- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
- Konu Sahibi kurabiye123
-
Ingilizce kursuna gidiyordum ve öğreniyordum ama pandemi oldu Eve döndük kursum kaldı sonra online eğitime alışmaya çalışırken çabalarken bildiklerimi unuttum vs. Geç kalmış hissetmiyorum çünkü üniversite hazırlık okuyanlar da 1 yıl kayıp yasiyo ben de okul bitince dil öğrenmiş olucam. Pandemiden her sey durduruldu work and travele başvuranların parası yandı. Ben de hicbir seye başvuramadım. Ayrıca isim hazır ing öğren gel basla dediler. Formasyonum var bir de. Ben işte hemen ise giremedigim icin kotu hissediyorum. Sorum derdim bu değil kidil öğrenmek için çok geç kalmışsınız insanlar bu işleri üniversite okurken erasmus , wat , ya da burslu yurtdışı programlarıyla hallediyorlar. Yani üniversite okumanız bir artı değil artık üniversite lise gibi bir şey oldu herkes okuyor.
Tüm bu endişeler için okulun son gününü beklemeniz ilginç, bir de bu rahatlıkla iş beğenmiyorsunuz ? 4 yıldır okul dışında ne yaptın diye işverenler sorunca ne diyeceksiniz mesela :)
işiniz hazırsa niye işsiz kalırsam içerikli konu açıyorsunuz ki..üniversiteye başladığımda hazırlığı sınavla atlayacak kadar ingilizcem vardı yani dil eğitimi çok daha öncesince az buçuk halledilmeli diye düşünüyorum.Ingilizce kursuna gidiyordum ve öğreniyordum ama pandemi oldu Eve döndük kursum kaldı sonra online eğitime alışmaya çalışırken çabalarken bildiklerimi unuttum vs. Geç kalmış hissetmiyorum çünkü üniversite hazırlık okuyanlar da 1 yıl kayıp yasiyo ben de okul bitince dil öğrenmiş olucam. Pandemiden her sey durduruldu work and travele başvuranların parası yandı. Ben de hicbir seye başvuramadım. Ayrıca isim hazır ing öğren gel basla dediler. Formasyonum var bir de. Ben işte hemen ise giremedigim icin kotu hissediyorum. Sorum derdim bu değil ki
Canım sırf para kazanmak için kasiyer falan olmak istemiyorum ne demek Allah aşkına. Arkadaşım üniversite bitirdi dış ticaret iş bulamadı . Şimdi polislik için didiniyor ayrıdan LC Waikikide çalışıyor. Sen bu zihniyetten ilk önce çıkmalısin. Gidiceksin iş bulcaksin ayrıdan çalışıp para kazanırkenden okuduğun bölümün işlerini takip ediceksin. İyi okuduğun bölümün işini bulana kadar evde otur temizlik yemek yap sonra kendimi kötü hissediyorum. Öyle bişey olmaz.Herkese merhabalar
Bu saatte uyutmayan bir derdimi paylaşmak istiyorum. Okulum bu sene bitti sosyoloji okudum. Son ödevi de bugün teslim ettim. Zaten pandemiden on-line oldu okul evdeydim şimdi yine evdeyim hiçbişey anlamadım üniversiteden de.
Benim derdim, kendimi işe yaramaz hissetmem ve yük oluyorum hissi. Bunda ailemin çocukken bunu söylemeleri, para hesabı yapmaları ve benim çok takıntılı olmam var. Şuan böyle bir durum yok ama içimde yer edindi. Eve ödev yapmaya gelen arkadaşlarıma meyve suyu alınca annem laf sokuyodu mesela. Kıyafet isteyince guzelce para yok demek yerine aynılarını giy kıyafet falan yok diye tersleniyodum gibi. Bunlar içimde yer edindi. Eskiden de böyle hissediyodum ama okul okuyodum derslerime çok çalışıyodum. Ama bölümümde mühendislik vb iyi bir alan olmadığı için de çok korkuyorum. Hicbir seyi beceremiyorum gibi. Şimdi okul bitti daha ilk günden inanılmaz mutsuz hissediyorum. Boş durmamak için yemek temizlik yaptım tüm gün.
Ya senelerce iş bulamazsam. Kafayı yerim o zaman. Şuan bi ise giremem de yüksek lisans ve dil öğrenme planım var iş bulabilmek adına ama bu psikolojiyle ne yapacağım bilmiyorum. Sırf para kazanmak uğruna kasiyerlik vb da yapmak istemiyorum.
Lütfen bana bir şeyler söyleyin bu işe yaramama ve para harcıyorum aileme yük oluyorum hissinden nasıl kurtulabilirim. Sanki herkesin parası var bi benim yok herkes düzenini kurmuş bi ben açıktayım. Çalışan kadını da çalışmayan kadını da çok normal buluyorum ama sanki ben çalışmak zorundaymışım o çalışmayan kadınlar gibi bir hakkım yokmuş gibi hissediyorum...
Ülkenin geleceği de karanlık çok korkuyorum
Okuyup yorum yazan herkese çok teşekkür ederim
Yine de endiseleniyorum çünkü malum turkiyenin durumu ve pek garanti bir bölüm değil alanım. Sadece kendimi kötü hissediyorum acaba yanlış mu düşünüyorum boyle düşünmemeli miyim diye danışmıştım. Pandemi verimi çok düşürdü malesef zaman ayırdığınız için tesekkur ederimişiniz hazırsa niye işsiz kalırsam içerikli konu açıyorsunuz ki..üniversiteye başladığımda hazırlığı sınavla atlayacak kadar ingilizcem vardı yani dil eğitimi çok daha öncesince az buçuk halledilmeli diye düşünüyorum.
işiniz hazırsa endişelenecek bir şey yokmuş, yine de üniversite 4 yıl , bu 4 yılın sadece 1,5 yılı pandemiydi demek ki 2,5 yıl boş geçmiş yine de...
Buraya gecen senenin ilanını bırakıyorum inceleyebilirsiniz. Ben almıştım bu bursu. Çalıştığım için kısmi almıştım, çalışmayanlar için o zamanlar maaş gibi bir şeydi.Tavsiyeleriniz çok çok değerli gerçekten çok teşekkür ederim. Gano 3 yl için mi tübitak burs veriyo alese girdim basvurucam yüksek lisansa
Valla şoklardayım yorumlara. Acın var senin diyen bile çıktı. Kendi evlatlarına yakistiramayacaklari şeyleri ne de guzel yazıyolar. Annem babam memur benim kasiyerlik için mi okuttuk seni diyolar. Benim gozun yükseklerde değil zamanla dediginiz gibi çalışsa çalışa gelişirim insallah ama kasiyerlikten nereye gelebilirim ki ya da bana yakışan bu mudur gerçekten. Çok teşekkür ederim yorumunuz icin dikkate alicam ve çok haklısınızayy yine ne kötü yotumlar yazılmış herkes bu 1 haftadır birbirini linçleme peşinde
sanırım merkür retrosu ondan...
konuya gelecek olursak bir arkadaşım markette kasiyerlikle başladı şimdi o marketin finansının başında.
başka bir arkadaşım da dershanede kayıtçı olarak çalışıyordu şimdi çok iyi bir yerde.
yani açıkçası ülkemizde genel olarak sadece üniversite değil çalışma hayatı daha çok bir yere getiriyor
mesela ben iş anlamında çok kolu olan bir ünide okudum ama daha başarılı olanlar hep ünide de çalışıp iş hayatını görenler oldu. Tavsiyem şu an herhangi bir yerde işe girip bir hayatı görmen. Bir firmada çok basit bir pozisyonda olabilir bu.
Ben kendi çocuğuma da büyüyünce asla çalışmadan atıyorum master yapmasını önermem. Akademik kariyer istemediği sürece. Çünkü bir daha okursanız hem masraflı olacak hem de belki iş anlamında sizi tatmin etmeyecek bir alanda boşu boşuna okumuş olacaksınız.
Allah razı olsun Çok teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz icinBuraya gecen senenin ilanını bırakıyorum inceleyebilirsiniz. Ben almıştım bu bursu. Çalıştığım için kısmi almıştım, çalışmayanlar için o zamanlar maaş gibi bir şeydi.
Annenin babanın memur olup, şu cümleyi kurması da enteresan. Bizim ülkemizdeki sorun bu, meslekleri küçümsemek... Ömür boyu değil, sana çıkar yol bulmak için harçlığın çıksın diye söylemiş arkadaşlar :) yardım edelim derken, şoka sokmuşlar sorryValla şoklardayım yorumlara. Acın var senin diyen bile çıktı. Kendi evlatlarına yakistiramayacaklari şeyleri ne de guzel yazıyolar. Annem babam memur benim kasiyerlik için mi okuttuk seni diyolar. Benim gozun yükseklerde değil zamanla dediginiz gibi çalışsa çalışa gelişirim insallah ama kasiyerlikten nereye gelebilirim ki ya da bana yakışan bu mudur gerçekten. Çok teşekkür ederim yorumunuz icin dikkate alicam ve çok haklısınız
Çok yanlış düşünüyorsunuz bence, ne vasıflı üniversite mezunları var işsiz. Ben de üniversiteyi ilk bitirdiğimde işsiz kaldım. Herkesin üniversiteyi bitirir bitirmez pat diye işi hazır olmuyor, herkes önce bir işsiz kalıyor. Ben Türkiye'nin ismi sayılır üniversitelerinden birini derece ile bitirmiştim, lisanım da vardı ama herhangi bir sıradan lise mezunun yapabileceği bir işe girdim, aynı zamanda da yüksek lisans sınavlarına hazırlandım. Hiç de gocunmadım, hatta o iş yerinde de çok mutluydum. Çalışmasaydım bunalıma girerdim, gerekirse çaycılık bile yapardım.Herkesin üniversite okuduğunun farkındayım ama nihayetinde üniversite okumuş biriyim. Lise mezunlarının yaptığı işi yapmak istememem çok normal değil mi Sizce de? Kasiyerlik yaparım mevzu gocunmakta değil ama ben nasıl ders calisicam hem ise gidip?
Çok yanlış düşünüyorsunuz bence, ne vasıflı üniversite mezunları var işsiz. Ben de üniversiteyi ilk bitirdiğimde işsiz kaldım. Herkesin üniversiteyi bitirir bitirmez pat diye işi hazır olmuyor, herkes önce bir işsiz kalıyor. Ben Türkiye'nin ismi sayılır üniversitelerinden birini derece ile bitirmiştim, lisanım da vardı ama herhangi bir sıradan lise mezunun yapabileceği bir işe girdim, aynı zamanda da yüksek lisans sınavlarına hazırlandım. Hiç de gocunmadım, hatta o iş yerinde de çok mutluydum. Çalışmasaydım bunalıma girerdim, gerekirse çaycılık bile yapardım.
ayy yine ne kötü yotumlar yazılmış herkes bu 1 haftadır birbirini linçleme peşinde
sanırım merkür retrosu ondan...
konuya gelecek olursak bir arkadaşım markette kasiyerlikle başladı şimdi o marketin finansının başında.
başka bir arkadaşım da dershanede kayıtçı olarak çalışıyordu şimdi çok iyi bir yerde.
yani açıkçası ülkemizde genel olarak sadece üniversite değil çalışma hayatı daha çok bir yere getiriyor
mesela ben iş anlamında çok kolu olan bir ünide okudum ama daha başarılı olanlar hep ünide de çalışıp iş hayatını görenler oldu. Tavsiyem şu an herhangi bir yerde işe girip bir hayatı görmen. Bir firmada çok basit bir pozisyonda olabilir bu.
Ben kendi çocuğuma da büyüyünce asla çalışmadan atıyorum master yapmasını önermem. Akademik kariyer istemediği sürece. Çünkü bir daha okursanız hem masraflı olacak hem de belki iş anlamında sizi tatmin etmeyecek bir alanda boşu boşuna okumuş olacaksınız.
Merhabalar, anlayışınız için çok teşekkür ederim. Evet çok çok kötü bi dönemdeyim. Gereksiz alınganlık yapmak istemiyorum ama yorumlar yardimci olmak yerine had bildirmeye yönelik. Ben zaten çok kotu hissediyorum kimseye paylaşamıyorum diye buraya gelmiştim. Burda babam sana aldığım çikolatadan vermek zorunda değilim dedi diye bile konum var. Bana bu şekilde davranilmasi içimde yer etti unutamıyorum. Mesela şuan bi tedavim için babam dünya para verdi Ama eskiden böyle de davranilmisti. Is olarak çok büyük kaygım yok insallah kendimi gelistirmeye devam edicem ama bu esnada yük mü oluyorum diye düşünmekten odaklanamiyorum işte. Kasiyerlikte yaparım eskiden garsonlukta yaptım bana is begenmiyosun demisler ama ben o isten kendimi ne kadar geliştirebilirim ki. Köfteci yusufta çok çalış komilikten garsonluga terfi et diyorlardı.Yorumları mesajları okudum. Biraz fazla alınmışsınız. Belli ki zor bir dönemden geçiyorsunuz. Zaten iş hazır demişsiniz. Bu durumda sıkılcak bir durum yok aslında tek yapmanız gereken ingilizce çalışmak. Pandemi dönemi herkesin sinirlerini alt üst etmiş durumda. Elbette üniversite mezunu olarak kalifiye bir iş istemek hakkınız ve zaten hazır diyorsunuz. bu süreçte işsiz kalmayın diye yorumda bulunmuş arkadaşlar. ancak siz öğretmenliğe bile en azından öğretmen olmak isterim demişsiniz. İnsanlar kpss de yıllarca emek veriyor o en azından dediğiniz meslek için. Şuan ingilizcenizi geliştirin bir an evvel ve o işe başlayın. Zaman kaybetmeyin.
ben öğretim görevlisi olmak istiyorum. yl yapıyorum çevremdeki herkes de böyle biliyor. şimdi ben normal bir işe girersem bunu kendime yedirebilir miyim diyorum. mesela eşim ben sana iş bulabilirim istersen diyor. ama kendimce benim de paraya ihtiyacım olduğu halde çalışmak istemiyorum. bu da bir psikolojik sıkıntı bende farkındayım. kimsenin ne dediğini umursamamak lazım. bu arada öğretim görevlisi vs olmak da hiç kolay değil belki bu yaz işe girebilirim diye düşünüyorum. yani ya kpss çalışıcam ya da işe giricem başka seçeneğim yok şuan
[/QUO
Allah yardımcınız olsun inşallah. Torpilsiz olmuyo akademisyenlik de. Doktora yapanların bile acikta kaldigina sahit oldum. Evet insan kendine yediremiyor kasiyer olmak için 5sene okumadım o kadar emek para döküyoruz. Hic emek para vermeyenlere denk tutuluyoruz. Kolay yoldandır yerlere çekenlerin yorum yapması çok kolay. Eğer ki kasiyerlik vb yapmak isteseydim zaten okul okumazdım 5 senedir para kazaniyo olurdum
ben öğretim görevlisi olmak istiyorum. yl yapıyorum çevremdeki herkes de böyle biliyor. şimdi ben normal bir işe girersem bunu kendime yedirebilir miyim diyorum. mesela eşim ben sana iş bulabilirim istersen diyor. ama kendimce benim de paraya ihtiyacım olduğu halde çalışmak istemiyorum. bu da bir psikolojik sıkıntı bende farkındayım. kimsenin ne dediğini umursamamak lazım. bu arada öğretim görevlisi vs olmak da hiç kolay değil belki bu yaz işe girebilirim diye düşünüyorum. yani ya kpss çalışıcam ya da işe giricem başka seçeneğim yok şuan
İşte zaten işiniz hazırmış, egitiminiz tamammis, universitenin hatiri sayılır bir kısmında endişe duymamissiniz. Mesela ilk yillar staj yapabildiniz mi? İlk yillar yaz tatillerinde ne yaptınız. Bana endiselerinizde geç kalmışsınız gibi geliyor, sizi eleştirmek için söylemiyorum.Yine de endiseleniyorum çünkü malum turkiyenin durumu ve pek garanti bir bölüm değil alanım. Sadece kendimi kötü hissediyorum acaba yanlış mu düşünüyorum boyle düşünmemeli miyim diye danışmıştım. Pandemi verimi çok düşürdü malesef zaman ayırdığınız için tesekkur ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?