Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Avm ler restorantlar acikken okullarin kapali olmasi sacma olur. Virüs ciktigindan beri donemi en rahat atlatanlar ogretmenler bence. Bu kadar calisan insan varken siz neden calismayasiniz. Zaten örgün egitimde bile dogru duzgun egitim yok uzaktan hic olmaz 3 milyon öğrencinin gelecegi soz konusu. Gerekirse avmler kapansin ama okullar acilsin

Öğrenciye yakınlaştığınızda maskenizi kapatın yine sıkıntı olmaz. Herkese bulaşacak diye bir şey yok, herkes çalışıyor. Siz kaç aydır evde olmaktan dışarıyı unuttunuz galiba.
Babam virusu kapmisti mart ayında ve en ağır şekilde yaşadı aynı evde yasayan anneme bulaşmadı sürekli annemlere gidip gelen abime de bulaşmadı annemlerden hiç çıkmayan minik yeğenlerime de bulaşmadı mesela. Tabi bu demek değil ki herkese böyle olacak fakat dediginiz gibi böyle bir ihtimalde oluyor

Rusya aşıya sağlık çalışanları ve öğretmenler üzerinde başlayacak. Neden acaba?
Neden yanlış algılayıp tepki gösteriyorsunuz? Yaptığınız simariklik kusura bakmayın.banane Rusya'nın kimden asi yapmaya başladığından.aylardir çalışıyorum ben buna bakarım.aylardir da siz evdesiniz değil mi.simdi konuyu aman siz de öğretmen olsaydiniza getirmeyin.benin söylediğim onleminizi alin.bagisikliginizi kuvvetlendirin.bir kere evden çıkınca alisacaksiniz sürece.benim de evde çocuğum var.3 yaşında.karalar baglamaniza gerek yok.gerilmenize de

Evet dediğiniz şekilde benim çevremde de örnekler var. Birine bulaştı diye evdeki herkese bulaşacak diye bir şey yok. Sadece bazılarının canı fazla tatlı ve fazla abartılıyor bence. Herkes çalışıyor, herkes yakın temas halinde bulunabiliyor sonuçta.

Gereken önlemleri alın çok sıkı önlemler tabii bende öğretmenim önlük aldım şimdiden uzun, maske 2 kat takacağım değiştireceğim , öğrencilerle mesafeli olacağız gerisini Allah bilir bence sizin dediğiniz gibi olsaydı hastanelerde çalışan milyonlarca Sağlık görevlisinin çalışanının aileleri hasta olurdu

Mümkün mü ya bir kere çalışmaya başlayınca insanla temassız olmak.kislada askerler,santiyelerde isciler koğuşlarda yatıyor.

Uzun zaman önce Özel bir ilkokulda çalışıyordum birden koşup sarılan,öpmeye çalışan öğrencilerim vardı,durdurmakta mümkün değildi.

Mümkün mü ya bir kere çalışmaya başlayınca insanla temassız olmak.kislada askerler,santiyelerde isciler koğuşlarda yatıyor.
Kesinlikle öyle. Bunlara bir şey olmuyor da öğretmenlere olacakmış vah vah, bir onlar insan çünkü.

Ben zaten mart ayından beri doğum iznindeyim.

Uzun zaman önce Özel bir ilkokulda çalışıyordum birden koşup sarılan,öpmeye çalışan öğrencilerim vardı,durdurmakta mümkün değildi.
Disarida insanlar karınca misali geziyor her yer tiklim tiklim insan dolu. Zor bir donemden geciyoruz herkes gibi ogretmenlerde elini tasin altina koymak zorunda.

Ben açılacağını zannetmiyorum zaten.yani insanlar yetişkin de olsa kontrol edilemeyebiliyor.siz küçücük çocuğu kontrol edemiyorsunuz.biz yetiskinleri...bankacılık işlemleri için daha önce de yazdığım gibi eşiyle konusturan,internet bankacılığını açan vs vs.yapacak bişe yok.dezenfektan ,siper maske,altına cift maske...aylardır böyle çalışıyoruz .siper maske altindan PC ye bakmak o kadar zor ki bulanık bulanık.tum dünya bir zorluk yaşıyor.biz başından beri disaridayiz.sizler de alışacaksınız kendinizi korumaya okullar açılınca.sevgiler

Disarida insanlar karınca misali geziyor her yer tiklim tiklim insan dolu. Zor bir donemden geciyoruz herkes gibi ogretmenlerde elini tasin altina koymak zorunda.
Hiçbir öğretmen okula gitmeyeyim demiyor zaten,ben şu an çalışmıyorum ama özel okulda çalışan bir sürü arkadaşım var.Kendileri zaten seminerlere gidiyorlar,"ellerini taşın altına koyuyorlar " yani ama öğrencileri için endişeleniyorlar.Hani okulda sadece öğretmenler olmuyor ya bir de öğrenci kısmı var..

Özel okullardakiler de maaşlarının derdinde.insan maaşının derdine düşünce canı biraz geri planda kalıyor.sizlanamazlar.hepsi korku içinde yeni kayıtlar azaldığı icin

Suan o ogrenciler evdemi oturuyor saniyorsunuz?? Peki egitimleri ne olacak bu çocukların? Virus artik hayatimizin parcasi bir mucize olupta bir anda bitmeyecek. Uzaktan egitime guvenenin aklindan suphe ederim ben. Şuan sorsak cogu ogrenci bu sene bir sey ogrenemedi. Zaten egitim seviyemiz dusuk bunu benden iyi bilmeniz gerekiyor

Öğretmen çevrem çoktur. Hepsini de severim bir derdim de yok. Ama niye her birşey olduğunda öğretmenler kendilerini ortaya atıp acıtasyon yapıyor bir türlü anlamayacağım.
isteseydim ben de öğretmen olurdum, çok daha zor bir meslek yapıyorum. Konu kıskançlık değil ama millet bu süreçte işinden oldu. İzin alamayıp çalışmak zorunda kalanlar oldu. Çalışmak zorunda olduğu için hastalığı eve taşıyanlar onların canına sebep olanlar oldu. Pardon da siz ne güzel oturduğunuz yerden maaşınızı da aldınız. Kargo kuryeleri, market kasiyerleri, sağlık çalışanları. Bizim apartman Görevlisi bile sizden daha çok riskte şuan. Hastalık belli ki en az 1 yıl daha bitmeyecek. Ne olacak o zamana dek herkes çalışırken siz evde oturmaya gönlünüz razı mı gelecek? Bence okullar açılmaz bu yıl. Bildiğim tek şey maaşınız kesilseydi bir an önce başlamak isterdiniz ama maaş alınca insan kendini hiç riske atmak istemiyor belli ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…