- 12 Temmuz 2006
- 58.889
- 225.007
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi Piremsesim11
-
Yine okuyacağım
Yine gezip tozacağım, partilerde cirit de atacağım, okullararası turnuvalara da katılacağım, dağcılık kulübüne üye olup hiking de yapacağım, dans kulübüne gidip cumbia da öğreneceğim
Hayatımın sonuna kadar okuyacağım, öğreneceğim, araştıracağım
Yine sürüneceğim
Sürünmesi bile zevkli be
Tüm paralar feda olsun eğitime-öğretime
Öğrenciliğin tadı başka bir şeyde yok
Açıktan okumak daha çok çaba istiyo.Açıköğretim mezunu olanların öğretmenlik yaptığı ülkede ... şeklinde cümleler kurardım.
İşleyişlerini tam bilmiyorum ama çok dikkatimi çekmişti araştırırken. Diğer söylediklerinize harfi harfine katılıyorum.Burada da yüksek lisans için uzaktan eğitim veren bir iki yer var ama ne kadar geçerliliği var tartışılır. Keyfine okunabilir en fazla, mesleki olarak hiçbir niteliği olmaz. Bizim stajımız ayrı, proje ödevlerimiz ayrı, makale ödevlerimiz ayrı, sunumlarımız ayrı olurdu; uzaktan eğitimle olabilecek bir bölüm olduğunu düşünmüyorum. Öğretmenlik için de aynı şekilde, insanlarla uğraşıyorsun eğitimi uzaktan ne kadar uygun ve doğru verilebilir? Eğitim fakültesinde okuyan arkadaşlarım çok ders çalışırlardı cidden. Muhakkak vardır Aöf okuyup kendini çok geliştirenler ama istisna görüyorum onları.
Güzel illüzyonlar yaratıp inanmışsınız arkadaşlar
Bozmak gibi olmasın ama çoğu kendini kandırmaktan başka bir şey değil
Şimdi üniversite eğitimi boşa diyen insana ne anlatsam boş aslında
Kampüs hayatının tek özelliği ders değildir.
Eğer sadece ders ve para odaklı bakıyorsanız zaten üniversite hayatını yaşamamış olduğunuz içindir.
Üniversite bir kendini geliştirme mekanıdır, bazen laboratuvarda çalışmaktır, sosyal gruplara katılmaktır, tiyatro oynayabilmektir, sinema günlerine katılabilmektir, voleybol turnuvalarına gitmektir vb.
Üniversitede okumak kendi paranın hesabını öğrenmektir, işlerine kendin koşmaktır, ev düzeni kurabilmektir, eve geldiğinde yemeğinin çamaşırının hazır olmamasıdır, bir sıkıntında ayakta kendi başına durmayı öğrenmektir vs.
Ayrıca evet sadece ODTÜden alıyorlar
ODTÜ Türkiyenin kurumsal çalışan ihtiyacını karşılıyor sdfghj
Biz çalışmasak, bilmesek yiyeceğiz, ufak atın
O degılde ben cinsiyetcı yaklasıma takıldım bayan dıye...
Kadın ıle bayan arasındakı cınsıyetcı farka once amaan kelımeye takılmayın derken sımdı ne oldugunu anlayan bırı olarak; once bız kadınların kendımızı geliştırmemız gerektıgını dusunuyorum
baska bir konuya parmak basabilirim, bayan degil kadindir asli. bayan bir hitap seklidir. bayan papyonkilikli ve ya papyonkilikli bayan gibi. cinsiyet belirtmek icin kullanilan isim kadindir. kiz mi kadin mi bilmem sozu bambaska bir zihniyete dahildir eger bu sekilde bir savunmaniz varsa. kadin guzeldir, kadin emektir, kadin candir. kadinlar iyi ki varlar... burada kadin kelimesini cikarip bayani koysan ayni etkiyi bile yaratmiyor. bu gecelik gicikligimi yaptigima gore huzurla kizimin uyumasini bekleyebilirim.
ahahah desene farkli havalarda kalmisiz biz... neyse olsun bu havalar da guzel...aynı konuya degındım fakat tartısmanın heyecanıyla kimse benı tınlamadı
Tabikide var.Takdir,basari belgesi,aylikla odullendirme...Her sene ilce milli egitim okullardan bir ogretmenin ismini ister odul icin.Kabul gorurse odullendirilirsiniz.sukur su zamana kadar kenara koyduk 3 tane.
Acik&orgun tartismasi icinse de koy okulunda teog da ilce 1.si de yaptim sinif genel ortalamami bransim bazinda ve daha nicelerini de yaptim...Gecsinler orgunmus acik mis kapaliymisi yani...Gerci benim bransimda acik ogretim 2 sene zorunlu yuzyuze egitim vardi,stajimiz vardi ve Izmir Ataturk lisesinde devamli arjantine gidip gelen proje sinifina staja girip ders anlattim tum 4.sinifim boyunca...3 vize 1 finalimiz (ki bunlardan biri klasik sinav test degil)70 alma zorunlulugumuz vardi.Cogu orgunun de tozunu attirdik sukur ama ogretmen lisesi olamadigimiz icin zamaninda 100 de 93 net birakip acik ogretime gitmek durumunda kaldik.
Saygilar herkese.
size internete dunning kruger sendromu yazıp okumanızı tavsiye ederim.bence yaşadıkları tam olarak bu.ama bir şekilde iş hayatında tüm bilgisizliklerine rağmen bu hırstan dolayı öne çıkmayı başarıyolar bence...ne kadar donanımsız olduklarını fark edecek bilgi düzeyinde olmadıkları için her işe talip olmaktan da aynı oranda çekinmiyorlar, olay bu.
İşte sorun bu zaten İngilizce dil hakimiyetini Teog lisans vs testlerle ölçmek.
Önemli olan Ingilizceyi 2. Dilinmişcesine Konuşmak, şarkının sözlerini anında anlamak, bir filmi net kaçırmadan anlayarak izlemek değil bu ülkede. Testte kaç net çıkardığın.
Sonuç: yıllarca İngilizce okuyup, Hatta teog 1. Olup İngilizce konuşamayan bir nesil.
Dil yaşayarak öğrenilir ve 2 yıl kitaptan 2 yıl stajla gecen bir öğrenimde ise harika gramer öğrenilir. Sizi kınamıyorum bazı okulların lisans programlarına olması gerektiği gibi değil. İngiltere'deki bir kurumla telefonda konuşamayan iolp hocası da gördü bu gözler.
AÖF toplumun ilerlemesine kesinlikle katkısı olan bir kurum ancak bazı kritik branşlar değil. İngilizce öğretmenliği, tıp değil
Alemsiniz hanımlar, konu AÖF ya da örgün değil, konu bir kadının karakteri.
Karakter doğuştan var olan birşey, birçoğunuz öğretmensiniz pedagoji, çocuk gelişimi, karakterin şekillenmesi ve davranışların pekişmesindeki ana nedenleri benden çok daha iyi biliyor olmalısınız, yani konuda bahsedilen hanım dün böyle değildi, hep böyleydi ve tavrı başka bir kadını rahatsız ediyor, ana mesele bu ama buna rağmen hala aynı konuda dönüp duruyorsunuz.
Ohooo siz konuya nereden girdiniz allahaskina :) Turkiyede ingilizce egitim sisteminin yerlerde olmasini da iolp ye bagladiniz bitti gomdunuz bitti :) Bu anlattiklariniz ulkenin egitim sistemiyle alakasi var orgun&acikla degil.Konuya dogru yerden girip dogru tespitle baslayip yanlis noktayi elestiriyorsunuz.Abim ve esi de 9 eylul mezunu ingilizce ogretmenligi mezunu..En koklu hocalari da ben dersanemde denk geldim oss de..Adam tek kelime ingilizce konusmadan 9 eylulde bir efsane.Bu sadece basit bir ornek...Diger gordukleri dersleri,islenisi ben birebir yasayarak gordum.Gozunuzde nasil abarttiysaniz artik.O dediginiz speaking dersini kac donem aldilar,4 koca yil boyunca kac ders saatlerini konusarak gecirdiler vs vs .Ogrendiklerinin bizlerden hic farki yok.Ayrica iolp dediginiz sistem de hepi topu 6-7 yil ogretmen alimi yapmistir.Turkiyenun geri kalani native level bir biz degiliz sanirim :)Iyiymis bu da. Ayrica sizi kinamiyorum demissiniz de kinamak ta kimsenin haddine degil yani.Teog da 1.cikartarak seviyenin ust olmayacagini bunun bir basari olmadigini biliyorum.Orda bir ayrinti vermemisim calistigim ilcenin en uzak en ucra koy okuluyum ben.Benim icin,okulum icin,cocuklarim icin bir basaridir bu.Bir motivasyondur..Bu ingilizce ogretiminde bir kistas degildir ama sayet meb de calisiyorsaniz elinizde bir mufredat varsa bunu bitirmekle yukumlusunuzdur.Diyorsunuz ya hani yasayarak ogrenme,dile maruz kalma,haftanin sadece 80 dakikasi bir dile maruz kalarak bunu nasil ogretebilirsiniz?Iste burda sistemin carpikligina giriyoruz bu da girdaba girdik demek.Yurtdisinda bulundugum 15 gun yurtdisi gezimde bir ayakkabi ustasinin tahtadan nasil ayakkabi yapacagini cevirmesi icin ingilizce ogretmenleri hadi el atin dendiginde nice necatibey ,akdeniz mezunlarinin kacacak delik aradigini da gordu bu gozler.Yani konuyu dil beceri ister,dil becerisi farklidir,dile maruz kalmanin gerekliligini sabahlara kadar tartisirim ama konuyu iolp de konusamayan ogretmen yetisiyor tespitin siglastirir.Umarim anlatabilmisimdir.Gerci sanirim ne desek fikriniz degismeyecegi icin konuyu karsilikli fikir paylasimiyla kapatalim.Hala tartisalim derseniz de dil ogrenilmez edinilirden yola cikarak ilkokul,ortaokul,lise donemi boyunca yani 18 ine kadar gelismeyen,gelisemeyen speaking 4 yil orgun universite okuyarak nasil gelisecek bunu bir anlatirsaniz,konuya burdan giris yapariz belki ?
Ağzının payını ver uğraşamasın, böyle bazı insanlar zevk alıyor milletle uğraşmaya, laf sokmaya , cidden anlamıyorum , ellerine ne geçiyor... Sert şekilde söyle, sen susarsan daha çok üzerine gelir bak...İyi akşamlar bayanlar. Ben öğretmenim ve okula gidip ders anlatasım gelmiyor. Sebebi ise çalıştığım yerdeki bayan öğretmen. Her şeye burnunu sokma derdinde. Sürekli laf sokmaya çalışıyor bana. Ben ona öyle bi çaba içinde olmadığım halde amacı ne anlamıyorum cidden. Emir kipiyle benimle konuşuyor şunu Yap bunu yap hayır yani ne üstünlüğü var anlamıyorum. Kendisi açıköğretim mezunu olup öğretmenlik yapıyor ben bunu hiç koz olarak yüzüne vurmadm ama kendini sanki okulun en üst yöneticisi gibi kendi kararlar veriyor emir kipiyle bir öğretmene yakışmayan cümlelerle konuşuyor ve gözlem ledim herkese karşı böyle . sesini yükseltiyor. Olgun davranışa ve konuşmaya sahip değil. Muhatap olmak dahi istemiyorum o derece nefret ettim.
Böyle bir durumda Siz olsanız ne yapardınız?
mune abla kızma ama:) sitenin en güzel "polemiği" bence. nolur kimseye ban gelmesinAlemsiniz hanımlar, konu AÖF ya da örgün değil, konu bir kadının karakteri.
Karakter doğuştan var olan birşey, birçoğunuz öğretmensiniz pedagoji, çocuk gelişimi, karakterin şekillenmesi ve davranışların pekişmesindeki ana nedenleri benden çok daha iyi biliyor olmalısınız, yani konuda bahsedilen hanım dün böyle değildi, hep böyleydi ve tavrı başka bir kadını rahatsız ediyor, ana mesele bu ama buna rağmen hala aynı konuda dönüp duruyorsunuz.
avatar-atar uyumuHerkesin içinde hayırdır derdin ne diye direk sorardım. Mirin kırın yapınca da o zaman bana karşı üslubuna dikkat et ben senin babanın kızı değilim derdim. Biraz saygılı olalım birbirimize karşı, iş yeri burası derdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?