- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
- Konu Sahibi kurabiye123
-
Valla son cümlenizin üzerine imzamı atarım. Referansiziniz kim diyip mülakattan eleniyo insanlar. Kpss de kendime guvenemiyorum da. Staj konusunda da son yıllarda yapılıyo staj bizim bölümde, pandemiye denk geldi alım yok diye üstüne düşmedim. Dil konusunda dediğinizi yapacağım çok teşekkür ediyorum. Elbetteki eksiklerimi söyleyebilirsiniz buraya sizlere danışmaya geldim.İşte zaten işiniz hazırmış, egitiminiz tamammis, universitenin hatiri sayılır bir kısmında endişe duymamissiniz. Mesela ilk yillar staj yapabildiniz mi? İlk yillar yaz tatillerinde ne yaptınız. Bana endiselerinizde geç kalmışsınız gibi geliyor, sizi eleştirmek için söylemiyorum.
En kısa zamanda dil egitimine yüklenin bence, bunu sağlamak için de gerekirse part time çalışın. Camply tarzi programlara üye olun bol bol konuşun. Isiniz hazir ve calisiyot olsanız da bunları yapın. Sosyolojik mezunu birine kpss ye hazirlan diyemiyor, ataması az olduğu için. Siyasi bir referansiniz fln yoksa kpss de vakit kaybetmemenizi tavsiye ederim.
Bize de işin hazır demişlerdi ama okul bitince sessizliğe gömüldüler. Yabancı dil sadece kursta öğrenilmez evde hiç ilgilenmemişsin onu anladım. Asgari ücrete bu çabayla iş bulabilirsen şükretIngilizce kursuna gidiyordum ve öğreniyordum ama pandemi oldu Eve döndük kursum kaldı sonra online eğitime alışmaya çalışırken çabalarken bildiklerimi unuttum vs. Geç kalmış hissetmiyorum çünkü üniversite hazırlık okuyanlar da 1 yıl kayıp yasiyo ben de okul bitince dil öğrenmiş olucam. Pandemiden her sey durduruldu work and travele başvuranların parası yandı. Ben de hicbir seye başvuramadım. Ayrıca isim hazır ing öğren gel basla dediler. Formasyonum var bir de. Ben işte hemen ise giremedigim icin kotu hissediyorum. Sorum derdim bu değil ki
Ne kadar bilip bilmeden konuşuyorsunuz ya. Babamla ortaklığı var bana iş vercek olan adamın. Kursta konuşma klüplerine istisnasız gidiyodum. Evde kelime ezberliyodum ama pandemi bozdu tüm düzenimi kurs yarim kaldı öğrenmicem de demedim zaten o esnada kötü hissediyorum dedim bunu sordum.Bize de işin hazır demişlerdi ama okul bitince sessizliğe gömüldüler. Yabancı dil sadece kursta öğrenilmez evde hiç ilgilenmemişsin onu anladım. Asgari ücrete bu çabayla iş bulabilirsen şükret
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kocaelideyim ben. Evet çok haklısınız şehir çok önemli. Aile danışmanlığı da aklımda. Insallah yüksek lisans yapıp dil öğrenmeye gayret edicem ama bu esnada yük mü oluyorum acaba diyip endişeleniyorum.Her üniversite okuyan ve gelecegini öngoremeyen genc gibi siz de gelecek kaygisina dusmussunuz
Benim.kardesim mühendis ama is sahasi ancak büyük sehirlerde var. Yani o kadar okudum bosa mi okudum hissini biliyorum ama maalesef istihdamı yüksek yerlerde değiliz dolayısıyla kendimiz cabalamamiz lazim
Sosyoloji mezunları aile danismanligi sertifikası alip danışmanlık yapabiliyor, imkanınız varsa bir devlet üniversitesinde yüksek lisans da yaparsınız tezli icin dilim yok derseniz tezsiz programlar da var.
Aslinda mesleğiniz güzel, toplumu ve insanlari iyi gozlemlemeniz gerek.
Umarim hersey gonlunuzce olur
Evet haklısınız is incesi ağır. Bir senemi sadece ingilizceye verirsem halledebeilirim diye düşünmüştüm Ama öneriniz için çok teşekkür ederim o sınavlara da giriyimÖnceki sayfalarda ingilizce bilirseniz işinizin hazır olduğunu söylemişsiniz. Açıkcası hevesinizi kırmak istemem ama iş ingilizcesinin öyle 1 senelik kursla gelinebilir bir seviye olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta yeri gelecek ingilizce yazışmalar/konuşmalar yapacaksınız. Bunun için akıcı bir seviyeye gelmeniz gerekir ki bu da uzun bir süreç. Sırf o işe bel bağlamanız vakit kaybı olabilir.
Ancak şöyle yapabilirsiniz; 1 senelik ingilizce çalışmayla yüksek bir yökdil/yds puanınız cepte olursa en azından direkt ingilizce şartı olmayan işyerlerinde de başvurularda bir adım önde olabilirsiniz.
Ben de mezun oldum bu sene yani stajım kaldı ama tüm derslerimi ödevlerimi teslim ettim :’( günlerdir boşluktayım hiçbir iş tecrübem yok, nasıl çalışılır bilmiyorum, kendime güvenim yok. İletişim becerilerime güvenmiyorum zaten çok büyük bir özgüven eksikliğim var. Yani yalnız değilsin gelecekten korkmak zayıflık değil insanlık hali. Rabbim inşallah hepimize hayırlı kazançlar elde etmeyi nasip ederHerkese merhabalar
Bu saatte uyutmayan bir derdimi paylaşmak istiyorum. Okulum bu sene bitti sosyoloji okudum. Son ödevi de bugün teslim ettim. Zaten pandemiden on-line oldu okul evdeydim şimdi yine evdeyim hiçbişey anlamadım üniversiteden de.
Benim derdim, kendimi işe yaramaz hissetmem ve yük oluyorum hissi. Bunda ailemin çocukken bunu söylemeleri, para hesabı yapmaları ve benim çok takıntılı olmam var. Şuan böyle bir durum yok ama içimde yer edindi. Eve ödev yapmaya gelen arkadaşlarıma meyve suyu alınca annem laf sokuyodu mesela. Kıyafet isteyince guzelce para yok demek yerine aynılarını giy kıyafet falan yok diye tersleniyodum gibi. Bunlar içimde yer edindi. Eskiden de böyle hissediyodum ama okul okuyodum derslerime çok çalışıyodum. Ama bölümümde mühendislik vb iyi bir alan olmadığı için de çok korkuyorum. Hicbir seyi beceremiyorum gibi. Şimdi okul bitti daha ilk günden inanılmaz mutsuz hissediyorum. Boş durmamak için yemek temizlik yaptım tüm gün.
Ya senelerce iş bulamazsam. Kafayı yerim o zaman. Şuan bi ise giremem de yüksek lisans ve dil öğrenme planım var iş bulabilmek adına ama bu psikolojiyle ne yapacağım bilmiyorum. Sırf para kazanmak uğruna kasiyerlik vb da yapmak istemiyorum.
Lütfen bana bir şeyler söyleyin bu işe yaramama ve para harcıyorum aileme yük oluyorum hissinden nasıl kurtulabilirim. Sanki herkesin parası var bi benim yok herkes düzenini kurmuş bi ben açıktayım. Çalışan kadını da çalışmayan kadını da çok normal buluyorum ama sanki ben çalışmak zorundaymışım o çalışmayan kadınlar gibi bir hakkım yokmuş gibi hissediyorum...
Ülkenin geleceği de karanlık çok korkuyorum
Okuyup yorum yazan herkese çok teşekkür ederim
Oldu da birkaç yıl iş bulamadınız evde mi oturacaksınız?Herkesin üniversite okuduğunun farkındayım ama nihayetinde üniversite okumuş biriyim. Lise mezunlarının yaptığı işi yapmak istememem çok normal değil mi Sizce de? Kasiyerlik yaparım mevzu gocunmakta değil ama ben nasıl ders calisicam hem ise gidip?
Yanlış anlasiliyo olabilirim. Burda sadece 1 cümle yaziyorum onu okuyorsunuz. Bu şekilde sizin gibi söylenince acikliyorum her seyi. Kimsenin kalbini kirmak istemem sadece derdimi anlatmaya calisiyorum. Asla aşağıdan bakmıyorum bilakis bu tarz işleri yapanlar büyük hayat mücadelesi veriyolar çok saygı duyuyorum. Ben de eskiden yaptım garsonluk ve bulasikcilik kısa dönem ama baskalarinin durumu da kotu ay ben kendime uzulmiyim hayat boyu garsonluk yapiyim diye dusunemem değil mi?herkes gibi kendimi gelistirip iyi yerlere gelmeye çalışıyorum. Yaşım daha 22 sığdırabileceğim şeyler belirli bu yasa kadar belki dil sigdirabilirdim ama pandemi etkiledi kursu yarim bırakıp eve döndüm. Hatalı politikalar yüzünden değersiz görülmekten ve insanlarin bunu normallestirmesinden usandım.Oldu da birkaç yıl iş bulamadınız evde mi oturacaksınız?
Ne haddinize ben 4 yıl okul okudum diyip insanları küçümsemek?
Valla bende 2 yıllık açıktan 2 yıllık normalden aynı anda okuyorum bu yıldan önce kasiyerlik te yaptım mağazaya da girdim. İnsanlara yüksekten bakıyorsunuz, o diploma dediğimiz kağıt parçasından milyonlarca gençte var, bugün bir gidin o gençlerin çoğu nerede çalışıyor görün, burada bir kadın varSourlife kendisiyle birebir diyayoloğumuz olmasa da mücadelesine hayran olduğum bir kadın eşi de sanırım hatır sayılır bir okuldan mühendislik mezunuydu, adam kendi işiyle alakasız bir işte çalışıyordu diye hatırlıyorum. Bu ülkede doktorluk, diş doktorluğu en garanti meslekler mühendislikte bile tecrübe istiyorlar artık. Üstten üstten bakmaya hiç gerek yok yani.
Sizin kendi alanınızda çalışmak istemeniz anlıyorum sadece kurduğunuz cümleler yanlış ve üstten bakar nitelikte. İngilizcenizi geliştirip babanızın tanıdığının yanında çalışsanız sizin açınızdan daha sağlıklı olur. Her mezun bir dönem boşluğa düşüyor, 23 yaşında olduğum için o his ara ara bende de oluyor.
Aminn insallah. Hangi bölüm okudunuz. Önce kendinize hedef belirleyin ne gerekiyorsa kpss ales dil öğrenmek vb. Şuan ama okul yeni bittiği için mesela kitap okumaya yöneldim. Komek kurslarına falan gidilebilir. Iste girerken sertifika anlamında da yardımcı olur. Allah hepimizin yardımcısı olsunBen de mezun oldum bu sene yani stajım kaldı ama tüm derslerimi ödevlerimi teslim ettim :’( günlerdir boşluktayım hiçbir iş tecrübem yok, nasıl çalışılır bilmiyorum, kendime güvenim yok. İletişim becerilerime güvenmiyorum zaten çok büyük bir özgüven eksikliğim var. Yani yalnız değilsin gelecekten korkmak zayıflık değil insanlık hali. Rabbim inşallah hepimize hayırlı kazançlar elde etmeyi nasip eder
Hislerinizi çok iyi anlıyorum. Bazen yazı dilinden kaynaklı yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Açıkçası artık üniversite mezunu olmak iyi bir kariyer için yeterli değil.Tamamda ben size ne soruyorum siz bana ne söylüyorsunuz. Muneye yazıcam konumu kapatması için. Yıllardır burayı kullanırım eskiden insanlar birbirine yardımcı oluyordu burda artık insanlar o kadar mutsuz ki sadece birbirine kin kusuyo. Genel açıklamada yaptım sadece ben değilim birsuru öğrenci var eskiden lise mezunları memur oluyordu her şey çok daha kolaydı. Biz şuan geçmişteki verilen emeklerin kaç mislini veriyoruz yine de karşılığı küçümsemek oluyo. En azindan empati yapabilirdiniz. Herkes ister istemez emek verdiği şeyin karşılığını almak istiyo. Bu şekilde düşünmek bizi bitirdi zaten. En azindan halden anlayın. Cumhurbaskaninin diploması yok ben okul okumaya 5 senemi verdim. Herneyse lütfen cevap vermeyin zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
Öncelikle övgünüz için teşekkür ederim. Eşim yıldız teknik, elektronik mühendisliği mezunu. Yani konu sahibini üzmek istemiyorum ama günümüzde yapmak istemediği kasiyerlik işi zaten aslan ağzında. Eşim bir marketin kasaplık reyonunu zorladı, oraya bile giremedi.Oldu da birkaç yıl iş bulamadınız evde mi oturacaksınız?
Ne haddinize ben 4 yıl okul okudum diyip insanları küçümsemek?
Valla bende 2 yıllık açıktan 2 yıllık normalden aynı anda okuyorum bu yıldan önce kasiyerlik te yaptım mağazaya da girdim. İnsanlara yüksekten bakıyorsunuz, o diploma dediğimiz kağıt parçasından milyonlarca gençte var, bugün bir gidin o gençlerin çoğu nerede çalışıyor görün, burada bir kadın varSourlife kendisiyle birebir diyayoloğumuz olmasa da mücadelesine hayran olduğum bir kadın eşi de sanırım hatır sayılır bir okuldan mühendislik mezunuydu, adam kendi işiyle alakasız bir işte çalışıyordu diye hatırlıyorum. Bu ülkede doktorluk, diş doktorluğu en garanti meslekler mühendislikte bile tecrübe istiyorlar artık. Üstten üstten bakmaya hiç gerek yok yani.
Sizin kendi alanınızda çalışmak istemeniz anlıyorum sadece kurduğunuz cümleler yanlış ve üstten bakar nitelikte. İngilizcenizi geliştirip babanızın tanıdığının yanında çalışsanız sizin açınızdan daha sağlıklı olur. Her mezun bir dönem boşluğa düşüyor, 23 yaşında olduğum için o his ara ara bende de oluyor.
Herkesin üniversite okuduğunun farkındayım ama nihayetinde üniversite okumuş biriyim. Lise mezunlarının yaptığı işi yapmak istememem çok normal değil mi Sizce de? Kasiyerlik yaparım mevzu gocunmakta değil ama ben nasıl ders calisicam hem ise gidip?
Hay allah razı olsun Sizin gibi anlayışlı insanlara ya. Ben garsonları kasiyerleri neden küçümsiyim herkes emeğiyle hayat mücadelesi veriyo. Ama ben böyle işler değil de nitelikli bir is yapabilmek için çabalıyorum. Bana diyolar ki bi yerden başla garsonluga kucumseme tamam da ben garsonluk yaparak nasıl bir kariyerde ilerleyebilirim ki o sadece para kazanmak oluyo. Ülke evet kötü ama bizim suçumuz yok ki elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Ailem eskiden beni kiriyodu ama şuan ise gir baskisi yok ben de ingilizce öğrenip yüksek lisans yapmak istiyorum alese girdim. Babamın bi arkadaşı var ing öğrenirsen alicam dedi ama ben bu süreçte kötü hissediyorum bunu danışmak istemiştim aslında buraya. Torpilsiz hicbir şey olmuyo.... Gençlere okuyun kendinizi geliştirin diyolar sonra da herkes okuyo okumakla is bulunmuyo diploma bi kağıt parcasi diyolar. Bizden tam olarak ne istiyolar anlamış değilim. Neyse kafanızı sisirmiyim sizi de samimi buldum içimi döküyorum ☺ çok teşekkür ederim yorumunuz içinHislerinizi çok iyi anlıyorum. Bazen yazı dilinden kaynaklı yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Açıkçası artık üniversite mezunu olmak iyi bir kariyer için yeterli değil.
Bunca yıl okuyup meslek sahibi olup okumadan da çalışabileceğiniz işlerde çalışmamak istemeniz çok normal. Ben de mezun olduktan sonra aynı hislerdeydim ama benim ailem asla iş bulma durumunu sorun yapmadı. Ancak kendinizi asla karamsarlığa sürüklemeyin. İnsan altın bileziği varken iş bulamayabilir ancak çok çok zorda kalırsa her işi yapar. O düşünülecek en son durum. Henüz daha yeni mezun olmuşsunuz, ilk olarak kendinize kariyer planlaması çizin. Eğer bu alandan iş bulma konusunda şimdi ve ileride zorluk çekeceğinizi vs düşünüyorsanız da ona göre farklı eğitimlere yönelin.
Asla çalışmış olmak için de ileride CV nizde gereksiz iş tecrübesi oluşturacak işleri kabul etmeyin.
Yapılacak iş için lise/ilkokul mezunu olma şartının yeterli olduğu işlerde çalışmak en en son tercihiniz olsun. İş bulamazsanız da umutsuzluğa kapılmayın,unutmayın boşa okumadınız. Gerçi günümüzde okuyan değil , arkası sağlam olan kazanıyor.
Sevgiler..
Ülkenin ekonomik durumunu bilmemek elde mi. Sabah akşam ekonomi videoları izliyorum. Ama beni alan dışı işlerde çalışmak sadece köreltir bu şekilde dil okul vs ilerletemem. Acil para kazanmama gerek yok şuan için ama kendimi kotu hissediyorum. Hemen çalışmadığım için. Bir de söyle bi durum var ben de sizin gibi insanım benimde duygularım var. Ülkeyi ben bu hale getirmedim. Ülke talan edildi diye emeklerimi çöpe atmak istemiyorum. Aman ülke kötü demek benim duygularımı da düzeltmiyo. Fikir verdığınız ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.Öncelikle övgünüz için teşekkür ederim. Eşim yıldız teknik, elektronik mühendisliği mezunu. Yani konu sahibini üzmek istemiyorum ama günümüzde yapmak istemediği kasiyerlik işi zaten aslan ağzında. Eşim bir marketin kasaplık reyonunu zorladı, oraya bile giremedi.
Yurt dışında olsa vasfına göre iş tercih etmek elbette en doğal hakkı, ama şuan ülkemiz için malesef kimsenin böyle bir lüksü yok, keşke olsa.
Yeğenim geçen yıl mühendislik fakültesini bitirdi, 1 yıl iş aradı bulamadı. Şuan A101' de kasiyerlik yapıyor.
Elbette gönül ister ki okuduğu mesleğini yapabilsin, mühendislik okumak kolay iş değil. Ama şuanki ülke şartlarında para kazanmanın tek yolu ideallerinden vazgeçmek.
Gençler daha kolay iş bulabiliyor. Belli bir yaştan sonra iş bulmak da çok ama çok zor. Bir işe girip, çalışırken hayalinizdeki işi kovalayabilirsiniz konu sahibi. Israrla iyi bir iş istiyorum demeniz ülkenin ekonomik durumunun farkında olmadığınızı düşündürüyor. Umarım gönlünüze göre olur herşey.
Ben endüstri mühendisliği mezunuyum, daha doğrusu stajımı da Allahın izniyle tamamladıktan sonra mezun olacağım. Bizim sektörde iş sıkıntısı yok gibi gözüküyor çünkü endüstri mühendisi yönetilen her yerde çalışabiliyor kobilerde de hastanelerde de bankalarda da fabrika ve şirketlerde de.. bu liste uzar gider. Ama unutulmamalı ki devlet okullarının dışında çok fazla özel üniversite açıldı ve her sene bu bölüm inanılmaz mezun veriyor. Bu kadar endüstri mühendisini kaldırmıyor bu ülkeAminn insallah. Hangi bölüm okudunuz. Önce kendinize hedef belirleyin ne gerekiyorsa kpss ales dil öğrenmek vb. Şuan ama okul yeni bittiği için mesela kitap okumaya yöneldim. Komek kurslarına falan gidilebilir. Iste girerken sertifika anlamında da yardımcı olur. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Teşekkür ederim yorumunuz ve tavsiyeniz içinE benim babam bana artik okul parani kendin calis cikar ben odemem dediginde 15 16 yaslarinda idim.. Boyle aileler var, boyle babalar var bir tek sen degilsin ki. O yasimda ve daha sonrasinda bu liseli isi diye burun kivirsaydim okulumu bitiremezdim. Sadece okul da degil, 16 yasimdan beri babama tek kurus sormamis insanim. Okul hayatimla kalmadi, herseyimi kendim odedim. Hem okudum hem calistim, yaklasik 10 yil boyunca haftasonum hic olmadi. Aksam 5e kadar calisip aksam derslerine gittim gece 10lara kadar. Kasiyerlikten temizlige her isi yaptim. Harcamadigimi biriktirdim kenarima koydum. Simdi guzel bir isim var Allah'ima sukur. Azmedersen basarirsin, paran icin calisman, alin teri dokmen gerekir. Bu dunya boyle. Gozunu karart biraz.
Allah yolunuzu bahtınızı acik etsin. Çok teşekkür ederim tavsiyeniz içinBen endüstri mühendisliği mezunuyum, daha doğrusu stajımı da Allahın izniyle tamamladıktan sonra mezun olacağım. Bizim sektörde iş sıkıntısı yok gibi gözüküyor çünkü endüstri mühendisi yönetilen her yerde çalışabiliyor kobilerde de hastanelerde de bankalarda da fabrika ve şirketlerde de.. bu liste uzar gider. Ama unutulmamalı ki devlet okullarının dışında çok fazla özel üniversite açıldı ve her sene bu bölüm inanılmaz mezun veriyor. Bu kadar endüstri mühendisini kaldırmıyor bu ülkebu arada Udemy kurslarına da bir bakabilirsiniz ücretsiz ya da çok ekonomik online kurslar var üstelik indirim zamanları da oluyor. Kesinlikle bir Udemy hesabı açın ve telefonunuza uygulamasını indirin.
Amin cümlemizin inşallahAllah yolunuzu bahtınızı acik etsin. Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?