütünü soğuk değil diye içmedi
Muhtemelen içmeyecek bir sürü Arkadaşı da olacaktır Öğretmeni hassasiyet gösterecektir
Geçmiş olsun

Kardesim 11 yasinda ve hala ayni maalesef. Yukarida konu sahibi belirtmis ama ben de ayni sekilde biliyorum, tedavisi yok ne yazik ki. Bir ara yurtdisinda surekli kullanim gerektirecek hap tarzi bir sey bulmustu babam ama fayda zarar karsilastirmasi yapip hic yanasmadi.

Çok zordur eminim inşaAllah tedavisi bulunur bu hastalığın. En azından badem ve soya sütü kullanabilirmisiz bunu öğrendim.

Bir de birşey daha sorabilir miyim?
Bu hastalik varsa eğer kızım da gelişim geriliği devam eder mi? 5.5 aylık kızım 2 aydır hiç kilo almıyorum 1 aydır da boyu uzamamis anne sütü alıyor ben 1 haftadır sıkı diyet yapıyorum gözle görülür bir düzelme oldu ama işte gelişim geriliği düşündürüyor beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…