Okumak istemiyorum ya, istemiyorum! :(

Universite kelimesini duyar duymaz tuylerim diken diken oluyor, midem bulaniyor resmen.
4 yillik guzel bir bolum okuyordum canim istemedi biraktim.
İstemiyorum ya istemiyorum! Okumak istemiyorum!!

Iyi halt yiyorsun, aptal, budala kardesim. Elinde her imkan varken canin okula gitmeyi cekmiyorsa gitme o zaman, birak hevesli olan, yol parasi bulmak icin canini disine takip calisan gercekten orayi hakeden insanlarin olsun universite.

Cok simariksin, elindekilerin degerini bilmiyorsun dostum.

Sana tavsyem, git asgari ucretle calis, ayaklarin patlayincaya kadar ayakta duracagin bir is olsun, bak bakalim dunya kac bucak ? Sen hayati kolay mi saniyorsun ? Universite mezunlari is bulamiyor, satis danismani bile olamazsin lise diplamasiyla cunku maalesef o pozisyonlar da unv mezunu issizler tarafindan kapilmis.

10 yil sonra hayatta bir baltaya sap olamadim, okul vardi ama ben gitmedim essek kafam diye aglarsin.

Ailen iyi demissin, eh tabi kzilarisin, evlensen bile ne olacak ki, el adami gozunun yasina bakmaz. Paran, meslegin, statun yoksa kim sana saygi gostersin, elin adami giedecek yerin, paran yok diye aldatir da, dover de sover de.

Aklini basina al biraz, okurken cok kizdim. Bu nedir ya , bu nasil bir kiymetbilmezlik ?

Neyse, soyle bir fikrim var : Tumden boskafali olmadigini dusunuyorum yine de, kendinin farkindasin. Su fikrime ne dersin, meela bakimdan, estetikten hoslanir misin ? Guzellik uzmani, kuafor, estetisyen vs olmak ister misin ? Onlarin da okullari var. Calismayi sevmiyorsan bu sekilde pratik meslek egitimine yonelebilirsin mesela. Ailenin maddiyati iyi sanirsam, bir kuafor salonun veya kozmetik merkezi acabilirsin sonra.

bence güzel bi zopa yesen catır catır okursun

nedne kendine bi hedef belirleyip. evet işte aradıgım meslek bu. ben bu meslegi yapabilirim.
diyip karar vermiyosunuz.

E okuma o zaman kardes. Zorla mi? Herkes okumak zorunda degil.
Zaten sorumluluk alacak, universite okuyacak olgunlukta birine benzemiyorsun. Otur evinde, ailen beslesin seni olene kadar. Ne diyim yani? Sen oku diye yalvaracak degiliz herhalde.

Okulumu sevmiyorum bölümüm bana göre değil ama eşek gibi gidiyorum sıkıla sıkıla ders çalışıyorum. Benimde arkadaşım yok okulda.

Hiç bırakmayı düşünmedim. Diplomam olsun elimde mesleğim olsun diye. 6. Senemdeyim gerekirse bitirmek için bir 6 sene daha okurum.

Size rahat batmış bence. Tamam herkes okuyacak diye birşey yok ama ilerde çok pismanlik olursun. Zira okumayıp pişman olmayan tek kişi tanımıyorum.

Aklını başına al okumayaıpta ne yapıcaksın evlenip kocaya mahkummu olmak istiyorsun .!!
ben üni.gidemedim içimde kocaman bi yara var sanki
Dogrudur annem de sizinle ayni fikirde. Cok zor kocanin eline bakmak cok zor diyo. Halini goruyorum aslinda ama beni ikna etmiyor bu durum..

Okumak bir araç sadece insani koşullarda paranı kazanıp kimseye muhtaç olmayacağını biliyorsan başka yollar dene. ya da okulu dondur çevreni değiştir biraz ara ver. hayatındaki insanlar birgün yok olacak tek başına bu hayatta yaşamasını öğrenmelisin en önemlisi bu. maalesef hayat zor. sen kolayını istiyorsun hepimiz bunu istiyoruz ama yok öyle bişey. sirkelen kendine gel yan gel yat dünyası değil.

Ben çok pişmanım keşke okuyup meslek sahibi olsaydım kendime birşey alacagım zaman kocamdan para istemek zorunda olmazdım... Özgüvenim de daha fazla olurdu ayrıca , bence okulunu bırakma şuan sana mantıklı gelen bu ama ilerde çok pişman olursun...

valla lise 1 de ben okumak istemiyorum dedim
koydum kafaya ucunda ne olursa olsun okumak istemiyorum çalışırım ya ohhh kendi param gezer tozarım daha ne olsun diye aptal gibi hayal kuruyorum
annemlere söyledim aa tabi kızım doğru söylüyosun mantıklı dediler
beni evimize çok yakın bi çiçekçiye çırak verdiler ölcektim mutluluktan misss gibi çiçekçi daha ne isterdim
ama o iş öyle olmuyomuş
çiçekçi 10 dakikada bir yer süpürttü bana dükkana biri girip çıksa hadi süpür diyodu 2 gün dayandım
3. gün başlarım böyle işe niye milletin pisliğini ben temizliyorum ki banane dedim süpürgeyi adamın kafasına fırlattım aglaya aglaya evde döndüm okula devam tabi
şimdi son senem üniversitede iyi ki annem bana güzel bi ders vermiş :)
sanada bi ders şart

sonradan pişman olacağınız şeyler yapmayın..bir kadının mutlaka ve mutlaka ekonumik özgürlüğü ve diploması olmak zorunda hergün burada neler okuyoruz geleceğiniz için zamanında birtakım sıkıntıları yaşamazsanız ilerde bu günleri düşünüp kafanızı duvarlara vurmanız içten bile değil..öğrencilik çabuk geçiyor hayat sonrasında başlıyor..bugün sahip olduğum her şeyi öğrencilik ve sonraki yıllarında çektiğim sıkıntılara borçluyum.

Madem bu derece nefret ettiniz okuldan,yurt ortamından falan filan .. Sizde açıköğretim okuyun. Ama yine de okuyun. Açıköğretimde çok zor gelmez sanırım. Bu arada da mesleki eğitimlere yönelebilirsiniz.

Banane senin okuyup okumamandan, kendi bilecegin iş. Yarin öbür gün okumuş arkadaşlarını da kiskanirsin, hayat boyu yalniz kalirsin ve bu da bizi ilgilendirmez, cunku biz kendi universite dostlarimizla geziyor ve meslegimizi icra ediyor oluruz...

ileride pişman olmayacaksan, okulu keşke bırakmasaydım demeyeceksen bırak ama eğitim cidden çok önemli bit konu dikkatli düşün taşın

okuma tabi okuyup napacaksın
asgari ücretle özellerde 12 saat sürünmek varken
çocuğun olduğunda bir dondurma bile istediğinde elin adamından 3 kuruşa tamah etmek varken
aldatıldığında şiddet gördüğünde mesleğin yok geçinemem diye çekip gidemeyecekken
neden okuyasın ki
peeeeh okumak da neymiş

okuma yani napalım oku diye yalvaralım mı kendine edersin

Reactions: twe
Belki okuduğunuz bölüm size uygun değildir daha severekokuyacağıniz ilgi alaniniza yönelik bölümleri seçebilirsiniz

yurt hayatı bazen can sıkıcı olabiliyor o yüzden eve çıkabilir yada ailenizin bulunduğu şehirde uni okuyabilirsiniz

Buna rağmen sevmiyorum diyosaniz zorla olmaz okumayin biraz kafa dinleyin evinizde sonra is yada evlilik yolunuzu cizersiniz

Ayrıca neden bu kadar üstüne gittiniz kızın size ne yahu isteyen okur isteyen sevmez okul mokul herkes okumak zorunda mi kendi tercihi herkes sizin hayatınızi yaşamak sizin gibi düşünmek zorunda değil

Not:Üniversitesite mezunuyum

bence sen ne istediğini bilmiyorsun tatlım okumak istemiyorsun evlenmek istemiyorsun çalışmakta sana göre değil eee ne yapcaz seni :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…