Okulda çalışan bayan öğretmen

Alemsiniz hanımlar, konu AÖF ya da örgün değil, konu bir kadının karakteri.
Karakter doğuştan var olan birşey, birçoğunuz öğretmensiniz pedagoji, çocuk gelişimi, karakterin şekillenmesi ve davranışların pekişmesindeki ana nedenleri benden çok daha iyi biliyor olmalısınız, yani konuda bahsedilen hanım dün böyle değildi, hep böyleydi ve tavrı başka bir kadını rahatsız ediyor, ana mesele bu ama buna rağmen hala aynı konuda dönüp duruyorsunuz.

Yürrrrüüü beeee! Okumak kadar güzel bir şey yok bence de. Çalışma hayatı ciddi ciddi çok sıkıcı.

İşleyişlerini tam bilmiyorum ama çok dikkatimi çekmişti araştırırken. Diğer söylediklerinize harfi harfine katılıyorum.

Cümlelerine ve kendini ifade edişine bayıldım arkadasım işte fark budur

baska bir konuya parmak basabilirim, bayan degil kadindir asli. bayan bir hitap seklidir. bayan papyonkilikli ve ya papyonkilikli bayan gibi. cinsiyet belirtmek icin kullanilan isim kadindir. kiz mi kadin mi bilmem sozu bambaska bir zihniyete dahildir eger bu sekilde bir savunmaniz varsa. kadin guzeldir, kadin emektir, kadin candir. kadinlar iyi ki varlar... burada kadin kelimesini cikarip bayani koysan ayni etkiyi bile yaratmiyor. bu gecelik gicikligimi yaptigima gore huzurla kizimin uyumasini bekleyebilirim.

aynı konuya degındım fakat tartısmanın heyecanıyla kimse benı tınlamadı

İşte sorun bu zaten İngilizce dil hakimiyetini Teog lisans vs testlerle ölçmek.

Önemli olan Ingilizceyi 2. Dilinmişcesine Konuşmak, şarkının sözlerini anında anlamak, bir filmi net kaçırmadan anlayarak izlemek değil bu ülkede. Testte kaç net çıkardığın.

Sonuç: yıllarca İngilizce okuyup, Hatta teog 1. Olup İngilizce konuşamayan bir nesil.

Dil yaşayarak öğrenilir ve 2 yıl kitaptan 2 yıl stajla gecen bir öğrenimde ise harika gramer öğrenilir. Sizi kınamıyorum bazı okulların lisans programlarına olması gerektiği gibi değil. İngiltere'deki bir kurumla telefonda konuşamayan iolp hocası da gördü bu gözler.

AÖF toplumun ilerlemesine kesinlikle katkısı olan bir kurum ancak bazı kritik branşlar değil. İngilizce öğretmenliği, tıp değil

Allahım bu sitede dunning kruger sendromundan bahseden kadınların var olduğunu görmek ne kadar da güzel:)

bu sitedeki çoğu kadının sorunu bu zaten. Lise mezunu insana kendini çok geliştirmiş diyip duruyorlar. Neye göre kime göre bilmiyorlar, anlamıyorlar. Anlayamazlar da, çoğu bu sendromdan nasibini almış çünkü.

Ohooo siz konuya nereden girdiniz allahaskina :) Turkiyede ingilizce egitim sisteminin yerlerde olmasini da iolp ye bagladiniz bitti gomdunuz bitti :) Bu anlattiklariniz ulkenin egitim sistemiyle alakasi var orgun&acikla degil.Konuya dogru yerden girip dogru tespitle baslayip yanlis noktayi elestiriyorsunuz.Abim ve esi de 9 eylul mezunu ingilizce ogretmenligi mezunu..En koklu hocalari da ben dersanemde denk geldim oss de..Adam tek kelime ingilizce konusmadan 9 eylulde bir efsane.Bu sadece basit bir ornek...Diger gordukleri dersleri,islenisi ben birebir yasayarak gordum.Gozunuzde nasil abarttiysaniz artik.O dediginiz speaking dersini kac donem aldilar,4 koca yil boyunca kac ders saatlerini konusarak gecirdiler vs vs .Ogrendiklerinin bizlerden hic farki yok.Ayrica iolp dediginiz sistem de hepi topu 6-7 yil ogretmen alimi yapmistir.Turkiyenun geri kalani native level bir biz degiliz sanirim :)Iyiymis bu da. Ayrica sizi kinamiyorum demissiniz de kinamak ta kimsenin haddine degil yani.Teog da 1.cikartarak seviyenin ust olmayacagini bunun bir basari olmadigini biliyorum.Orda bir ayrinti vermemisim calistigim ilcenin en uzak en ucra koy okuluyum ben.Benim icin,okulum icin,cocuklarim icin bir basaridir bu.Bir motivasyondur..Bu ingilizce ogretiminde bir kistas degildir ama sayet meb de calisiyorsaniz elinizde bir mufredat varsa bunu bitirmekle yukumlusunuzdur.Diyorsunuz ya hani yasayarak ogrenme,dile maruz kalma,haftanin sadece 80 dakikasi bir dile maruz kalarak bunu nasil ogretebilirsiniz?Iste burda sistemin carpikligina giriyoruz bu da girdaba girdik demek.Yurtdisinda bulundugum 15 gun yurtdisi gezimde bir ayakkabi ustasinin tahtadan nasil ayakkabi yapacagini cevirmesi icin ingilizce ogretmenleri hadi el atin dendiginde nice necatibey ,akdeniz mezunlarinin kacacak delik aradigini da gordu bu gozler.Yani konuyu dil beceri ister,dil becerisi farklidir,dile maruz kalmanin gerekliligini sabahlara kadar tartisirim ama konuyu iolp de konusamayan ogretmen yetisiyor tespitin siglastirir.Umarim anlatabilmisimdir.Gerci sanirim ne desek fikriniz degismeyecegi icin konuyu karsilikli fikir paylasimiyla kapatalim.Hala tartisalim derseniz de dil ogrenilmez edinilirden yola cikarak ilkokul,ortaokul,lise donemi boyunca yani 18 ine kadar gelismeyen,gelisemeyen speaking 4 yil orgun universite okuyarak nasil gelisecek bunu bir anlatirsaniz,konuya burdan giris yapariz belki ?

Son düzenleme:

Her zamanki yaklasimin Harikasin yine mune abla.

Kınamıyorum yersiz kalmış Haklısınız. Dil konuşamama sorununu iölp ye bağlamadım bu konuda alınganlık yapan sizsiniz. Türkiye'nin geri kalanı nativ bir biz Değiliz sanırım cümlenizden belli.

Dil eğitim sistemi de sıkıntı var ve İölp yi yetersiz görmemi sisteme bağlamıştım zaten. Örgün lisans mezunu iölp hocanın yetersizliğini de vurgulayarak. Örgünden farkı yok dermişçesine Niye bu kadar açıklama Gereği duyuyorsunuz anlamadım.

Tek kelime İngilizce konuşmadan efsane bir hoca olmak gerçekse traji komik

Evet Öğretmenleri rahatlatanda budur zaten müfredat benden gramer öğretmemi bekliyor. 80 dakikada dil mi öğretilir vs.bu konuda Haklısınız.

İölp gerçek bir başarıya erişseydi kapatılmaz Hatta yaygınlaşırdı

Tartışma derdinde Değilim şu kadar yazıma bu kadar açıklama yapmanız sizi yormuş hocam.

Sonuçta öğretmesiniz ben fikrimi belirtmiştim SAYGI duyunuz iyi çalışmalar

Benim eski iş yerimde vardı böyle bir tip. İlkokul mezunuydu müdürdü saygı duyardım başlarda emeğine ama asagilik kompleksleri baymıştı artık. Ben okumadim ama müdürüm sen mezunsun bişey bilmiyorsun diye alttan alttan laf sokmaya çalışırdı. Ben tabi orda durmadım yer değiştirdim ama sonra duydum ki klasik ilkokul mezunuyum ama her işi bilirim duruşu hava cıvaymis şutlamışlar sonunda.
Ne okursanız okuyun ama o eziklik psikolojisinden arının insanlari illallah ettirmeyin. Örgünler için de aynı şey geçerli kendinizi ezdirmeyin potansiyelinizin farkında olun. Çalışırken ogreniliyor iş güç. İmkânınız veya azminiz sayesinde okudunuz diye kimsenin komplekslerinin mezesi olmayin. Birisi okuyamadi diye benden bikac sene önce tecrübe edinmeye başlayıp bir yerlere geldiyse saygı duyarım ki su anda üstüm olan kişi açık ogretim mezunu ve hergun hayır duası ederim kendisine üstümdeki emekleri icin. Ama ezikliğini insanlari aşağı çekmeye çalışarak kapamaya çalışan insanla muhattap olmam. Siz de görmezden gelin.

Herkesin içinde hayırdır derdin ne diye direk sorardım. Mirin kırın yapınca da o zaman bana karşı üslubuna dikkat et ben senin babanın kızı değilim derdim. Biraz saygılı olalım birbirimize karşı, iş yeri burası derdim

Ağzının payını ver uğraşamasın, böyle bazı insanlar zevk alıyor milletle uğraşmaya, laf sokmaya , cidden anlamıyorum , ellerine ne geçiyor... Sert şekilde söyle, sen susarsan daha çok üzerine gelir bak...

mune abla kızma ama:) sitenin en güzel "polemiği" bence. nolur kimseye ban gelmesin
ilk defa herkes bu kadar seviyeli fikirlerini tartışmış. mahalle ağzına düşmeden. hakaret etmeden. dönüp dönüp okuyorum.

taraf tutuyorum örgüncüyüm, ama her iki taraf da donanımlı her iki tarafın da güzel örnekleri var ne güzel konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…