Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    80
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buyuksehirlerde öğrenciler otobüslerde tıkış tıkış gidiyor nasıl sosyal mesafe sağlanacak

Kalabalık okullar ne yapacak ?
Riskli geliyor bana

Çalışanlar her gün işe gidip geliyor o tıkış tıkış otobüslerle. Sonra da eve gelip çocuğuyla vakit geçiriyor... Zaten ortaokul lise döneminde sıkıntı yok. Sorun anne baba çalışanlar ve küçük çocuğu olanlarda.

-Yalnış değil "yanlış"
-Yanlız değil "yalnız"
Okul bunun için olmalı, diyeceklerim bu kadar teşekkürler.

Siz beni eleştireceğinize önce kendinize bakın.Okul olmasın mı dedim. Aslaaaaa.Önce sağlık sonra eğitim...Sizin amacınız başka .Benimde diyeceğim bu kadar ....

Okulların virüs bulaşmasın diye kapandığı ilk hafta öğretmen arkadaşım starbucksdan story attı. Diğer öğretmen arkadaşlar o haftaa gün yaptı. Beni de çağırdılar gitmedim. Hepsi izoleydi maşallah. Virüs bizim çocuklarda var bi tek gezmeye gelince virüs falan yok.

anane babanne nasil bakacak, ona da cevap versinler degil mi.

Benim annem halen calisiyor, su an kurumunda donusumlu calisiyorlar, annem 3 gun ise gidiyor.
Kayinvalidem zaten 65 yas ustu riskli grupta.

Hani zaten ikisine de uzagim mumkunati yok da, olsaydi bile durum bu yani.
okullar acildiginda cocuklarim okula gidecekler.

Acılacagını sanmıyorum açılsın diyen velilerede söylecek laf bulamıyorum demekki evlatlarının canları değersiz

Konu okulların açılması olduğu için yorumum da buna yönelikti.
Çalışanların da tıkış tıkış otobüste gitmesi elbette risk
Bir binada 1000 kişinin olması bir odada 80 90 öğretmenin bulunmasi aynı tuvaleti yüzlerce öğrencinin kullanması tabiki riskli.
Ve malesef lise öğrencilerinden tuvalete gidip elini yıkamayan sabunla tanışmamış oldukça örnek gördüm

Velhasıl buna zaten bilim kurulu ve bakanlık en doğru şekilde karar verecektir

Ben ilkokul kısmından bahsettim hanımefendi . Çocuklara baktıracak kimseyi bulamayanlarda o zaman ya aile büyüklerine baktıracak ya da ücretsiz izine çıkacak.

Acılacagını sanmıyorum açılsın diyen velilerede söylecek laf bulamıyorum demekki evlatlarının canları değersiz
Evett biz çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak için çalışıyoruz ve sizin kadar düşünmüyoruz çocuklarımızı... Allahım çalışan kadınlara bu kadar düşman olmak da...

Hocam fazlasıyla iddialı bakan bey için söyledikleriniz. Mesela Hasan Ali Yücel gibi bir örnek varken, gelmiş geçmiş en muhteşem bakan demek oldukça abartılı. İyi niyetli ve kibar ona lafım yok ama mükemmel icraatlarda yapmadı henüz kendisi.

O ilk hafta kimse olayı ciddiye almadı maalesef , ki insanlar şuan çok mu ciddiye alıyor ? Ama son cümleniz aşırı saçma kusura bakmayın . Okulların açılıp milyonlarca öğrencinin Veli’nin öğretmenin sokağa çıkmasıyla evde 5-6 kişiyle yapılan günü ki buna zaten karşıyım bir mi tutuyorsunuz

Ben ilkokul kısmından bahsettim hanımefendi . Çocuklara baktıracak kimseyi bulamayanlarda o zaman ya aile büyüklerine baktıracak ya da ücretsiz izine çıkacak.
Keske o kadar kolay olsa. İlkokulda cocugum yok ama olsaydi da muhtemelen ayni durumda olacaktim. Ucretsiz izne cikamayacak ekonomik durumda olan insanlar var,her patron magdur durumdaki calisanina ucretsiz izin vermiyor maalesef. Aile buyugu hayatta olmayan insanlar da var. Tuzumuz kuru olabilir, ancak bu sekilde dusunecegimize bence devletin bir seyler yapmasi gerektigini dusunmeliyiz. Yeni okullar yapabiliriz degil mi? Daha fazla ogretmenin atamasini yapabiliriz degil mi?sinif mevcutlarini azaltip onlem alabiliriz degil mi? Virus en azindan 2 sene daha bizimle. Peki devlet bu 2 sene boyunca kadrosunda bulunan ancak okulda ders vermeyen ogretmenine maas verebilecek durumda mi sizce? Bence degil.

Aa öyle demeyin teneffüs zili yaptı. Çok orijinal bi fikirdi.

Keşke bu dedikleriniz olsa , yapılabilse .. bakın daha önce yazdığım gibi çok kalabalık bir ilkokulda okulda çalışıyorum . Defalarca onlarca kez mahalleye bir ilkokul yapılması için dilekçeler verdik , milli eğitime gittik , sonuç ne , o arsalara başka şeyler yapıldı .. Tabi ki bu 2 sene böyle geçmeyecek, buna hiç bir ülkenin ekonomisi de dayanmaz . Ama Eğitim konusunda ben çıkar bir yol bulamıyorum maalesef ..

Aynen öyle biz de ilkokul ortaokul birleşiğiz. Ortaokul yani bizim için yaklaşık 3 yıldır yeni bina inşa ediliyor. 1500 kişilik okulda yuvarlana yuvarlana ders işliyoruz. Her okul aynı imkanlara sahip değil. Çoğu önlem de çoğu okul için alınamayacak maalesef. Mutlaka açılacak bir ara ama nasıl baş edilecek merak ediyorum.

Belki artik bir seylerin degisme vakti gelmistir ama ogretmenim. Bahsettiginiz sorunlari ben 1990lardan beridir ailemde yasiyorum. Eskiden cozum bulunamadi su veya bu sekilde. Belki bundan sonra dunya duzeni degisir. Mesela o mikrop yuvasi avmlerin yemek katlarinin tamamen kapatilacagini hayal edebiliyor muyduk? Hayir. Ama oldu. Restoranlarin kapatilacagini dusunebiliyor muyduk,ya da cuma namazlarinin kilinmayacagini? Hayir,ama hepsi gercek oldu bakin. Virus var ya da yok,pislikten kiriliyor devlet okullari, bir numarali sebebi de kalabalik ve yetersiz temizlik.

Belki bu konuda da artik bir seyler yapilmasi gerektigini yetkililer anlar. Ben kendim 55 kisi mevcutlu ilkokuldan mezunum. Hem de bu bulundugum sehrin en iyi okuluydu o donemde. Annem tek basina koy okulunda karma sinif ogretmeniydi,tuvalet de temizledi,cocuklarin ustunu degistirmelerine yardimci da oldu. Her ne kadar yanlis da olsa ogretmen bakicilik da yapiyor iste,cunku sistem bu sekilde. Keske degisse. İlkokulda da bakicilik yapiliyor. Siz yapmadiysaniz sanslisiniz cidden. Benim 90larda tanidigim tum ogretmenler bakicilik da temizlikcilik de yapiyorlardi maalesef. Umarim duzen degisir.

Acaba gelmiş geçmiş bütün bakanları biliyor mu ki kendisi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…