• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda benimle alay ediyorlarmış

Bak ne olursa olsun okuldan ayrılma bence hatta ne yap biliyormusın onların gözünün önünde bi yerlerde dolan bide biriyle anlaş onlar senin resmini çekerken o kişide onların resmini çeksin kanıt olmuş olur. Sonrada mahkemeye ver. Hiç muhattap olma onlarla hiç bilmesinler mahkeme kağıdı ellerine geçsin şok olsunlar bırak onlar af dilemek için gelsinler ayağına o zaman herkesin içinde rezil et onları ben olsam intikam alırdım. Çünkü bu çok aşağılayıcı bişey. Sakın affetme ilerde düşünüp durur pişman olursun. Hem sana yaptıkları gibi başkalarına da yapıyolardır belliki eğlence yapmışlar. Sen kimsenin eğlencesi olmayacak kadar değerlisin kendi içinde
Sana yapılan hiçbir haksızlığı sineye çekme. Bak bide şöyle birşey buldum

20200603_005750.webp

Ben olsam senin yerinde onların yaptıkları yüzünden okulumu değiştirmek zorunda kalmazdım
Tek tek kanıtlayıp onlardan hesap sorardım neden böyle ergence birşey yaptıklarını empati yapmaları gerektiğini ve bunun bir suç olduğunu onlara kibarca anlatırdım ki beni salak görmesinler sustukça daha da devam edecektir savaşmalısın ki onlar daha fazla hadlerini aşmamalılar
Ve sen kendinle gurur duymalısın ki öyle ergenler sadece arkandan konuşuyorlar yüzüne bişey diyemedikten sonra bırak konuşsunlar sen zirvedesin ki arkandan konuşuyorlar bu yüzden de sakın okulunu değiştirme onları sevindirme

Birincisi bu arkadasini sevmedim. Sana laf getiren senden de laf goturuyordur. Ikincisi bu arakadasinin sizin siniftan kimle konustugu bellidir. Yapilacak sey dekanliga dilekce yazip durumu bildirin. Onlar bu arkasinizin konustugu kisiden yola cikarak gerekenlerle gorusup once on sorusturma yaparlar. On sorusturma sonrasinda da sorusturma acilip acilmayacagina karar verirler. Inan on sorusturma acilmasi bile yeter onlara.

Söyleyen arkadaşınızın üslubu hiç hoşuma gitmedi. Güvenmeyin çok..

Ayrıca oturunca daha dikkatli olun bundan sonra . Çektiklerini görünce de poz vermemi ister misiniz diye sorun çekinmeden, dik bir şekilde .

Izinsiz fotoğraf çekmenin cezası Şu şu diye emin olarak konuşun. Telefonlarınızı savcılığa veriyorum diyerekte oradan ayrılın..

Karsilastiginiz olumsuzluklarla savaşmayı ogrenmelisiniz.

Bir avuç boş beyin yüzünden terk etmeyin seviyorsanız okulunuzu.

Bu olmaz başka bir sıkıntı olur, Hep kacamazsiniz.

Dilekcende gerekenin yapilmasi seklinde yaz ve gizli foto cekilmesinin suc oldugunu da belirt. Rektorluge de yazabilirsin hatta. Dilekceni verince kaydedilecektir. Dilekcene bir evrak numarasi verilir. O evrak numarasini bir yere kaydet ki takibini oradan yapabilirsin.

Bu yuzden okul degistirme. Cok rahatsizlarsa onlar degiatirsin. Her sıkıntıda kacacakmisin mucadeke etmek varken. Alip basini gitmek degil cozum. Yaptiklarinin suc oldugunu ogrenmeliler ki bugun sana yapanlar yarin baskasina da yapmasinlar. Bu onlara buyuk bir ders olur. Hem bunu yaptiginda da arkadaslarin arasinda sayginligin artar. Diger turlu ezik muamelesi gorursun.

Arkadaşlar küçük bir tıp fakültesinde okuyorum. Bu gün bir arkadaşımdan öğrendim. Benim resmimi çekip sonra bakıp alay ediyor, gülüyorlarmış. Genelde yalnız takılıyorum pek arkadaşım yok. Sanırım ezik yada ucube olduğumu düşünüyorlar. Ama bu kadarını da beklemezdim yani insanın haberi olmadan resmini çekip sonra arkadan gülmek ne demek? Çok moralim bozuldu inanın sınav zamanı. Bilmiyorum baksam yatay geçiş mi yapsam?
Canım konunu okuyunca üniversitede bizim sınıfta olan bir kız geldi aklıma. Bu arkadaşımız okula başladığında saçlarının çoğu beyazlamış, tarzı biraz geride kalmış,kendini de herkesten ceken biriydi. Sonra başka bir arkadaşla samimi oldu. Kendine bakmaya başladı. Saçlarını boyadı , tarzını değiştirdi, kendine güveni geldikçe derslerine asıldı. Okulu birinci bitirecekken hocalara yağcılık yapan bir arkadaş yerini aldı ama ikinci bitirdi sonuçta 😀 herkesin de içinde kaldı "ne zeki kızdı, birincilik onun hakkiydi" diye. Üniversite Haziran'da bitti iki ay sonra da yüksek puanla atandik. Tabi o daha yüksek puanla😛 şimdi de güzel bir yerde evlenmiş iki de çocuğu olmuş. Nerde o ilk sene tanıştığımız kız nerde şimdiki kendine guvenen, güzel ,bakımlı , başarılı iki çocuklu öğretmen 😀 bence derslerine odaklanıp o arkadaşım gibi herkesi şok edip iz bırakmalısın💪

Ben olsam senin yerinde onların yaptıkları yüzünden okulumu değiştirmek zorunda kalmazdım
Tek tek kanıtlayıp onlardan hesap sorardım neden böyle ergence birşey yaptıklarını empati yapmaları gerektiğini ve bunun bir suç olduğunu onlara kibarca anlatırdım ki beni salak görmesinler sustukça daha da devam edecektir savaşmalısın ki onlar daha fazla hadlerini aşmamalılar
Ve sen kendinle gurur duymalısın ki öyle ergenler sadece arkandan konuşuyorlar yüzüne bişey diyemedikten sonra bırak konuşsunlar sen zirvedesin ki arkandan konuşuyorlar bu yüzden de sakın okulunu değiştirme onları sevindirme
Eğer bunu bildiğimi söylersem gireceğim herhangi bir tartışmada yeterli dirayeti gösteremezsem daha çok rezil olurum diye çekiniyorum. Tartışırken modum çok çabuk düşüyo hemen sinirleniyorum sesim titriyo. Böyle bi durumda daha kötü olabilir. Hiçbirinin selamını bile almayıp hiç konuşmamayı düşünüyorum onlarla. Zaten öğrendiğimi anlarlar. Çünkü şu anda okullar da kapalı. Açılınca da olay soğumuş olucak iyice. Bilmiyorum.

Dalga geçsinler, ne olacak ki?
Tıp fakültesinde okuyorsunuz, yarın bir gün doktor olacaksınız ben sizden daha özgüvenli olmanızı beklerdim. Onların hareketi çocuk gibi gerçi ama siz çocuk değilsiniz ki , böyle sacma şeyden utanip şehir değiştirmek isteyesiniz.
Daha başınıza neler gelecek, belki zorunlu hizmet bölgesinde bir başınıza yaşarken sırf istediği antibiyotiği yazmadiniz diye size düşman olacak köy halkı, belki devlet hastanesinde daha deneyimli doktorlar sizin üzerinizden ego tatmin edecek, belki hastanin durumu hakkında bilgi vermeden yogun bakım kapısından çıktınız diye hasta yakınları size tatsız şeyler soyleyecek,arbade yaşanacak...
Yani bunların ve daha fazlalarının yaşanacağı bir meslektesiniz. Ne olacak yani, size her tavir aldıklarında, her dişlandiginizda, her kötü bakışa maruz kaldığınızda kaçacak misiniz??
Üniversite nasıl mesleğe hazırlandığın bir yerse aynı şekilde hayata da hazırlandığın bir yer. İleriki hayatında böyle bir durumda kaldığında nasil davranan bir kadın olmak istiyorsan, simdii öyle davran. Bunu bir 'gercek hayat staji' olarak düşün. Çünkü bugün kaçarsan yarın daha büyük olaylar yaşadığında mucadele edecek güveni kendinde bulamazsın .
Ben senin yerinde olsam 'beni sevmeyenlere sanki ben bayılıyorum' der, kafası hala ergen gibi çalışan ,böyle saçma şeyleri espri konusu yapabilen zihniyete sahip insanlardan onlar dislamadan kendimi soyutlardim.
Ayrıca tek başına yemek yemekte ne var ki? İnsan kendiyle başbasa mutlu olabilmeli.
Ben de üni zamanında kimseye kuyruk olmadan giderdim yemekhaneye. Bugün bile iş yerinde millete uymaktansa istediğim saatte istediğim yemeği sipariş ederim, eşin dostun izin gününü /müsaitligini beklemektense kendi başima tatile çıkarım... İnsanın kendisiyle zaman geçirmeyi sevmesi yalnızlık değildir ki. Yalnızım diye düşünme , 'beterin beteri var ya sunlarla arkadaş olsaydim' diye düşün

Eğer bunu bildiğimi söylersem gireceğim herhangi bir tartışmada yeterli dirayeti gösteremezsem daha çok rezil olurum diye çekiniyorum. Tartışırken modum çok çabuk düşüyo hemen sinirleniyorum sesim titriyo. Böyle bi durumda daha kötü olabilir. Hiçbirinin selamını bile almayıp hiç konuşmamayı düşünüyorum onlarla. Zaten öğrendiğimi anlarlar. Çünkü şu anda okullar da kapalı. Açılınca da olay soğumuş olucak iyice. Bilmiyorum.
Ben ogretim uyesiyim. Dilekce icin okullarin acilmasini beklemen gerekmiyor. Faks ile de gonderebilirsin. Sonra telefon ile arayip dilekcemin isleme konuldugunda tarafima evrak numarasinin bildirilmesini istiyorum diyebilirsin. Ozguvenini neden kaybettin? Senin onlardan bir eksigin yok ki. Oraya sen de ayni sinavi kazanarak girmedin mi? Ogrensinler neden korkuyorsun ki? Yaptiklarindan utanmalilar cunku yasal suc isliyorlar. Onurunu zedeliyorlar. Tazminat davasi bile acma hakkin var durusmadan sonra. Sanki sen suc islemissin de korkuyormussun gibi neden korkuyorsun ki. Akran zorbaligi bu. Sen dik durursan kimse birsey yapamaz. Dik dur. Cunku hatali sen degilsin, onlar.

Son düzenleme:
Canım kimse bunlar gözünü aç. Bu süreçte de kendini sevmeye çalış. Bu bütün auranı değiştirecektir. Ben olsam gözlerini korkutup, şikayet ederdim...

Dalga geçsinler, ne olacak ki?
Tıp fakültesinde okuyorsunuz, yarın bir gün doktor olacaksınız ben sizden daha özgüvenli olmanızı beklerdim. Onların hareketi çocuk gibi gerçi ama siz çocuk değilsiniz ki , böyle sacma şeyden utanip şehir değiştirmek isteyesiniz.
Daha başınıza neler gelecek, belki zorunlu hizmet bölgesinde bir başınıza yaşarken sırf istediği antibiyotiği yazmadiniz diye size düşman olacak köy halkı, belki devlet hastanesinde daha deneyimli doktorlar sizin üzerinizden ego tatmin edecek, belki hastanin durumu hakkında bilgi vermeden yogun bakım kapısından çıktınız diye hasta yakınları size tatsız şeyler soyleyecek,arbade yaşanacak...
Yani bunların ve daha fazlalarının yaşanacağı bir meslektesiniz. Ne olacak yani, size her tavir aldıklarında, her dişlandiginizda, her kötü bakışa maruz kaldığınızda kaçacak misiniz??
Üniversite nasıl mesleğe hazırlandığın bir yerse aynı şekilde hayata da hazırlandığın bir yer. İleriki hayatında böyle bir durumda kaldığında nasil davranan bir kadın olmak istiyorsan, simdii öyle davran. Bunu bir 'gercek hayat staji' olarak düşün. Çünkü bugün kaçarsan yarın daha büyük olaylar yaşadığında mucadele edecek güveni kendinde bulamazsın .
Ben senin yerinde olsam 'beni sevmeyenlere sanki ben bayılıyorum' der, kafası hala ergen gibi çalışan ,böyle saçma şeyleri espri konusu yapabilen zihniyete sahip insanlardan onlar dislamadan kendimi soyutlardim.
Ayrıca tek başına yemek yemekte ne var ki? İnsan kendiyle başbasa mutlu olabilmeli.
Ben de üni zamanında kimseye kuyruk olmadan giderdim yemekhaneye. Bugün bile iş yerinde millete uymaktansa istediğim saatte istediğim yemeği sipariş ederim, eşin dostun izin gününü /müsaitligini beklemektense kendi başima tatile çıkarım... İnsanın kendisiyle zaman geçirmeyi sevmesi yalnızlık değildir ki. Yalnızım diye düşünme , 'beterin beteri var ya sunlarla arkadaş olsaydim' diye düşün
Kendimi biraz yanlış anlattım galiba. Pısırık biri değilim. Utangaç bir insan da sayılmam. Okulda az kişi var ve benim kafam onlarınkiyle pek uyuşmuyor. Çok sosyal biri de sayılmam zaten. Şimdi özellikle benimki gibi liseden bozma küçük bir okulda etrafımda o kadar az insan varken bir de üstüne üslük kavgalı olursam bu okul zor biter benim için. Tartışma durumunda kolay etkileniyorum duygusal bi insanım. Şimdi bunları şikayet etsem ispatlayamazsam iyice bana tavır alırlarsa yıllar bu okulda zor geçer. Ama yaptıkları da ne vicdana sığar ne ahlaka. Zaten şu anda iyi ki onlarla arkadaş değilim diye düşünüyorum. İyi ki ben de başkasının fotoğradıfını çekip gülecek kadar zavallı değilim.

Bu arada olay sogumus olmuyor. Hukukta suc duyurusu yapmak icin yasal sure var. Kimi durumlarda bu 5 yil, kimi durumlarda 1 yil. Zaman asimini gecmis olmazsin merak etme. Ayrica sen sikayet etmedigin surece onlar bu duruma devam edecekler ve sen bunlara katlandigin icin psikolojik dengen bozulacak vw bir gun neden gerekeni yapmadim bana bunlari yapmalarina izin verdim diye kendine kizacaksin. Ileride sen de anne olacaksin. Kizinin basina bu durum gelse aferin kizim sus otur mu derdin yoksa hakkini yasal yollardan ara mi derdin?

Ben ogretim uyesiyim. Dilekce icin okullarin acilmasini beklemen gerekmiyor. Faks ile de gonderebilirsin. Sonra telefon ile arayip dilekcemin isleme konuldugunda tarafima evrak numarasinin bildirilmesini istiyorum diyebilirsin. Ozguvenini neden kaybettin? Senin onlardan bir eksigin yok ki. Oraya sen de ayni sinavi kazanarak girmedin mi? Ogrensinler neden korkuyorsun ki? Yaptiklarindan utanmalilar cunku yasal suc isliyorlar. Onurunu zedeliyorlar. Tazmibat davasi bile acma hakkin var durusmadan sonra. Sanki sen suc islemissin de korkuyormussun gibi neden korkuyorsun ki. Akran zorbaligi bu. Sen dik durursan kimse birsey yapamaz. Dik dur. Cunku hatali sen degilsin, onlar.
Teşekkür ederim hocam. Çevre baskısına maruz kalmaktan çekiniyorum biraz okulum oldukça küçük olduğu için. Biraz düşünücem sizin dediğinizi de yapabilirim.

Teşekkür ederim hocam. Çevre baskısına maruz kalmaktan çekiniyorum biraz okulum oldukça küçük olduğu için. Biraz düşünücem sizin dediğinizi de yapabilirim.
Okulun kucuk olmasi ile ilgisi yok bunun. Ben de kucuk bir universitedeyim. Ancak universite ogrencinin hakkini aramakla yukumlu. Sen durumu bildirmedigin surece fakulten ortada boyle bir durum oldugunu bilemeyecektir. Bizlerin amaci sadece sizlere gereken egitimi verip mezun etmek degil ki, etik degerleri de ogretmek. Ki sen hasta haklarinin, insan haklarinin onemli olsugu bir bolumdesin. Sizler hipokrat yemini edeceksiniz mezun okunca hasta ayirmayacagim diye. Ancak bu insanlar sana bunu yapiyorsa hastalara da yapar. Bir sekilde hatalarindan ders almalilar. Yaptiklari normal degil cunku.

Bak sana bir olay anlatiyim. Oglum ortaokula basladiginda 9 yaslarindaydi. Sinifa yeni gelen bir cocuk tarafindan darp edildi. Cocugun sinirli bir yapisi varmis. Siniri gelince sakinlesmesi icin onune kim gelirse dovmesi gerekiyormus. O gun de piyango ogluma cikmis. Zaten sinifta herkese kök sokturuyormus. Sen oraya oturamazsin, sen bunu yapamazsin, kalk oradan falan. Kogus ağasi gibi tabiri caiz ise. Oglum eve darp edilmis bir sekilde geldi. Pantolonu yirtilmisti. Kafasini bir tahtaya bir siraya, bir tahtaya bir siraya vurmus. Oglum en son 11 kez saydim gerisini sayamadim dedi. Ve korkudan sinifimi ya da okulumu degistir ben bu sinifta yapamam hatta okulumu degistir onunla koridorda da karsilasirim diyordu. Ben ogluma ornek olmak icin darp raporu alip polise sikayette bulundum. Gereken yapildi. Oglumun sinifi degisti. Cocuk da okulunu degistirdi. O gun oglumun okulunu degistirseydim en ufak seyde hep bunu isteyecekti.

Yatay gecis falan yapmayın tabiki . Böyle şeyler lisede ortaokulda olur. Onlar beyin gelisimlerini henüz tamamlayamamislar. Kimin yaptığını ogrendiyseniz yaptıklarının suç olduğunu ve şikayette bulunacağınızi söyleyin. O zeka seviyesindeki biri zaten korkar.

Peki böyle bişey gerçekten var mı emin değilsin sonuçta ?yani bunu söyleyen arkadaşınız tabiri caizse size gaz vermiş gibi geldi bana .hatta sürekli mesajda dahası var dahası var diyerek mutluluktan dört köşe gibi konuşma halleri :))) .samimiyete de gerek Yok iyi bi arkadaş olsaydı, şayet öyle bişey varsa da insan olarak üzülme diye söylemezdi .bence şikayet ediceksen kesin ,önce o kişilerle konuş emin ol sonra şikayet et .

Tıp fak. De de mi böyle işlerle uğraşıyo çocuklar. Bnm oğlan fen lisesinde, hepsinde bi ciddiyet ben tuhaf kaçıyorum okulda. Düşünemedim resim çekip d alga geçtiklerini. Mutsuzsan geç başka okula. Mutsuzluk başarıyı direkt etkiler

Back
X