Okulu bırakmak istiyorum

Yaparsam sene sonu yapılıyormuş zaten ve farklı bir bölüm olduğu için seneye 1.sınıftan başlamış olacağım..
1.sınıftan başlamak yeni bir şans olabilir tabii, haklısınız. Ben yakın bir bölüme geçtiğim için derslerimi saydırıp kaldığım sınıftan devam etmiştim o yüzden sınıftaki herkes birbirini tanıyordu. Neye karar verirseniz verin umarım mutlu olursunuz ^-^

İlk sene derslerde bu kadar zorlanmak aslında dünyanın sonu değil. Gayet normal şeyler. Zamanla alışırsınız. Yalnız üniversitede her bölümün kendine göre zorluğu vardır, bu özellikle de sosyal bilimler ise. Yani zordan kaçış yok ne yazık ki.
Ayrıca eğer sınıftakiler dediğiniz gibi burnu havadaysa siz de öyle olun. Belki bu şekilde size sıcak davranan olur. Bu arada illa kendi sınıfınızdan arkadaş edinmenize gerek yok. Üst sınıflardan veya başka bölümlerden arkadaş edinebilirsiniz. Oda arkadaşlarınız canınızı sıkıyorsa en kısa zamanda odanızı değiştirebilir veya tek kişilik aparta çıkabilirsiniz.

1.sınıfta bu kadar şikayet ediyorsan son sınıfta ne yapacaksın?sosyoloji okuyorsun yani atomu parçalamıyorsun.hiç arkadaşın neden yok?mutlaka bir sebep vardır altında yatan sınıfta sadece tek kalan sensen.neyse insanlara ihtiyacın yok bölümü bitirmek için bunu demek için geldim.1 aydır derslere gitmemen çok kötü bir karar.bölüm arkadaşlarının bir kısmıyla merhaban olsa yeter o da anlamadığın kaçırdığın bir yer varsa bilgin olsun diye.geri kalan herşeyi düzenli dersleri takip edip,düzenli çalışarak halledebilirsin.arkadaşlarının bölümden olması şart değil.aktif bir klübe katıl,yurtta kafana yatan biri varsa onlara takıl bu şekilde sosyalleş zaten 1-2 arkadaş yaparsan gerisi gelir.iki üniversite okudum ikisindede arkadaş grubum vardı şuan görüştüğüm kişi sayısı o kadar az ki.yani insanlara güvenip bölüme girmedin değil mi?bitirmek içinde onlara ihtiyacın yok.4 yılda su gibi geçip gidiyor.

Okumaya değil sosyalleşmeye çevre edinmeye gittiniz anladığım kadarıyla...millettten sizene ne yahu hele bu yüzden okula gitmemek ne demk çok enteresan ..çevrede değil de sizde bi sıkıntı var gibi bu kadar abartmayın allah aşkına..

Bende bıraktım ama sevmediğim bi bölümdü ve ayrıca ortamını da hiçç sevmemiştim. 3 sene olacak bırakalı, pişmanmıyım asslaa😊

Merhaba kızlar, bu yıl üniversite kazandım. İzmir’e geldim okuduğum bölüm beni çok zorluyor ve 4 aydır hep tek başıma takılıyorum kaldı ki tek başıma olduğum için derslere bile girişim gelmiyor herkes gruplaşmış durumda kyk yurdunda kalıyorum ve oda 6 kişilik onlarda kendi aralarında arkadaşlar son seneleri ilk senelerinden beri aynı odadalarmış odada sürekli bir kavga gerilim oluyor. Bölüm beni çok zorluyor ve yalnız olmak da öyle. Daha doğrusu yakın olduğum bir kız vardı sınıftan fakat hiçbir sebep yokken aramayı sormayı kesip sınıfta grup halinde kızlarla takılmaya başladı. Ben de tek başına dersten verim alamıyorum çünkü sınıfta bir tek ben tekim. Aklımda yatay geçiş yaparak hem okulu hem de bölümü değiştirmek var fakat cesaretim yok ama biliyorum ki 4 yıl böyle geçmez 1 aydır derslere girmiyorum bu durumlardan dolayı. Yatay geçiş de dönem arası olmuyormuş sene sonunu beklemek gerekiyormuş ama diğer dönemi bitirmem çok zor bu durumda o kadar bunaldım ki size anlatamam her gün ağlıyorum her gün. Sizce bölümü 2.dönem dondurup seneye başka bir şehirde başka bir bölüm okumalı mıyım? İşin içinden çıkamıyorum lütfen yardım edin
Eğer tekrar hazırlanıp başka bi bölüm okurum diyosan bırak ama okumaktan tamamen vazgeçtiysen pişman olursun emin ol😕

Merhaba kızlar, bu yıl üniversite kazandım. İzmir’e geldim okuduğum bölüm beni çok zorluyor ve 4 aydır hep tek başıma takılıyorum kaldı ki tek başıma olduğum için derslere bile girişim gelmiyor herkes gruplaşmış durumda kyk yurdunda kalıyorum ve oda 6 kişilik onlarda kendi aralarında arkadaşlar son seneleri ilk senelerinden beri aynı odadalarmış odada sürekli bir kavga gerilim oluyor. Bölüm beni çok zorluyor ve yalnız olmak da öyle. Daha doğrusu yakın olduğum bir kız vardı sınıftan fakat hiçbir sebep yokken aramayı sormayı kesip sınıfta grup halinde kızlarla takılmaya başladı. Ben de tek başına dersten verim alamıyorum çünkü sınıfta bir tek ben tekim. Aklımda yatay geçiş yaparak hem okulu hem de bölümü değiştirmek var fakat cesaretim yok ama biliyorum ki 4 yıl böyle geçmez 1 aydır derslere girmiyorum bu durumlardan dolayı. Yatay geçiş de dönem arası olmuyormuş sene sonunu beklemek gerekiyormuş ama diğer dönemi bitirmem çok zor bu durumda o kadar bunaldım ki size anlatamam her gün ağlıyorum her gün. Sizce bölümü 2.dönem dondurup seneye başka bir şehirde başka bir bölüm okumalı mıyım? İşin içinden çıkamıyorum lütfen yardım edin
Eğer bölümünü isteyerek severek okuyorsan bu alanda mesleki kariyer düşünüyorsan ve kendinde bu ışığı görüyorsan arkadaş ortamıymış, dostmuş, kankaymış bunlar bahaneden öteye geçmez. Eğer ki bölümünü sırf okumak için okuyorsan bir an önce harekete geç ve bölüm değiştirmeye çalış aslında senin asıl rahatsızlığın okuduğun bölümü sevmemen diğer anlattıkların biraz kendini cesaretlendirmek için tutunduğun sebepler gibi geldi bana. Çünkü ben de üniversiteyi insanların karakterlerini beğenmediğim için neredeyse hiç arkadaş edinmeden okudum ve bundan hiç rahatsızlık duymadım her gün de dersime gittim geldim önemli olan okuduğun bölümden zevk alman

Hayır tabi ki zaten ilk günden itibaren herkes gruplaşmış takılıyordu ders aralarında kimse yanıma gelmediği için ağladığımı biliyorum ilk haftalar
Sen gitmeyi denedin mi? İnsan yemiyorlardır diye düşünüyorum. Gidip konuşmayı dene

bence çok güzel bir şehirde okuyorsun kıymetını bıl bolumunde cok guzel ve kyk yurdu kımseyede cıkmaz bıraz zaman tanı kendıne ılla odadakılerle konussacaksın dıye bırsey yok sınıfta sende arkadas grublarına takıl yanı onlar otururken yanlarına gıt devamlı konus kı senı tanısınlar acıkcası ben unı. afyonda sandıklıda okudum ve kızların hepsıyle arkadastım butun yurt arkadasımdı yapısal olarak arkadasım cokt
emın ol yurtta senın gıbı tek kalan kız vardır gozlem yap tek kalanların yanına gıt yemek yerken yanına otur oda tek oldugundan senınle konusucak ılla senın bolumunden olmasına gerek yok pısman olursun unıversıteyı o kadar ozlersın kı bırde ızmır gıbı bır yerı

Kusura bakmayın yaptığınız şımarıklık. Siz oraya okumaya gittiniz nokta. Derse giderken illa yanınızda neden biri olmalı? Gidersiniz derse notunuzu tutar dönersiniz nedir yani ders süresince arkadaşınızla muhabbet mi ediyorsunuz? Tek gittiğim dersten verim alamıyorum cümlesini mantığım almadı. 6 kişilik odada kimseyle aranız iyi değilse hadi onu geçtim kyk gibi kalabalık bir ortamda kimse ile arkadaş olamadıysanız sorun net sizde. Birileri gelsin arkadaş olalım desin de arkadaş olalım diye beklerseniz çok beklersiniz. Ben de kaldım yurtta tek gördüğüm kızların yanına oturup muhabbet ediyordum yemekhanede bir sürü insanla tanıştım o şekilde. Herkeste mi problem var? İnsanlar yanıma gelmediği için ağladım demişsiniz de siz insanların yanına kaç kere gittiniz? Sınıftakiler gruplaşmış, yurttakiler gruplaşmış diyorsunuz sosyal klüplere üye olabilirsiniz maksat insan tanımaksa. Düşünce yapınızı ve kendinizi değiştirmediğiniz müddetçe isterseniz 81 ili tek tek gezin yine yalnızım diye ağlayıp okula gitmezsiniz.

Ben de benzer bir durumda okulu bırakmayı sorguluyorum. Tavsiyeleri okuyacağım. Cidden zormuş şoklar içindeyim.

Şimdi ben her zaman üniversite zamanları özellikle çok ama çok sosyal bir insanımdır. Böyle özellikle bir ortam olması ve herkesin birbirini tanıması ortamda yürürken herkese selam vermek. Yani insansız pek yapamayan her an yanında bir sürü kişiyle gezen, uyurken bile arkadaşlarıyla dipdibe uyuyan biri, günün 24 saati diyim.. Hayır hep aynı bi grup çocukluk arkadaşı da değil. Yurtdışında erasmus harici okuduğumda olsun erasmusu olsun olsun staj yaptığım olsun valla hiç böyle olmamıştı. Hiç bir seferinde olmadı.

Ama Almanya’nın dil bariyeri mi desem insanların yapısı mı, herkes zaten ayrı ayrı takılıyor sınıf yok. Kurslardakilerle durayım dedim uyuşamadım. Çok çaba gösterdim valla ama olmadı yani hissedemedim. Ayrıcı dersler diğer Avrupa ülkerine ya da Türkiyeye ya da lisans seviyesine benzemiyor. Boğuldum valla napsak bilmiyorum. Yalnızlık ve dersler zormuş. Dayanmalı mıyız acaba? Böyle bir sınavdan mı geçmem gerekiyor yoksa bu şanssızlıktan dolayı bıraksam mı? Ama kariyerim için iyi bende aynıyım yani.

bırakmak istiyorsan bırak
sosyolojiden pişman olabilirsin
benim gibi değişik karakter bile arkadaş bulabildiyse üniversitede...

İyide 4 senenin bu şekilde geçeceği ne malum?
Topluluklara katılın.
Spora gidin vs..
Sosyal ortamlarda bulunun

Bıraksaniz bisey kaybetmezsiniz sanki.Çok da iş imkanı olan bi bölüm degil.

Arkadaşım bende senin durumundaydım olan kaybolan 3 yılıma oldu insanlar yüzündense inan değmez.

Back
X