Merhabalar;
Maalesef ülke gençliği olarak emeklerimizin karşılığını alamıyoruz haklısınız. Üniversite okurken evlere temizliğe gittim, yaşlı baktım, kasiyerlik ve satış danışmanlığı yaptım. Dil biliyorum. Sinemada gişeciyken iletişim, misafir ilişkileri vb üzerine eğitim aldırdı şirket, sertifikam oldu. Kasa, dil ve bu sertifika sayesinde küçük bir otelde işe girdim. Gerçekten berbattı. Asla maaşımı tam alamadım, 18 Saat çalışıp otelde uyuyup kalkıp geri işe devam ettiğim oldu vesaire. Sırf deneyim olsun diye çalışmaya devam ettim uzunca bir süre. Bu deneyim sayesinde daha büyük bir otelde başladım. 8-4 çalışıyordum, 4 olunca direkt evime gidebiliyordum ve maaş sigorta günü gününe yatıyordu. Daha sonra 5 yıldızlı bulunduğum ildeki en büyük otelden teklif aldım, ben gitmedim taşınma planlarım vardı. Şu anda "alaylı" diye tabir ettiğimiz tayfadanım ve turizm lisans mezunları ile aynı pozisyonda çalışabiliyorum. Iyi kötü demeden çalıştığım işler sayesinde, kendi mesleğimin dışında bir meslek daha edinmiş oldum. Hayat bu, ne olacağı belli olmaz. Kendi mesleğimiz dışında başka meslekte de kalifiye olmak iyidir.
Bu arada otele personel ararken nice lisans mezunları gördüm, telefonda kendini ifade etmekten ve kibar olmaktan acizlerdi. Aynı şekilde ilkokul mezunu bir temizlik personeli vardı, çocuk gelip beni izleyerek hicbir şey sormadan fatura kesmeye kadar öğrenmiş, resepsiyonu ona gönül rahatlığıyla emanet edebiliyordum.
Demem o ki, iyi kötü demeden bir yerlerden başlayın. Eşim İngilizce Öğretmenliği mezunu, atanana kadar insaatlarda çalıştı, burdan öğrendikleriyle bizim eve teras yaptı

Başlayın bir yerlerden, kendi yolunuzu kendiniz çizin, kendinizi geliştirin.