Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    80
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evett biz çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak için çalışıyoruz ve sizin kadar düşünmüyoruz çocuklarımızı... Allahım çalışan kadınlara bu kadar düşman olmak da...
Benm çalısmadgmı nerden biliyorsunuz ama hiç bişey evlattan degerli degildr gerekirse baska sehre anneme babaannesi ne yolaarm yeterki saglıklı olsun canı sag olsun

Büyük ihtimalle çocukları değil öğretmenleri çağıracaklar

Eğer açılırsa çocuğum olsa göndermezdim. Dün tvde dinledim bu virüs çocuklarda kalp rahatsızlığı yapabilir gibi konuşmalar vardı. 19 gün için ne kendimi ne çocuğumun sağlığını riske atmazdım

Allah ım ne olur her kuluna cocuk verme. Ne olur Ya Rabbim. hele boyle evladından pişman olan yaka silken lere hic verme. Verme sen dilediğine verir dilediğine vermezsin. Amin. Çok amin

Benm çalısmadgmı nerden biliyorsunuz ama hiç bişey evlattan degerli degildr gerekirse baska sehre anneme babaannesi ne yolaarm yeterki saglıklı olsun canı sag olsun
Ya tahrik mi etmeye çalışıyorsunuz ? Hangi anne için çocuğunun canı önemli değildir ? Hangi anne çocuğu için canını vermez. Ne demek istiyorsanız açık açık yazın. Biz de nasıl kurtuluruz elden çıkarırız hazır virüs gelmiş çocuklardan kurtulalım diyoruz. okul tatil ediliyor. Ama diğer işleyiş sosyal hayat mayıs sonu itibariyle normale dönüyor bu çocuklar eylüle kadar ne olacak ne yapılacak diyoruz. Anası ölen ne yapsın anası babası kronik olan ne yapsın ? Ben hergün işe gidicem onlarca vatandaşla münasebet kurup eve geleceğim kimisi hergün metrobüse binecek kimisi çocuğunu alıp tatile gidecek. Ama okul açılırsa çocuğu okula gönderen tüü kaka..

Ucretsiz izne cikacaksin diye akil veriyorlar. Sana kendileri bakacak.

Konunun geldigi yere bak. İyice anlamadan-dinlemeden fikir sahibi ol , kesin olmayan bir konu üzerinden kesinmiş gibi tartış, genelleme yap kendini ayrı tut , toplumu göm, annelerin anneliklerini eleştir, kendini en mükemmel düşünceli ilan et , arada Suriyelilere laf çarp, sistemi -bakanı araya katmayı ihmal etme , öğretmenlik üzerine de mutlaka birkaç iyi kötü kelam et. Ohh tadından yenmez Ortada kesin bir şey yokken birbirimizi bu kadar yemeye herek var mı gerçekten. Eninde sonunda normale dönmek için adımlar atılacak, tenkinli ilerleniyor. 2020 yi her alanda komple kapattık seneye bakarız duruma deseler daha mı iyi olacak.

Ucretsiz izne cikacaksin diye akil veriyorlar. Sana kendileri bakacak.
Ben onu yapacağım zaten müdürüme daha ilk süreçte söyledim. O vakit esnek çalışma geldi kamuya ama süreç devam ederse mecburen öyle yapacağım. Neticede güvencem var ya olmayan yalnız anneler, dediğim gibi aile büyükleri olmayanlar? Çocuğunu okula gönderen değer vermiyordur ne demek bu nasıl hadsizlik ? Okula gitmemeleri en iyisi ama herşeyi normale döndürmeye çalışıp okulları açmamak mantıksız. 20 yaş altı yasak gelene kadar parklardan geri gelmedi. Ne olacak sanıyorunuz burada atıp tutanlar evdeki çocukları parka pikniğe götürecek.

Kesinlikle ben büyük yerde yaşıyorum
Otobüsle okula gidip geliyorum
Üniversiteler ve okullar tatil olmadan önce otobüste değil oturacak yer ayakta duracak yer bulunmuyordu
Okullar tatil edildikten sonra bir hafta yine çoğu iş yeri çalışmaya devam etti ama otobüste ayakta duran yoktu
Çok büyük bir fark olacak
Çoğu öğrenci okula servisle gidip gelmiyor
Okul servisi pahalı diye kullanamıyorlar
Hadi onu geçtim
Bu işin tuvaleti var kantini var
Çocuklar birbirine sarılıyor oynuyor koşuyor
O maske ve eldivenleri ne kadar takabilecekler?

Herkesin maddi durumu super sanarak yorum yapiyorlar. Herkes ucretsiz izne cikamaz,zaten patronlar kabul etmez, ben simdi ozel sektor calisaniyim,gitsem patrona desem ki bana ekime kadar ucretsiz izin ver sektir git der adam bana. Hadi diyelim okey dedi,farzedin ki kocam issiz,tas mi yicem evde? Anneanne babaanneye gonderirim diyenlerin 40 yasinda kaynanasi veya anasi var demek ki, benim yok. Annem 65 yas ustu kronik hastaliklari olan bir kadin. Nasil gondereyim? Anamdan mi vazgeceyim cocugumdan mi? Toplumun geneline gore yorum yapamiyor herkes iste,dusunemiyorlar demek ki. En basiti kendileri ellerinde 4 yas cocukla ortada kalmamislar, biz onlar gibi olup da beddua savurmuyoruz neyse ki agzimiz klavyemiz temiz arkadasim.

Yani açılmasın diyenler de haklı,ama hem anne hem baba çalışan aileler ne yapsın ? Ortada bakıcı da yoksa,bulamıyorlarsa bu insanlar nasıl çalışıp para kazanacaklar,üstelik ekonominin de iyi gittiği söylenemez bu durumda işten çıkmak da büyük kayıp olur.Keşke devlet okulu tatil ettiği anda ikisi de çalışan çiftlerin ne yapacağı konusunda da bir fikir sunsaydı.Şu anda aileler yine mağdur.

Tarih öğretmeniyim il nemden gelen bilgiye göre 8. Ve 12.sınıflar için telafi düşünülüyor onlar da snava girecekler diye ara sınıflarda uzaktan egitim devam edecek tabi bu En iyi ihtimal virüsün gidişatına bağlı olarak... En erken ekimde açılacak rahat olun

Okulların açılması demek 1500 tane çocuğun aynı anda aynı yerde bulunması demek
Bu çocuklar koşuyor, oynuyor, sarılıyor tuvalete giriyor bazısı ellerini bile yıkamıyor
Mümkün değil hijyen sağlanamaz
Tek bir tanesinde corana varsa tüm hepsine bulaşır.Onlarda taşıyıcı olur
Bu kadar net bir konuda niye tartışma çıkıyor anlamıyorum
Çinde kaç ay geçtikten sonra okullar yeni açıldı

Okul açılması demek hayatın tamamen normalleşmesi demektir. İşler daha da sarpasarabilir bence de açılmayacak. Bu kadar tedbirden sonra açılması yersiz olur

Okulun kapanması doğru karar zaten,ama tüm gün okula giden bir çocuğun çalışan ailesi mesela çocuğun yaşı küçükse şehirde akrabası yoksa ne yapacak ? Devlet burayı çok çözümsüz bıraktı,bazı çalışanlara izinlerde esneklik sağlanmalıydı,15 yaşındaki çocuk tek kalabilir de 8 yaşındaki çocuk nasıl tek kalsın ? Bakıcı da bulunmayabilir şu dönemde.
Hoş biz konuşuyoruz ama üniversiteler zaten sınav tarihlerini duyurdular,kimisi online bile yapmayacak sanırım,yani bir ay sonra büyük ihtimalle hayat normalleşmeye ( daha doğrusu normalleştirilmeye ) başlayacak.Yks'yi bile geriye çekin diyenler vardı,şaka gibi gerçekten kim mağdur olacak kimse umursamıyor,bu ülkenin sorunu bu,alınan kararın sonuçları iyi düşünülmüyor.

ne telafisi ? sınav 7 sinde zaten..
sınavı erteleyecekler mi?

Sizde kendi açınızdan haklı olabilirsiniz ama şurda bir gerçek var Ülkemizde ve bütün ülkelerde salgın hastalık var.Benim ortaokula giden yeğenim kalp hastası.onun gibi kronik rahatsızlıgi ve ciddi hastaliklari olan cocuklarda var.5 yasindaki cocuk koronadan vefat ettigine göre.Demekki çocuklardada tehlikeli olabiyormus.Kronik rahatsızligi olan cocugu okula yollamasan, aynı evin icindeki kardesi okula gidecek ve ona bulasacak.Yani birde bu açidan baksak..

Burda 11 mayista okullar acilacak haftada iki gun sinifin yarisi iki gun diger yarisi gidecek sinifta 10 cocuk olacak belki daha az cogu kisi karsi cikiyor. Cocugunu aksama kadar cocuk parkinda cocuklarla ic ice oynatan anneler sinirlar acilsada turkiyeye gitsek diyenler cocugum okula gitmesin diyor bende bunu anlamiyorum

Herkes icin tehlikeli. Okullarin kapanmasi yanlis karar degil zaten,tek basina yetersiz karar. Onlem alinmis olmuyor bu sekilde . Anasi babasi fabrika calisani olan cocuklar zaten virusu ana babasindan kapacak,okula gitse okul arkadaslarina bulastiracak,okula gitmezse anneanne dede babaanneye bulastiracak. Degisen bir sey yok ben onu demek istiyorum,virus bir sekilde insandan insana gezecek. Okullar her ne zaman acilirsa acilsin benim bahsettigim onlemler alinmak zorunda zaten,ha alinir alinmaz onu bilemem. Bursada yasiyorum ben,45 gundur kapali olan tarihi Kapalicarsi yeni acildi. Onlem yok, herkes kosa kosa bayramlik ustbas almaya gitmis misal. 2-3 yil daha bu virus bizimle. Yasaklar sadece 31 ilde hafta sonlari gecerli,devlet memuru mu bu virus hafta sonu bulasmayip hafta ici bulassin diyoruz gibi bir durum soz konusu.2500 kisilik konfeksiyon fabrikasinda calisan meslektaslarim var,kari-koca calisiyor. Onlem bence yok. Okul muydu tek onlem alinmasi gereken yer? Degildi elbet onu anlatmaya calisiyorum

Üniversiteler içinde geçerli mi acaba bu durum? Yaz aylarında eğitim gibi? Bir çok öğrenci ailesinin yanına gitti özellikle kyk yurdunda kalanlar. Giriş çıkışların yasak olduğu illerde otobüs seferleri başlarsa otogarların halini düşünemiyorum.

İlkokul ortaokul lisede kiler içinde kötü bi durum. Sosyal mesafe koyamayacaklar öğrenci aralarına

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…