- 11 Mayıs 2011
- 7.166
- 3.971
- 373
- Konu Sahibi CANIM2YAVRUM
-
Hangi ülke?Burda 11 mayista okullar acilacak haftada iki gun sinifin yarisi iki gun diger yarisi gidecek sinifta 10 cocuk olacak belki daha az cogu kisi karsi cikiyor. Cocugunu aksama kadar cocuk parkinda cocuklarla ic ice oynatan anneler sinirlar acilsada turkiyeye gitsek diyenler cocugum okula gitmesin diyor bende bunu anlamiyorum
HollandaHangi ülke?
Herkes icin tehlikeli. Okullarin kapanmasi yanlis karar degil zaten,tek basina yetersiz karar. Onlem alinmis olmuyor bu sekilde . Anasi babasi fabrika calisani olan cocuklar zaten virusu ana babasindan kapacak,okula gitse okul arkadaslarina bulastiracak,okula gitmezse anneanne dede babaanneye bulastiracak. Degisen bir sey yok ben onu demek istiyorum,virus bir sekilde insandan insana gezecek. Okullar her ne zaman acilirsa acilsin benim bahsettigim onlemler alinmak zorunda zaten,ha alinir alinmaz onu bilemem. Bursada yasiyorum ben,45 gundur kapali olan tarihi Kapalicarsi yeni acildi. Onlem yok, herkes kosa kosa bayramlik ustbas almaya gitmis misal. 2-3 yil daha bu virus bizimle. Yasaklar sadece 31 ilde hafta sonlari gecerli,devlet memuru mu bu virus hafta sonu bulasmayip hafta ici bulassin diyoruz gibi bir durum soz konusu.2500 kisilik konfeksiyon fabrikasinda calisan meslektaslarim var,kari-koca calisiyor. Onlem bence yok. Okul muydu tek onlem alinmasi gereken yer? Degildi elbet onu anlatmaya calisiyorum
insanlarin giderlerini karsilamadiklari surece bunu yapmazlar ucretli izne cikanlar birikimi olanlar maddi durumu iyi olanlari sarsmaz ama gunluk ucretle hayatini gecindiren birikimi olmayan insanlar 14 gun ne yiyip ne icecek
cumartesi pazar yasaği banada saçma geliyor.En az 14 gün yasak gelmeli.Fabrikada çalısmaya gelirsek.Eşim işten geldikten sonra kendini başka bir odada izole ediyor.Bende işten çıktım .Sadece eşim calisiyor.Çocuklarımın sağlıgı öncelikli.Para ,iş bulunur birsekil.Evden cıkmiyoruz ,parka gitmiyoruz.Sadece evde cocuklarimla güzel vakitler geciriyoruz.Market,pazar her isi esim yapiyor.
Neyapalım hanımefendi siz söyleyin Madem tüm insanlar devlette dahil ohalle ugrasıyo acın okulları ne olursa olsun mu diyelim hayret ediyorumYa tahrik mi etmeye çalışıyorsunuz ? Hangi anne için çocuğunun canı önemli değildir ? Hangi anne çocuğu için canını vermez. Ne demek istiyorsanız açık açık yazın. Biz de nasıl kurtuluruz elden çıkarırız hazır virüs gelmiş çocuklardan kurtulalım diyoruz. okul tatil ediliyor. Ama diğer işleyiş sosyal hayat mayıs sonu itibariyle normale dönüyor bu çocuklar eylüle kadar ne olacak ne yapılacak diyoruz. Anası ölen ne yapsın anası babası kronik olan ne yapsın ? Ben hergün işe gidicem onlarca vatandaşla münasebet kurup eve geleceğim kimisi hergün metrobüse binecek kimisi çocuğunu alıp tatile gidecek. Ama okul açılırsa çocuğu okula gönderen tüü kaka..
Esiniz calismak zorunda iste. Ulkede kari-koca calismadan hayatta kalamayan hane cogunlukla maalesef. Onlar icin bir sey yapamiyoruz ne yazik ki.
cumartesi pazar yasaği banada saçma geliyor.En az 14 gün yasak gelmeli.Fabrikada çalısmaya gelirsek.Eşim işten geldikten sonra kendini başka bir odada izole ediyor.Bende işten çıktım .Sadece eşim calisiyor.Çocuklarımın sağlıgı öncelikli.Para ,iş bulunur birsekil.Evden cıkmiyoruz ,parka gitmiyoruz.Sadece evde cocuklarimla güzel vakitler geciriyoruz.Market,pazar her isi esim yapiyor.
Neler yaptigini gormek icin bakanligin sitesini takip edebilirsiniz.gelmis gecmis en iyi bakanlardan biridir net.bilginiz yoksa fikriniz de olmasinAa öyle demeyin teneffüs zili yaptı. Çok orijinal bi fikirdi.
Oldu ,emrin olur.Neler yaptigini gormek icin bakanligin sitesini takip edebilirsiniz.gelmis gecmis en iyi bakanlardan biridir net.bilginiz yoksa fikriniz de olmasin
O zaman o mesleğin adı OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİ değil bakıcı olurduValla 4-5 yasindakini prof olsun diye gondermiyoruz. Hem vakit gecirsin,hem guzel bir temel edinsin hem de evde yalniz kalmasin diye gonderiyoruz. Sizin gibi dusunmuyor ogretmenlerimiz,dusunselerdi okul oncesi ogretmeni olmazlardi sanirim
Herkes ahlakını , eğitimini , kültürünü yansıtıyor. O yüzden şaşırmıyorum beddualara ama işte iş anneliği sorgulamaya gelince zoruna gidiyor insanın.Öyle atıp tutanları Allah günü gelince sınar, Allah tan korksalar zaten o cümleleri kurmazlar. Ben üretmek için varolmak için kızıma iyi örnek olmak için topluma düzgün bir insan kazandırmak için çalışıyorum. Yani ne bileyim başka türlü nasıl yükselecek bu toplum. Çalışma , paradan önemli şeyler var canımmmm demişler , ben bunu yazamam ya. Utanırım yazamam , para için çocuklar ölüversin yaa diyoruz sanki. Bu nasıl ayıptır. Bir anne bunu nasıl söyler başka birinin çocuğu için. Ülkede virüs var ise neden hayatımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz,bunu sorguluyorum.Eşimin geliri iyi şimdi işten ayrılsam hissetmez bile adama faydam yok çünkü maddi olarak. Ücretsiz izne ayrılabilirim rahatlıkla. Asgari ücretle çalışan bir aile ne yapacak mesela, kredi ödeyenler ne yapacak ? Kirada oturanlar ne yapacak ? Virüs 2 yıl toplum içinde yayılmaya devam edecek ve herkes bağışıklık kazanacak dedi bugün bilim kurulu üyesi, 2 yıl okul açılmayacak o halde. Öğretmen maaşları yatmasın okul açılmasın diye yorum yapan öğretmen arkadaşlar ne der bir düşünelim..Herkesin maddi durumu super sanarak yorum yapiyorlar. Herkes ucretsiz izne cikamaz,zaten patronlar kabul etmez, ben simdi ozel sektor calisaniyim,gitsem patrona desem ki bana ekime kadar ucretsiz izin ver sektir git der adam bana. Hadi diyelim okey dedi,farzedin ki kocam issiz,tas mi yicem evde? Anneanne babaanneye gonderirim diyenlerin 40 yasinda kaynanasi veya anasi var demek ki, benim yok. Annem 65 yas ustu kronik hastaliklari olan bir kadin. Nasil gondereyim? Anamdan mi vazgeceyim cocugumdan mi? Toplumun geneline gore yorum yapamiyor herkes iste,dusunemiyorlar demek ki. En basiti kendileri ellerinde 4 yas cocukla ortada kalmamislar, biz onlar gibi olup da beddua savurmuyoruz neyse ki agzimiz klavyemiz temiz arkadasim.
Oncelikle elinizdeki sopayi bir kenara koyun,hic tartismaya niyetim yok, caniniz kavga istiyorsa sonraki mesajlarimi da okuyabilirsiniz,iyi aksamlarO zaman o mesleğin adı OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİ değil bakıcı olurduböyle veliye de öyle düşünen öğretmen denk gelir işte pardon bakıcı demelıydım
Siyasete girmemek icin yazilmasi gerekenleri yazamiyoruz iste. Ben devletin yakinda egitimi bir sektor haline getirip (ki zaten ozel okullarin sayisi giderek artiyor) ozellestirecegini dusunuyorum. Cunku ne okullara ne de okullardaki ogretmenlere maas verecek gucu var. Ayni mevzu emekliler icin de gecerli. Kademeli sekilde bazi onlemlerle beraber onunde sonunda acilacak bu okullar. Ha haziranda ha ekimde,cok bir sey degisecegini dusunmuyorum acikcasi,hazirandaki risk ekimde de devam edecek,belki virus mutasyona ugrayacak belki 2. Dalga daha kuvvetli vuracak bilemiyoruz. Belli bir zaman sonra ölen ölsün kalan saglarla devam ediyoruz diyecekler.Herkes ahlakını , eğitimini , kültürünü yansıtıyor. O yüzden şaşırmıyorum beddualara ama işte iş anneliği sorgulamaya gelince zoruna gidiyor insanın.Öyle atıp tutanları Allah günü gelince sınar, Allah tan korksalar zaten o cümleleri kurmazlar. Ben üretmek için varolmak için kızıma iyi örnek olmak için topluma düzgün bir insan kazandırmak için çalışıyorum. Yani ne bileyim başka türlü nasıl yükselecek bu toplum. Çalışma , paradan önemli şeyler var canımmmm demişler , ben bunu yazamam ya. Utanırım yazamam , para için çocuklar ölüversin yaa diyoruz sanki. Bu nasıl ayıptır. Bir anne bunu nasıl söyler başka birinin çocuğu için. Ülkede virüs var ise neden hayatımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz,bunu sorguluyorum.Eşimin geliri iyi şimdi işten ayrılsam hissetmez bile adama faydam yok çünkü maddi olarak. Ücretsiz izne ayrılabilirim rahatlıkla. Asgari ücretle çalışan bir aile ne yapacak mesela, kredi ödeyenler ne yapacak ? Kirada oturanlar ne yapacak ? Virüs 2 yıl toplum içinde yayılmaya devam edecek ve herkes bağışıklık kazanacak dedi bugün bilim kurulu üyesi, 2 yıl okul açılmayacak o halde. Öğretmen Maaşları yatmasın okul açılmasın diye yorum yapan arkadaşlar ne der bir düşünelim..
Evet bu konuda çalışan anne babalara bir düzenleme getirilebirdi anaya babaya ayrı ücretli izin gibi ama orada da bekar ve çocuksuz olanlar isyana girecektiOkulun kapanması doğru karar zaten,ama tüm gün okula giden bir çocuğun çalışan ailesi mesela çocuğun yaşı küçükse şehirde akrabası yoksa ne yapacak ? Devlet burayı çok çözümsüz bıraktı,bazı çalışanlara izinlerde esneklik sağlanmalıydı,15 yaşındaki çocuk tek kalabilir de 8 yaşındaki çocuk nasıl tek kalsın ? Bakıcı da bulunmayabilir şu dönemde.
Hoş biz konuşuyoruz ama üniversiteler zaten sınav tarihlerini duyurdular,kimisi online bile yapmayacak sanırım,yani bir ay sonra büyük ihtimalle hayat normalleşmeye ( daha doğrusu normalleştirilmeye ) başlayacak.Yks'yi bile geriye çekin diyenler vardı,şaka gibi gerçekten kim mağdur olacak kimse umursamıyor,bu ülkenin sorunu bu,alınan kararın sonuçları iyi düşünülmüyor.
İnanın benımde canım hiç tartışmak istemıyor en uygun emojı oyduOncelikle elinizdeki sopayi bir kenara koyun,hic tartismaya niyetim yok, caniniz kavga istiyorsa sonraki mesajlarimi da okuyabilirsiniz,iyi aksamlar
Siyasete girmemek icin yazilmasi gerekenleri yazamiyoruz iste. Ben devletin yakinda egitimi bir sektor haline getirip (ki zaten ozel okullarin sayisi giderek artiyor) ozellestirecegini dusunuyorum. Cunku ne okullara ne de okullardaki ogretmenlere maas verecek gucu var. Ayni mevzu emekliler icin de gecerli. Kademeli sekilde bazi onlemlerle beraber onunde sonunda acilacak bu okullar. Ha haziranda ha ekimde,cok bir sey degisecegini dusunmuyorum acikcasi,hazirandaki risk ekimde de devam edecek,belki virus mutasyona ugrayacak belki 2. Dalga daha kuvvetli vuracak bilemiyoruz. Belli bir zaman sonra ölen ölsün kalan saglarla devam ediyoruzHerkes ahlakını , eğitimini , kültürünü yansıtıyor. O yüzden şaşırmıyorum beddualara ama işte iş anneliği sorgulamaya gelince zoruna gidiyor insanın.Öyle atıp tutanları Allah günü gelince sınar, Allah tan korksalar zaten o cümleleri kurmazlar. Ben üretmek için varolmak için kızıma iyi örnek olmak için topluma düzgün bir insan kazandırmak için çalışıyorum. Yani ne bileyim başka türlü nasıl yükselecek bu toplum. Çalışma , paradan önemli şeyler var canımmmm demişler , ben bunu yazamam ya. Utanırım yazamam , para için çocuklar ölüversin yaa diyoruz sanki. Bu nasıl ayıptır. Bir anne bunu nasıl söyler başka birinin çocuğu için. Ülkede virüs var ise neden hayatımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz,bunu sorguluyorum.Eşimin geliri iyi şimdi işten ayrılsam hissetmez bile adama faydam yok çünkü maddi olarak. Ücretsiz izne ayrılabilirim rahatlıkla. Asgari ücretle çalışan bir aile ne yapacak mesela, kredi ödeyenler ne yapacak ? Kirada oturanlar ne yapacak ? Virüs 2 yıl toplum içinde yayılmaya devam edecek ve herkes bağışıklık kazanacak dedi bugün bilim kurulu üyesi, 2 yıl okul açılmayacak o halde. Öğretmen Maaşları yatmasın okul açılmasın diye yorum yapan arkadaşlar ne der bir düşünelim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?