okulu bırakacak noktaya gelmek üzereyim

Hmm.. O zaman bölümünüz ne bilmiyorum ama etüt ablalığı gibi bir şey yapsanız? İlkokul öğrencilerine ders çalıştırsanız mesela? En azından harçlık çıkar olmaz mı?

Bölümüm gazetecilik aslında ama çevremde de hiç çoluk çocuk yok

Bu cumle kadar katilmadigim bir cumle olamaz. Ben muhendisim, matematik CAP yapan arkadaslarimin hepsi siradan muhendislerden cok cok cok iyi konumlara geldiler. Neden biliyor musunuz?

Kendi bolumun uygulamaliysa , daha teoretik bir sey daha okumak kafayi acar, gorusu degistirir. Bu kizimizin orneginde, o bir gazeteci olacak, toplum dinamiklerini anlamasi acisindan sosyoloji bence mukemmel bir secim. Baktiginda, gordugun olayin arkasindaki sebeplerin, bilimsel nedenleri gormek gibisi yok.

Algisi daha acik, olaylara cok yonlu bakabilen insanlar, olaylara herkesten farkli yorumlar getirir, mesleginde benzerlerinin arasindan kolayca siyrilir.

Ben boyle bir gazetecinin toplum hakkinda yazdigi koseyi gazetede gormek isterim. Zira artik kaliteli bir seyler okumak istiyorum, magazin, pazar sevisgeni ablanin zirvalari, yandas medya abinin yazdiklarindan gina geldi, toplumumuzun adam gibi bir seyler okumaya/izlemeye hakki var diyorum.

Ben elimdeki her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorum. Böyle bir şansım varken neden kendime daha fazla donatmayayım ki bu üşengeçliğe kaçar. Ayrıca gazetecilik ve sosyoloji fazlasıyla bağlantılı bölümler. Benim bölümümden mezun birçok kişiden adımlarca önde olacağım.

Çok teşekkür ederim, ileride böyle okuyucularımın olacak olması beni bir kez daha heyecanlandırdı

Çap yaptığın bölüm gazetecilikle alakasız diyen mi oldu sana?

Son olarak aklima gelmisken soyleyeyim, rektorluge bir soylesen paraya ihtiyacin oldugunu?

eger konu bu ise, bırak çap yapmayı okulu yarıda kesip işe girip yükselenleri de düşünmek lazım. ben çap yapanın bi ekstrasının oldugunu göremedim açıkçası. teoride bile saçmalık. ha aileden durumun iyidir, derdin yoktur o zaman iyi olur. yoksa en iyisi çevre+tecrübedir. buna gazetecilik de dahil.

Bir an acaba Galata'daki okulda mısın diye bir düşündüm. Neyse. Arkadaşlar burs seçeneklerini söylemişler zaten. Maalesef vakıf üniversitesi olduğu için pek çok kurum "vakıf üniversitesinde olmama şartı" arıyor. Vakıf üniversitelerinin bir dezavantajı bu.
Tahmin ettiğim okulda mısın bilmiyorum ama eğer öyleyse o okulun anlaştığı firmalarla staj olanağı var.
Bir de genelde burs veren "hemşericilik" oynayan kurumlar var. Misal Adıyamanlılar vakfı gibi. Nerelisin bilmiyorum ama İstanbul'da memleketine ait bir vakıf varsa başvur, çap yaptığına göre notların gayet iyi burs verebilirler sana.
Bir de, kyk bursu alamıyorsan bile diğer arkadaşların da söylediği gibi kesinlikle kredi al. Zaten mezun olduktan iki yıl sonra ödüyorsun, sıkıntı olmaz bence senin için.

Bu konuyu babama soracağım, teşekkürler

Hayır önün çok açık ise krediyi al sus otur o zaman. Bitirince ödersin. Armut piş gel ağzıma düş olmuyor be canım.

Bence en güzeli kredi alman... geri ödemesi de çok rahat..!
Arkadaşım 2 sene önce mezun olmuştu ve daha yeni bu hafta vergi dairesine gidip, geri ödemesini taksitlendirdi..
36 ay taksit yapmışlar.. Üstelik ödemesi de 2 ayda 1 kez 600TL sadece..!
Yani kredi kullanıp, çalışmaya başladıktan sonra taksitlendirerek rahat rahat ödersin, ailene de yük olmaz.!

bende kredi almanı öneriyorum canım.öyle cok abartı olmuyor geri ödemesi.hem artık işe girmedigin sürece ödemelerinde baslamıyor.tüm bunlar dısında part time calısabilirsin

Yanlış biliyorsun eşime çıkmıştı üniversitedeyken ve babasının 6 dairesi var kirada çıkmasa ona çıkmazdı ?
Bahsettiğinizi ancak önümüzdeki senenin başında yapabilirim çünkü sene başında yapılıyor başvurular maalesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…