Okumak istemiyorum ya, istemiyorum! :(

Okulu mu bıraktın ?
Keşke kaydolmasaydın başkasının hakkını yemişssin
Okuma sen okusanda çalışmazsın
Bu arada bölüm neydi de Bukadar sıkıldın

Tek maaşla ev geçinmiyor bu devirde.
İlerde evlendiğimde kocama destek olmak isterim. Maddi imkanları iyi bile olsa , kendi ayaklarımın üstünde durmak isterim. Okuyan insan toplum tarafından da saygı görüyor. Evli olup , çocuklarıyla okuyan o kadar çok insan var ki. Takdir ediyorum onları da.
Bence çook yanlış yoldasın.

Okuma o zaman çalış. Varsa bir hobin onun üstüne git.
Lakin demeden edemeyeceğim şu "kız kurusu" sözü hiç hoşuma gitmedi.
Ne kadar kaba ve aşağılayıcı bir tabir.

Okuyamadım zamanında,maddi sıkıntılar falan çalışmak zorundaydım..
34 yaşımdayım,mesleğim yok..
Okuyup meslek sahibi olabilmek için nelerimi vermezdim..
Evlendim,eşim üniv. mezunu ve içimde ki bu istediği görüp "sana sonuna kadar destek olacağım" dedi..
Dışardan okuyorum,derslerime eşim çalıştırıyor..
Mahçubum,kızgınım..
Kafamı nerelere vursam az gelir..
Oku lütfen oku..
Mesleğini eline al,hayata karşı dimdik bir duruşun olsun..
Elinde böyle bir fırsat varken sakın harcama,imkanlarının kıymetini bil.

herkes okumak zorunda değil.istersen okuma.

ama ömrün boyunca annen baban olmayacak arkanda.elin bi iş tutsun çalışma hayatına bir başla bakalım.ondan sonra daha net kararlar verirsin.

hem sen sanıyormusunki her okuyan çok rahat okudu sıkıntı çekmedi falan.yok öyle birşey güzelim.

ama ben bugünümü düşünerek okumadım yarınımı düşünerek okudum!bilmem anlatabildimmi?

Reactions: twe
ben nitelikli bi bölüm olmazsa üni okumayacağım dedim hep. çünkü işsizler ordusunun bi parçası olacağımı biliyordum, biraz pasifim çünkü özelde yapamazdım. bu yüzden 19 yaşında malum sınav olan kpss ye hazırlanmaya basladım. 20de sınava girdim -nasipse -21 imde atanacağım.. gelsin sabah 9 akşam 5... İlla üni okumak zorunda değilsin ama hayatın için bişeyler yapmak zorundasın canım kardeşim.. iyi düşün koyverme boşlama hayatı..

bende senin gibi okumaktan nefret eden bir kişiliğim, hobilerim arasında kitap okumak var lafın gelişi : ) asla okumam gazete bile okumaktan nefret ederim magazin sayfası hariç, okul ortamı beni sıktıgı için açıkögretim okudum , sınavlara hep lanet okuyarak çalıştım , 4 ay önce atandım şimdi de çalışmaktan nefret ediyorum ama maaş zamanı gelince geçiyo para çok tatlı : ) birde ailemde sülalemde gördüğüm itibar , o gururlanma, çıkan taliplerim bile artık okumuş oluyo meslek sahibleri birçok meslektaş arkadaşım oldu ortamım değişti , o kadar harika bişeyki anlatamam , aklın varsa okursun , dünyanı değiştirirsin, ; )

Bence sizin canınız sıkılmış

Hepimizin hayatında bir T0 anında sırtımızı dayadığımız bir şey oluyor. Bu bazen aile, bazen çok yakın bir dost, bazen meslek, vs. Ve yine bir Tx anında o sırtımızı dayadığımız şey yerle bir olabiliyor. O yüzden bana kalırsa en iyisi sırtını kimseye yaslamamak, kimseye sığınmamak. Ne olursa olsun kendi kendimize ayakta kalmamız şart; güvendiğimiz ailemiz olsa bile.

Tabii ayakta kalmanın tek yolu üniversite okumak değil, ama her şekilde kendinizi hayata bağlamanın bir yolunu bulmanız şart. Bu opsiyonel bir şey değil ne yazık ki. Okumuyorsanız çalışacaksınız. Baktınız olmuyor, kendinize başka bir hobi edineceksiniz. En olmadı bir ev çekip çevirmeyi öğreneceksiniz yani, yapacak bir şey yok.

İnsan bazen hayat akıp giderken kendi durmak istiyor. Yalnız bir varlıktan ibaret olsun, taş gibi, ağaç gibi bir köşede dursun istiyor. Ama bu ütopik bir beklenti. O yüzden bir yerinden tutmalısınız hayatı

Unutma ama hayatına giren herkes sana annen baban gibi şevkatli davranmaz. Emin ol ilerde hayatına bi erkek girdiğinde veya arkadaşlar edindiğinde ezilirsin ciddiyim ezilirsin. 20li yaşlardasın millet üniversite anılarından ne biliyim derslerden yada herhangi bi bilgiden bahsederken bön bön bakarsın herkes sen bilmezsine getirir iyi düşün bunları. Belki yurt hayatıdır veya okuduğun bölümdür falan seni soğuttu düşün oturupta hangi mesleğe sahip olsam mutlu olurum diye yurt hayatını sevmiyosan kendi yaşadığın şehirdeki üniversiteye git kendi evinde ailenle yaşa aslında bir sürü çıkar yol var senin için

Benim kardeşimde senin gibiydi okuldan nefret ederdi babama ben okumayacağım ev hanımı olacağım dedi babam da zorlamadı. Canım kardeşim şimdi kafasını duvarlara vuruyor dışarıdan okumak için kolları sıvadı.

Ben de okumak istiyorum ama olmuyor
Bazı rahatsızlıklar sebebiyle okuldan ayrıyım şuan
Ve ne yapacağım bilmiyorum
Elindeki imkanların kıymetini bil, fırsatları değerlendir

açıktan oku....sonra sararsa örgününe geçersin..
en azından şuan vakit kaybetmenden iyidir...

Hedefiniz olmadığı için okumak istemiyorsunuz bence.Kendinize bir hedef belirleyin sadece okumakla olacak işler de değil her türlü gerçekten ne yaparken keyif alıyorsanız o işi yapın.Boş yere vakit kaybetmeyin eğer okumayacaksanız ya da beğenmediğiniz bir bölümdeyseniz.Okumak zorunda da değil herkes okuyan herkes milyoner de olmuyor sonuçta hayat bu kime ne getireceği belli değil.

Keşke okusaydım demeyen okumamış insan tanımıyorum.
He okumayın tabi zorla da olmaz bu iş ama hayatta oturarak, tembellikle bir şey elde edilemeyeceğini bilin. Bir şekilde çabalamak durumundasınız hayatınızı devam ettirmek için, bu yüzden bitkilerden ayrılıyoruz.

Okuma evladım,senin güzelcene pataklayıp kulaklarından tavana asmam lazım.
Otur evde örgü ör,komşu dedikodularına katılarak çığır aç hayatında..
Sen benim evladım olsan bitmiştin varya..

Sakın okuma.
Sakın iş bulma, evde otur kız kurusu ol, doğru yoldasın.
Para kazanmayı dert etme, bugün annenden babandan aldığın harçlığı zaten yarın bir gün evlenirsen kocandan alırsın.
Okumak da neymiş, bir kaç kitap, biraz iletişim kurma, biraz dünyayı anlama, biraz temel oluşturma, biraz hayallerinin peşinden gitme, biraz hayallerini inşa etme, biraz yeni şeyler görme&öğrenme... Çok şey mi? Amaaan...
İmkanı olmayan, okuyamayan insanlar ne şanslılar aslında değil mi, hiç kıymetini bilmiyorlar durumlarının, sürekli şikayet.
Ekonomik özgürlük de neymiş, yarının ne getireceği bugünden belli nasıl olsa. Hayat ne kolay ne rahat. Okumanın derdini niye çekesin?
Sakın okuma. Otur evde, hayatın tadını çıkar, aferin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…