Okumak istemiyorum ya, istemiyorum! :(

valla hayatının en büyük hatasını yaparsın ben aylarca işsiz kaldım lise mezunuyum her marörler aylarca o kadar kötüki işler özel sektör marketlere asgeri ücrete mahvediyolar insanı çalışa satleri insan işi değil mecburiyet bilet satışa girdim asgeri ücret yol yemek yok paranın yarısı gittii şimdi tekstildeyim yol yemek sigorta yook ölüyorum çok iyi düşün ne diyelim

Ne istiyorsun ozaman?
Acaba kismetlerinmi baglandi
Yoksa zengin bir ailenin kizimisin? Hicbirsey icin cabalamadin sorumluluk almadin simdiye kadar vs ?

Ne istiyorsun ozaman?
Acaba kismetlerinmi baglandi
Yoksa zengin bir ailenin kizimisin? Hicbirsey icin cabalamadin sorumluluk almadin simdiye kadar vs ?
Yoo zengin degiliz memur cocuguyum. Kredi borclarimiz vs de var. Bilmiyorm inan ki kafam karman corman

Yoo zengin degiliz memur cocuguyum. Kredi borclarimiz vs de var. Bilmiyorm inan ki kafam karman corman

Senin bu okumak istememe altinda belki korkular yatiyordur?
Sosyal fobinmi var? Sence sen niye böylesin ? Ne zaman basladi bu düsüncelerin?

Okuma o zaman...ara ver bakalım daha mutlu olacak misin?bir süre ara verebilirsin baktın aslında okumak istiyormussun tekrar devam edersin. ..ama bu arada okumak istemezken yapmak istediğin neyse ona başla is kurs vs.bakalim tatmin edecek mi seni?

Kimse okumayan kadınları yerden yere vurmuyor mutlaka onların aralarında kendi annesinden çalışmayanlar da vardır. Ancak bir de gerçekler var sanırım siz çalışmıyorsunuz ki gocunuyorsunuz ama bir kere eşinizle anlaşamagörün ya en küçüğünden tartıştınız kavgalısınız paranız yok kavgalı olduğunuz halde o adama eve para bırak demek zorundasınız. Ben bu konuda çok çok hassasım neden çünkü boşanmış bir ailenin çocuğuyum annem ilkokul mezunu o zaman ortaokuldan hemşirelik sınavına girilirmiş girmiş kazanmış ilde olduğu için okul gönderilememiş 18 yaşında da evlenmiş iki çocuktan sonra boşanmak zorunda kaldı ve hiçbirşeyimiz yoktu annem aylarca iş aradı çok zor dönemlerden geçtik. İş bulduğunda da o kadar çalışırdı ki ağlardı artık. kıt kanaat geçindik hep ve ben durumumuz yoktu açıköğretim okuyup bitirdim şu an eşimin durumu çok iyi hiç çalışmak zorunda değilim ama çalışıyorum annemden gördüğüm için ve şu anda da memurluk için çalışıyorum yani durmuyorum. Meslek sahibi olduğu halde sineye çeken kadın vardır ama sayısı azdır çünkü çoğu kadın elinde imkanı varken mutsuz olduğu eşiyle ömrünü tüketmez ve bir seçeneği vardır ancak bu kızlarımızın hiçbir seçeneği olmayacak. Güçlü kadın olmakla iş bulamamayı karıştırmayın bennim annemde erkek gibi kadındır iki çocuğu büyütmek kolay değil ama bir yaştan sonra zaten iş vermiyorlar okumamış olunca iyice zorlaşıyor bu yaşadım biliyorum. O yüzden okumak istemiyorum diyen birine de aferin eşinin eline bak zengin koca bul keyfine bak diyemem.

Akdeniz Uni - turkce ogretmenligini biraktim 418 puanla girmistim. Girmez olaydim ya aklima geldikce böğğkk diyorum. İki gundur yorumlari da okuyunca heveslendim okuma fikrine hos bakmaya basladm ama yok ya..
Başka bir konunuzda yani ilk konunuzda Akdeniz üniversite uluslararası ticaret velojistik bölümü ve gazi Üniversitesi tapu ve kadastro bölümünü bıraktım diye yazmışsınız,şimdide Akdeniz Üniversitesi Türkçe öğretmenliğini bıraktım diyorsunuz aynı üniversitede iki bölüm birden okunmuyor.

Son düzenleme:
Bende öyle bi'şey demedim zaten..

şahsen ben lise mezunuyum çalışıyorumda 15 senedir çalışıyorum fakat üni okumak istiyorum bunu para kazanmak için değil kendimi geliştirmek için istiyorum çünkü evlenmek istediğim kişininde üni mezunu olmasını istiyorum . şimdi benim şartlarım uygun değil üni okumak için açıköğretime de bir kez başladım ama sevmediğim bir bölümdde kendimi zorlamadım istesem okurdum. şimdi 29 yaşımdayım kafamda çizdiğim plana göre önümüzdeki 2 yıl içinde üniye başlamayı düşünüyorum yapabilirsem. benim kızkardeşim 25 yaşında başladı üni ye şimdi 3. sınıfta ve çok zor bir böölüm okuyor fransız dili ve edebiyatı. o da sizin gibi arkadaş kazığı yedi bunlar hayatın gerçekleri yarın birgün çalıştığınızda aynı insanların büyümüş halleriyle muhattap olunca neye uğradığınızı şaşırmazsınız.

Tanidik biri okur beni bilir korkusuyla oyle bolum yazmistim artik saklama geregi duymuyorum.

Universiteye basladigim zaman oldu

Ama cepitto sen okumama isteyigini bilmedikten sonra biz nerden bilelim..
Arkadaslarin varmi hic ? Sadece aile konusunda sansliyim yazmisin.
Ilerde kendini nerde görüyorsun? Illa aklindan gecmisdir herhalde..

Ama cepitto sen okumama isteyigini bilmedikten sonra biz nerden bilelim..
Arkadaslarin varmi hic ? Sadece aile konusunda sansliyim yazmisin.
Ilerde kendini nerde görüyorsun? Illa aklindan gecmisdir herhalde..
İki arkadasim var biriyle gorusuyoruz digeri unide. İlerde kendimi aksama kadar evimde orgu orerken goruyorum durum bu kadar vahim..

Şu forumdaki koca şiddeti gören çocuğuyl ortada kalan kadınları yazılarını görüyorsun ve okumam diyorsun...şaka mısın

İki arkadasim var biriyle gorusuyoruz digeri unide. İlerde kendimi aksama kadar evimde orgu orerken goruyorum durum bu kadar vahim..

Ilk önce bu hayatta kimse seni zorlayamaz birseyler yapmaya bunu unutma.
Hayat senin hayatin.
Baskilardan siyril kimseyi dinleme ve kendi icine dogru yönelip ne isteyip ne istemedigini kesfetmeye basla.

sistemin gerektirdiği gibi oku, meslek edin, evlen, mülk edin, çocuk yap demeyeceğim sana. evet diğer hanımların yazdıkları çok doğru, üniversite okumak bence de çok gerekli ve önemli bir şey hayat standardımızın belli bir seviyede olması için. fakat istemiyorsan okuma. istemediğin bir şeyi zorla yapmak zorunda değilsin. ilerde bu yüzden pişman olursan da en azından ''ben yaptım, ben böyle olsun istedim'' dersin ve ceremesini çekersin yapacak bir şey yok. ha üniversite okumadın diye sürünecekte değilsin. belki okumadan da çok iyi yerlere gelirsin veya çok farklı bir hayat yaşarsın bilemeyiz. eğer okula gidip derslere girmek, arkadaş edinmek seni geriyorsa örgün okuma. 4 yıllık bir açıköğretim bölümü bitir en azından elinde her ihtimale karşın iyi kötü bir diploman olsun. bu sürede de bir işe gir ve herhangi bir şeye yeteneğin ya da ilgin varsa onu geliştir. yabancı dil, çizim, teknoloji, sanatla ilgili herhangi bir şey vs. belki oradan yolunu bulursun ve yürürsün belli olmaz. ama istemediğin hiçbir şeyi sistem öyle gerektiriyor diye yapmak zorunda değilsin. sonuçları da senin sonuçlarındır, kabullenirsin.

Son düzenleme:
Seninkisi simariklik sadece. Okuma sacmalamaya devam et. Kolay gelsin

Tonla yorumdan sonra hala ayni seyi diyorsan sen zaten okuma.

her cümlene katılıyorum abla. isteyen okusun, ekmeğini yesin. istemeyen okumasın, kendi hayatını istediği şekilde kursun yani.
herkes okumak zorunda değil. herkes çalışmak zorunda değil. ama herkes istediği hayatı yaşamalı. bir kadın çalışmıyorsa ve ihtiyaçlarını eşinin parası ile karşılıyorsa, o kadın da erkeğe hayat arkadaşlığı yapıyor, yoldaşlık ediyor, yemek yapıyor, evi çekip çeviriyor yani. her şey üniversite okumak demek değil. yukardaki yorumumda da söylemeye çalıştım bunu konu sahibine. üniversite = hayat boyu mutluluk değil. keşke öyle olsa da biz de hayatımız garanti altında oh diyebilsek şimdiden ama değil işte.

İsteyen okusun istemeyen okumasın kısmına katılmıyorum sadece..
İmkanı olan herkes okumalı..
Üniversite=hayat boyu mutluluk değil elbette,hayatta hiç bi'şeyin garantisi yok ama meslek edinmek çok önemli..
Mesleğini eline aldıktan sonra çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…