- 3 Ekim 2014
- 68
- 13
- 13
- 40
Yoo zengin degiliz memur cocuguyum. Kredi borclarimiz vs de var. Bilmiyorm inan ki kafam karman cormanNe istiyorsun ozaman?
Acaba kismetlerinmi baglandi
Yoksa zengin bir ailenin kizimisin? Hicbirsey icin cabalamadin sorumluluk almadin simdiye kadar vs ?
Yoo zengin degiliz memur cocuguyum. Kredi borclarimiz vs de var. Bilmiyorm inan ki kafam karman corman
Konu nasıl aldatılmaya falan geldi anlayamadım?
Bende yorum yazayım o halde..
Okumuş meslek sahibi olmuş kadınlar da aldatılıyor,şiddet görüyor..
Meslek sahibi oldukları halde sineye çekip evinde kocasına boyun eğen kadınlar yok mu?
Okuyp meslek sahibi olmanın güzel yanlarını anlatırken,okuyamamış,bir mesleği olmayan kadınları yerden yere vurmakta neyin nesi?
"Kocadan don parası almak" sözü de yeni moda oldu..
Annem ilkokulu bile okuyamamış bir kadın,dayağa,hakarete boyun eğmemiş ve "mesleğim yok,boşanırsam ne yaparım?" Diye düşünmemiş çünkü güçlü bir kadın..
Okuyamamış kadınları "ezik,biçare" gibi göstermek çok yanlış.
Universiteye basladigim zaman olduSenin bu okumak istememe altinda belki korkular yatiyordur?
Sosyal fobinmi var? Sence sen niye böylesin ? Ne zaman basladi bu düsüncelerin?
Başka bir konunuzda yani ilk konunuzda Akdeniz üniversite uluslararası ticaret velojistik bölümü ve gazi Üniversitesi tapu ve kadastro bölümünü bıraktım diye yazmışsınız,şimdide Akdeniz Üniversitesi Türkçe öğretmenliğini bıraktım diyorsunuz aynı üniversitede iki bölüm birden okunmuyor.Akdeniz Uni - turkce ogretmenligini biraktim 418 puanla girmistim. Girmez olaydim ya aklima geldikce böğğkk diyorum. İki gundur yorumlari da okuyunca heveslendim okuma fikrine hos bakmaya basladm ama yok ya..
Kimse okumayan kadınları yerden yere vurmuyor mutlaka onların aralarında kendi annesinden çalışmayanlar da vardır. Ancak bir de gerçekler var sanırım siz çalışmıyorsunuz ki gocunuyorsunuz ama bir kere eşinizle anlaşamagörün ya en küçüğünden tartıştınız kavgalısınız paranız yok kavgalı olduğunuz halde o adama eve para bırak demek zorundasınız. Ben bu konuda çok çok hassasım neden çünkü boşanmış bir ailenin çocuğuyum annem ilkokul mezunu o zaman ortaokuldan hemşirelik sınavına girilirmiş girmiş kazanmış ilde olduğu için okul gönderilememiş 18 yaşında da evlenmiş iki çocuktan sonra boşanmak zorunda kaldı ve hiçbirşeyimiz yoktu annem aylarca iş aradı çok zor dönemlerden geçtik. İş bulduğunda da o kadar çalışırdı ki ağlardı artık. kıt kanaat geçindik hep ve ben durumumuz yoktu açıköğretim okuyup bitirdim şu an eşimin durumu çok iyi hiç çalışmak zorunda değilim ama çalışıyorum annemden gördüğüm için ve şu anda da memurluk için çalışıyorum yani durmuyorum. Meslek sahibi olduğu halde sineye çeken kadın vardır ama sayısı azdır çünkü çoğu kadın elinde imkanı varken mutsuz olduğu eşiyle ömrünü tüketmez ve bir seçeneği vardır ancak bu kızlarımızın hiçbir seçeneği olmayacak. Güçlü kadın olmakla iş bulamamayı karıştırmayın bennim annemde erkek gibi kadındır iki çocuğu büyütmek kolay değil ama bir yaştan sonra zaten iş vermiyorlar okumamış olunca iyice zorlaşıyor bu yaşadım biliyorum. O yüzden okumak istemiyorum diyen birine de aferin eşinin eline bak zengin koca bul keyfine bak diyemem.
Bende öyle bi'şey demedim zaten..Kimse okumayan kadınları yerden yere vurmuyor mutlaka onların aralarında kendi annesinden çalışmayanlar da vardır. Ancak bir de gerçekler var sanırım siz çalışmıyorsunuz ki gocunuyorsunuz ama bir kere eşinizle anlaşamagörün ya en küçüğünden tartıştınız kavgalısınız paranız yok kavgalı olduğunuz halde o adama eve para bırak demek zorundasınız. Ben bu konuda çok çok hassasım neden çünkü boşanmış bir ailenin çocuğuyum annem ilkokul mezunu o zaman ortaokuldan hemşirelik sınavına girilirmiş girmiş kazanmış ilde olduğu için okul gönderilememiş 18 yaşında da evlenmiş iki çocuktan sonra boşanmak zorunda kaldı ve hiçbirşeyimiz yoktu annem aylarca iş aradı çok zor dönemlerden geçtik. İş bulduğunda da o kadar çalışırdı ki ağlardı artık. kıt kanaat geçindik hep ve ben durumumuz yoktu açıköğretim okuyup bitirdim şu an eşimin durumu çok iyi hiç çalışmak zorunda değilim ama çalışıyorum annemden gördüğüm için ve şu anda da memurluk için çalışıyorum yani durmuyorum. Meslek sahibi olduğu halde sineye çeken kadın vardır ama sayısı azdır çünkü çoğu kadın elinde imkanı varken mutsuz olduğu eşiyle ömrünü tüketmez ve bir seçeneği vardır ancak bu kızlarımızın hiçbir seçeneği olmayacak. Güçlü kadın olmakla iş bulamamayı karıştırmayın bennim annemde erkek gibi kadındır iki çocuğu büyütmek kolay değil ama bir yaştan sonra zaten iş vermiyorlar okumamış olunca iyice zorlaşıyor bu yaşadım biliyorum. O yüzden okumak istemiyorum diyen birine de aferin eşinin eline bak zengin koca bul keyfine bak diyemem.
Universite kelimesini duyar duymaz tuylerim diken diken oluyor, midem bulaniyor resmen.
4 yillik guzel bir bolum okuyordum canim istemedi biraktim.
İstemiyorum ya istemiyorum! Okumak istemiyorum!!
Yurt ortamim geliyo aklima, sikintidan patladigim zamanlar geliyo.
Okulda surekli saate bakip ders ne zaman bitecek diye bakip duruyordum.
Arkadas yonunden zaten hic sansli degilim ardi ardina kazik yedim, gerci universitede cogu arkadasliklar boyle olurmus..
Bazen kendimi telkin ediyorum okumak zorundasin, eline bir meslek almak zorundasin, hayat zor gecim zor diyorum. Ama bu beni harekete gecirmiyor.
Kafamda bir meslek yok, ilerde ne is yapmak istedigimi bilmiyorum.
Her allahin gunu meslek testi yapiyorum hiiic yardimci olmuyo.
400-500 TL'ye malolan ve bos bos duran test kitaplarim da cabasi..
Okumasam hayatta 2. Bir planim yok evde kiz kurusu olcam bu gidisle.
Lutfen bana bir seyler soyleyin, kizin sövün ögüt verin ama bir seyler soyleyin lutfeen...
Tanidik biri okur beni bilir korkusuyla oyle bolum yazmistim artik saklama geregi duymuyorum.Başka bir konunuzda yani ilk konunuzda Akdeniz üniversite uluslar arası ve ticaret lojistik bölümü ve gazi Üniversitesi tapu ve kadastro bölümünü bıraktım diye yazmışsınız,şimdide Akdeniz Üniversitesi Türkçe öğretmenliğini bıraktım diyorsunuz aynı üniversitede iki bölüm birden okunmuyor.
Universiteye basladigim zaman oldu
İki arkadasim var biriyle gorusuyoruz digeri unide. İlerde kendimi aksama kadar evimde orgu orerken goruyorumAma cepitto sen okumama isteyigini bilmedikten sonra biz nerden bilelim..
Arkadaslarin varmi hic ? Sadece aile konusunda sansliyim yazmisin.
Ilerde kendini nerde görüyorsun? Illa aklindan gecmisdir herhalde..
İki arkadasim var biriyle gorusuyoruz digeri unide. İlerde kendimi aksama kadar evimde orgu orerken goruyorumdurum bu kadar vahim..
Konu nasıl aldatılmaya falan geldi anlayamadım?
Bende yorum yazayım o halde..
Okumuş meslek sahibi olmuş kadınlar da aldatılıyor,şiddet görüyor..
Meslek sahibi oldukları halde sineye çekip evinde kocasına boyun eğen kadınlar yok mu?
Okuyp meslek sahibi olmanın güzel yanlarını anlatırken,okuyamamış,bir mesleği olmayan kadınları yerden yere vurmakta neyin nesi?
"Kocadan don parası almak" sözü de yeni moda oldu..
Annem ilkokulu bile okuyamamış bir kadın,dayağa,hakarete boyun eğmemiş ve "mesleğim yok,boşanırsam ne yaparım?" Diye düşünmemiş çünkü güçlü bir kadın..
Okuyamamış kadınları "ezik,biçare" gibi göstermek çok yanlış.
İsteyen okusun istemeyen okumasın kısmına katılmıyorum sadece..her cümlene katılıyorum abla. isteyen okusun, ekmeğini yesin. istemeyen okumasın, kendi hayatını istediği şekilde kursun yani.
herkes okumak zorunda değil. herkes çalışmak zorunda değil. ama herkes istediği hayatı yaşamalı. bir kadın çalışmıyorsa ve ihtiyaçlarını eşinin parası ile karşılıyorsa, o kadın da erkeğe hayat arkadaşlığı yapıyor, yoldaşlık ediyor, yemek yapıyor, evi çekip çeviriyor yani. her şey üniversite okumak demek değil. bunu yukardaki yorumumda da söylemeye çalıştım bunu konu sahibine. üniversite = hayat boyu mutluluk değil. keşke öyle olsa da biz de hayatımız garanti altında oh diyebilsek şimdiden ama değil işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?