okulu bırakacak noktaya gelmek üzereyim

O zaman bu konuyu fakülte sekreterine bir danışayım olmazsa bir dilekçe yazabilirim

bende vakıf üniversitesinde okudum.bursu ortalamaya göre veriyolar.bizde 3.0 %50,3.5 %100, 3.5 üstü para yardımıydı.

kredi alabilirsin.bi sorun çıkmaz bence çünkü erteleme oluyo yanlış bilmiyosam.
burs olarak özel bi burs ayarlamak gerek.belediyenin vatandaşları dinlediği yardım bölümü oluyo.ordakilerle bi konuş istersen durumunu.sana kendileri burs verebilirler ya da hayırseverlerden şirket sahiplerinden rica edebilirler.iş bulma konusunda çok yapılıyo bu.işverenler belediyeye işçi aradığını haber veriyo onlarda iş arayan vatandaşları oraya yönlendiriyolar.yani buluşturuyolar insanları.böyle bişey yapabilirler sanada.

bende kredi almanı öneriyorum canım.öyle cok abartı olmuyor geri ödemesi.hem artık işe girmedigin sürece ödemelerinde baslamıyor.tüm bunlar dısında part time calısabilirsin
Yazın üç ay boyunca çalıştım ama şu an hiçbir şekilde vaktim yok buna

İlk boş zamanımda belediyeye gideceğim

Kredi al tabiki geride ödersin...krediden rahatsız olanlar işe baslayamamış olanlar, su dar Günlerinde işine yarar parayı kafana takmadan iki bölümü birden oku,senin yerinde olsam düşünmeden alırdım

Konunun tamamını okudum.
Bence geri ödemeli bursa bulaşmak gereksiz, psikolojik açıdan rahatsız edici.
Okulu borçlu olarak bitireceksin resmen.
Sonra iş bulma derdine düşmeden borç derdine düşeceksin.
Ayrıca okuduğun bölüm öyle 3,000-5,000 tl ile işe başlayacağın bi meslek değil. İyi düşün, aç karnını bile zor doyurabilirsin.

O sebeple bence sen babanla konuş, memleketinin derneği/federasyonu her neyse oraya başvur.
Ama dönem ortasında sonuç alabilir misin bilmiyorum...
O sorun değil çok şükür

Kesinlikle ben de böyle düşündüğüm için krediye yanaşmıyorum işte. Babamla da konuştum, ilgilenecekmiş :)

Bu kadar zor durumdaysanız kyk kredisini alın neden bu kadar korkuyosunuz anlamadım. Hem simdi cok zor durumdasınız hem de ilerde ayak bagı olmasın diyosunuz. Biraz hem pastam dursun hem karnım doysun gibi olmus bu. Ben zor durumda olmadıgım halde alıyorum krediyi keza cogu arkadasım da oyle. Hem ailenizi de uzmemis olursunuz. Belki kredi degil burs cıkar basvurun en azından.

Oss puaninla mi aldin 100% bursunu? Eger oyleyse, ya da degilse bile, kyk ankara yi ara ve kredi alirsan eger geri odemen nasil oluyor sor ogren. Geri odemen olmayabilir. Bi de ben de ozelde okudum. Bizde yemek bursu, kitap bursu, gorevli ogrenci (kutuphanede falan parttime calisma) gibi seyler vardi. Senin okulda da bu tarz seyler vrdir belki.

şaka gibisin... ben de senin durumundayım kredi çıktı gayet de aldım.. koskoca 300 tl... iş sahibi olunca pekala ödenir.. çok saçma düşünüyorsun.. ayrıca okulun nerde ? çalışabilirsin haftasonları.. benim gibi... fırsat çıkmıyor gibi düşünme.. fırsat yarat....

bence de.. biz keyfi alıyoruz sanki.. okulu bırakacak noktaya geldim diyor, krediye burun kıvırıyor...

Aa yalnız çok yanlış bi düşüncedesin.
Kyk bursu candır, ben de dahil tanıdığım çok kişi kyk dan bursuyla kredisiyle okuduk, öyle pişman filan olan kimseyi de görmedim.
Yol paramı bile zor çıkarıyorum diyorsun, devlet sana işe başlayınca sen de bi öğrenciyi okutursun şartıyla beleşten para veriyor. Yol ve yemeğini karşılar o para, okul bitip de işe başladıktan sonra az az ödüyosun, rahat ödeniyo. Bu çileyi çekmeye değer mi ya?
Sen bi başvur, belki karşılıksız bursu çıkar kyk nın, derslerin iyiymiş. Olmadı krediyi alır rahatça okursun yine. ,

Aynen öyle görünüyor.. Okuyayım ama ödeme yapmayayım düşüncesinde arkadaş.. armut pişsin ağzıma düşsün.!
Daha önce de yazmıştım gerçi.. Arkadaşım mezuniyetten 2 sene sonra, daha dün gidip taksite böldürdü..
Ve 36 aya bölmüşler.. Ödeyeceği rakamda sadece 600TL, üstelik 2 ayda 1 ödeyecek, her ay da değil..
2 senedir de çalışıyor zaten, rahat rahat ödeyecek.. Bazı insanlar zora gelemiyor demek ki.. gerçi bir zorluğu da yok ama..!

Hangi universitedesin merak ettim ben de vakif universitesindeyim. Okulumuzun kantini pahali biz disaridan ogrenci isi yiyoruz. Donerdi, borekti, burger vs. Gunu bazen 6-7 lirayla bazende hic para harcamadan dondugum oluyor. Okulum yurume mesafesinde oldugu icin yol paramda yok. Kyk bursu evet aliyorum. Yukumu acayip hafifletti.Suan bazilari icin bir sey ifade eden bir miktar olmasa bile 1 ay kendimi gecindiriyorum. Aileden fazla para almak istemiyorm cunku ablamda ozelde ve orasi biraz tuzlu.. benim fikrim kyk bursunu al. Daha kac senen var bilmiyorm ama sen simdiyi kurtarmaya bak. Ocak ayindan itibaren 320 lira. Nasil olsa calisip odersin yavastan yavastan. Hangi okuldu bu arada?

Kusura bakma ama, bursların belli kriterleri var şu durumda sana çıkacağını çok düşünmüyorum. Bölümüne bakınca görüyorum ki kesinlikle ortalama bir derece yapmışsın yerleştirme sınavlarında. Kendi isteğinle özel bir üniversiteye ücretsiz olarak yerleşmişsin ancak okul dönemi masraflarını karşılamakta zorlanıyorsun. Bir de ilerde ödemesi zor olmasın diye KYK kredisi almak istemiyorsun. Peki devlet yahut çeşitli kurumlar senin okul dönemi masraflarını neden karşılamalı?

Okulu birakma durumundaysan tabi ki kredi alacaksin.. mezun olunca 2-3 binle ise baslamasi garanti olanlar mi aliyor sadece krediyi?
Burs bulmak oyle kolay degil.. bulursan ne ala.. ama bulamazsan da kredi alacaksin tabi ki

Bu seneki burslar için geç kaldin sanirim. TTürk eğitim vakfinin vbursu 1 ay kadar oldu biteli, birçok bursun da. Genelde es zamanli baslayip es zamanli bitiyolar. İnternetten takip et kacirma, donem ortasında bulman cçok zor. Kyk bursu geri odenmez. Ogrenim kredi geri odenir. geri ödeme için mezuniyetten 2 yil geçmesini ve is bulmani bekliyorlar. Geri ödemek elbette hos degil ama okulu birakmandan daha mantikli değil mi. Bana burs cikmadi, ama öğrenim kredisini almasam okuyamazmisim. Burs ara bulmazsan bir düşün derim.

Canim vakif universitelerinin cogunda calisma bursu oluyor onu.bir arastir bir de.okul yonetimiyle konus bu durumda ki ogrencilere.ulasim ve yemekte ucretsiz kullanim hakki veriyorlar. Bir bunlari arastir bir de yonetimle konus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…