Okulda kızımla ilgili şikayet duymaktan bıktım

Cocugunuzun yaptiklarini eksik anlatiyorsunuz buyuk ihtimal . Bunlar sikayet edilecek seyler degil cunku . Ogretmenle iş birligi icinde olun cocugunuza da bunu hissettirin buyuk ihtimal cocugunuz biraz saygisiz da ust uste yapinca ogretmen biraz daha on yargili yaklasiyor olabilir. Okul degistirmenin de kotu tarafi olmaz baslarda zorlanir sonra alisir tabi sorun cocukta degilse
Bana da eksik geldi. Muhtemelen çocuk çevresini eleştiriyor ve eleştiriden bıkan öğrenciler öğretmene şikayet ediyor. Ayrıca konu sahibinin çocuğu ile konuşmak da istemiyorlar. O Da tekrar arkadaş edinmek için bir şeyler alıyor onlara. öğretmen de gelen şikayetler nedeni ile tek otursun belkş kimse şikayet etmez diye düşünmüş. Çünkü birebir aynısını iki üç kere farklı öğrencide yaşadık malesef

Öğretmenin suçu değil ki, nöbetçi öğretmenin suçu. Her öğrenciden nöbetçi öğretmen sorumludur, sınıf öğretmeni sadece derste sorumlu olur. Teneffüste de bırakalım da nefes alsın öğretmen de.
Sonuç olarak çocuğun suçu değil. Okulda bi güvenlik açığı var buna çözüm bulmak ve aileye karşı mahçup olunması gerekirken, 7 yaşındaki çocuk mu sorumlu tutulur, şikayet edilir? Başına bir şey gelseydi napalım çıkmasaydı mı denecekti?

Öğretmenin suçu değil ki, nöbetçi öğretmenin suçu. Her öğrenciden nöbetçi öğretmen sorumludur, sınıf öğretmeni sadece derste sorumlu olur. Teneffüste de bırakalım da nefes alsın öğretmen de.
Sonuç olarak çocuğun suçu değil. Okulda bi güvenlik açığı var buna çözüm bulmak ve aileye karşı mahçup olunması gerekirken, 7 yaşındaki çocuk mu sorumlu tutulur, şikayet edilir? Başına bir şey gelseydi napalım çıkmasaydı mı denecekti?

Öğretmen çocuğunuzu suçlayarak, şikayet ederek suç bastırmış bildiğiniz.
Keşke siz de o ara kendisinin ve okulun eksiklerinden bahsediyor olsaydınız.
Farkındadır mutlaka da işlerine nasıl geliyorsa öyle davranmışlar.
Yanındakine senin resmin güzel olmadı, daha kaçıncı sayfadasın gibi kırıcı laflar kullanıyormuş demişsiniz bunda bisey yokki? Çocuk ne güzel işte dürüstçe fikrini söylemiş söyleyiş tarzında hata olabilir e o kadarını bilememesi de normal.
Arkadaşı beğendiği için kalem almaya çıkan çocuğun bu tavrının degil de arkadaşlarına söylemiş oldugu iki cümlenin lafının ediliyor olması doğru değil.
Söylediğim gibi yapmaya çalıştıkları şey tamamen kendi hatalarını bastırmak..

Ben yorumumda öğrenci suçlu dedim mi? Hayır. Öğrenciyi suçlayalım dedim mi, hayır... o zaman sorun yok. Sizin suçlamayı yönelttiğiniz tarafı düzelttim

Öğretmen çocuğunuzu suçlayarak, şikayet ederek suç bastırmış bildiğiniz.
Keşke siz de o ara kendisinin ve okulun eksiklerinden bahsediyor olsaydınız.
Farkındadır mutlaka da işlerine nasıl geliyorsa öyle davranmışlar.
Yanındakine senin resmin güzel olmadı, daha kaçıncı sayfadasın gibi kırıcı laflar kullanıyormuş demişsiniz bunda bisey yokki? Çocuk ne güzel işte dürüstçe fikrini söylemiş söyleyiş tarzında hata olabilir e o kadarını bilememesi de normal.
Arkadaşı beğendiği için kalem almaya çıkan çocuğun bu tavrının degil de arkadaşlarına söylemiş oldugu iki cümlenin lafının ediliyor olması doğru değil.
Söylediğim gibi tamamen kendi hatalarını bastırmak için..
Valla çocuğun yanındakine kullandığı Kelimeler size kırıcı gelmez ama çocuk icin kırıcıdır. Bunun için okula sürekli gelip sıra arkadaşından yakınan veliler oluyor. Çocuk bunlar. 10 tanesi alınmaz biri alınır. Eleştiren de çocuk işte buna yapacak bir şey yok. Deme desek de diyorlar. Muhtemelen o Da arkadaşının iyiliği için beğenmediğini söylüyor ama diğer çocuk böyle düşünmüyor ve kızıp şikayet ediyor

Burda tek önemli olan şey Kızınız..
Lütfen sadece onu düşünün.

Ve lütfen okulunu özellikle öğretmenini değiştirin. .

Güvenlik zafiyeti olan bir okul için iş'e ilçe Milli Eğitiminden başlayarak okulu müfettişlerle doldurun..

Valla çocuğun yanındakine kullandığı Kelimeler size kırıcı gelmez ama çocuk icin kırıcıdır. Bunun için okula sürekli gelip sıra arkadaşından yakınan veliler oluyor. Çocuk bunlar. 10 tanesi alınmaz biri alınır. Eleştiren de çocuk işte buna yapacak bir şey yok. Deme desek de diyorlar. Muhtemelen o Da arkadaşının iyiliği için beğenmediğini söylüyor ama diğer çocuk böyle düşünmüyor ve kızıp şikayet ediyor
Simdi bu cocuğa böyle konuşuyor diye tepki gösterilemez.
"Teneffüste okuldan çıkmış ve kırtasiyeye gitmiş, arkadaşı kalemini beğenmiş bana da alsana demiş kızımda gitmiş almıliş. Düşündükçe sinirleniyorum ya kızıma birşey olsaydı ne yapardık, okulda güvenlik görevlisi yok kapılar açık zaten okulda tadilat olduğu için az sınıf var. Kendini sürekli arkadaşlarına sevdirmeye çalışıyor, top götürüyor arkadaşları topu alıyor kızım oynayamadıian arkadaşları oynuyor, herkese harçlığıyla birşeyler alıp dağıtmaya çalışıyor. "
Bu davranışları sergileyen de aynı çocuk değil mi?
En arka sıraya oturtmak ve şikayet etmek çözüm olmamalı.

kizinizda bir tuhaflik yok bence tuhaflik 2.sinifa giden bir cocugun rahatca disari cikabilildigi ,sinifta tek basina arkada oturtan okulda vede ögretmende
bence okulunu degistirin emin olun bunun kadar zarar vermez kiziniza

Çok tuhaf kabul görmek için ilginç fedakarlıklar yapıyor.
Ancak kırıcı sözlerden de vazgeçmiyor.

Kızınıza birinin kalbini kazanmanın ilk ve en önemli yolunun sevgi sözcüklerinden geçtiğini
öğretmek gerekiyor.

Okuldan çıkma konusuna gelirsek maalesef güvenlik her okulda yok.
Keşke olsa, devlet bunu karşılasa ancak olmayınca olmuyor.

Nöbetçi öğretmen her katta ve koca bahçede bir kişi olacak şekildedir.
Bahçe ise çocuk dolu. Kimi çocuk kavgaya tutuşur, kimi çıkmaması gereken yükseklere çıkar, kimi ise düşer
yaralanır. Öğretmen bunlardan herhangi biri ile ilgilenirken okul dışına çıkan öğrenci olabilir mi?
Çok zor bir şey değil, olabilir maalesef.

Eskiden bu tarz durumlarda bizim annelerimiz bize döner ''Orada ne işin vardı senin?'' diye bizi sorgulardı.
Çünkü okul saatinde bulunmamız gereken yerler bellidir.
Kantin, bahçe, tuvalet, sınıf..

Şimdi garip bir şekilde ''O masanın orada ne işi var? Nöbetçi öğretmen nerede ne yapıyor?'' gibi sorular geliyor ilk olarak.

Sorun efendim bunları da sorun.
Ama ilk olarak kızınıza orada ne işi olduğunun hesabını sorun ciddi bir şekilde.

Zaman bozuk, şartlar kötü, eksik...
Önce çocuklarımız akıllı olacak.
Kendisini her şeyden korumak adına dört açacaklar gözlerini.
Yaramazlığa harcadıkları enerjiyi buna harcasalar sorun büyük ölçüde çözülür.

Simdi bu cocuğa böyle konuşuyor diye tepki gösterilemez.
"Teneffüste okuldan çıkmış ve kırtasiyeye gitmiş, arkadaşı kalemini beğenmiş bana da alsana demiş kızımda gitmiş almıliş. Düşündükçe sinirleniyorum ya kızıma birşey olsaydı ne yapardık, okulda güvenlik görevlisi yok kapılar açık zaten okulda tadilat olduğu için az sınıf var. Kendini sürekli arkadaşlarına sevdirmeye çalışıyor, top götürüyor arkadaşları topu alıyor kızım oynayamadıian arkadaşları oynuyor, herkese harçlığıyla birşeyler alıp dağıtmaya çalışıyor. "
Bu davranışları sergileyen de aynı çocuk değil mi?
En arka sıraya oturtmak ve şikayet etmek çözüm olmamalı.
Belki de kalemi hatalarını düzeltmek için alıyor, bu güzel bir şey ama neden arkada tek oturduğunu bilmiyoruz. Eğer sıra arkadaşları sürekli şikayet ediyorsa, veliler de bir ihtimal rahatsızsa öğretmen bir de bunu deneyim demiş olabilir ben sadece fikir yürüttüm ama ben böyle durumda en öne tek oturtuyorum. Çünkü diğer çocuklarda kendi anne babası içün kıymetli ve en küçük rahatsızlıktan okula gelen veli var. İlla bir çözüm bulmak zorunda kalıyorsunuz. keşke en öne tek oturtsaymış

Çocuk tenefüste dışarı çıktı diye şikayet mı etti gerçekten?
Nöbetçi öğretmen ne yapıyordu deseydiniz keşke.

Güvenlik yok, kapılar açık ve burası ilkokul.

Belki de kalemi hatalarını düzeltmek için alıyor, bu güzel bir şey ama neden arkada tek oturduğunu bilmiyoruz. Eğer sıra arkadaşları sürekli şikayet ediyorsa, veliler de bir ihtimal rahatsızsa öğretmen bir de bunu deneyim demiş olabilir ben sadece fikir yürüttüm ama ben böyle durumda en öne tek oturtuyorum. Çünkü diğer çocuklarda kendi anne babası içün kıymetli ve en küçük rahatsızlıktan okula gelen veli var. İlla bir çözüm bulmak zorunda kalıyorsunuz. keşke en öne tek oturtsaymış
Çocuğun söylemiş olduğu kelimeler belki olumsuz ama abartılacak bir taraf göremedim sadece bunlardan ibaret ise tabi.
Şiddet eğilimi oluşsaydı bunu sorgulayabilirdim.
Belki de arka sırada olması sebebiyle kendini sevilmeyip, ötelenmiş olarak değerlendirip karmaşa yaşıyor olabilir.
Çocuk adı üzerinde çocuk.
Çocuğun tepki ve tavırlarından önce büyüklerinin tepki ve tavırlarının konuşulmasından yanayım. Yetişkin olan ve örnek olması gereken bireyler bizleriz çünkü.
En öne oturtulması olabilirdi evet veya çocuğu kazanmaya çalışabilirdi detayları bilemiyorum anlatıldığı kadarıyla yorumlamaya çalıştım.

Çocuğun söylemiş olduğu kelimeler belki olumsuz ama abartılacak bir taraf göremedim sadece bunlardan ibaret ise tabi.
Şiddet eğilimi oluşsaydı bunu sorgulayabilirdim.
Belki de arka sırada olması sebebiyle kendini sevilmeyip, ötelenmiş olarak değerlendirip karmaşa yaşıyor olabilir.
Çocuk adı üzerinde çocuk.
Çocuğun tepki ve tavırlarından önce büyüklerinin tepki ve tavırlarının konuşulmasından yanayım. Yetişkin olan ve örnek olması gereken bireyler bizleriz çünkü.
En öne oturtulması olabilirdi evet veya çocuğu kazanmaya çalışabilirdi detayları bilemiyorum anlatıldığı kadarıyla yorumlamaya çalıştım.
Çocuğun kendini sevdirmek için bir şeyler alması üzücü aslında. Anne baba bu noktada kendini sorgulamalı. Bir çocuk neden kendini sevdirmek ister? Kendini eksik görür bunu Da düşünmeli ailesi

Kızım geçen sene okula başladı çok şikayet aldık öğretmenden ve arkadaşlarından. Okulunu değiştirmeyi düşündük ama okul değiştirmenin çocuğa olumsuz etkisi olur dediler vazgeçtik belki 2. Sınıfa geçince aynı şeyler olmaz diye düşündük.
Okullar açıldığından bu yana iyiydi öğretmeni de memnundu ama dün yine şikayet geldi ve çok üzüldük,. Teneffüste okuldan çıkmış ve kırtasiyeye gitmiş, arkadaşı kalemini beğenmiş bana da alsana demiş kızımda gitmiş almıliş. Düşündükçe sinirleniyorum ya kızıma birşey olsaydı ne yapardık, okulda güvenlik görevlisi yok kapılar açık zaten okulda tadilat olduğu için az sınıf var. Kendini sürekli arkadaşlarına sevdirmeye çalışıyor, top götürüyor arkadaşları topu alıyor kızım oynayamadıian arkadaşları oynuyor, herkese harçlığıyla birşeyler alıp dağıtmaya çalışıyor
Yanındakine senin resmin güzel olmadı, daha kaçıncı sayfadasın gibi kırıcı laflar kullanıyormuş, öğretmende kızımı en arka masada tek oturtuyormuş, öğretmen de biraz sakin kalıyor kızım zaten çok takan bir çocuk değil, bu sene büyüdü değişmiştir dedim ama yine aynı. Şikayet duymaktan bıktım artık, dünden beri ne eşimin ne de benim keyfimiz yok ne yapıcam bilmiyorum, var mı bizim giii çocuğu olan ne yapıcaz nasıl düzelicek
Oglum 4.sinifa gecti bu sene
Bizde sizin gibiydik hep sikayet isitirdik.Ders yapmayi sevmez okulu sevmez ogretmenini dinlemez bir suru olumsuz hareket bir suru sikayt duyduk en son ogretmeni pedegoga gitmemizi bile soylemisti.Biz okul degisikligi yaptik bu sene
Keske daha once yapsaymisiz oglum sinifin en iyilerinden biri oldu ogretmenini cok seviyo ogretmeni onu seviyo odevlerini yap demek bile gerekmiyo yani degisiklik cok iyi geldi bize bi

çocuğun tek oturtulması olmamış. ben öğrenciyken çok uslu olduğum halde tek oturtulduğumda eve gelip ağlardım.öğretmen beni yalnız oturtuyor sorunlu muyum acaba diye düşünürdüm. diğer konu,kızınızın teneffüste dışarı çıkması çok tehlikeli bunu muhakkak konuşun öğretmeniyle ve okul idaresiyle. bahçede nöbetçi öğretmen vardır ama dışarı çıkıp çıkmadığını nöbetçi öğretmen de görmez ki. birinde görse birinde görmez. kocaman bahçe yani nöbetçi öğretmen çözüm değil. sizin kızınız çıktığına göre başka çıkanlar da var belli ki. bu konularda kökten çözüm olmalı MEB muhakkak güvenlik görevlisi almalı okullara. bu görevliler de kapılarda durmalı. ayrıca bahçenin her tarafını, kapılarını net gösteren kameralar da olmalı. AVM'lere gösterilen özen okullara gösterilmiyor, güvenli geçiş sistemi olmalı okullarda. elini kolunu sallayan üstünde bıçak silah taşıyan vs. rahatlıkla içeri giriyor.

Kisinizin anlattigi herseyi ben kendim bizzat yasadim. Arkadas edinmek icin beni sevmeleri icin ayni anlattiginiz seyleri yaoardim. Surekli onlara hediyeler alırdım beni sevsinler benimle ilgilensinler isterdim. Sanirim ozguven eksikliği kiziniza kizip kendinizide bu kadar uzmek yerine onu anlamaya çalışın onunla konusun iletisim halinde olun. Kizmadan kirmadan anlatmaya çalışın. Emin olun o kendi ic dünyasında cok uzgun ve yalniz hissediyor kendini.

Çok tuhaf kabul görmek için ilginç fedakarlıklar yapıyor.
Ancak kırıcı sözlerden de vazgeçmiyor.

Kızınıza birinin kalbini kazanmanın ilk ve en önemli yolunun sevgi sözcüklerinden geçtiğini
öğretmek gerekiyor.

Okuldan çıkma konusuna gelirsek maalesef güvenlik her okulda yok.
Keşke olsa, devlet bunu karşılasa ancak olmayınca olmuyor.

Nöbetçi öğretmen her katta ve koca bahçede bir kişi olacak şekildedir.
Bahçe ise çocuk dolu. Kimi çocuk kavgaya tutuşur, kimi çıkmaması gereken yükseklere çıkar, kimi ise düşer
yaralanır. Öğretmen bunlardan herhangi biri ile ilgilenirken okul dışına çıkan öğrenci olabilir mi?
Çok zor bir şey değil, olabilir maalesef.

Eskiden bu tarz durumlarda bizim annelerimiz bize döner ''Orada ne işin vardı senin?'' diye bizi sorgulardı.
Çünkü okul saatinde bulunmamız gereken yerler bellidir.
Kantin, bahçe, tuvalet, sınıf..

Şimdi garip bir şekilde ''O masanın orada ne işi var? Nöbetçi öğretmen nerede ne yapıyor?'' gibi sorular geliyor ilk olarak.

Sorun efendim bunları da sorun.
Ama ilk olarak kızınıza orada ne işi olduğunun hesabını sorun ciddi bir şekilde.

Zaman bozuk, şartlar kötü, eksik...
Önce çocuklarımız akıllı olacak.
Kendisini her şeyden korumak adına dört açacaklar gözlerini.
Yaramazlığa harcadıkları enerjiyi buna harcasalar sorun büyük ölçüde çözülür.
+10000000. Çocuğun suçu yok diyenler kaç yaş grubu merak ediyorum. Okullarda birkaç yıl öncesine kadar güvenlik falan yoktu zaten. Hele bizim zamanımızda hiç yoktu. Ben okulun karşısındaki bakkala asla gitmezdim. Ne zaman ki para hesabını öğrendim ve sınıf arkadaşlarım gitmeye başladı diye ailemden izin istedim, o zaman bakkala adımımı attım. Nereye kadar ona buna emanet edeceksiniz çocukları gerçekten hayret ediyorum

Öğretmeni ne hakla en arka sıraya oturtuyor ki, ben çocukta bir sorun göremedim..
En arka sıra da sınıfa dahil.herkes öne gelirse en arkaya kim oturacak, tahtanın önüne kilim mi sersin öğretmen 😂 Niye eziklediniz şimdi arkada oturan öğrencileri???

Back
X