- 4 Haziran 2018
- 2.692
- 2.425
- 83
- Konu Sahibi CANIM2YAVRUM
-
Benm çalısmadgmı nerden biliyorsunuz ama hiç bişey evlattan degerli degildr gerekirse baska sehre anneme babaannesi ne yolaarm yeterki saglıklı olsun canı sag olsunEvett biz çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak için çalışıyoruz ve sizin kadar düşünmüyoruz çocuklarımızı... Allahım çalışan kadınlara bu kadar düşman olmak da...
Büyük ihtimalle çocukları değil öğretmenleri çağıracaklar1 haziranda okulların açılacak olması bana hiç mantıklı gelmiyor.19 gün için çocukları rikse atmaya hic gerek yok diye düşünüyorum.Yani sizce yalnışmı düşünuyorum.işin garibi Okulların açılmasını isteyen veliler bile var.Çoluk çocuk evdeyken işleri bitmiyormuş.sürekli birseyler istiyorlarmıs .Diye yakınıyorlar...
Ya tahrik mi etmeye çalışıyorsunuz ? Hangi anne için çocuğunun canı önemli değildir ? Hangi anne çocuğu için canını vermez. Ne demek istiyorsanız açık açık yazın. Biz de nasıl kurtuluruz elden çıkarırız hazır virüs gelmiş çocuklardan kurtulalım diyoruz. okul tatil ediliyor. Ama diğer işleyiş sosyal hayat mayıs sonu itibariyle normale dönüyor bu çocuklar eylüle kadar ne olacak ne yapılacak diyoruz. Anası ölen ne yapsın anası babası kronik olan ne yapsın ? Ben hergün işe gidicem onlarca vatandaşla münasebet kurup eve geleceğim kimisi hergün metrobüse binecek kimisi çocuğunu alıp tatile gidecek. Ama okul açılırsa çocuğu okula gönderen tüü kaka..Benm çalısmadgmı nerden biliyorsunuz ama hiç bişey evlattan degerli degildr gerekirse baska sehre anneme babaannesi ne yolaarm yeterki saglıklı olsun canı sag olsun
Ucretsiz izne cikacaksin diye akil veriyorlar. Sana kendileri bakacak.Ya tahrik mi etmeye çalışıyorsunuz ? Hangi anne için çocuğunun canı önemli değildir ? Hangi anne çocuğu için canını vermez. Ne demek istiyorsanız açık açık yazın. Biz de nasıl kurtuluruz elden çıkarırız hazır virüs gelmiş çocuklardan kurtulalım diyoruz. okul tatil ediliyor. Ama diğer işleyiş sosyal hayat mayıs sonu itibariyle normale dönüyor bu çocuklar eylüle kadar ne olacak ne yapılacak diyoruz. Anası ölen ne yapsın anası babası kronik olan ne yapsın ? Ben hergün işe gidicem onlarca vatandaşla münasebet kurup eve geleceğim kimisi hergün metrobüse binecek kimisi çocuğunu alıp tatile gidecek. Ama okul açılırsa çocuğu okula gönderen tüü kaka..
Ben onu yapacağım zaten müdürüme daha ilk süreçte söyledim. O vakit esnek çalışma geldi kamuya ama süreç devam ederse mecburen öyle yapacağım. Neticede güvencem var ya olmayan yalnız anneler, dediğim gibi aile büyükleri olmayanlar? Çocuğunu okula gönderen değer vermiyordur ne demek bu nasıl hadsizlik ? Okula gitmemeleri en iyisi ama herşeyi normale döndürmeye çalışıp okulları açmamak mantıksız. 20 yaş altı yasak gelene kadar parklardan geri gelmedi. Ne olacak sanıyorunuz burada atıp tutanlar evdeki çocukları parka pikniğe götürecek.Ucretsiz izne cikacaksin diye akil veriyorlar. Sana kendileri bakacak.
Kesinlikle ben büyük yerde yaşıyorumKonu okulların açılması olduğu için yorumum da buna yönelikti.
Çalışanların da tıkış tıkış otobüste gitmesi elbette risk
Bir binada 1000 kişinin olması bir odada 80 90 öğretmenin bulunmasi aynı tuvaleti yüzlerce öğrencinin kullanması tabiki riskli.
Ve malesef lise öğrencilerinden tuvalete gidip elini yıkamayan sabunla tanışmamış oldukça örnek gördüm
Herkesin maddi durumu super sanarak yorum yapiyorlar. Herkes ucretsiz izne cikamaz,zaten patronlar kabul etmez, ben simdi ozel sektor calisaniyim,gitsem patrona desem ki bana ekime kadar ucretsiz izin ver sektir git der adam bana. Hadi diyelim okey dedi,farzedin ki kocam issiz,tas mi yicem evde? Anneanne babaanneye gonderirim diyenlerin 40 yasinda kaynanasi veya anasi var demek ki, benim yok. Annem 65 yas ustu kronik hastaliklari olan bir kadin. Nasil gondereyim? Anamdan mi vazgeceyim cocugumdan mi? Toplumun geneline gore yorum yapamiyor herkes iste,dusunemiyorlar demek ki. En basiti kendileri ellerinde 4 yas cocukla ortada kalmamislar, biz onlar gibi olup da beddua savurmuyoruz neyse ki agzimiz klavyemiz temiz arkadasim.Ben onu yapacağım zaten müdürüme daha ilk süreçte söyledim. O vakit esnek çalışma geldi kamuya ama süreç devam ederse mecburen öyle yapacağım. Neticede güvencem var ya olmayan yalnız anneler, dediğim gibi aile büyükleri olmayanlar? Çocuğunu okula gönderen değer vermiyordur ne demek bu nasıl hadsizlik ? Okula gitmemeleri en iyisi ama herşeyi normale döndürmeye çalışıp okulları açmamak mantıksız. 20 yaş altı yasak gelene kadar parklardan geri gelmedi. Ne olacak sanıyorunuz burada atıp tutanlar evdeki çocukları parka pikniğe götürecek.
Okulların açılması demek 1500 tane çocuğun aynı anda aynı yerde bulunması demekYani açılmasın diyenler de haklı,ama hem anne hem baba çalışan aileler ne yapsın ? Ortada bakıcı da yoksa,bulamıyorlarsa bu insanlar nasıl çalışıp para kazanacaklar,üstelik ekonominin de iyi gittiği söylenemez bu durumda işten çıkmak da büyük kayıp olur.Keşke devlet okulu tatil ettiği anda ikisi de çalışan çiftlerin ne yapacağı konusunda da bir fikir sunsaydı.Şu anda aileler yine mağdur.
Okulların açılması demek 1500 tane çocuğun aynı anda aynı yerde bulunması demek
Bu çocuklar koşuyor, oynuyor, sarılıyor tuvalete giriyor bazısı ellerini bile yıkamıyor
Mümkün değil hijyen sağlanamaz
Tek bir tanesinde corana varsa tüm hepsine bulaşır.Onlarda taşıyıcı olur
Bu kadar net bir konuda niye tartışma çıkıyor anlamıyorum
Çinde kaç ay geçtikten sonra okullar yeni açıldı
Tarih öğretmeniyim il nemden gelen bilgiye göre 8. Ve 12.sınıflar için telafi düşünülüyor onlar da snava girecekler diye ara sınıflarda uzaktan egitim devam edecek tabi bu En iyi ihtimal virüsün gidişatına bağlı olarak... En erken ekimde açılacak rahat olun
Sizde kendi açınızdan haklı olabilirsiniz ama şurda bir gerçek var Ülkemizde ve bütün ülkelerde salgın hastalık var.Benim ortaokula giden yeğenim kalp hastası.onun gibi kronik rahatsızlıgi ve ciddi hastaliklari olan cocuklarda var.5 yasindaki cocuk koronadan vefat ettigine göre.Demekki çocuklardada tehlikeli olabiyormus.Kronik rahatsızligi olan cocugu okula yollamasan, aynı evin icindeki kardesi okula gidecek ve ona bulasacak.Yani birde bu açidan baksak..Herkesin maddi durumu super sanarak yorum yapiyorlar. Herkes ucretsiz izne cikamaz,zaten patronlar kabul etmez, ben simdi ozel sektor calisaniyim,gitsem patrona desem ki bana ekime kadar ucretsiz izin ver sektir git der adam bana. Hadi diyelim okey dedi,farzedin ki kocam issiz,tas mi yicem evde? Anneanne babaanneye gonderirim diyenlerin 40 yasinda kaynanasi veya anasi var demek ki, benim yok. Annem 65 yas ustu kronik hastaliklari olan bir kadin. Nasil gondereyim? Anamdan mi vazgeceyim cocugumdan mi? Toplumun geneline gore yorum yapamiyor herkes iste,dusunemiyorlar demek ki. En basiti kendileri ellerinde 4 yas cocukla ortada kalmamislar, biz onlar gibi olup da beddua savurmuyoruz neyse ki agzimiz klavyemiz temiz arkadasim.
Herkes icin tehlikeli. Okullarin kapanmasi yanlis karar degil zaten,tek basina yetersiz karar. Onlem alinmis olmuyor bu sekilde . Anasi babasi fabrika calisani olan cocuklar zaten virusu ana babasindan kapacak,okula gitse okul arkadaslarina bulastiracak,okula gitmezse anneanne dede babaanneye bulastiracak. Degisen bir sey yok ben onu demek istiyorum,virus bir sekilde insandan insana gezecek. Okullar her ne zaman acilirsa acilsin benim bahsettigim onlemler alinmak zorunda zaten,ha alinir alinmaz onu bilemem. Bursada yasiyorum ben,45 gundur kapali olan tarihi Kapalicarsi yeni acildi. Onlem yok, herkes kosa kosa bayramlik ustbas almaya gitmis misal. 2-3 yil daha bu virus bizimle. Yasaklar sadece 31 ilde hafta sonlari gecerli,devlet memuru mu bu virus hafta sonu bulasmayip hafta ici bulassin diyoruz gibi bir durum soz konusu.2500 kisilik konfeksiyon fabrikasinda calisan meslektaslarim var,kari-koca calisiyor. Onlem bence yok. Okul muydu tek onlem alinmasi gereken yer? Degildi elbet onu anlatmaya calisiyorumSizde kendi açınızdan haklı olabilirsiniz ama şurda bir gerçek var Ülkemizde ve bütün ülkelerde salgın hastalık var.Benim ortaokula giden yeğenim kalp hastası.onun gibi kronik rahatsızlıgi ve ciddi hastaliklari olan cocuklarda var.5 yasindaki cocuk koronadan vefat ettigine göre.Demekki çocuklardada tehlikeli olabiyormus.Kronik rahatsızligi olan cocugu okula yollamasan, aynı evin icindeki kardesi okula gidecek ve ona bulasacak.Yani birde bu açidan baksak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?