Hmm.. O zaman bölümünüz ne bilmiyorum ama etüt ablalığı gibi bir şey yapsanız? İlkokul öğrencilerine ders çalıştırsanız mesela? En azından harçlık çıkar olmaz mı?
*
* ben kendi düşüncemi söyliyim, çap yapmak saçmalıktır. gereksiz olmasının yanında zararlıdır da. sana hiçbir şey katmaz aksine senden alır götürür... iş hayatında da sana zerre kadar fayda saglamaz.
Bir dönem çap yapmış sonra bırakmış biri olarak söylüyorum ki eğer çap yapılan bölüm çok çok önü açık bir alansa yapılabilir ama değilse bence de yorulmaktan başka bir şey değil. Çap yapıp bitiren bir çok arkadaşım var. Ama şimdi ana bölümlerinden çalışmaya devam ediyorlar.
Vakıflarda akademik başarı bursu oluyor. Derslerin iyi ise her ay güzel bir miktar veriyorlar diye biliyorum.Bölümüm gazetecilik aslında ama çevremde de hiç çoluk çocuk yok
Bu cumle kadar katilmadigim bir cumle olamaz. Ben muhendisim, matematik CAP yapan arkadaslarimin hepsi siradan muhendislerden cok cok cok iyi konumlara geldiler. Neden biliyor musunuz?
Kendi bolumun uygulamaliysa , daha teoretik bir sey daha okumak kafayi acar, gorusu degistirir. Bu kizimizin orneginde, o bir gazeteci olacak, toplum dinamiklerini anlamasi acisindan sosyoloji bence mukemmel bir secim. Baktiginda, gordugun olayin arkasindaki sebeplerin, bilimsel nedenleri gormek gibisi yok.
Algisi daha acik, olaylara cok yonlu bakabilen insanlar, olaylara herkesten farkli yorumlar getirir, mesleginde benzerlerinin arasindan kolayca siyrilir.
Ben boyle bir gazetecinin toplum hakkinda yazdigi koseyi gazetede gormek isterim. Zira artik kaliteli bir seyler okumak istiyorum, magazin, pazar sevisgeni ablanin zirvalari, yandas medya abinin yazdiklarindan gina geldi, toplumumuzun adam gibi bir seyler okumaya/izlemeye hakki var diyorum.
Hangi Bolum okuyorsun ?
Çap yaptığın bölüm gazetecilikle alakasız diyen mi oldu sana?Ben elimdeki her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorum. Böyle bir şansım varken neden kendime daha fazla donatmayayım ki bu üşengeçliğe kaçar. Ayrıca gazetecilik ve sosyoloji fazlasıyla bağlantılı bölümler. Benim bölümümden mezun birçok kişiden adımlarca önde olacağım.
Çap yaptığın bölüm gazetecilikle alakasız diyen mi oldu sana?
Bu cumle kadar katilmadigim bir cumle olamaz. Ben muhendisim, matematik CAP yapan arkadaslarimin hepsi siradan muhendislerden cok cok cok iyi konumlara geldiler. Neden biliyor musunuz?
Kendi bolumun uygulamaliysa , daha teoretik bir sey daha okumak kafayi acar, gorusu degistirir. Bu kizimizin orneginde, o bir gazeteci olacak, toplum dinamiklerini anlamasi acisindan sosyoloji bence mukemmel bir secim. Baktiginda, gordugun olayin arkasindaki sebeplerin, bilimsel nedenleri gormek gibisi yok.
Algisi daha acik, olaylara cok yonlu bakabilen insanlar, olaylara herkesten farkli yorumlar getirir, mesleginde benzerlerinin arasindan kolayca siyrilir.
Ben boyle bir gazetecinin toplum hakkinda yazdigi koseyi gazetede gormek isterim. Zira artik kaliteli bir seyler okumak istiyorum, magazin, pazar sevisgeni ablanin zirvalari, yandas medya abinin yazdiklarindan gina geldi, toplumumuzun adam gibi bir seyler okumaya/izlemeye hakki var diyorum.
O zaman bu konuyu fakülte sekreterine bir danışayım olmazsa bir dilekçe yazabilirimSon olarak aklima gelmisken soyleyeyim, rektorluge bir soylesen paraya ihtiyacin oldugunu?
Bu konuyu babama soracağım, teşekkürlerBir an acaba Galata'daki okulda mısın diye bir düşündüm. Neyse. Arkadaşlar burs seçeneklerini söylemişler zaten. Maalesef vakıf üniversitesi olduğu için pek çok kurum "vakıf üniversitesinde olmama şartı" arıyor. Vakıf üniversitelerinin bir dezavantajı bu.
Tahmin ettiğim okulda mısın bilmiyorum ama eğer öyleyse o okulun anlaştığı firmalarla staj olanağı var.
Bir de genelde burs veren "hemşericilik" oynayan kurumlar var. Misal Adıyamanlılar vakfı gibi. Nerelisin bilmiyorum ama İstanbul'da memleketine ait bir vakıf varsa başvur, çap yaptığına göre notların gayet iyi burs verebilirler sana.
Bir de, kyk bursu alamıyorsan bile diğer arkadaşların da söylediği gibi kesinlikle kredi al. Zaten mezun olduktan iki yıl sonra ödüyorsun, sıkıntı olmaz bence senin için.
Yanlış biliyorsun eşime çıkmıştı üniversitedeyken ve babasının 6 dairesi var kirada çıkmasa ona çıkmazdı ?Başbakalnlık bursu için de çok fazla şart arıyorlar neredeyse sokakta yaşıyor olman lazım
Bahsettiğinizi ancak önümüzdeki senenin başında yapabilirim çünkü sene başında yapılıyor başvurular maalesef...Yanlış biliyorsun eşime çıkmıştı üniversitedeyken ve babasının 6 dairesi var kirada çıkmasa ona çıkmazdı ?
Bu konuyu babama soracağım, teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?