Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi sadece kendini ailesini ve bebeğini düşünüyor olduğu için bu kadar göze battı. Öğrencilerinin sağlığına dair bi üzüntü göremedim.
Ayyneeen , Allah korusun ama ya kendisi kapip ogrencilerine bulastirirsam diye dusunmemis. Sonucta o cocuklar da bizim evladimiz. Yani bir ogretmen boyle dusunur en azindan kendimce boyle dusunuyorum.

Restoranda calisiyorum. Insanlarin maskesiz oturudugu bir ortam. Ustelik agizlarina sokup cikarttiklari catali, kahve ictikleri bardagi yikiyoruz.

Tedirginliginizi anliyorum gidisat da hic iyi degil ama suan calisan bir cok kisi buyuk risk altında zaten. Siz sanslisiniz ki calismaya henuz baslamamissiniz. Hepimizin ailesi, cocugu var.
Ayrica siz en azindan ergen de olsa bilincsiz de olsa bir sekilde maske taktirmayi denersiniz. Ben adama maskeyle yemek ye diyemem ya :)

Ben öğretmenim şu an aktif değilim ama çalışan arkadaşlarım Bodrum, Erdek, Alaçatı yayılmış halde... Bence Türkiye'de yasaklar kalkınca okullar acilmaliydi ki şimdiki rahat tayfa bugün böyle yayilmamaliydi.

O durum konu sahibini bağlıyor.Öğrencileri için endişelenen öğretmenlerde olduğuna eminim
O öğretmenlerden birisi açmış olsaydı konuyu bu kadar olumsuz tepki görmezdi. Bence okullar açılsın diyen başka meslek gruplarına saldırmak yerine, meslektaşınıza vicdan dersi verin derim.

Bende bundan bahsediyorum benim ogretmen cevremde tatilde ama okullar acilsin diyince agliyorlar virus diye bu ikiyüzlülük degilde nedir? Rabbim hepimizi korusun. bencillik aldı başını gidiyor

Ayyneeen , Allah korusun ama ya kendisi kapip ogrencilerine bulastirirsam diye dusunmemis. Sonucta o cocuklar da bizim evladimiz. Yani bir ogretmen boyle dusunur en azindan kendimce boyle dusunuyorum.
Böyle düşünmek için öğretmen olmaya gerek yok. Bende okulların açılmasını istemem, gerçekten çocuklar kendini koruyabilecek yaşta değil. Ama tutup benim aileme bana hastalık getirecekler diye de sadece kendimi düşünmem.

Hemşireler olarak bizde tatil isteyelim olur mu sizce ? Demenizden anladım."Tatil" değil,uzaktan eğitim var.Uzaktan eğitimi yermişsiniz ama hiç canlı ders izlediniz mi ya da canlı eğitim hakkında bir hemşire olarak ne kadar bilginiz olabilir bilemedim.Ezbere konuşuyormuşsunuz gibi geldi.Neyse tartışmayacağım.Her şeyi yaşayıp göreceğiz

Bende bundan bahsediyorum benim ogretmen cevremde tatilde ama okullar acilsin diyince agliyorlar virus diye bu ikiyüzlülük degilde nedir? Rabbim hepimizi korusun. bencillik aldı başını gidiyor
Tatilde bir odaya en az 20 çocukla doluşuyorlar mı çok merak ediyorum...

Bence de.. e doktorlarimizi napalim?
erkek arkadasim mesela cok yogun bir donem gecirdi psikolojik olarak cok yiprandi tam da rahata ermisiz derken.
Kusura bakmayin ama herkes artik gercek hayata donup ona gore yasamali. sonucta ne zaman bitecegi belli degil. Daha az gezilir disaridan yemek yenilmez toplu tasimaya daha az binilir onun yerine yurunulur vs.. alternatiflerle yeni hayatimiza adapte olabilmeliyiz.

Tabii canım... Ben hala acilsaydi bugün tavan olmazdı görüşündeyim

Benim öğrenci kardeşim var hanımefendi hangi uzaktan egitimden bahsediyorsunuz siz ? Tv de yayinlanan degildir insallah . BiZim aldigimiz baska bir egitim olmadi zira. Suan da yasina gore yetersiz bir egitim aldı

O öğretmenlerden birisi açmış olsaydı konuyu bu kadar olumsuz tepki görmezdi. Bence okullar açılsın diyen başka meslek gruplarına saldırmak yerine, meslektaşınıza vicdan dersi verin derim.
Kimse kimseye vicdan dersi verecek kadar mükemmel değil.Kimse kimseye saldırmıyor,yorum yazarken üsluba dikkat edelim

Benim öğrenci kardeşim var hanımefendi hangi uzaktan egitimden bahsediyorsunuz siz ? Tv de yayinlanan degildir insallah . BiZim aldigimiz baska bir egitim olmadi zira. Suan da yasina gore yetersiz bir egitim aldı
Bir kere başlık fail yani sanki herşey güllük gülistanlık. Şemsiye açıldı bir kere hemde turizm yüzünden.

Arkadaşlar bu işi neden sadece ogretmenler acisindan dusunuyorsunuz ki?
Bizim okulumuz cok buyuk bir okul.
Ogrencisiyle velisiyle ogretmeniyle yalnizca bir okulda asgari 3000 kisilik bir sirkulasyon demektir ustelik gunluk.
Bir ogrencimin korona oldugunu duysam cok ama cok uzulurum.

Kendi meslekleriyle kiyas edenlere de haklisiniz diyorum.
İnsanlar canlarini ortaya koyarak calisiyorlar.
Saglik calisanlari, guvenlik gucleri, market calisanlari, hizmetliler ve daha nice sayamadiklarim Allah hepsinden razi olsun.
Benim ornegin okullar acilir acilmaz bahsedecegimiz, birlikte pano hazirlayacagimiz, herkesin sukran duymasini saglamaya calisacagim ilk konu bu.
Hakeza, uzaktan egitimde de ustune basa basa tesekkur ede ede derse girdigim icin ogrenciler benimle dalga geciyorlardi :)

O yuzden lutfen alip maasinizi oturuyorsunuz, rahata alistinizlari bir kenara birakin.
Bizler yalnizca ogretim degil egitim icin de variz.
Buna sizler icin sukran, minnet, sevgi, saygi duygusunu hissettirmeye calismak da dahil.

Ogretmen arkadaslarim, rica ediyorum ulkede ogretmen dusmanligi zirve yapmisken bu gibi platformlarda meslegimizle ilgili konu acmayin. Zira her konu ogretmenin tatiline, calismadan maas almasina, isten kacmasina baglaniyor. Bir gun ful ders arti nobet tutsa bir hafta aglayacak adamlar gelip ahkam kesiyorlar bos bos.

Okulların açılmaması lazım. Evde çocuğu olanlar çocuktan sıkıldığı için okula kakalamaya çalışıyor, öğrencilerde evde bunalınca okul açılsın istiyor. Yanlış zihniyetler.
Olayı özetleyen bir yorum oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…