- Konu Sahibi Miskinmiyim
-
Doğru bişey yaptiginizi düşünüyorsanız isminizin verilmesinden neden korkuyorsunuz mert olunKaydı silinmez diyorsunuz.parayi alıp tamam yoluna devam et diyorlar yani.peki dilekçe mi versem telefonla mi arasam.ismim verilir mi bunu da merak ediyorum
Inan8n bunun için tüm çabam.Fiziksel ve psikolojik şiddet ne demek yaa? Ben olsam polise, savcılığa her yere şikayet ederdim. Çocuğunuz da hakkını yasal yollardan savunmayı sizi örnek alarak öğrensin.
Ben ismim verilirmi bundan korkuyorum yazmadım farkındaysanız.bu sabah okula gelen velilerle görüştük toplu olarak dilekçe vericez.Doğru bişey yaptiginizi düşünüyorsanız isminizin verilmesinden neden korkuyorsunuz mert olun
Beni anladığımız için teşekkür ederim.once can sonra cananAynen yorumlara hayret ettim. Kadın şiddet görüyor diyor. Millet kadına kızıyor. Ailesi önlem alsın, idare alsın, gerekirse ceza alsın, uzaklaştırma alsın. Diğer halde herkes herkese şiddet uygulasın kimsenin sesi çıkmasın.
Şiddete göz yumarak topluma psikopat birey kazandırılır sadece. Külliyen zarar. Bu şekilde susarak olmaz.
Korktugunuz ne ozaman ismim verilirmi endişesi nedenBen ismim verilirmi bundan korkuyorum yazmadım farkındaysanız.bu sabah okula gelen velilerle görüştük toplu olarak dilekçe vericez.
Bakın ben size bir örnek vereyim sizi veli olarak canı gönülden destekleyen bir öğretmenim. Ancak inanın sistem bizi çaresi bırakıyor. Bu yarz mevzularda velinin ikna olması gerekiyor. Ne okuldan atılabilir ne de gönderilir. Öğretmende emin olun çaresizdir. Rehberlik yönlendirir veli götürmüyorsa çaresiz kalıyorsunuz. Sınıflarda bazı kaynaştırma öğrenciler var sürekli ders içerisinde küfür ediyor çocuklar her ders hocam bana bu küfür etti diyorlar hatta dövüyor çocukları. Biz rehberlik servisiyle görüşüyoruz ama veli desteği reddedince yapacak birşey yine kalmıyor. O kadar ağır küfürlere maruz kaldım ki bazen hayati riskimiz bile oluyor. Bu çocuğun kesinlikle yönlendirilmesi lazım desteğe ihtiyaç duyuyorsa bazı günler o desteği alıp belli günler okula gelmeli. Hatta çocuk psikiyatrları tarafından ilaç bile kullandırılıyor kontrollü ki uyım sağlasınlar diye. Ama ciddi rahatsızlık vereb cocukları bile herkesin hakkına geçerek snıfta tutmak kazandırmak adı altında öyle yaklasmak zorundayz. Avrupa da bu tarz çocuklar eğitime katılsa da özel öğretmenler tahsis ediliypr sınıfta tek öğretmen olmuyor. Esas öğretmen ders esnasında diğer öğretmen bu tarz cocuklarlada ilgilenerek çocuklarn hakkını gasp etmiş olunmuyor.
En azından bizim sınıftaki velilerin olduğunu hatta diğer sınıftaki velilerin de şikayetçi olduğunu görmeleri temennimiz.cunku aile bizim sınıfın velilerine çocuğuma kafayı taktınız gibi cümleler kuruyormuş.benim çocuğum servisle gidiyor.ama okula gelen sınıfımız velilerine böyle hitap ediyormuş.belki bizim onun oğluna kastimiz olmadığına diğer çocuklarında rahatsız olduklarına inandirabiliriz.Korktugunuz ne ozaman ismim verilirmi endişesi neden
ama gerçekten de öğretmen de idare de hiçbir şey yapamıyor. gerçekten. konu sahibi olayı polisle çözmesi lazım. çocuk dayak yediğinde darp raporu alcak direk polise gidecek.anca meb "belki" araya girerÖğretmensiniz, milli eğitime bağlisiniz. Bu konulardan bu kadar rahatsizsaniz siz de MEB e başvurun. Şikayetlerinizi dile getirin. Gerekirse diğer öğretmenleri örgütleyen veya aileleri. Bildiğim kadarıyla MEB in her yıl çalıştayları oluyor. Oralara katılın sunumlar yapın. Biz tabiki öğretmene şikayet edeceğiz. Surecde hata vsrsa Öğretmen ve idare bu aksiyonları almalı. Burada ogretmen arkadaslarda en çok gördüğüm yorum öğretmen ve idare bir şey yapamıyor. Halbuki süreç değişikliği için çok şey yapılabilir.
çocuk rehberliğe yönlendirilir gerekırse dışardan psikoloğa yollanır ilaç kullanır vs vs.neden okuldan uzaklaştırılsın sorunlu diye tek değerli sizin çocuğunuz mu o çocukta değerli ve topluma kazandırılmalı dışlanmamalı bilmem anlatabildim mi
3 senedir aile ile iletisim içerisindeyiz.aile kabullenmiyorsa biz daha ne yapabiliriz allah aşkına.1-2gunluk mevzu degil bu yasanalar.neyse fikriniz için teşekkür ederim yine deBu yoruma katılıyorum.
Ben aynı durum ile karşılaşsam, elimde imkan varsa o çocuğun ailesi ile görüşürdüm.
Yaşadığım rahatsızlığı dile getirir, biz elimizden ne gelir, ne yapabiliriz de çocuğunuzun bu hallerini indirgeyebiliriz derdim.
Düşünün ki siz o çocuğun annesi ve babasısınız?
Sürekli çocuğunuz okuldan şikayet getiriyor ve uzaklaştırılmak istiyorsunuz, ne hissederdiniz?
Ayrıca çözüm dışlamak mıdır yoksa topluma kazandırmak mıdır?
Çocuk onlar neticede, ağaç yaş iken eğilir diye boşuna dememişler.
bu gibi çocukları sen dışla, ben dışlayayım, herkes dışlasın...
Sonuç: topluma kazandırılan, dışlanmış, sorunlu bir birey...
Kendi geleceğimizin nesillerini kendimiz etkiliyoruz, bunu da bile bile yapıyoruz...
Öğrencinin torpille yazıldığı, işlemin usulsüz olduğu bilgisini nasıl edindiniz?Iyi aksamlar arkadaşlar.sinifimizda bir öğrenci var 3 yıldır bıktırdı bizi.genel olarak tüm çocuklar şikâyetçi.hatta başka sınıftaki çocukları da hasliyor tenefüste yada beden dersinde.bu öğrencinin ikameti okula tutmuyor torpille falan yazdırmış.ogretmen çok ilgisiz konuyu kapatıp geçiyor her seferinde.olur böyle şeyler kafasında.simdi ben bu usulsuz kayıt olayını nereye şikayet etmeliyim.cocugum hem psikolojik hem fiziksel şiddet görüyor bu öğrenciden.bilginiz varsa yardımcı olur musunuz.
Devlet okulundaysa pek birşey yapılacağını sanmıyorum.bizim sınıfta da vardı bir iki derken en son geçen kızımı kaldırıp yere fırlatmış.sınıfın sürekli düzenini bozuyordu.diğer sınıftaki çocukları bile rahatsız ediyordu.bende öğretmenini aradım oda çok haklısınız ama ben müdüre bildiriyorum birde siz konuşun dedi.bizde müdürle konuştuk ama sert konuştuk.2 gün sonra yolladılar çocuğu.kızım özelde.özel de biraz daha özen gösteriyorlar.devlette pek ilgilenmiyorlar maalesef.Kaydı silinmez diyorsunuz.parayi alıp tamam yoluna devam et diyorlar yani.peki dilekçe mi versem telefonla mi arasam.ismim verilir mi bunu da merak ediyorum
Çok haklısın sen arkadaşım valla öyle aileler zaten kendi sorunlu oluyor çocuğa ne faydası olcak.bi çocuğun halinden tavrından zaten ailesinin nasıl olduğu anlaşılıyor.valla okulda değiştirsen yine o sınıfta da çıkar mutlaka.öğrermenimde yetkileri sınırlı oluyor en iyisi bütün veliler birlikte idareyle görüşün.3 senedir aile ile iletisim içerisindeyiz.aile kabullenmiyorsa biz daha ne yapabiliriz allah aşkına.1-2gunluk mevzu degil bu yasanalar.neyse fikriniz için teşekkür ederim yine de
1.sınıfın 2.haftası velilerle kahvaltı yapılmıştı.o zaman sormuştuk.taaa ordan nasıl aldılar okula diye hallettik bi şekilde demisti veli.ordan biliyoruzÖğrencinin torpille yazıldığı, işlemin usulsüz olduğu bilgisini nasıl edindiniz?
Kayıttan sonra adres değişmiş olamaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?