- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
- Konu Sahibi kurabiye123
-
bu sene KPSS ye girmeyecek misin
senin kötü hissedecek boş saniyen yok ki, silkelenip harekete geçmelisin
bu seneninkilere başvurmadı isen bile seneye girmek için zaten en geç Eylül de yola çıkman lazım
imkan varsa bir iki ay çalış ki kursa kitaba vs para ayırabil, ailen verirse hiç tereddüt etmeden al
bir arkadaşım KPSS kursuna giderken markette çalışıyordu
Ailesi GK GY parasını verebilmiş o da çalışıp alan kursunun parasını, diğer giderlerini karşılıyordu
iş saatlerini kurs saatlerine göre ayarlamıştı
hatta bu arada sevgilisi de olmuştu
evde anne bakımında yaşayıp tek odağı sınav olanlardan çok çok yüksek puan aldı atandı
Dil ve yüksek lisans planlarım bunlar inşallah. Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz ve tavsiyeniz içinHer yeni mezun gibi gelecek kaygısı yaşıyorsunuz. Hissettiklerinizi anlayabiliyorum.
Biraz dilinizi geliştirip Avrupa Gönüllü Hizmeti’ni araştırın. Çok güzel projeler var ve tüm masrafları karşılıyorlar. Hem mesleki hayatınızda size faydası olur hem de diliniz çok iyi bir seviyeye gelir.
Sizi göz ardı ediyorum buraya yardımcı olmaya gelmemişsinizOkuduğunu da anlamıyorsun ki :)
Yani bunun üzerine artık cevap vermem sana :)
Şirketlerin insan kaynakları departmanına CV bırakabilirsiniz ya da Halkla ilişkiler..insan yeni mezun olunca bu duygulara sahip olması normal devamlı kendinizi geliştirmeye bakın öğretmenlik için formasyon hakkınız var mı bilmiyorum öğretmenlik de olabilirNe gibi yerlere Cv doldurabilirim acaba istanbula çok yakinim ise gelebilirim
Maddi sorunum yok kursa da gönderirler. Kpss düşünmemiştim aslinda kendime güvenemiyorum ama şu söylediniz de çok haklısınız "senin kötü hissedecek boş saniyen yok ki, silkelenip harekete geçmelisin" zaten boş durmicem ales yüksek lisans bunlara çabalicam bunu fark ettiriniz en samimi yorum sizindi cok teşekkürler ❤
Merhaba arkadaşım ben seni anlıyorum mezun olduktan sonra aynı şeyleri yaşadım artik bunalıma girdim ve ne iş olsa çalışayım dedim.TAbi sonra çevrem aaa sen okadar ünv. Okudun orda mı çalışıyorsun bunu mu yapıyorsun dedi.Fabrikada bile çalıştım küçümseyen asıl çevreydi. Sen aldırmadan bu söylemlere çalış neolursa parani biriktir ve eğitimlerine devam et herşey gönlünce olsunHerkese merhabalar
Bu saatte uyutmayan bir derdimi paylaşmak istiyorum. Okulum bu sene bitti sosyoloji okudum. Son ödevi de bugün teslim ettim. Zaten pandemiden on-line oldu okul evdeydim şimdi yine evdeyim hiçbişey anlamadım üniversiteden de.
Benim derdim, kendimi işe yaramaz hissetmem ve yük oluyorum hissi. Bunda ailemin çocukken bunu söylemeleri, para hesabı yapmaları ve benim çok takıntılı olmam var. Şuan böyle bir durum yok ama içimde yer edindi. Eve ödev yapmaya gelen arkadaşlarıma meyve suyu alınca annem laf sokuyodu mesela. Kıyafet isteyince guzelce para yok demek yerine aynılarını giy kıyafet falan yok diye tersleniyodum gibi. Bunlar içimde yer edindi. Eskiden de böyle hissediyodum ama okul okuyodum derslerime çok çalışıyodum. Ama bölümümde mühendislik vb iyi bir alan olmadığı için de çok korkuyorum. Hicbir seyi beceremiyorum gibi. Şimdi okul bitti daha ilk günden inanılmaz mutsuz hissediyorum. Boş durmamak için yemek temizlik yaptım tüm gün.
Ya senelerce iş bulamazsam. Kafayı yerim o zaman. Şuan bi ise giremem de yüksek lisans ve dil öğrenme planım var iş bulabilmek adına ama bu psikolojiyle ne yapacağım bilmiyorum. Sırf para kazanmak uğruna kasiyerlik vb da yapmak istemiyorum.
Lütfen bana bir şeyler söyleyin bu işe yaramama ve para harcıyorum aileme yük oluyorum hissinden nasıl kurtulabilirim. Sanki herkesin parası var bi benim yok herkes düzenini kurmuş bi ben açıktayım. Çalışan kadını da çalışmayan kadını da çok normal buluyorum ama sanki ben çalışmak zorundaymışım o çalışmayan kadınlar gibi bir hakkım yokmuş gibi hissediyorum...
Ülkenin geleceği de karanlık çok korkuyorum
Okuyup yorum yazan herkese çok teşekkür ederim
Formasyonum var. Yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim allah razı olsun gerçekten. Dediginiz yerleri hemen internetten araştırıyorum şimdi. Ales ve ingilizceye cabalayacagim insallahŞirketlerin insan kaynakları departmanına CV bırakabilirsiniz ya da Halkla ilişkiler..insan yeni mezun olunca bu duygulara sahip olması normal devamlı kendinizi geliştirmeye bakın öğretmenlik için formasyon hakkınız var mı bilmiyorum öğretmenlik de olabilir
Ya annem babam memur aslında öyle bir maddi sorunumuz yok ama çocukken işte dusunmeden davranıyorlardı sonra bu hatalarının farkına vardılar ama tabiki bu yaptıkları ruhumu yaraladı. Özel okul ve dershane de öğretmenlik düşünmüştüm. Kpss çok ağır bir sınav ya kendime guvenemiyorum ama puanın dursun dediginiz ya çok mantıklı her seyi denemek gerekiyo çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz içinöğretmen olayım dediğiniz için KPSS yazmıştım
ailem meyve suyuna laf eder deyince ben kursa vs de göndermezler sanmıştım
o zaman hemen dil kursuna başlayın, KPSS B çalışın, öğretmenlik için çok farklı konularda çalışmak gerekir ama GK GY de ders az en azından
elinizde puan olsun sosyoloji mezunu isteyen kadrolara yahut sözleşmeli belediye vs işlerine girme imkanınız olsun, o puan cepte bulunsun
Merhaba insanlar asla tatmin olmuyo :). O işleri yapmak istemesek sen kimsin yapsan aaa yaptığı ise bak boşa mı okudun. Insallah bu yaz geçici çalışıp ing yüksek lisansa cabalayacagim sonrasında çok teşekkür ederimMerhaba arkadaşım ben seni anlıyorum mezun olduktan sonra aynı şeyleri yaşadım artik bunalıma girdim ve ne iş olsa çalışayım dedim.TAbi sonra çevrem aaa sen okadar ünv. Okudun orda mı çalışıyorsun bunu mu yapıyorsun dedi.Fabrikada bile çalıştım küçümseyen asıl çevreydi. Sen aldırmadan bu söylemlere çalış neolursa parani biriktir ve eğitimlerine devam et herşey gönlünce olsun
Bu kaygılarla çok boğuştum ben de. Zamanında neredeyse imkansız dedikleri KPSS ye deli gibi çalışıp atandım. Başka çarem yoktu. Kasiyerlik, tezgahtarlık, garsonluk bunların hepsini de yapardım gerekirse ama ailem asla kabul etmezdi diye atanmaktan başka çarem yoktu. Mezun olduktan sonra trafik kazası geçirdim ve 6 ay hiçbir şey yapamadım. Sınava 2 ay kala günde 14-15 saat (kronometre ile) çalışarak atandım. Böyle karalar bağlayıp kendini depresyon girdabına bırakırsan hiçbir şey yapamazsın. Çareler tükenmez. Her zaman vardır bir çıkış kapısıHerkese merhabalar
Bu saatte uyutmayan bir derdimi paylaşmak istiyorum. Okulum bu sene bitti sosyoloji okudum. Son ödevi de bugün teslim ettim. Zaten pandemiden on-line oldu okul evdeydim şimdi yine evdeyim hiçbişey anlamadım üniversiteden de.
Benim derdim, kendimi işe yaramaz hissetmem ve yük oluyorum hissi. Bunda ailemin çocukken bunu söylemeleri, para hesabı yapmaları ve benim çok takıntılı olmam var. Şuan böyle bir durum yok ama içimde yer edindi. Eve ödev yapmaya gelen arkadaşlarıma meyve suyu alınca annem laf sokuyodu mesela. Kıyafet isteyince guzelce para yok demek yerine aynılarını giy kıyafet falan yok diye tersleniyodum gibi. Bunlar içimde yer edindi. Eskiden de böyle hissediyodum ama okul okuyodum derslerime çok çalışıyodum. Ama bölümümde mühendislik vb iyi bir alan olmadığı için de çok korkuyorum. Hicbir seyi beceremiyorum gibi. Şimdi okul bitti daha ilk günden inanılmaz mutsuz hissediyorum. Boş durmamak için yemek temizlik yaptım tüm gün.
Ya senelerce iş bulamazsam. Kafayı yerim o zaman. Şuan bi ise giremem de yüksek lisans ve dil öğrenme planım var iş bulabilmek adına ama bu psikolojiyle ne yapacağım bilmiyorum. Sırf para kazanmak uğruna kasiyerlik vb da yapmak istemiyorum.
Lütfen bana bir şeyler söyleyin bu işe yaramama ve para harcıyorum aileme yük oluyorum hissinden nasıl kurtulabilirim. Sanki herkesin parası var bi benim yok herkes düzenini kurmuş bi ben açıktayım. Çalışan kadını da çalışmayan kadını da çok normal buluyorum ama sanki ben çalışmak zorundaymışım o çalışmayan kadınlar gibi bir hakkım yokmuş gibi hissediyorum...
Ülkenin geleceği de karanlık çok korkuyorum
Okuyup yorum yazan herkese çok teşekkür ederim
Yaptığın işe bak boşuna mı okudun diyen adama “akıl verme para ver” de. Hiç bir iş küçümsenmez.Merhaba insanlar asla tatmin olmuyo :). O işleri yapmak istemesek sen kimsin yapsan aaa yaptığı ise bak boşa mı okudun. Insallah bu yaz geçici çalışıp ing yüksek lisansa cabalayacagim sonrasında çok teşekkür ederim
Ohh ne güzel hiç tasa etmeyin hep çaba gösterin Allah çalışana verir, yolunuz açık olsunFormasyonum var. Yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim allah razı olsun gerçekten. Dediginiz yerleri hemen internetten araştırıyorum şimdi. Ales ve ingilizceye cabalayacagim insallah
Herkesin üniversite okuduğunun farkındayım ama nihayetinde üniversite okumuş biriyim. Lise mezunlarının yaptığı işi yapmak istememem çok normal değil mi Sizce de? Kasiyerlik yaparım mevzu gocunmakta değil ama ben nasıl ders calisicam hem ise gidip?
Tebrik ederim bu duruma rağmen kpssyi kazanmışsınız. Haklisiniz depresyonun hicbir faydası yok çok teşekkür ederim yonlendirmenize ne değerli yorumunuzaBu kaygılarla çok boğuştum ben de. Zamanında neredeyse imkansız dedikleri KPSS ye deli gibi çalışıp atandım. Başka çarem yoktu. Kasiyerlik, tezgahtarlık, garsonluk bunların hepsini de yapardım gerekirse ama ailem asla kabul etmezdi diye atanmaktan başka çarem yoktu. Mezun olduktan sonra trafik kazası geçirdim ve 6 ay hiçbir şey yapamadım. Sınava 2 ay kala günde 14-15 saat (kronometre ile) çalışarak atandım. Böyle karalar bağlayıp kendini depresyon girdabına bırakırsan hiçbir şey yapamazsın. Çareler tükenmez. Her zaman vardır bir çıkış kapısı
Evet güzel cevapmis akil verme para ver :)Yaptığın işe bak boşuna mı okudun diyen adama “akıl verme para ver” de. Hiç bir iş küçümsenmez.
Allah razı olsun coook teşekkür ediyorumOhh ne güzel hiç tasa etmeyin hep çaba gösterin Allah çalışana verir, yolunuz açık olsun
Haklisiniz. Niyetim atanmak değil esasında özel sektörde çabalamak. Ingilizce ve yüksek lisansa cabalayacagim ama biraz da kotu hissediyorum iste çok tesekkurlerLise mezunu mu? Tezsiz yüksek lisans bitirmiş kasiyer tanıyorum bizzat. Şu an neredeyse herkes üniversite mezunu zaten, okuduğunuz bölüm evet güzel bir bölüm ancak atanması güç de bir bölüm. Hayata bir yerden başlamak zorundasınız. Dipten başlayıp yükselen çok kişi var -ki kasiyerlik dip de değil. Bir yerden başlayın derim ben. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Rica ederim.Tebrik ederim bu duruma rağmen kpssyi kazanmışsınız. Haklisiniz depresyonun hicbir faydası yok çok teşekkür ederim yonlendirmenize ne değerli yorumunuza
dil öğrenmek için çok geç kalmışsınız insanlar bu işleri üniversite okurken erasmus , wat , ya da burslu yurtdışı programlarıyla hallediyorlar. Yani üniversite okumanız bir artı değil artık üniversite lise gibi bir şey oldu herkes okuyor.Tamamda ben lise mezunu değilim. Küçümsemiyorum ama kendime uygun bir iş bulmak isterdim. Ülke durumunun ben de farkındayım elbette herkes farkında zaten kendimi geliştirmek istediğimi belirttim ama şuan için bunu hissediyorum dedim. Ülkemizin gençlere yakıştırdığı şeyler ne acı gerçekten içim acıyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?