• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

okulu bırakmak istiyorum!

"Sevilmeyerek yapılan her şey insanın ömründen yer" diye bir söz var
Ne kadar doğru
Çok iyi anlıyorum seni
Çoğumuz severek okuyoruz iş bulamıyoruz, iş bulma imkanı olanlarda bölümlerinin tadını bile çıkaramıyorlar
Tercih zamanında çok iyi irdelemek gerekiyor
Sosyal hizmetler de iyi bir bölüm
Üstten de ders alarak 2014 kpss kada bitirme şansın olursa ( eğer önlisans isen) bitir derim
Sonra da bakarsın yoluna
Ama çok iyi düşün çok..

Okulu bırakmak bana asla mantıklı gelmez, hele açıktan okuyorum nasolsa düşüncesiyle okulu bırakmak bana direk saçma gelir. bu kadar üniversiteli işsiz varken, açık öğretime güvenmek fazla cesaret işi.. bence aöf sadece özgeçmişte bir ekstra olarak durur, örgün öğretim zor diye bırakılıp sonrası şansa bırakılmaz diye düşünüyorum..

fransızca çok zordur, ben de 4 kur fransızca eğitimi aldım 2 sene sürdü, ve resmen canım çıktı. korkudan devam edemiyorum ilerletmek için, o derece zorlandım.. o nedenle anlıyorum seni. ama okulu bırakmak çözüm değil. ileride mesleğini yaparsın veya yapmazsın, en azından bi geçerli diploman olur. işsiz de kalsan, kötü bir şeyde olsa, diplomanı gösterip tercümanlık yaparsın en kötü...

çok iyi düşün. anlık duyguyla değil, mantıkla karar ver..

sakın canım 4.senen zaten uzatsan uzatsan 2sene uzatırsın değermi onca emeğine...bak ben özel üniversitede okudum son sene üniversiteyi bırakacktım babamda destekti annem kendin bilirsin dedi. Erkek arkadasım üni. bırakıtrsam tekrar babamın beni üniversiteye göndermiceni beni üzmemek için seneye tekrar girersin dediğini düşünmüş ve doğru düşünmüş eminim üniversitede yasadığım trajediler unutulunca babam tekrar göndermeyecekti.benim üni. hayatımı sana anlatsam kendi haline sükredersin ne yasadığını bilmiyorum ancak önmli bi sebeebi yok gibi bitir egerki istersen daha sonrasında tkrr össye qrersin baska bölüm okursun

4 senedir başarısızım yaparım diye çok uğraşıyorum çırpınmaktan çok yoruldum çok 4sene daha çırpınamam hiç gücüm kalmadı benim artık
okumalara doyamadım derken doyduğumu anladım yeter artik

Son düzenleme:
Ne kadar zor bir durumda olduğunu anlayabiliyorum. Bi yandan aile faktörü, bir yandan onca sene ve verdiğin emek. Ama mutsuzsun ve insan bişeyi istemiyorsa eziyet gibi gelir onu devam ettirmek. Tavsiyem bu sene pek zaman kalmadı ama üniversite sınavına tekrar hazırlanıp dört yada iki yıllık bi okula girmek. Bölüm ne olursa olsun ama istediğin olsun. İleride pişman olmamak için bence bunu bırakıp istediğin okulu okuman en mantıklısı olur diye düşünüyorum. Önemli olan bi bölümü bitirmek değil onun hakkını vermek. Sevmedikten sonra okumuşsun o alanda çalışmışsın neye yararki seni ömrün boyunca mutsuz edecekse. Okula girdiğinde kaç yaşındaydın bilemiyorum ama zaman geçtikçe ve insan büyüdükçe aslında ne yapmak istediğini daha iyi anlıyor o zamanlar bu kadar zor gelmemiştir eminim bölümün ama işte zaman geçtikçe istemediğini sevmediğini anladıkça eziyet olmuştur senin için o okula gitmekte derslere çalışmakta. Biraz kendimi mi gördüm ne :50::50:

Son düzenleme:
Kendi kararlarını verebilen bir birey olamayışına üzüldüm.
Baba için yaşanır mı hayat?
Ömründen ömür çalmışsın resmen.
4 koca seneni ilgi alanına girmeyen bir bölümde kalmakla heba etmişsin.
Bu kararı çoktan vermen gerekirdi.
Seni babana karşı böyle korkutan şeyler nedir? Bir düşün.
Ve bundan sonra hayatını kendin için yaşa.
Kendine güven biraz. Lafını de, dediklerinin arkasında duracak gücün olsun.
Ondan bundan çekinerek kendinden çalıyorsun. Değiş bundan böyle.

okulu bıraktın ya sonra??ılk bır ay rahatsın ıkı ay rahatsız ucuncu ay o rahatlık sana batmaya baslar iş kurun kursuyla senın okudugun bolum nekadar denk olabılırkı sonucta emek verıp kazanmıssın az daha sık dısını bıtır elınde dıploman olsun o dıplama yarın bıgun her basın sıkıstıgında sıgınabılecegın bı lıman olur sana bence bırakma devam et bunları sana yazıyorum ama emın ol senden hıcbır farkım yoksevmedıgım anlamakta zorlandıgım bı bolumun besıncı senesındeyım dağ gıbı bı yerde okumak zorundayım ve bolumumu yazan kısıde babam oldu ama YILMAK YOK:41::41::41::41::41::41::41::41::41::41::41:

Ne kadar zor bir durumda olduğunu anlayabiliyorum. Bi yandan aile faktörü, bir yandan onca sene ve verdiğin emek. Ama mutsuzsun ve insan bişeyi istemiyorsa eziyet gibi gelir onu devam ettirmek. Tavsiyem bu sene pek zaman kalmadı ama üniversite sınavına tekrar hazırlanıp dört yada iki yıllık bi okula girmek. Bölüm ne olursa olsun ama istediğin olsun. İleride pişman olmamak için bence bunu bırakıp istediğin okulu okuman en mantıklısı olur diye düşünüyorum. Önemli olan bi bölümü bitirmek değil onun hakkını vermek. Sevmedikten sonra okumuşsun o alanda çalışmışsın neye yararki seni ömrün boyunca mutsuz edecekse. Okula girdiğinde kaç yaşındaydın bilemiyorum ama zaman geçtikçe ve insan büyüdükçe aslında ne yapmak istediğini daha iyi anlıyor o zamanlar bu kadar zor gelmemiştir eminim bölümün ama işte zaman geçtikçe istemediğini sevmediğini anladıkça eziyet olmuştur senin için o okula gitmekte derslere çalışmakta. Biraz kendimi mi gördüm ne :50::50:

asla ama asla bida sınava girmem bunda netim oda nemiş hammalık ya

Cici eşdeğer türkçe eğitim veren bir bölüme geçme şansının olup olmadığını araştırdın mı hiç? Belki dilekçe verip öyle bir bölüme geçebiliyorsundur. Aklında yeni bir hedef olsa bir dakika bile düşünme derim ama sırf ailenin yanına erken dönmek için 4 yıllık emeğimi harcamazdım ben olsam

Ve bundan sonra hayatını kendin için yaşa.

yarıl yıl tatilinde kesin konuşcam babamla böle olmaz kendimi bir işkencenin içinde gibi hissediyorum burda en son yaşadıklarımda resmen tüy dikti alcam karşıma konuşcam yazık değilmi tek kalıyorum kiram çok pahalı karşılıklı bursun ödemesi + harcadığım para yeter maddi manevi çöküş yani

Ve bundan sonra hayatını kendin yaşa.

çok yanlıs düsünuyorsun baba demek ailede son sözü söyleyen kişi demek sonuç itibariyle suan arkadasımız boslukta bize napabilirim diye SORUYOR KİŞİLİK SORUNU DEĞİL BU !!! AYRİYTEN KARARLARINI AİLESİNE GÖRE ALMASI GAYET NORMAL SONUCTA BABADA MADDİ MANEVİ ÜNİ. SÜRECİNDE KAYBA UĞRADI AİLE OLMAK BABA BEN ÜNİ BIRAKTIM DEMEK DEĞİL.OORTAK KARAR ALABİLMEK ARKAADSIMIZI TEBRİK EDİYORUM AİLESİNE BU KADAR DEĞER VERİP KENDİNDEN COK ONU BU YASINA KADAR YETİŞTİRENLERİ DÜŞÜNDÜĞÜ İÇİN

Cici eşdeğer türkçe eğitim veren bir bölüme geçme şansının olup olmadığını araştırdın mı hiç? Belki dilekçe verip öyle bir bölüme geçebiliyorsundur. Aklında yeni bir hedef olsa bir dakika bile düşünme derim ama sırf ailenin yanına erken dönmek için 4 yıllık emeğimi harcamazdım ben olsam

derslerimin iyi olması lazım bide yabancı dilsen yabancı dil seçebiliosun ben yabancı dil yapamıyorum ki
dayanamıyorum artık

çok yanlıs düsünuyorsun baba demek ailede son sözü söyleyen kişi demek sonuç itibariyle suan arkadasımız boslukta bize napabilirim diye SORUYOR KİŞİLİK SORUNU DEĞİL BU !!! AYRİYTEN KARARLARINI AİLESİNE GÖRE ALMASI GAYET NORMAL SONUCTA BABADA MADDİ MANEVİ ÜNİ. SÜRECİNDE KAYBA UĞRADI AİLE OLMAK BABA BEN ÜNİ BIRAKTIM DEMEK DEĞİL.OORTAK KARAR ALABİLMEK ARKAADSIMIZI TEBRİK EDİYORUM AİLESİNE BU KADAR DEĞER VERİP KENDİNDEN COK ONU BU YASINA KADAR YETİŞTİRENLERİ DÜŞÜNDÜĞÜ İÇİN

çünkü ben tek çocuğum belki bir abim ablam yada bir kardeşim olsaydı böle olmazdı ozaman daha net sölerdim ama önce onları düşünmem gerekiyor ama bu konuda kararlıyım ben

asla ama asla bida sınava girmem bunda netim oda nemiş hammalık ya
Okulu bırakıp açıköğretim hariç üniversite okuma gibi bi isteğin yoksa yazık olur gibi geliyo onca emeğe. Sende üzülürsün sonunda. O zaman bi dönem dondurup biraz kafa dinlesen de kesin bırakma kararını o zaman versen daha iyi olur sanki.

bakın şimdi yarın 2 tane sınavım var eşşekler gibi ders çalıştım sonucumu buraya yazcam ilk görceksiniz çalışmak için kendimi parçalıyorum ama olmuyor benim emeklerim zaten boşa çıkıyor hep

bakın şimdi yarın 2 tane sınavım var eşşekler gibi ders çalıştım sonucumu buraya yazcam ilk görceksiniz çalışmak için kendimi parçalıyorum ama olmuyor benim emeklerim zaten boşa çıkıyor hep

Uygun çalışma yöntemlerini denemiyorsundur belki
Tamam çok zor evet haklısın
Ama sana yardım edecek yol gösterecek birini bulman bundan daha zor değildir
Ani kararlar verme yazık 4 yıl dile kolay

Canım kendin bilirsin ins sınavların iyi gecer tatlım terkar düşün üni. Bırakmak kolay ya sonrası

inşallah iyi geçer sanki yükler yükler var üzerimde naasssssssııııl eziliyorum bilemezsiniz :43::43::43:

Bence sınavlarına bak, burada zaman kaybetme daha fazla.

Ben çalıştıktan sonra her şeyın başarılabılecegını düşünüyorum ve buna ınanıyorum, yazılı sınavlar için. Önyargılı olma, anlayamıyorum deme, senin neyin eksik ki yapanlardan. Yetenek gerektiren şeyler bile çalışmakla çok güzel yapılabiliyor, doğuştan gelmesi gereken yetenek bile gelişebiliyor çalışmakla. Çalışmanın azmin elinden bir şey kurtulmaz. Sen kendini soğutacagına, dişini sık ve okulunu bitir bence. ortada o kadar emek var. bir yandan da açıköğretim okumak istersen okursun, engel degıl. ben çalışarak çok şeyler başardım, sen de aynı şekılde başarabilirsin. Başarılar.

bence sınavlarına bak, burada zaman kaybetme daha fazla.

Ben çalıştıktan sonra her şeyın başarılabılecegını düşünüyorum ve buna ınanıyorum, yazılı sınavlar için. önyargılı olma, anlayamıyorum deme, senin neyin eksik ki yapanlardan. Yetenek gerektiren şeyler bile çalışmakla çok güzel yapılabiliyor, doğuştan gelmesi gereken yetenek bile gelişebiliyor çalışmakla. çalışmanın azmin elinden bir şey kurtulmaz. Sen kendini soğutacagına, dişini sık ve okulunu bitir bence. Ortada o kadar emek var. Bir yandan da açıköğretim okumak istersen okursun, engel degıl. Ben çalışarak çok şeyler başardım, sen de aynı şekılde başarabilirsin. Başarılar.

canım sana gayette katılıyorum...ben 2 sene önce kpss'dan cok düşük puan aldım yani sallasan yine daha yüksek puan alırdın o derece düşük yani =d bu sene tekrar girdim bölümümde türkiye 40.sı oldum yani isteyince hersey oluyor hatta arkadaslarım soruları senmi calmıstın diye geyik bile yaptılar biraz gayret tatlım

Back
X