okullar açılmalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
oteller özel mülktür. devlet halkımı oraya yerleştireceğim diyemez çünkü özel mülke bir müdahelede bulunamaz. kyk yurtlarından bir tanesi rahat 1000 aileyi alır. şuan halkımızın barınması daha önemli daha önceden bir önlem alınsaydı harika olurdu ama alınmadı.

Depremzedeleri yerleştirmeye 1150 odalı sarayından başlayabilir hükümet.

Depremzedeleri yerleştirmeye 1150 odalı sarayından başlayabilir .
o konuda bir bilgim yok. otellere beden yerleştirilemeyeceğinden bahsettim o konudada bir bilgim olursa onuda paylaşırım

Uzaktan eğitimlerin sonuçlarını sokak röportajlarından da görebilirsiniz, 2 çarpı 2= 7 diye cevaplayan nesil gümbür gümbür geliyor,Atatürk’ün ölüm tarihi,İtalyanın başkenti nedir gibi basit sorularda bile zorlanıyorlar.
Depremde etkilenen 10 il için esnetilebilse de belirli süreç,kalan 71 il eğitime devam edilmeli şahsen

Şu anda açılırsa tabiki de çocuklar gidemez ancak belli bir süre sonra açılmalı bence. Çünkü bence bu o çocuklarında psikolojisine iyi gelecek. Akranlarıyla olmak onlara da iyi gelir diye düşünüyorum. Aynı zamanda bu hem onların hemde bizim geleceğimiz açısından önemli bir durum. Tabiki ilk önceliğimiz can,ikinci önceliğimiz ise eğitim olmalı. Çünkü canları kurtarmak için bize eğitimli bireyler lazım.

Depremzedelerin kyk'lara yerleştirilmesi ise son derece yanlış bence. Bizzat kykda kalan biri olarak söylüyorum asla aileler için uygun bir barınma ortamı değil. Benim kaldığım kyk bir öğrenci için bile uygun değildi hatta varın siz düşünün. Zaten ülkedeki kyk sayısı depremzedelerin yarısına bile yetmiyormuş. Ayrıca pandemiden bu yana neredeyse koca bir nesil uzaktan eğitimle mezun olacak. Üniversitede ki bir çok bölüm uzaktan eğitime uygun değil ki. Şahsen ben uzaktan eğitimle mezun olmuş bir doktora ameliyat olmak istemezdim. Siz ister miydiniz? Bu yanlarıda düşünmek lazım.

Katılıyorum. devletin milletin parasıyla yıllardır bakanlar, milletvekilleri besleniyor hepsinde yatlar, katlar, yalılar var insanlarımız onların boş mülklerine yerleşebilir mesela. Seçim kampanyalarında kullanacakları milyonlarca lirayı da depremzedeler için kullanabilirler. Bir de 1000 odalı bir devlet konutu var Ankarada, o neden halka açılmıyor mesela ... öğrencilerin 5er m2lik yaşam alanları darp etmeyi akıl edene kadar tonla çözüm var.

Depremzedeleri yerleştirmeye 1150 odalı sarayından başlayabilir hükümet.
ancak milyon insan var 1150 yerleştirildi geri kalanı nerede barınacak? öğretmenevleri zaten paralı devletin baya paraya ihtiyacı var bunları bnaa göre depremzedelerin ihtiyacı yönünde harcasa harika olur

Oturup enkazi izleyeceklerine okulda karton kessinler dedim orange. Bu tabii ki onlara sihirli değnek gibi bir etki yapmayacak. Ama kan ölüm görmekten daha faydalı olacak.

o konuda bir bilgim yok. otellere beden yerleştirilemeyeceğinden bahsettim o konudada bir bilgim olursa onuda paylaşırım
Ben de doğru bulmuyorum kyk yurtlarının boşaltılmasını.
Her durumda eğitimden fedakarlık yapılmaz.

Devlet başka bir yol bulacak .
Otel sahipleriyle ücretleri karşılığında da yerleştirebilirdi mesela .

bu para havadan gelmiyor ne yazıkki 10 ilin şuan 84 milyar dolar faturası çıkmış bu insanlara bakmakta zorunda neden ekstradan otellere para verilsinki

bu para havadan gelmiyor ne yazıkki 10 ilin şuan 84 milyar dolar faturası çıkmış bu insanlara bakmakta zorunda neden ekstradan otellere para verilsinki
Neden verilmesin hanımefendi ?
Farkındaysanız eğitimden bahseliyor.
Yıllardır millet vergi ödüyor , nerede vergiler ?
Yapsın hükümet ne yapıyorsa gençlerin eğitim hakkını elinden almasın .

Ücretini ödesin diyoruz. Hani ekonomimiz şaha kalkıyor diyorlar ya. Ödesin, ne depremzede mağdur olsun ne kyk öğrencileri ne de otel sahipleri. O çocuklar da bir yuva ortaminda büyüsünler. Deniz görsünler, havuzda yüzsünler, animatörlerle oynasın eğlensinler, açik büfede yemekler yesinler.

Neden verilmesin hanımefendi ?
Farkındaysanız eğitimden bahseliyor.
Yıllardır millet vergi ödüyor , nerede vergiler ?
Yapsın hükümet ne yapıyorsa gençlerin eğitim hakkını elinden almasın .
ben devlet çalışanı değilim farkındaysanız.bir şikayetiniz varsa cimere yazabilirsiniz. eğitim eğitim diyorsunuzda asıl iş vicdanda geliyor. cahillikten yıkılmadı o evler. çalınan mazemeden kesilen krişlerden ve depreme uygundur diye rüşvet alıp çürük molozlardan örnek alıp sağlamdır onayı verenlerde problem. bilgili olan insanı işe almayıp rüşvetle torpille mesleğe getirilendir problem

Depremzedeler için devletin bir miktar para harcaması zaten gerekiyor, bu iş parasız olmaz. İnsanlarımız yıllardır vergi ödüyor, vergilerin içinde sosyal güvence kesintileri de var , insanlar yıllarca görevlerini yapıp vergi veriyor madem o vergilerin kullanılma zamanı şimdidir. İnsanların evleri yıkıldı, tüm paraşarı gitti malları gitti , bunları yerine koymak parasız olmaz ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…