okulu bırakacak noktaya gelmek üzereyim

giamary

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2014
31
4
13
30
merhaba, ben istanbul'da bir vakıf üniversitesinde %100 burslu bir 2. sınıf öğrencisiyim. ailemin ekonomik durumu çok iyi değil neredeyse sadece mutfak masraflarına yetiyor. okula gidip gelmem bile o kadar zor ki yol param karşılansa bile ferahlayacağım. ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yani nasıl bir yerden burs bulabilirim. geçen seneyi zor geçirdim çok şükür derslerim de çok iyi. bu sene çift anadal yapıyorum iyice yoğunlaştım. okulda saatlerimi geçiriyorum, en ucuz yemek 10 TL özel üniversite olduğu için. çoğunlukla evden götürdüğüm meyvelerle günü geçiştiriyorum. bu ay aylık akbil bile yapamadım. ailem de çok üzülüyor ama durum ortada. kyk burslarına güvenmiyorum çünkü geri ödemeli. bu bursu kullanan çoğu insan pişman oluyor ve ben ilerde bunun bana ayak bağı olmasını istemiyorum. bana burs yardımı yapamayabilirsiniz bir çoğunuz ama en azından nereden bulabileceğime dair tüm fikirlere açığım. bana ne şekilde ne miktarda olursa olsun burs yardımı yapacak kişiye gereken her belgeyi temin ederim.

Belediyeler , başbakanlık ve türkiye eğitim gönüllüleri vakfı falan burs imkanı tanıyor diye biliyorum.. Bi araştırın isterseniz..

Belediyeler , başbakanlık ve türkiye eğitim gönüllüleri vakfı falan burs imkanı tanıyor diye biliyorum.. Bi araştırın isterseniz..
Çok teşekkür ederim, belediyeye gidip ne yapmam gerekiyor nereye başvuracağım mesela bu konuda bilginiz var mı?

Okulda kimse benim gibi olmadığı için burs alan da yok yani sorabileceğim kimse de yok.

* para sana asıl şimdi lazım, o yüzden geri ödemeden korkup krediden olma. madem okumaya heveslisin...
* ben kendi düşüncemi söyliyim, çap yapmak saçmalıktır. gereksiz olmasının yanında zararlıdır da. sana hiçbir şey katmaz aksine senden alır götürür... iş hayatında da sana zerre kadar fayda saglamaz.
* vakıf üniversitesinde isen bunu kullanman lazım. tam çevre yapılacak yer. şimdiden çevre yapmaya başlaman lazım. ama sen dersten kafana kaldıramayacak duruma sokmuşsun kendini...

yani küçük düşünüyorsun maalesef... kendini ezik duruma sokuyorsun durduk yere... ne gerek var?

Geri ödemeli o kadar da büyütelecek bidert değil geri ödeme konusunda baya rahatlık sağlıyolar belki bursta çıkar bi dene derim baya rahatlatıyo çünkü

Kyk bursu geri ödemeli değil ki. Senin bahsettiğin kredi. Başvur belki burs çıkar.

Çap konusunda maalesef ki düşüncelerinize katılmıyorum ama kyk'yı tekrar değerlendireceğim.

Teşekkürler.

Dostum bence KYK al, cunku gercekten ihtiyacin var.Nasil odeyecegini okul bittikten sonra dusunursun, hele bir bitir. Su anda, su anki dertlerine odaklanmalisin bence, geri odeme meselesini zamani gelince dert edinirsin.

Ben istiyorum ki okul bittikten sonra yıllarca ödeyeceğim bir şey olmasın. Uzun vadede düşünmeye çalışıyorum yani aslına bakarsınız, derdim o.

KYK'dan kredi değil burs çıkabilir durumunuz bu kadar kötü ise. Bir de okulunuzun öğrenci işleri ile görüşün derim. Mutlaka yönlendirirler.

Başbakanlık bursuna başvur geri ödemesi yok! Kyk bursu baya iyi oluyor geri ödemesini şuan dert etme bitirince okulu işe başladığında rahatlıkla ödersin.

KYK'dan kredi değil burs çıkabilir durumunuz bu kadar kötü ise. Bir de okulunuzun öğrenci işleri ile görüşün derim. Mutlaka yönlendirirler.

İnanın bana okul bu tarz konularla hiç ilgilenmiyor keşke biraz duyarlı olsalar.

Okulunuzun bağlı olduğu belediyeyi yada kalığınız yurdun olduğu belediyeyi hatta büyük şehir belediyesinide arayıp sorabilirsiniz... Genelde belediyelerin beyaz masaları bunlara bakıyo diye biliyorum...
TEB içinde internetten bi bakın derim ben...
Vakıf Üniversitesi olduğu için okulunuzda da burs veriliyor olabilir öğrenci işleriyle bir görüşün yinede belki onların yönlendirebileceği bir yer mutlaka vardır...
Kykdan kredi olmazsa da burs için başvuru yapabilirsiniz...
İmternetten vakıfları araştırın onlardan da birşeyler çıkabilir...

Çok teşekkür ederim, belediyeye gidip ne yapmam gerekiyor nereye başvuracağım mesela bu konuda bilginiz var mı?

Okulda kimse benim gibi olmadığı için burs alan da yok yani sorabileceğim kimse de yok.

Bölümüm gazetecilik, sosyoloji ile çap yapıyorum.
kendi sektorunuzden burs arastiracaksiniz. basin ve medya sektorunden. bolumun ogrenci islerine sorun iralarda burs formu varsa doldurun. bir de mesela gazeteciler cemiyet ya da iste ... grup medya vs oluyir ya onlarin web sitesinden iletisim no bulup sorun.
memleketinizin dernegini arayin. cogu dernek vakif burs veriyir. genc isadamlari dernegi vs veriyordu bizim arkadasa. google dan tarayip durun. bir de ders verebilirsiniz. diliniz varsa ceviri falan yapin..

Hmm.. O zaman bölümünüz ne bilmiyorum ama etüt ablalığı gibi bir şey yapsanız? İlkokul öğrencilerine ders çalıştırsanız mesela? En azından harçlık çıkar olmaz mı?

Başbakanlık bursuna başvur geri ödemesi yok! Kyk bursu baya iyi oluyor geri ödemesini şuan dert etme bitirince okulu işe başladığında rahatlıkla ödersin.

Başbakalnlık bursu için de çok fazla şart arıyorlar neredeyse sokakta yaşıyor olman lazım

günün birinde bana katılacaksın bu konuda :)
Bir dönem çap yapmış sonra bırakmış biri olarak söylüyorum ki eğer çap yapılan bölüm çok çok önü açık bir alansa yapılabilir ama değilse bence de yorulmaktan başka bir şey değil. Çap yapıp bitiren bir çok arkadaşım var. Ama şimdi ana bölümlerinden çalışmaya devam ediyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…