Okuldan küfür öğrenmek

Lonelypoet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
2.196
1.573
53
41
Kızlar canım çok sıkıldı, hatta oturdum ağladım oğlum görmeden tabi. Bugün okulda bi kaç erkek arkadaşı kızlara küfür söylettirmiş zorla,iki aydır öğretmenine sınıfta küfür edildiğini söylüyor oğlum öğrenmesinden korkuyorum diyordum ve sonunda öğrendi çok üzüldüm napayım bilmiyorum :(

sizin kızınızdı değil mi öğretmeninin küfrettiğini söyleyen?
o konu netleşti mi belki de arkadaşlarından duymuştur

Ağlanılcak bir şey mi bu ya bu kadar da hassas olmayın lütfen :)
Küçük çocuklar ya sokaklarda ya ailelerinde duyuyor toplum olarak terbiyesiziz en küçük şeye küfür eden insanların çocuklarından da küfür etmemesini bekleyemeyiz ne yazık ki :)

Bence konuşmalısınız söyledigi kelimelerin kötü sözler oldugunu.
Ne yaparsak yapalim malesef ki engelleyemeyiz.
Yapabilecegimiz tek şey dogruyu yanlısı ögretmek.

Bende üzülürdüm ama oturup ağlamazdım . Çok hassassınız sanırım. Kötü kelimeler öğrenmesine engel olmak çok zor. Parkta 4 yaşında çocukların bile benim ağzıma alamayacağım küfürler ettiğini duymuşluğum var. Nasıl sakınacağız evlatlarımızı bilmiyorum :KK43:

yani küfür öğrenmesi değil ki kötü olan onu kullanması.. ne kadar steril bir ortamda büyütebilirsiniz çocuklarınızı? her şekilde öğrenecekler, sigara içenleri de görecekler ama bu sigara içecekleri anlamına gelmiyor :) siz küfürün kötü olduğunu anlatın, duysun ama duymamazlıktan gelsin..

Bununla alakalı kıtaplar var
sımdılık dıkkatını naptın kotu bısey yaptın sakın soyleme dıye cekme yarın hemen sıparıs ver gelsın ve okuyun ona.

Neden ağladınız ki :)
Oğlunuzun da bir çevresi var, ister istemez duyar öğrenir
Kullandığı sözlerin kötü olduğunu öğretmek sizin elinizde

Kızlar canım çok sıkıldı, hatta oturdum ağladım oğlum görmeden tabi. Bugün okulda bi kaç erkek arkadaşı kızlara küfür söylettirmiş zorla,iki aydır öğretmenine sınıfta küfür edildiğini söylüyor oğlum öğrenmesinden korkuyorum diyordum ve sonunda öğrendi çok üzüldüm napayım bilmiyorum :KK43:

Okul etkileşimin en yüksek olduğu yer. İyi kötü bir sürü şey öğreniyor çocuklar.
Bunları zaten öğrenecek. Önemli olan küfürün kötü olduğunu öğrenmesi ve insanlara saldırı olarak küfür etmemesi gerektiğini bilmesi.
Doğru olan davranışı öğretebilmiş olsaydınız ailecek yada öğretmenleri nezdinde; oğlunuz kızlara küfür etmezdi diye düşünüyorum. Üzülüyorsanız bu konuda üzülün. Anladığım kadarıyla henüz küçük bu konuda baskıcı değil, ama ciddi bir konuşma yapabilirsiniz.
Anlattığınız örnekte çevresi tarafından kızlara küfür ettirilmiş. Bulunulan ortam, arkadaşları ve onların ailelerinin mantelitesinin çikinliği ortaya serilmiş. Küfür ettiren arkadaşının ailesi ve çevresinde muhtemelen kadına kötü davranılıyordur.
Şimdi oğlunuz bunu öğreniyor. Yani
şuan küfürden önce "kadına küfür edilebilir", "bunu herkes yapıyor", "erkekler kadınları istediği şekilde ezebilir" düşüncesini içselleştiriyor.
Üzülecek şey budur aslında.

Sen istediğin kadar çiçek gibi yetiştir.
Toplumda böylelerinin arasına karışacak maalesef..:KK14:
Ağlamanın faydası yok.
Ne kadar koruyabilirim onu düşünmeli..

Ağlanılcak bir şey mi bu ya bu kadar da hassas olmayın lütfen :)
Küçük çocuklar ya sokaklarda ya ailelerinde duyuyor toplum olarak terbiyesiziz en küçük şeye küfür eden insanların çocuklarından da küfür etmemesini bekleyemeyiz ne yazık ki :)
Aynen haklısınız bilmem bi an canım sıkıldı işte

Okul etkileşimin en yüksek olduğu yer. İyi kötü bir sürü şey öğreniyor çocuklar.
Bunları zaten öğrenecek. Önemli olan küfürün kötü olduğunu öğrenmesi ve insanlara saldırı olarak küfür etmemesi gerektiğini bilmesi.
Doğru olan davranışı öğretebilmiş olsaydınız ailecek yada öğretmenleri nezdinde; oğlunuz kızlara küfür etmezdi diye düşünüyorum. Üzülüyorsanız bu konuda üzülün. Anladığım kadarıyla henüz küçük bu konuda baskıcı değil, ama ciddi bir konuşma yapabilirsiniz.
Anlattığınız örnekte çevresi tarafından kızlara küfür ettirilmiş. Bulunulan ortam, arkadaşları ve onların ailelerinin mantelitesinin çikinliği ortaya serilmiş. Küfür ettiren arkadaşının ailesi ve çevresinde muhtemelen kadına kötü davranılıyordur.
Şimdi oğlunuz bunu öğreniyor. Yani
şuan küfürden önce "kadına küfür edilebilir", "bunu herkes yapıyor", "erkekler kadınları istediği şekilde ezebilir" düşüncesini içselleştiriyor.
Üzülecek şey budur aslında.
Canım ne kadar doğru bi tespit o çocuğun ailesiyle iletişime geçtim az önce annesi babasının ettiğini söyledi çocuk ta oğluma hadi kızlara söyle demiş

Canım ne kadar doğru bi tespit o çocuğun ailesiyle iletişime geçtim az önce annesi babasının ettiğini söyledi çocuk ta oğluma hadi kızlara söyle demiş

Bu nasıl düzeltilir çocuğa nasıl yaklaşılır bilmiyorum ama oğlunuza bunun yanlış ve kötü bir yaklaşım olduğunu böyle olmaması gerektiğini anlatmalısınız.
Umarım kulağına küpe olur.
Oğlunuzun arkadaşına üzüldüm. Kötü bir model var önünde. Umarım annesi onun içinde doğrusunu öğretme yoluna gider. Zor görünüyor ya neyse...

Bizde komsu kizindan ogrendik, okadarda kufur degilde. Soylemesini istemiyorum sonucta. Komsuyla bu aralar gorusmuyoruz.. Soylemiyor gibi sinirlendinde.. Komsuylada kahve icmeyi ozledim, kendimi zor tutuyorum :KK50:.. Kendiside farkinda saten, onunda seslendigi yok. Bakalim nereye kadar.. Cocuklar birbirlerini iyi ozlesinler :KK66:

Bu nasıl düzeltilir çocuğa nasıl yaklaşılır bilmiyorum ama oğlunuza bunun yanlış ve kötü bir yaklaşım olduğunu böyle olmaması gerektiğini anlatmalısınız.
Umarım kulağına küpe olur.
Oğlunuzun arkadaşına üzüldüm. Kötü bir model var önünde. Umarım annesi onun içinde doğrusunu öğretme yoluna gider. Zor görünüyor ya neyse...
Öğretmen rehberlik hocasıyla görüştürcek inşallah çözüm olur, anlattım oğluma, kızmadan gayet sakin, söylediğin kelimeleri biz ailemizde kullanmıyoruz ve bunların anlamını da bilmiyorsun bunları kötü insanlar söyler ve genelde büyükler kullanıyor ben bunları söyleyen insanlara çok üzülüyorum arkadaşını da suçlamıyorum çünkü o da bir büyüğünden öğrenmiş onunla da ailesi konuşucak eğer kötü bir kelime duyarsak kötü olduğunu düşün tekrar etme, sen çok iyi bir çocuksun dedim özür diledi bi daha söylediklerinde yanlarında durmıycam dedi inşallah tekrar etmez

Öğretmen rehberlik hocasıyla görüştürcek inşallah çözüm olur, anlattım oğluma, kızmadan gayet sakin, söylediğin kelimeleri biz ailemizde kullanmıyoruz ve bunların anlamını da bilmiyorsun bunları kötü insanlar söyler ve genelde büyükler kullanıyor ben bunları söyleyen insanlara çok üzülüyorum arkadaşını da suçlamıyorum çünkü o da bir büyüğünden öğrenmiş onunla da ailesi konuşucak eğer kötü bir kelime duyarsak kötü olduğunu düşün tekrar etme, sen çok iyi bir çocuksun dedim özür diledi bi daha söylediklerinde yanlarında durmıycam dedi inşallah tekrar etmez

İllaki öğrenecek illaki duyacak illaki o ortamda bulunmak zorunda kalacak. Bir yerden sonra ortamda durmaması mümkün olmayacak. Malum erkekler özellikle ergenliklerinde dışlanmaya kadar varır. Önemli olan bunun yanlış olduğunu öğrenmesiydi. Özür dilediğine göre öğrenmiş:) Tatlıya bağlandı yani :KK66:

Dikkat etmeniz gereken bir diger nokta da oglunuz arkd soyledigini yapmis. Yani yonlendirilmeye musait bir karekteri olabilir oncelikle bunun da uzerinde durmaniz gerekir.

Back
X