- 20 Ocak 2008
- 15.263
- 32.183
- 1.123
- Konu Sahibi CANIM2YAVRUM
-
Buyuksehirlerde öğrenciler otobüslerde tıkış tıkış gidiyor nasıl sosyal mesafe sağlanacak
Kalabalık okullar ne yapacak ?
Riskli geliyor bana
-Yalnış değil "yanlış"
-Yanlız değil "yalnız"
Okul bunun için olmalı, diyeceklerim bu kadar teşekkürler.
Okulların virüs bulaşmasın diye kapandığı ilk hafta öğretmen arkadaşım starbucksdan story attı. Diğer öğretmen arkadaşlar o haftaa gün yaptı. Beni de çağırdılar gitmedim. Hepsi izoleydi maşallah. Virüs bizim çocuklarda var bi tek gezmeye gelince virüs falan yok.Çalışanlar her gün işe gidip geliyor o tıkış tıkış otobüslerle. Sonra da eve gelip çocuğuyla vakit geçiriyor... Zaten ortaokul lise döneminde sıkıntı yok. Sorun anne baba çalışanlar ve küçük çocuğu olanlarda.
Okullar açılmayacak ama esnek çalışma virüs azaldığı için bitecek. Ne yapacağız çok merak ediyorum. Kararlara saygım var ama birbiriyle bağlantılı olduğunda. Çocuğu bakıcı diye okula gönderiyormuşuz , pavyona gönderiyoruz sanki. Nereye göndereceğim elbette okula gönderiyorum o şehrin en iyi okula gitsin diye çalışıyorum ben sırf bu günleri düşünüp atanmadan anne dahi olmadım. Hayır çocuğa aile büyüğü veya bakıcı bakınca iyi anne mi olunuyor. Çocuğu başlarından savıyorlar vs işe gidiyoruz. İş çalışıp ekmek kazanılan dünyada kadının en çok ezildiği ülkelerden birinden ekonomik özgürlük için çalışıyoruz. En acısı da bunu diyen öğretmen kadınlar , çocukla ilgilenmek bakıcılıksa. Öğretmen değil bakıcısınız ben hiçbir öğretmene bakıcı gözüyle bakmadım. Kızıma bugüne dek hep pırlanta gibi öğretmenler denk geldi hepsine saygı duydum. Hele ücretsiz izine ilk başladığımda gittiği kurumda kızın ellerini öperdim yaşı benden küçük olmasına rağmen. Çok sinirleniyorum ya evinden atıp tutana , sırf evde oturup çocuğu tv karşısına atıp çocuk bakıyorum tavırlarına öğretmen olmasına rağmen çocuklardan neredeyse nefret eden insanlara..
Acılacagını sanmıyorum açılsın diyen velilerede söylecek laf bulamıyorum demekki evlatlarının canları değersiz1 haziranda okulların açılacak olması bana hiç mantıklı gelmiyor.19 gün için çocukları rikse atmaya hic gerek yok diye düşünüyorum.Yani sizce yalnışmı düşünuyorum.işin garibi Okulların açılmasını isteyen veliler bile var.Çoluk çocuk evdeyken işleri bitmiyormuş.sürekli birseyler istiyorlarmıs .Diye yakınıyorlar...
Konu okulların açılması olduğu için yorumum da buna yönelikti.Çalışanlar her gün işe gidip geliyor o tıkış tıkış otobüslerle. Sonra da eve gelip çocuğuyla vakit geçiriyor... Zaten ortaokul lise döneminde sıkıntı yok. Sorun anne baba çalışanlar ve küçük çocuğu olanlarda.
Ben ilkokul kısmından bahsettim hanımefendi . Çocuklara baktıracak kimseyi bulamayanlarda o zaman ya aile büyüklerine baktıracak ya da ücretsiz izine çıkacak.Cocuklara kim bakacak diyenler zaten cocugunu bakimevlerine kres ve anaokullarina gonderenler zaten ogretmen hanim. Kimse 17 yasindaki lise ogrencisi ogluna kim bakacak demiyorvalla alemsiniz okul tatil olunca kresler ve ozel bakimevleri de tatil oluyor. Ayri bir prosedur yok yani. Keske olsa diyoruz biz de.
Evett biz çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak için çalışıyoruz ve sizin kadar düşünmüyoruz çocuklarımızı... Allahım çalışan kadınlara bu kadar düşman olmak da...Acılacagını sanmıyorum açılsın diyen velilerede söylecek laf bulamıyorum demekki evlatlarının canları değersiz
Hocam fazlasıyla iddialı bakan bey için söyledikleriniz. Mesela Hasan Ali Yücel gibi bir örnek varken, gelmiş geçmiş en muhteşem bakan demek oldukça abartılı. İyi niyetli ve kibar ona lafım yok ama mükemmel icraatlarda yapmadı henüz kendisi.Kesinleşen bir şey yok, olası her duruma hazırlıklıyız demek okulların açılacağı anlamına mı geliyor. Bizim aklımıza gelen şey koskoca bakanın ve ekibindeki insanların mı aklına gelmeyecek (ki gelmiş geçmiş en muhteşem, işini hakkıyla yapan milli eğitim bakanı kendileri). Eylül'de dahi açılması şüpheli okulların. Haziran'da hiç açılmaz merak etmeyin
O ilk hafta kimse olayı ciddiye almadı maalesef , ki insanlar şuan çok mu ciddiye alıyor ? Ama son cümleniz aşırı saçma kusura bakmayın . Okulların açılıp milyonlarca öğrencinin Veli’nin öğretmenin sokağa çıkmasıyla evde 5-6 kişiyle yapılan günü ki buna zaten karşıyım bir mi tutuyorsunuzOkulların virüs bulaşmasın diye kapandığı ilk hafta öğretmen arkadaşım starbucksdan story attı. Diğer öğretmen arkadaşlar o haftaa gün yaptı. Beni de çağırdılar gitmedim. Hepsi izoleydi maşallah. Virüs bizim çocuklarda var bi tek gezmeye gelince virüs falan yok.
Keske o kadar kolay olsa. İlkokulda cocugum yok ama olsaydi da muhtemelen ayni durumda olacaktim. Ucretsiz izne cikamayacak ekonomik durumda olan insanlar var,her patron magdur durumdaki calisanina ucretsiz izin vermiyor maalesef. Aile buyugu hayatta olmayan insanlar da var. Tuzumuz kuru olabilir, ancak bu sekilde dusunecegimize bence devletin bir seyler yapmasi gerektigini dusunmeliyiz. Yeni okullar yapabiliriz degil mi? Daha fazla ogretmenin atamasini yapabiliriz degil mi?sinif mevcutlarini azaltip onlem alabiliriz degil mi? Virus en azindan 2 sene daha bizimle. Peki devlet bu 2 sene boyunca kadrosunda bulunan ancak okulda ders vermeyen ogretmenine maas verebilecek durumda mi sizce? Bence degil.Ben ilkokul kısmından bahsettim hanımefendi . Çocuklara baktıracak kimseyi bulamayanlarda o zaman ya aile büyüklerine baktıracak ya da ücretsiz izine çıkacak.
Aa öyle demeyin teneffüs zili yaptı. Çok orijinal bi fikirdi.Hocam fazlasıyla iddialı bakan bey için söyledikleriniz. Mesela Hasan Ali Yücel gibi bir örnek varken, gelmiş geçmiş en muhteşem bakan demek oldukça abartılı. İyi niyetli ve kibar ona lafım yok ama mükemmel icraatlarda yapmadı henüz kendisi.
Keşke bu dedikleriniz olsa , yapılabilse .. bakın daha önce yazdığım gibi çok kalabalık bir ilkokulda okulda çalışıyorum . Defalarca onlarca kez mahalleye bir ilkokul yapılması için dilekçeler verdik , milli eğitime gittik , sonuç ne , o arsalara başka şeyler yapıldı .. Tabi ki bu 2 sene böyle geçmeyecek, buna hiç bir ülkenin ekonomisi de dayanmaz . Ama Eğitim konusunda ben çıkar bir yol bulamıyorum maalesef ..Keske o kadar kolay olsa. İlkokulda cocugum yok ama olsaydi da muhtemelen ayni durumda olacaktim. Ucretsiz izne cikamayacak ekonomik durumda olan insanlar var,her patron magdur durumdaki calisanina ucretsiz izin vermiyor maalesef. Aile buyugu hayatta olmayan insanlar da var. Tuzumuz kuru olabilir, ancak bu sekilde dusunecegimize bence devletin bir seyler yapmasi gerektigini dusunmeliyiz. Yeni okullar yapabiliriz degil mi? Daha fazla ogretmenin atamasini yapabiliriz degil mi?sinif mevcutlarini azaltip onlem alabiliriz degil mi? Virus en azindan 2 sene daha bizimle. Peki devlet bu 2 sene boyunca kadrosunda bulunan ancak okulda ders vermeyen ogretmenine maas verebilecek durumda mi sizce? Bence degil.
Aynen öyle biz de ilkokul ortaokul birleşiğiz. Ortaokul yani bizim için yaklaşık 3 yıldır yeni bina inşa ediliyor. 1500 kişilik okulda yuvarlana yuvarlana ders işliyoruz. Her okul aynı imkanlara sahip değil. Çoğu önlem de çoğu okul için alınamayacak maalesef. Mutlaka açılacak bir ara ama nasıl baş edilecek merak ediyorum.Keşke bu dedikleriniz olsa , yapılabilse .. bakın daha önce yazdığım gibi çok kalabalık bir ilkokulda okulda çalışıyorum . Defalarca onlarca kez mahalleye bir ilkokul yapılması için dilekçeler verdik , milli eğitime gittik , sonuç ne , o arsalara başka şeyler yapıldı .. Tabi ki bu 2 sene böyle geçmeyecek, buna hiç bir ülkenin ekonomisi de dayanmaz . Ama Eğitim konusunda ben çıkar bir yol bulamıyorum maalesef ..
Belki artik bir seylerin degisme vakti gelmistir ama ogretmenim. Bahsettiginiz sorunlari ben 1990lardan beridir ailemde yasiyorum. Eskiden cozum bulunamadi su veya bu sekilde. Belki bundan sonra dunya duzeni degisir. Mesela o mikrop yuvasi avmlerin yemek katlarinin tamamen kapatilacagini hayal edebiliyor muyduk? Hayir. Ama oldu. Restoranlarin kapatilacagini dusunebiliyor muyduk,ya da cuma namazlarinin kilinmayacagini? Hayir,ama hepsi gercek oldu bakin. Virus var ya da yok,pislikten kiriliyor devlet okullari, bir numarali sebebi de kalabalik ve yetersiz temizlik.Keşke bu dedikleriniz olsa , yapılabilse .. bakın daha önce yazdığım gibi çok kalabalık bir ilkokulda okulda çalışıyorum . Defalarca onlarca kez mahalleye bir ilkokul yapılması için dilekçeler verdik , milli eğitime gittik , sonuç ne , o arsalara başka şeyler yapıldı .. Tabi ki bu 2 sene böyle geçmeyecek, buna hiç bir ülkenin ekonomisi de dayanmaz . Ama Eğitim konusunda ben çıkar bir yol bulamıyorum maalesef ..
Acaba gelmiş geçmiş bütün bakanları biliyor mu ki kendisi?Hocam fazlasıyla iddialı bakan bey için söyledikleriniz. Mesela Hasan Ali Yücel gibi bir örnek varken, gelmiş geçmiş en muhteşem bakan demek oldukça abartılı. İyi niyetli ve kibar ona lafım yok ama mükemmel icraatlarda yapmadı henüz kendisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?