Okulda çalışan bayan öğretmen

deniz gezmiş 'in babası cemil gezmiş , deniz'in üniversite konusunda ne düşündüğünü şöyle anlatmıştır: ''oğlum bozuk düzen deyip duruyorsun, şu okulunu bitir, yoksa sana kimse ekmek vermez. diplomanı al, sonra ne istersen yap, derdim ona. bana yanıtı şu olurdu; 'baba' derdi, 'kendisini topluma kabul ettirebilecek insanlar için diplomaya gerek yok. benim zaten üniversiteden alacağım bir şey yok, onun bize verecek bir şeyi yok...

Sınıf ayrimi yaparak ben örgün univ.liyim sen ne ayaksin ha ? Diyen. Ilkokulda lisede ezberci sistemle aklinda birkac bilgi kalmis, gittigi 2 3 yillik dersane deneyiminden sonra pekistirip universite sinavlarina oturan bos bir ogrenciden ulke ne bekler ? Ici boa diplomali insan ile nereye kadar ? Siyasal bilgiler, felsefe, edebiyat, fen edebiyatcilaein tamami bim markette kasiyer ! Tip ve muhendislik disinda okumak hamalliktir. Zaten 200 yil oncesine kadar univ.egitimi zenginlere hasti entellektuel seviyesini arttirmak icin burjuva sinifi giderdi .
Örgün egitimde sinav oncesi hocaya sirinlik yapip hocan nerelere agirlikli calisalim diyen bol makyajli mini etekli diyen cicileri gördü bu gozler. Aöf de öyle bir sansin yok ! En ince ayrintili yerden abidik gubidik sorular geliverir. Örgün ogretimde hocam 47 mi 50 yap derler. Yapilir da. Ama aöf in optik okuyucusu acimaz sana 49 ile caaart kaliverirsin o Allah in sicaginda kalin butun koca kitap ile.

Baba parasi yok. Harcini kendin yatirirsin. İsten yorgun argin eve gelirsin. O kitabin basina oturursun ya da sen de 2.ogretimlilerle birlikte koca anfide yer kalmaz aclik basina vurmustur da anfiye yiyecek sokmak yasaktir ayakta kalip maliyet muhasebesi dersinden birseyler kapmaya not almaya calisirsin.
Turistik gezi erkek arkadas icin univ.r gidenler sevmez aöf yi. Universitenin amacini meslek kazandirmak olarak gorur insanimiz oyledir de dar gelirli insanciklar ne yapsin ? Turkiyede univ.okumamis birini usta cirak sistemiyle is yerinde yestirseler daha verimli oluyor. Hele özel sektorde idari kadroya hep bayan aliyorlar. Isletme iktisat mezunu bir erkek , acliktan agzi kokar. Gider badanacalik yapar. Adres vereyim mi ? Hos, badanacilik da bir sanattir alin teriyle olan her ise saygim var.
Yöneticiler bile ara eleman bulamiyoruz diye yirtiniyor.
Ogretmenler atanamiyor. Ozbekistandan turki cumhuriyetlerden gelen ogretmenler ogretmenlik yapiyor.
Ama ben örgünüm...rere rö prescisin ellerin yağ icinde. Yanik. Isletme örgün mezunusun tek duzen hesap planini bilmiyorsun. Bordro yapamiyorsun. Maas mesai hesaplayamiyorsun. Gumruk musavirliginden tut mali musavire kadar yanlarinda calistim sürttüm kendi yol parami yemek parami ailem verdi. Asgari ucretin cok altinda calistim is ogrendim. Okurken calistim..sen kantinde kizlarla muhabbet edip tiyatro kulubunde egonu tatmin ederken ben patronun fircalamasina katlandim. Hadi cnm pres makinasinin basina. Hayir cnc operatoru olamazsin o adam da ilkokul mezunu ve 32 senedir bu fabrikada.

Okumak bos sistem adil degil bla bla...okumak muhtesem! Ama gercekten okumak, gezmek degil!
Slaytla islenip okuyup gecerek islenen dersler.
Universitelerden ekmek yiyen isciler hocalar personeller
Canlansin iç talepler
Hem parali...universite okumali
Istiklal alkol mac kültür derken
Gariban ekmegini cikarmali

Sen hiç bir üniversitenin içine girdin mi
Eğer girdiysen ve bu sözleri söylüyorsan daha yazık
Yazdıkların üniversite de kızlar teklif ediyormuş diyen ergenlere benziyor
Nasıl bir fantazi dünyan varsa üniversitede ki kızların mini etegiyle öpücükle sınıf geçtiğini düşünüp kendini öyle rahatlatıyorsun
Üniversite mezunları işsiz gezerken ilkookul mezununun is bulması bu ülkenin en büyük garabetidir
Hoş senin baktığin açıdan bakarsak sen çocuğunu okuma yazmayı öğrettikten sonra okula göndermene de gerek yok
Senin aöf okuman da boşa çaba
Ne de olsa ilkokul mezunu bile olmayan tesisatcilar bu ülke de doktor kadar para kazanabilir
O yüzden oğlunu kızını okula gönderip boşa cabalatma çocukları

Ha bu arada bir yandan çalışıp bir yandan okumak da zor değil
Sen sanki hayrına hem çalışıp hem okudun
Karşılığında maaş alıyordun

Aöf zormus da zormus hiç bilmesek inandiracaksiniz bizim 4 çocuklu öğretmen 6 sene içinde biri iki yıllık biri dört yıllık iki fakülte bitirdi aöf den çalıştığım tek zaman sınavdan önceki iki gün diyordu kadın

Konuyu okudukça açık öğretim fakültesi gibi bir yer olmaması gerektiğine karar veriyorum cidden bir tanıdığımız aöf için ilkokul mezunu işletmeciler derdi çok haklıymış

Ben o hanımın yazdıklarını okuyunca bir kahakaha attım, cok fantastik bir dünyası var. Bizim fakültenin Dekanı hocaları tek tek arayıp, "bunlara yüksek not vermeyin, notu alabiliyorlarsa bile yoklama alıp bırakın hepsini." demişti (bizde yoklama sorunu yoktu.) Bir hocamız sınıfta gelip, "ben sanırım fazla not veriyorum, Dekanınız böyle dedi." demişti. Bir hocamız ilk derse girer girmez, "geçen senekilere sorun, benim dersimden sadece 5 kişi geçiyor." demişti, ne yazarsak yazalım açık açık geçirmeyeceğini söylemişti ki dediğini de yaptı. Anlatsam uzayıp gidecek, böyle bir sürü anım var. Hocalar ders bitiminde öğrencilerin yüzüne bile bakmıyor ki nerde kaldı gidip de not istemek. Bi de biz klasik sınav olurduk hep, hiç böyle bizimki daha zor yea diye ağladığımı hatırlamam.
Not: Eğitim fakülteli değilim.

Hocalar ders bitiminde öğrencilerin yüzüne bile bakmıyor ki nerde kaldı gidip de not istemek.
Öyle dünya yok zaten olmaz olmamalı. Kısa etek giyip hocaya bacakları gösterip ders geçiyorlar diyor bir de öğrencileri zan altında bırakıyor...
Ay bir de zaten puan isteseler niye 47 için üç puan isteyip 50 yapsınlar. Aöfle karıştırdı galiba geçme notu 33 diye düşünüyorsa

haddini bildir o kişiye emir kipi ile konuşamaz ancak sizde kimseyi açık öğretim mezunu diye aşağılayamazsınız

Herkesce kolay bilinen eğitim fakültesini bitirdik bir hocamız benden daha fazla eğitim psikolojisi öğrenene kadar sizi mezun etmeyeceğim derdi
Bir saatlik seçmeli kimya için 5 sene okul bitiremeyenler vardı
Sanırım hiç kimsenin aklına gelmemişti hocaya sirinlikler yapmak
Böyle yazdım sonra gerçekten aöf de kendini geliştirmeye çalışan insanlar vardır diye pişman oldum ama bu yukarıda okuduğum nedir yaw

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…