Okul ve Annem

lailerra

♥♡♥♡♥♡♥♡
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
475
464
33
Herkese merhaba. Şu an açıktan bir önlisans bölümü okuyorum ve "acaba tekrar sınava mı girsem" diye bir düşünce halindeyim. Bu arada okuduğum okulu bırakmak gibi bir niyetim yok. Büyük hayallerle okuyorum.
Bu fikrimi annemle paylaştım. Çok kararsız olduğumu söyledim. O da bana "bir an önce işe girmeye çalış bence. dua et de ben ölmeyeyim. evin kirasını ben ödüyorum sonuçta" dedi.

Çok stresliyim. Çok moralim bozuk. Okulumun bitmesine daha çok var. Hayallerim gerçekleşir mi gerçekleşmez mi bilmiyorum. Babamı kaybettiğim için anneme daha da sarılmış durumdayım. Ona bir şey olacak diye aklım çıkıyor. İlaç saatlerini bile kontrol ediyorum fakat "dua et de ben ölmeyeyim evin kirasını ben ödüyorum" demesi çok canımı sıktı. Ne yapmalıyım?

Herkese merhaba. Şu an açıktan bir önlisans bölümü okuyorum ve "acaba tekrar sınava mı girsem" diye bir düşünce halindeyim. Bu arada okuduğum okulu bırakmak gibi bir niyetim yok. Büyük hayallerle okuyorum.
Bu fikrimi annemle paylaştım. Çok kararsız olduğumu söyledim. O da bana "bir an önce işe girmeye çalış bence. dua et de ben ölmeyeyim. evin kirasını ben ödüyorum sonuçta" dedi.

Çok stresliyim. Çok moralim bozuk. Okulumun bitmesine daha çok var. Hayallerim gerçekleşir mi gerçekleşmez mi bilmiyorum. Babamı kaybettiğim için anneme daha da sarılmış durumdayım. Ona bir şey olacak diye aklım çıkıyor. İlaç saatlerini bile kontrol ediyorum fakat "dua et de ben ölmeyeyim evin kirasını ben ödüyorum" demesi çok canımı sıktı. Ne yapmalıyım?
Okuduğunuz bölüm umarım önü açık bir bölümdür.
Çünkü dört yıllığa göre daha avantajlı olabilirsiniz . Anneniz biran önce ayaklarınız üzerinde durmanizi istiyordur ,onun için öyle demiştir.

Bu sizin moralinizi bozmasın, aksine daha da motivasyon olun

Açiktan okuyorsaniz evdesiniz sanirm tabiki bir ise girin çalişın. Bir yandn yime okuyun isterseniz

Yani yani örgün eğitim olursa daha iyi olur tabi. Annen maddi zorluk çekiyor sanırsam konu sahibesi belki öyle bir anına geldi öyle demiş bulundu. sanırım yaşın genç, bunlar kritik yaşlar okul seçimi geleceği çok etkiliyor, daha iyisi olabilecekse bence kovalayabilirsin. 2 yıl daha fazla okursun ama sonunda eve daha çok para getirirsin ..:halay:Olmazsa da bu bölümü tamamla zaten 2 yıllık değil mi, iş bul para getir anneni memnun et sonra da sınava daha çok hazırlan o da bir seçenek. Yaşın genç, vaktin çok bence strese girme iyi strateji yap paraları topla:KK200:

Son düzenleme:
Bence yanlış bir şey söylememiş. Annenize uzun ömürler dilerim. Her anne gibi gözü arkada kalsın istemiyor. Kızının kendi ayakları üstünde durabileceğini, düzenini kurabileceğini görmek istiyor. Elinizden gelen ne varsa deneyin lütfen. Ve bence de bir işe girip çalışmaya gayret gösterin. Şu an üniversitelerin büyük bir kısmı, bölümlerin çoğu işsizlik oranlarını öteleme merkezi haline geldi. Siz erkenden bir meslek edinip tecrübe edinirseniz 1-0 önde olursunuz.

Açık öğretim önlisans okuyormuşsunuz. Bir işe girip çalışabilirsiniz ayni zamanda. Ha çalışmak istemiyorsanız da oturup ders çalışıp üniversite sınavına girip iyi bir bölüm kazanın. Anneniz açıktan onlisans okuduğunuz için sizin basaramayacaginizi düşünüp önünüze bakmanız konusunda uyarmış bence. Madem istiyorsunuz oturup ders çalışın, iyi bir yer kazanırsanız sevinecektir

Açık öğretim önlisans okuyormuşsunuz. Bir işe girip çalışabilirsiniz ayni zamanda. Ha çalışmak istemiyorsanız da oturup ders çalışıp üniversite sınavına girip iyi bir bölüm kazanın. Anneniz açıktan onlisans okuduğunuz için sizin basaramayacaginizi düşünüp önünüze bakmanız konusunda uyarmış bence. Madem istiyorsunuz oturup ders çalışın, iyi bir yer kazanırsanız sevinecektir
Birkaç yere iş başvurusu yaptım bakalım. Önlisansa da dgs hedefiyle başladım yani mühendisliğe tamamlamak için...

Part time yazılım firmalarında çalışıp kendini daha da geliştirebilirsin. Benim kuzenim ve tanıdığım biri bunu yaptı. En azından biraz daha endişesiz ve kendini de güvencede hissedersi. Annene çok geçmiş olsun
Henüz o kadar bilgi birikimim yok ama bilgim olsaydı kesinlikle denerdim :(

E kadın yalan mı söylemiş? Babanız yok, siz çalışmıyorsunuz, kira fatura yeme içme giyme gezme herşey annenizin sırtında, ona birşey olursa neyle kira ödeyecek karnınızı doyuracaksınız? İlla ölmeye de gerek yok kadın hastalansa kaza geçirse de durum aynı. Dışarıdan okuyorsunuz madem neden bugüne dek akıl edip bir işe girmediniz? Üç beş kuruş da olsa annenize bir faydanız olurdu. Hem okadar kıymetli anneniz okadar üzerine titriyorsunuz tüm yükün onun üzerinde olmasından neden rahatsız olmuyorsunuz?

Back
X