Okuldaki usulsuz kayit

usulsüz kayıt olması zor gibi. çünkü adres tutacak ki o çocuğun e okulda adı çıksın. yani adres taşıma gibi birşey yapılmıştır. yerinizde olsam o çocuğu ve birkaç çocuğu evime davet eder eğlenceli vakit geçirmelerini sağlardım. belki çok zor bir durum çocuktan çok soğumuş hatta görmek bile istemiyor olabilirsiniz ama bazen böyle şeyler çok işe yarar. çoğu ilkokulu çocuğu kedi gibidir. okşandıkça size yaklaşır. :) kabul görme ve sevgi çoğu sorunu çözebilir.

Beni anladığımız için teşekkür ederim.once can sonra canan

Öğretmensiniz, milli eğitime bağlisiniz. Bu konulardan bu kadar rahatsizsaniz siz de MEB e başvurun. Şikayetlerinizi dile getirin. Gerekirse diğer öğretmenleri örgütleyen veya aileleri. Bildiğim kadarıyla MEB in her yıl çalıştayları oluyor. Oralara katılın sunumlar yapın. Biz tabiki öğretmene şikayet edeceğiz. Surecde hata vsrsa Öğretmen ve idare bu aksiyonları almalı. Burada ogretmen arkadaslarda en çok gördüğüm yorum öğretmen ve idare bir şey yapamıyor. Halbuki süreç değişikliği için çok şey yapılabilir.

çocuğunuz o çocuk tarafından şiddete uğradığında darp raporu alın.mecbur bişey yapacaklar çocuğa

Korktugunuz ne ozaman ismim verilirmi endişesi neden
En azından bizim sınıftaki velilerin olduğunu hatta diğer sınıftaki velilerin de şikayetçi olduğunu görmeleri temennimiz.cunku aile bizim sınıfın velilerine çocuğuma kafayı taktınız gibi cümleler kuruyormuş.benim çocuğum servisle gidiyor.ama okula gelen sınıfımız velilerine böyle hitap ediyormuş.belki bizim onun oğluna kastimiz olmadığına diğer çocuklarında rahatsız olduklarına inandirabiliriz.

ama gerçekten de öğretmen de idare de hiçbir şey yapamıyor. gerçekten. konu sahibi olayı polisle çözmesi lazım. çocuk dayak yediğinde darp raporu alcak direk polise gidecek.anca meb "belki" araya girer

Bu yoruma katılıyorum.
Ben aynı durum ile karşılaşsam, elimde imkan varsa o çocuğun ailesi ile görüşürdüm.
Yaşadığım rahatsızlığı dile getirir, biz elimizden ne gelir, ne yapabiliriz de çocuğunuzun bu hallerini indirgeyebiliriz derdim.

Düşünün ki siz o çocuğun annesi ve babasısınız?
Sürekli çocuğunuz okuldan şikayet getiriyor ve uzaklaştırılmak istiyorsunuz, ne hissederdiniz?

Ayrıca çözüm dışlamak mıdır yoksa topluma kazandırmak mıdır?
Çocuk onlar neticede, ağaç yaş iken eğilir diye boşuna dememişler.
bu gibi çocukları sen dışla, ben dışlayayım, herkes dışlasın...
Sonuç: topluma kazandırılan, dışlanmış, sorunlu bir birey...

Kendi geleceğimizin nesillerini kendimiz etkiliyoruz, bunu da bile bile yapıyoruz...

3 senedir aile ile iletisim içerisindeyiz.aile kabullenmiyorsa biz daha ne yapabiliriz allah aşkına.1-2gunluk mevzu degil bu yasanalar.neyse fikriniz için teşekkür ederim yine de

Öğretmeni suçlayanlar olmuş gene.Öğretmen süpermen mi arkadaşlar.Onun da yapacakları sınırlı.Bu tarz konuları şu gerçeği unutmadan değerlendirmenizi öneririm.Öğretmenli öğrencili konularda sacın üç ayağı vardır.Öğretmen,ögrenci ve veli.Aksaklık hangisindeyse onu düzeltmek çözüm noktasındaki en önemli adımdır.Dikkat ederseniz bu konuda veli kısmında sorun var evladının ihtiyacı olan desteği verme konusunda yetersiz,duyarsız hatta kabullenmeyen bir veli o yüzden öğrenci de sorunlu ve sorunlu olarak da devam ediyor ki bu sorun artık diğer ögrencileri de etkilemeye başlamış..Bu kısmı görmek ve buna göre çözüm sunmak lazım.Ezbere konuşup sürekli öğretmenleri suçlamak adil değil.Öğretmenin bu ailenin evine gidip çocuk öyle yetiştirilmez böyle yetiştirilir deyip olaya el atmasını mı veya tutup kolundan bir psikoloğa götürmesini mi bekliyorsunuz merak ettim açıkçası.Gereken uyarı yapılmış aile ile iş birligine rehberlik ilgilenerek el atmış.Ama veli bunlara milyonlarca km uzakta.Okul öğretmen ve çocuk ne yapsın.Zorla yapilamaz ki.

Öğrencinin torpille yazıldığı, işlemin usulsüz olduğu bilgisini nasıl edindiniz?
Kayıttan sonra adres değişmiş olamaz mı?

Kaydı silinmez diyorsunuz.parayi alıp tamam yoluna devam et diyorlar yani.peki dilekçe mi versem telefonla mi arasam.ismim verilir mi bunu da merak ediyorum
Devlet okulundaysa pek birşey yapılacağını sanmıyorum.bizim sınıfta da vardı bir iki derken en son geçen kızımı kaldırıp yere fırlatmış.sınıfın sürekli düzenini bozuyordu.diğer sınıftaki çocukları bile rahatsız ediyordu.bende öğretmenini aradım oda çok haklısınız ama ben müdüre bildiriyorum birde siz konuşun dedi.bizde müdürle konuştuk ama sert konuştuk.2 gün sonra yolladılar çocuğu.kızım özelde.özel de biraz daha özen gösteriyorlar.devlette pek ilgilenmiyorlar maalesef.

3 senedir aile ile iletisim içerisindeyiz.aile kabullenmiyorsa biz daha ne yapabiliriz allah aşkına.1-2gunluk mevzu degil bu yasanalar.neyse fikriniz için teşekkür ederim yine de
Çok haklısın sen arkadaşım valla öyle aileler zaten kendi sorunlu oluyor çocuğa ne faydası olcak.bi çocuğun halinden tavrından zaten ailesinin nasıl olduğu anlaşılıyor.valla okulda değiştirsen yine o sınıfta da çıkar mutlaka.öğrermenimde yetkileri sınırlı oluyor en iyisi bütün veliler birlikte idareyle görüşün.

Öğrencinin torpille yazıldığı, işlemin usulsüz olduğu bilgisini nasıl edindiniz?
Kayıttan sonra adres değişmiş olamaz mı?
1.sınıfın 2.haftası velilerle kahvaltı yapılmıştı.o zaman sormuştuk.taaa ordan nasıl aldılar okula diye hallettik bi şekilde demisti veli.ordan biliyoruz

Şimdi herkes istediği okula yazdırabiliyor bir komşusu tanıdığında faturasını falan alıyor orada yaşıyormuş gibi gisteriyor ve yazdırıyor da sizin çocuğu oradan kovdurmaya zerre hakkınız yok. Yok torpilmiş usulsüz kayıtmış torpil yok emin olun o okulda aynı şeyi yapan çok öğrenci vardır zaten toplantı yapılmıyor m okulda veli toplantısı falan görüşün ailesiyle. Çocuğu okuldan sürdürmek çözüm değil ki.

Emin olun öğretmen sizden çok bıkmıştır.
Derste kontrol etse bile teneffüslerde önüne geçemez, sırtına yapıştırıp gezecek hali de yok.
Aile çocuğu tecrit etsin madem, sizin çocuk kurtulsun da başka okulda başkaları çeksin. Kim ister 3 senelik sınıfından, öğretmeninden ayrılsın çocuk?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…