okullar açılmalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

depremzedelere acilen konut sağlanmalı. Gördüğüm kadarıyla her şehirde çok sayıda konut inşası var, devlet toplu konut alımı yapamaz mı? Müteahitler yıllardır para diyen ülkenin de insanların da doğanın da anasını ağlattılar madem indirimli satsınlar devlete.

Valla kimse kusura bakmasın da gezip tozmak da lazım. Artık kaç gün geçti, çalışmalar can kurtarmadan moloz kaldırmaya dönecek. Giden gitti, kalan kaldı. İlk birkaç gün üzülmek, rutinleri ihmal etmek çok normal ama atıyorum izmirde, çanakkalede, Balıkesirde bu depremden etkilenmemiş öğrencilerin psikolojisini bozmaya kimsenin hakkı yok. Neden güneydoğuda deprem oldu diye binlerce km uzaktaki insanların hayat akışı, eğitim hayatı engelleniyor? Minimum zararla atlatıp yara sarmak varken yarayı iyice yayıp o depremde, o binalarda zerre suçu, günahı, payı olmayan insanların hayatına neden engel oluyorlar? Napalım kafamıza mı sıkalım? Sen yirmi senedir sorumluluk alma sonra bi felaket gelince herkese bedel ödetmeye kalk. Olacak iş mi?

Sonuna kadar katilyrm her sözünüze bir eğitimci olarak

Depremzede çocuklara okul eğitiminden önce psikolojik destek sağlanmasından yanayım. İlk önce kapsamlı bir çalışma ile psikolojik destek almalılar. Hayat devam ediyor haydi kafanızı dağıtın diye salıveremeyiz. Henüz şoku atlatabilmiş değiller. Benim fikrim okuldan önce mutlaka ama mutlaka psikolojik destek almaları yönünde.

Tahliye için de evet bence de oteller başta olmak üzere birçok imkan sağlanabilir ama KYK'lar banada çok doğru gelmiyor açıkçası.

zaten 20 şubatta açılacak o bölgelerde 1 martta açılacak dahada uzatılmayacak denmiş. bu haftada anaokulları başlayacaktı sanırım eğitime karşı değilim. daha enkaz altınd olanlar varken hemen okullar açılsın diyenlere lafım.

Valla 30 yaşındayım, iki gün tiktoka baktım kendime gelemedim, gece uykularım kaçtı konu bile açtım. Koskoca insanım, sırf kafam dağılsın diye iki günlüğüne şehir değiştiriyorum. Bi hava alıp dönücem evime ki yapmasam da olurdu. Ama en azından kafam dağılır, fazla bakmam, fazla düşünmem diye gidiyorum. Çocuklar derslerle meşgul olacağına evde bütün gün tiktokta takılsalar psikolojileri yerin dibine girer.

Valla bilemiyorum. 99 depreminde insanlar arabalarında yattı en kötü yere bulabildiği bi bez atıp üstüne yattı. Malatya'da gece -11 derece bugün. Bu insanların bir kısmı hala yollarda. Ne olacak bilmiyorum

Tamam da bölgede olmayan çocuklar için öneriniz nedir? Onları ne yapalım?

Deprem Bölgesindeki üniversitelerde okuyan çocuklar için Farabi programi gibi bir şey yapılabilirdi. Aileler otellere yerleşirilebilirdi. Aile hayatlari da devam ederdi böylece. Kyk'da anneler kizlar bir arada, babalar oğlanlar bir arada mi olacak? Kapilarda kilit yok. Dolaplar miminum eşyaya göre tasarlanmış. Tv yok, temizlik ekipmanı yok, halı yok. Bunlar şimdi hayatî görünmeyebilir. Ama yaraların sarılması için gerekli hepsi.

İnsanlar hala soğuk ile savaşıyor 6 gündür dus alamadılar hastalar tedavi alamıyor tam olarak ne istiyorsunuz?

Güvenlik sorunu olmasa ve ihtiyaçlar hemen tedarik edilebilir olsa açılabilir. Çocuklar enkazı izliyor, cenaze görüyor, kan görüyor, gözyaşı görüyor. Bunlari görmek yerine okulsa karton kessin, çiçek boyasın.

Ayrıca gerçekten her ülke problemi ya da salgında ilk akla KYK'ların gelmesi çok kaygılandırıyor. Olmamalı ya. Çocuklar zaten pandemi sürecinde maalesef çok yıprandılar. Gerçekten yok mu başka yolu?!

Burda sadece sizi prokovativ gördüm.. Kendinize gelin. Zamanı değil gelince herkes konuşacak zaten!
Sen gel kendine ! Hayırdır ya Beni görmüş sadece prokovafit , kendin gibi düşünmeyen birini görünce nasılda çıldırıyorsun !
Aynnnnen öyle , zamanı gelsin konuşun , bi yirmi yıl daha konuşmaya devam edeceksiniz , sadece konuşacaksınız . Sen ve senin gibiler .

Tabi canım. Tüm kanallar enkazdan ortak yayın yapıyor,oğlum görmesin diye ben de açmıyorum. Elime telefon alsam ben de bakayım diye geliyor onu da kapatıyorum mecburen. Yardım dağıtmaya gittim,şehrin içine alınmadık,dışarıda bekletildik 18 saat. Daha çarşamba sabahı Maraştan ceset kokuları yükselmişti bile. Orayı gördüm,99daki anılarım depreşti. Okulum olsa okuluma giderim şahsen şu an bu saydıklarımdan çok daha iyi gelir bana.

Korona zamanı da söyledim,elde bulunan camiiler,kiliseler,cemevleri ve benzer ne kadar sağlam ibadethane varsa oraları okul yapabilirdik,alanlar geniş olduğundan mesafe sağlanırdı. Şimdi de kyklardaki çocukları kapı önüne atacağımıza aileleri buralara yerleştirebilirdik. Hep en önce eğitimin feda edilmesine şaşırmıyorum artık, bunca cehaletimizin nereden geldiği işte ortada.

Diyanetin bütçesinden kullansınlar,sokakta kalan insanları otellerin parasını ödeyip yerleştirsinler ya da. Hala enkazın altındaki insan kurtarılmayı beklerken tepesinden sela vermek olmamalı diyanetin görevi. Çıkarsınlar paraları,milletin yarasına derman olsunlar

Gercekten 1 hafta icin mi bu tantana? Vallahi inanılmaz bir toplumuz

Siz kim? Biz kim? Bir açıkça söylesenize kim kim?

açılmamalı. Çocuklar sürekli birbirinin psikolojisini bozarlar. Sağlam kafayla bile zorbalık yapıyorken şimdi kimbilir ne durumdalar. Destek mi olcaklar hiç sanmam

Soru ya üniv, ilk-orta kademe, deprem bölgesi-dışı.. gibi ayrıntılar eklenebilirdi hrkes her türden cvp vermiş. Deprem bölgesine dahil olmayan bir yerde yaşıyorum, okul öncesi öğretmeniyim ve buralrda ilk ve orta kademe okulların açılmasından yanayım. Güvenlik sorunu bir an çözülemeyecek türden. Okul beni hep iyileştirirdi çocukken, çocuklarımz için de aynını düşünüyorm

Ayrıca gerçekten her ülke problemi ya da salgında ilk akla KYK'ların gelmesi çok kaygılandırıyor. Olmamalı ya. Çocuklar zaten pandemi sürecinde maalesef çok yıprandılar. Gerçekten yok mu başka yolu?!

Ben katılıyorum, öğrenci yurtları öğrenciler için; pandemisinde, depreminde kullanılmak için değil. Depremzedelere konut sorunu da başka insanları konutlarından atarak çözülemez asla. Akla gelen ilk çare öğrencileri atmak, öğretimi kesmek oluyorsa durum vahim. Ayrıca yukarda da yazılmış yurt zaten ailelere uygun bir yaşam biçimi değil, çğrenci hayatıyla aile hayatı çok farklı. Eşya koyacak dolap yok en basitinden, bebeği çocuğu olanların tonla eşyası oluyor yurt dolabı 2m3, nasıl sığdırcaklar eşyalarını.....saçmalık yani acilen düzgün bir çözüm bulunmalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…