Okulu yarım dönem uzatmıştım, şubatta bölüm başkanı proje dosyamı kapağını bile kaldırmadan reddetti ve ben Temmuzda yapılan tek ders sınavına kalmış oldum.
Memlekete döndüm ve mezun olmamama rağmen özel bir bankaya gişe görevlisi olarak kabul edildim. Torpilim falan da yoktu. Sınavlar mülakatlar vs. Sadece okulun Temmuzda bitip bitmeyeceğini sordular, bitecek dedim elbette.
Temmuz ayında gittim, şubattaki dosyanın aynısını koydum masaya ve geçtim.
Bankadan da Ekim sonu ayrıldım ama o dönemde çok çok iyi gelmişti bana.
Bu arada eğitim fakültesi mezunuyum, bankacılık-finans vs hiç alanım değildi.
Fakat sizin durumunuzda büyük bir handikap var, sürekli sınavlara gitmeniz gerekecek. Yıl boyunca farklı zamanlarda sık sık işe gitmeme durumunuz var.
Ben bir şekilde ailenize söylemeniz gerektiğini düşünüyorum. En azından bilsinler ve ona göre hazırlıklı olsunlar. Sizi hesaplayıp plan yapmasınlar. Siz de bu esnada en azından bu yıl için daha esnek bir iş bakın kendinize.
Özel ders bile verseniz sınavlara gitmek için yol paranız ve harçlığınız çıkar.
Carrefour, Migros gibi büyük marketler vardiya usulü çalışıyorlar ve kıyafet ve yemek veriyolar, büyük artı.
Bir ofis işine girdiğinizde size verecekleri para çok ahım şahım olmayacaktır, o da yol-yemek-kıyafet derken gene hiç olacak. Yol-yemek karşılayan bir kurum bulursanız mantıklı olabilir.
Ancak bulacağınız iş nerede olursa olsun en baştan belirtin okul durumunuzu ve sınavlara gitmeniz gerektiğini. Aksi takdirde gerçekten zor duruma düşersiniz. Çünkü siz anladığım kadarıyla birden fazla dersin sınavına gireceksiniz, yani gidince birkaç gün kalacaksınız okulunuzun bulunduğu şehirde. (Bunu da ailenize açıklamak çok çok zor olacak) Ve çalışırken para tatlı gelebilir, "işten çıkacağıma sınavları erteleyeyim" derseniz o okul asla bitmez.
Bir de şu var, siz bu sınavlara gizli gizli çalışmayı planlıyorsunuz, zira aileniz bilmeyecek durumu. Bu da zor olacaktır. Hangi bahaneyle oturacaksınız masanın başına, aldığınız notları, çıkardığınız özetleri nasıl izah edeceksiniz?
Durumunuz zor görünüyor, umarım bir çıkış yolu bulabilirsiniz.