- 16 Mart 2014
- 3.543
- 2.435
- 248
- Konu Sahibi Miskinmiyim
-
Ben sadece kendi çocuğum için değil bütün çocukların velileri kendi çocuklarını düşündükleri için istiyoruz bunu.aile ile görüşüldü ama aile bunu asla kabul etmiyor ki .rehberlik de desteği çekti.cunku sadece okulla olmuyor aile de evde destek vermeli diye düşünüyorlar.benim çocuğum deli mi psikiyatriye gotureyim diye düşünen insanlar.ne yapalım yani ailenin sorumsuzluğun cezasını bizim çocuklarımız mi çekecek hanımefendi.
çocuk rehberliğe yönlendirilir gerekırse dışardan psikoloğa yollanır ilaç kullanır vs vs.neden okuldan uzaklaştırılsın sorunlu diye tek değerli sizin çocuğunuz mu o çocukta değerli ve topluma kazandırılmalı dışlanmamalı bilmem anlatabildim mi
Cocuklari topluma kazandiralim derken diger cocuklar ne olacak onu da dusunmek lazim. Lise caglarimda tek isi gucu ders calismak olan bi cocuktum ve okulun delisi tarafindan ugramadigim zorbalik kalmadi. Sacima sakiz yapistirmalar, isim takmalar, arkam donukken tekme atmalar. Hani bi derdi de yok, bana takmis benimle ugrasacak o kadar yani. 2 sene boyunca her okul gunu boyle gecti. En son psikolojim iyice yerle bir olunca okul degistirdim. Universitenin ilk yillarinda kazanabildim kaybettigim ozguveni. Benim toplumla bagim falan ne olacak bu durumda? Hasta olan tedavisini olsun, kimse cekmek zorunda degil bu sacmaliklari. Sandiginizdan fazla etkileniyor bu zorbaliklardan cocuklar. Konu sahibi arkadasim, hic olmadi siz okul degistirin oyle bir sansiniz varsa eger.
Sanirim yasamayan bilmiyor fiziksel ve psikolojik siddete ozellikle de okulda ugramanin zorlugunu. Hayir super topluma kazandirilsin falan da topluma kazandirilmasinin yolu kendi halindeki cocuklarin toplumdan kopmasindan geciyorsa yok artik yani. Tek degerli sizin cocugunuz mu diye bir sey yok. Bir cocuga zarar veren, belki de o cocugun senelerce ozguven eksikligi icinde yasamasina sebep olan bir cocuk var ortada. Ve kimse bu cocuklara dur demiyor sahiden. O durumda siddete ugrayan cocuk ve ailesinin nasil bir caresizlik yasadigini anlamak cok mu zor acaba... Sorunlu cocuk sebebiyle ben okul degistirdim, benden sonra da baskalarini buldu ugrasacak. Oldu olacak okullari bosaltalim yani. Herkes sahip ciksin cocuguna.sanırım buradaki herkes çocuğu şiddet görse de aldırmayacaklar, psikolojisi bozul çocuk topluma kazandırılsın diye toplumdan kopan çocuklar önemsiz. Bu yüzden eğitimden soğuyan, ailesine söyleyemeyenler var. Bir de ufacık çocuklar. Ailesi alsın önlemini. Yoksa daha beter olur. Okul aldırmıyor, aile aldırmıyor, rehberlik boş vermiş. Ee sonuç:
Şidditini gir sıs kını sıhıbı, o cıcık tıplımı kızındırılıcık.
Aynen yorumlara hayret ettim. Kadın şiddet görüyor diyor. Millet kadına kızıyor. Ailesi önlem alsın, idare alsın, gerekirse ceza alsın, uzaklaştırma alsın. Diğer halde herkes herkese şiddet uygulasın kimsenin sesi çıkmasın.Sanirim yasamayan bilmiyor fiziksel ve psikolojik siddete ozellikle de okulda ugramanin zorlugunu. Hayir super topluma kazandirilsin falan da topluma kazandirilmasinin yolu kendi halindeki cocuklarin toplumdan kopmasindan geciyorsa yok artik yani. Tek degerli sizin cocugunuz mu diye bir sey yok. Bir cocuga zarar veren, belki de o cocugun senelerce ozguven eksikligi icinde yasamasina sebep olan bir cocuk var ortada. Ve kimse bu cocuklara dur demiyor sahiden. O durumda siddete ugrayan cocuk ve ailesinin nasil bir caresizlik yasadigini anlamak cok mu zor acaba... Sorunlu cocuk sebebiyle ben okul degistirdim, benden sonra da baskalarini buldu ugrasacak. Oldu olacak okullari bosaltalim yani. Herkes sahip ciksin cocuguna.
bir şey çıkacağını sanmıyorum şikayetinizden yıllar önce yeni açılmış bir liseye ailem beni kaydetmek istedi ama lise almadılise bizim eve baya uzaktı sonra ailem beni yakınlarda tanıdık birinin nüfusuna geçirip kayıt ettiler adres tutmazsa zaten sisteme giremiyorlar büyük ihtimalle oda bizimki gibi yapmıştırIyi aksamlar arkadaşlar.sinifimizda bir öğrenci var 3 yıldır bıktırdı bizi.genel olarak tüm çocuklar şikâyetçi.hatta başka sınıftaki çocukları da hasliyor tenefüste yada beden dersinde.bu öğrencinin ikameti okula tutmuyor torpille falan yazdırmış.ogretmen çok ilgisiz konuyu kapatıp geçiyor her seferinde.olur böyle şeyler kafasında.simdi ben bu usulsuz kayıt olayını nereye şikayet etmeliyim.cocugum hem psikolojik hem fiziksel şiddet görüyor bu öğrenciden.bilginiz varsa yardımcı olur musunuz.
Aile ve sosyal politikalar bakanlığını arayınKaydı silinmez diyorsunuz.parayi alıp tamam yoluna devam et diyorlar yani.peki dilekçe mi versem telefonla mi arasam.ismim verilir mi bunu da merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?