- 25 Ocak 2016
- 112
- 58
- 48
- 38
- Konu Sahibi Miskinmiyim
-
Iyi aksamlar arkadaşlar.sinifimizda bir öğrenci var 3 yıldır bıktırdı bizi.genel olarak tüm çocuklar şikâyetçi.hatta başka sınıftaki çocukları da hasliyor tenefüste yada beden dersinde.bu öğrencinin ikameti okula tutmuyor torpille falan yazdırmış.ogretmen çok ilgisiz konuyu kapatıp geçiyor her seferinde.olur böyle şeyler kafasında.simdi ben bu usulsuz kayıt olayını nereye şikayet etmeliyim.cocugum hem psikolojik hem fiziksel şiddet görüyor bu öğrenciden.bilginiz varsa yardımcı olur musunuz.
Ben sadece kendi çocuğum için değil bütün çocukların velileri kendi çocuklarını düşündükleri için istiyoruz bunu.aile ile görüşüldü ama aile bunu asla kabul etmiyor ki .rehberlik de desteği çekti.cunku sadece okulla olmuyor aile de evde destek vermeli diye düşünüyorlar.benim çocuğum deli mi psikiyatriye gotureyim diye düşünen insanlar.ne yapalım yani ailenin sorumsuzluğun cezasını bizim çocuklarımız mi çekecek hanımefendi.çocuk rehberliğe yönlendirilir gerekırse dışardan psikoloğa yollanır ilaç kullanır vs vs.neden okuldan uzaklaştırılsın sorunlu diye tek değerli sizin çocuğunuz mu o çocukta değerli ve topluma kazandırılmalı dışlanmamalı bilmem anlatabildim mi
herşeyi yaptıysanız tamam o zaman ilçemilli eğitime şikayet edin velilerle imza toplayıp tek bir veli ciddiye alınmazBen sadece kendi çocuğum için değil bütün çocukların velileri kendi çocuklarını düşündükleri için istiyoruz bunu.aile ile görüşüldü ama aile bunu asla kabul etmiyor ki .rehberlik de desteği çekti.cunku sadece okulla olmuyor aile de evde destek vermeli diye düşünüyorlar.benim çocuğum deli mi psikiyatriye gotureyim diye düşünen insanlar.ne yapalım yani ailenin sorumsuzluğun cezasını bizim çocuklarımız mi çekecek hanımefendi.
Işte bunun için sordum konu nerelere geldi.ben kendi keyfim için kimsenin çocuğunu dışlamıyorum.rehberlik de çekti desteği.okul alie ve psikoljik destek hepsi beraber olmalı başka türlü olmaz dediler.aile de kabulleniyor.ne yapabiliriz onu öğrenmek istedim.tesekkurlerMesele cocugun kaydi mi psikolojik durumu mu? Kaydi usulsuzse sizi ilgilendirmez,bagisla veya torpille yapilmistir. Sizin okulda olmasa baska okulda olsa rahat mi edeceksiniz o cocuk da bu toplumun bir uyesi,hepimizin cocugu. Ama cocugun davranislarindan dolayi rehberlige sevk ettirilmesi gerekir bunun icin okul idaresiyle gorustunuz mu? İse yaramadiysa milli egitime sikayet edebilirsiniz.
Haklisin ama devlet okullarinda fazla da yapacak birsey olmuyor malesef.İş fiziksel şiddete geldiyse kimse kusura bakmasın valla yıkarım ortalığı. Millet çocuğuna sahip çıkmayacak, psikoşoga götürmeyecek, rehberlik ve okul idaresi aldırmayacak, çocuk önüne gelene şiddet uygulayacak. Böyle topluma kazandırılmaz zaten. Bu kadar yüz bulursa da ileride yine ruh hali bozuk bir birey topluma kazandırılır. Diğer çocukları düşünemiyorum bile.
Ben sadece kendi çocuğum için değil bütün çocukların velileri kendi çocuklarını düşündükleri için istiyoruz bunu.aile ile görüşüldü ama aile bunu asla kabul etmiyor ki .rehberlik de desteği çekti.cunku sadece okulla olmuyor aile de evde destek vermeli diye düşünüyorlar.benim çocuğum deli mi psikiyatriye gotureyim diye düşünen insanlar.ne yapalım yani ailenin sorumsuzluğun cezasını bizim çocuklarımız mi çekecek hanımefendi.
Aynen bir şekilde çözüm bulunmalı şiddet devam etmemeli tüm çocuklar için.Haklisin ama devlet okullarinda fazla da yapacak birsey olmuyor malesef.
Ozel okullarda direkt okuldan atma falan olabiliyor ama devlette olmaz bu is.
Sorum cok buyukse evt topluca mill egitime gidilebilir.
Ortaligi da yıksanız kendinizi paralamaktan baska bir sonuca ulasamazsiniz. Hele ki ilkokul seviyesinde. Bu durumlarda en sağlıklısi çocuğunuzun zarar gördüğünü düşünüyorsanız çocuğunuz için sınıf degisikligi yaptırmanız... gerçekten zor bir durum ama eldeki imkanlar da bunlar.İş fiziksel şiddete geldiyse kimse kusura bakmasın valla yıkarım ortalığı. Millet çocuğuna sahip çıkmayacak, psikoşoga götürmeyecek, rehberlik ve okul idaresi aldırmayacak, çocuk önüne gelene şiddet uygulayacak. Böyle topluma kazandırılmaz zaten. Bu kadar yüz bulursa da ileride yine ruh hali bozuk bir birey topluma kazandırılır. Diğer çocukları düşünemiyorum bile.
İlkokul düzeyindeki bir çocuk şiddet eğilimine gelecek düzeydeyse ve bu diğer çocukları etkiliyorsa bir şekilde bir şeyşer yapılmalı. Kimse çocuğunu baika çocuklardan şiddet görsün diye yetiştirmiyor. Maalesef bizim okullarda böyle ama bir çözümünü bulmaları lazım. Kim ister ki çocuğu şiddet görsün, o yaşta şiddetle tanışsın. Gerekirse o aileye yaptırım uygulanmalı, çocuğa psikolojik destek aldırmadığı için.Ortaligi da yıksanız kendinizi paralamaktan baska bir sonuca ulasamazsiniz. Hele ki ilkokul seviyesinde. Bu durumlarda en sağlıklısi çocuğunuzun zarar gördüğünü düşünüyorsanız çocuğunuz için sınıf degisikligi yaptırmanız... gerçekten zor bir durum ama eldeki imkanlar da bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?