• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul

audrey2016

" oğlum ,eşim herseyim... "
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
1.127
634
648
Merhaba arkadaşlar

Hemen konuya geçmek istiyorum.

Oğlum son 1 haftadır sürekli olarak okula gitmek istemediğini söylüyor.
Geçen sefer öğretmeni her istediğinde oyuncaklarla oynatmadı diye istemiyordu ki okulun kuralları olduğunu her istediğinde oynayamayacağını oyuncak saati geldiğinde oynayabileceğini kurallara uymamız gerektiğini anlattım.

Bu gece de arkadaşı hadi dövüş yapalım dediği için istemiyor.

Öğretmeni ile konuştum. Okulda çok güzel vakit geçirdiğini geçen seneye göre davranışlarının çok çok düzeldiğini söyledi. Hatta eve gitme zamanı geldiğinde oynamak isteyip eve gitmek istemiyor dedi. ( Arkadaşının hadi dövüş yapalım dediğini az önce söylediği için öğretmene bu olaydan bahsedemedim.)

Az önce babasıyla yatıyorlardı birden ağlamaya başlamış, gittim " ne oldu oğluşum" dedim. "Arkadaşım dövüş yapmak istiyor" dedi. Bende "Sen yapma oğlum öğretmenine söyle" dedim."Ama arkadaşım bana vuruyor" dedi .

Öğretmenimiz bu konuda gerçekten çok hassas bize bile bırakın vurmayı yüksek sesle bile bağırmamamız gerektiğini söyleyen biri, yeni mezun bir öğretmen de değil hani gözünden mi kaçıyor desem.Sınıfları da kalabalık değil.

Ne yapacağımı şaşırdım . Oğlum biraz zor bir çocuk. Ağlayınca dayanamıyorum anne yüreği işte."Mutsuzum anne" dedi. Kalbime bıçak saplayıp geri çektiler sanki...

Yalan söyleyen bir çocuk değil.Ama "Tamam oğlum arkadaşın vuruyorsa gitme o zaman" desem gitmemek için vuruyor diyebilir de çocuk sonuçta.

Hadi bu sene gitmedi ama seneye ilkokula başlayacak. O zaman göndermeme gibi bir lüksüm yok. Mecbur gidecek.

Bu bir süreç mi ? Yada başından böyle bir olay geçen arkadaşlar varsa Allah rızası için yardım edin . Birşeyler söyleyin. Delirmek üzereyim. Çok üzülüyorum.

Mutsuzum anne cümlenin üzerine devamını okumadım.
Yarın için sadece 1 günlüğüne oldupunu anlatıp, beraber keyifli zaman geçirin derim.
Öğretmeniyle görüşüp durumu bildirin ve belki de onun görmediği bir şekilde çocuğunuzun canı acıtılıyordur.

O cümlenin sonunda elim ayağım titredi inanın ama şimdi gözümle görmediğim bir şey içinde yanlış karar vermek istemiyorum.

Ama oğluma da inanıyorum. Başından böyle bir olay geçmiş olan ya da bir öğretmen yardımcı olur diye umuyorum.

Yarın göndermemeyı ben de düşündüm. Ama bir yanım boşver yollama bu sene derken bir yanımda yarın öbür gün gitmemek için nasılsa ağladığımda yollamıyorlar der mi acaba diyor.

O cümlenin sonunda elim ayağım titredi inanın ama şimdi gözümle görmediğim bir şey içinde yanlış karar vermek istemiyorum.

Ama oğluma da inanıyorum. Başından böyle bir olay geçmiş olan ya da bir öğretmen yardımcı olur diye umuyorum.

Yarın göndermemeyı ben de düşündüm. Ama bir yanım boşver yollama bu sene derken bir yanımda yarın öbür gün gitmemek için nasılsa ağladığımda yollamıyorlar der mi acaba diyor.
Oğlunuzun yalan mekanizmasının bu denli neden sonuç ilişkisine dayanarak çalışabileceğine inanmıyorum, dolayısıyla maalesef ki zorbalığa uğramış olduğunu düşünüyorum.
Ben olsam yarın için, bir işimiz çıktı maalesef okula gidemeyeceğiz vs gibi bir bahaneyle, yani onun durumuyla alakası olmadığını belirtip yollamam ve derhal öğretmeniyle irtibata geçerim.
Bir pedagog randevusu da alın derim, öğretmeni ve uzman görüşü olarak pedagog yönlendirmesiyle ileriki zaman hakkında karar verebilirsiniz.

Yarın içim kesin göndermemeye karar verdim. Söylediğiniz cümleyi söyleyeceğim. Bulunduğumuz şehirde pedagog maalesef yok Eylül ayında İstanbul 'da götürmüştüm. (Hiperaktive tedavisi görüyor, ilaç kullanıyoruz. 2 ay sonra da şuan ki ilacı bırakıp hiperaktivite ilaçlarına başlayacağız.)

Doktorunun cep numarası var olmazsa arar öyle yardım isteriz.

Back
X