Okulum bitti çok işe yaramaz hissdiyorum

Ingilizce kursuna gidiyordum ve öğreniyordum ama pandemi oldu Eve döndük kursum kaldı sonra online eğitime alışmaya çalışırken çabalarken bildiklerimi unuttum vs. Geç kalmış hissetmiyorum çünkü üniversite hazırlık okuyanlar da 1 yıl kayıp yasiyo ben de okul bitince dil öğrenmiş olucam. Pandemiden her sey durduruldu work and travele başvuranların parası yandı. Ben de hicbir seye başvuramadım. Ayrıca isim hazır ing öğren gel basla dediler. Formasyonum var bir de. Ben işte hemen ise giremedigim icin kotu hissediyorum. Sorum derdim bu değil ki

işiniz hazırsa niye işsiz kalırsam içerikli konu açıyorsunuz ki..üniversiteye başladığımda hazırlığı sınavla atlayacak kadar ingilizcem vardı yani dil eğitimi çok daha öncesince az buçuk halledilmeli diye düşünüyorum.
işiniz hazırsa endişelenecek bir şey yokmuş, yine de üniversite 4 yıl , bu 4 yılın sadece 1,5 yılı pandemiydi demek ki 2,5 yıl boş geçmiş yine de...

Canım sırf para kazanmak için kasiyer falan olmak istemiyorum ne demek Allah aşkına. Arkadaşım üniversite bitirdi dış ticaret iş bulamadı . Şimdi polislik için didiniyor ayrıdan LC Waikikide çalışıyor. Sen bu zihniyetten ilk önce çıkmalısin. Gidiceksin iş bulcaksin ayrıdan çalışıp para kazanırkenden okuduğun bölümün işlerini takip ediceksin. İyi okuduğun bölümün işini bulana kadar evde otur temizlik yemek yap sonra kendimi kötü hissediyorum. Öyle bişey olmaz.

öncelikle dil eğitimini üniversite almak insana muhteşem bir dil katmıyor, bu işi daha minimum ortaokul seviyesindeyken başlatmak ve öğrenmek lazım.
madem 4 yıl okuduğunuz için iş beğenmeme lüksünüz var neden üniversite döneminde kariyer planı yapmadınız ?
pandemi demeyin, pandemi 1 senedir hayatımızda. ondan önceki 3 sene ne yaptınız ? hiçbir staj denemenizde mi olmadı ? okulunuz zorunlu tutmasa bile sosyoloji mezunlarının çalıştığı sektörlerden birinde staj için en azından başvuru yapmadınız mı ?

hayat gönlü herşeyi kaldıran emekçi insanları sever. yeri gelir değil 4 sene lisans doktora mezunu insan pazar da limon bile satabilir. bunun adı çaresizlik değil olgunluktur.
umarım çok genç olmanıza bağladığım bu kibir sizi büyük başarısızlıklarla sınamaz. zira sizin bakış açınızdaki insanlar genelde büyük mevzularla sınanır.

ha bir not daha, yurtdışında mastera giden milyonlarca öğrenci benzinliklerde çalışıyor. ama derse ve hatta o ülkeyi tanımaya bile zaman yaratabiliyor. demek ki isteyen yapıyor.

Yine de endiseleniyorum çünkü malum turkiyenin durumu ve pek garanti bir bölüm değil alanım. Sadece kendimi kötü hissediyorum acaba yanlış mu düşünüyorum boyle düşünmemeli miyim diye danışmıştım. Pandemi verimi çok düşürdü malesef zaman ayırdığınız için tesekkur ederim

ayy yine ne kötü yotumlar yazılmış herkes bu 1 haftadır birbirini linçleme peşinde
sanırım merkür retrosu ondan...

konuya gelecek olursak bir arkadaşım markette kasiyerlikle başladı şimdi o marketin finansının başında.
başka bir arkadaşım da dershanede kayıtçı olarak çalışıyordu şimdi çok iyi bir yerde.

yani açıkçası ülkemizde genel olarak sadece üniversite değil çalışma hayatı daha çok bir yere getiriyor
mesela ben iş anlamında çok kolu olan bir ünide okudum ama daha başarılı olanlar hep ünide de çalışıp iş hayatını görenler oldu. Tavsiyem şu an herhangi bir yerde işe girip bir hayatı görmen. Bir firmada çok basit bir pozisyonda olabilir bu.
Ben kendi çocuğuma da büyüyünce asla çalışmadan atıyorum master yapmasını önermem. Akademik kariyer istemediği sürece. Çünkü bir daha okursanız hem masraflı olacak hem de belki iş anlamında sizi tatmin etmeyecek bir alanda boşu boşuna okumuş olacaksınız.

Valla şoklardayım yorumlara. Acın var senin diyen bile çıktı. Kendi evlatlarına yakistiramayacaklari şeyleri ne de guzel yazıyolar. Annem babam memur benim kasiyerlik için mi okuttuk seni diyolar. Benim gozun yükseklerde değil zamanla dediginiz gibi çalışsa çalışa gelişirim insallah ama kasiyerlikten nereye gelebilirim ki ya da bana yakışan bu mudur gerçekten. Çok teşekkür ederim yorumunuz icin dikkate alicam ve çok haklısınız

Açıköğretimde olan, dolayısıyla mezun sayısı çok iş alanı az olan bir bölümü okumuşsun. Yüksek lisans yapsan, dil eğitimi alsan da yine önünde zorlu bir maraton var. Düşüncelerin 20 yıl öncesinin düşünceleri, artık biz üniversite mezunları da kasiyerlik yapıyor, restaurant zincirlerinde hamburger satıyoruz :)

Öğretmenlik mezunuyum, ama alanımla ilgili özel sektörde çalışıp, tüm yaptığım işlerin üzerine çay kahve servisi, temizlik vs. her şeyle ilgilendim, tam 6 yıl. Üstelik asgari ücret, ve tatilsiz. Şu an onları yapmasaydım, kendi işim olmazdı :) O paralı dediklerin böyle böyle paralanıyor :) bende böyle böyle paralandım.

Aileni bu kadar düşünüyorsan, bir yerden başlarsın, bu kasiyerlik bile olsa, senin durumun bana gerçekten şımarıklık geldi. Bu ülke ve bu şartlar için söylüyorum :)))

Annenin babanın memur olup, şu cümleyi kurması da enteresan. Bizim ülkemizdeki sorun bu, meslekleri küçümsemek... Ömür boyu değil, sana çıkar yol bulmak için harçlığın çıksın diye söylemiş arkadaşlar :) yardım edelim derken, şoka sokmuşlar sorry

Çok yanlış düşünüyorsunuz bence, ne vasıflı üniversite mezunları var işsiz. Ben de üniversiteyi ilk bitirdiğimde işsiz kaldım. Herkesin üniversiteyi bitirir bitirmez pat diye işi hazır olmuyor, herkes önce bir işsiz kalıyor. Ben Türkiye'nin ismi sayılır üniversitelerinden birini derece ile bitirmiştim, lisanım da vardı ama herhangi bir sıradan lise mezunun yapabileceği bir işe girdim, aynı zamanda da yüksek lisans sınavlarına hazırlandım. Hiç de gocunmadım, hatta o iş yerinde de çok mutluydum. Çalışmasaydım bunalıma girerdim, gerekirse çaycılık bile yapardım.

kesinlikle öyle. Bence bunu yeni mezunların idrak etmesi gerek artık :) yoksa bunalım, kaygı, depresyon... Hayır çevremde de çok, böyle hisseden. Anlatıyorsun, anlamıyorlar aynı tepkiler...

bir arkadaşım işletme okurken - hem de sıradan bir üniversitede - bankanın call center'ında çalıştı. ders programına göre saat ayarladı, yazları bile oradaydı.
sonra veznede çalıştı, oradan kurumsal bankacılığa geçti.
şu an gazetelerde makaleleri yayınlanan, tv kanallarının davet ettiği biri.

Yorumları mesajları okudum. Biraz fazla alınmışsınız. Belli ki zor bir dönemden geçiyorsunuz. Zaten iş hazır demişsiniz. Bu durumda sıkılcak bir durum yok aslında tek yapmanız gereken ingilizce çalışmak. Pandemi dönemi herkesin sinirlerini alt üst etmiş durumda. Elbette üniversite mezunu olarak kalifiye bir iş istemek hakkınız ve zaten hazır diyorsunuz. bu süreçte işsiz kalmayın diye yorumda bulunmuş arkadaşlar. ancak siz öğretmenliğe bile en azından öğretmen olmak isterim demişsiniz. İnsanlar kpss de yıllarca emek veriyor o en azından dediğiniz meslek için. Şuan ingilizcenizi geliştirin bir an evvel ve o işe başlayın. Zaman kaybetmeyin.

Merhabalar. Anlayışınız icin Merhabalar, anlayışınız için çok teşekkür ederim. Evet çok çok kötü bi dönemdeyim. Gereksiz alınganlık yapmak istemiyorum ama yorumlar yardimci olmak yerine had bildirmeye yönelik. Ben zaten çok kotu hissediyorum kimseye paylaşamıyorum diye buraya gelmiştim. Burda babam sana aldığım çikolatadan vermek zorunda değilim dedi diye bile konum var. Bana bu şekilde davranilmasi içimde yer etti unutamıyorum. Mesela şuan bi tedavim için babam dünya para verdi Ama eskiden böyle de davranilmisti. Is olarak çok büyük kaygım yok insallah kendimi gelistirmeye devam edicem ama bu esnada yük mü oluyorum diye düşünmekten odaklanamiyorum işte. Kasiyerlikte yaparım eskiden garsonlukta yaptım bana is begenmiyosun demisler ama ben o isten kendimi ne kadar geliştirebilirim ki. Köfteci yusufta çok çalış komilikten garsonluga terfi et diyorlardı.
Sadece güzel, azarlanmayacagim 10 saat ayakta durmayacağım bir is istiyorum.
O öğretmenlik mevzusuna da açıklık getiriyim teşekkür ederim bunu yazdığınız için. En azindan öğretmenlik derken kpss hedefim yok özel sektörden bahsediyorum. Alanım sosyoloji olduğu için dershane de pdr başvurduğu an seni direk isten atıyorlar. Ilk yıl stajyer öğretmen diyip ücretsiz çalıştırıyorlar ve asgari maaştan az veriyorlar. En ufak hatanda da müdür odasına çağırıp bagiriyormus. 2 tane dershanede çalışan öğretmen akrabam var onlar söyledi bunları. Kurumdan kuruma değişir tabi de şartlar çok çetin.
Hani öğretmenlik derken en azindan bedensel çalışmam kasiyerlikte garsonlukta bulasikcilikta sürekli azarliyolar ve oturmak yasak oluyor insanin hasatı cikiyo garson yengem 25 yaşında ayakta durmaktan varis çorabı giyiyodu perişan oluyodu. Bu şartlar altında çalışmaya mecalim kalmaz zaten.

ben öğretim görevlisi olmak istiyorum. yl yapıyorum çevremdeki herkes de böyle biliyor. şimdi ben normal bir işe girersem bunu kendime yedirebilir miyim diyorum. mesela eşim ben sana iş bulabilirim istersen diyor. ama kendimce benim de paraya ihtiyacım olduğu halde çalışmak istemiyorum. bu da bir psikolojik sıkıntı bende farkındayım. kimsenin ne dediğini umursamamak lazım. bu arada öğretim görevlisi vs olmak da hiç kolay değil belki bu yaz işe girebilirim diye düşünüyorum. yani ya kpss çalışıcam ya da işe giricem başka seçeneğim yok şuan

Allah yardımcınız olsun inşallah. Kade

İşte zaten işiniz hazırmış, egitiminiz tamammis, universitenin hatiri sayılır bir kısmında endişe duymamissiniz. Mesela ilk yillar staj yapabildiniz mi? İlk yillar yaz tatillerinde ne yaptınız. Bana endiselerinizde geç kalmışsınız gibi geliyor, sizi eleştirmek için söylemiyorum.
En kısa zamanda dil egitimine yüklenin bence, bunu sağlamak için de gerekirse part time çalışın. Camply tarzi programlara üye olun bol bol konuşun. Isiniz hazir ve calisiyot olsanız da bunları yapın. Sosyolojik mezunu birine kpss ye hazirlan diyemiyor, ataması az olduğu için. Siyasi bir referansiniz fln yoksa kpss de vakit kaybetmemenizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…