Okumak istemiyorum ya, istemiyorum! :(

Öğrenci misiniz?

Konu nasıl aldatılmaya falan geldi anlayamadım?
Bende yorum yazayım o halde..
Okumuş meslek sahibi olmuş kadınlar da aldatılıyor,şiddet görüyor..
Meslek sahibi oldukları halde sineye çekip evinde kocasına boyun eğen kadınlar yok mu?
Okuyp meslek sahibi olmanın güzel yanlarını anlatırken,okuyamamış,bir mesleği olmayan kadınları yerden yere vurmakta neyin nesi?
"Kocadan don parası almak" sözü de yeni moda oldu..
Annem ilkokulu bile okuyamamış bir kadın,dayağa,hakarete boyun eğmemiş ve "mesleğim yok,boşanırsam ne yaparım?" Diye düşünmemiş çünkü güçlü bir kadın..
Okuyamamış kadınları "ezik,biçare" gibi göstermek çok yanlış.

Ben size katiliyorum, eziklik/guclu olmak karakterden geliyor. Dunya kadar mali oldugu halde korktugu icin bosanmayan pekcok kadin var.

Lakin soyle bir sey de var, insan maddi guvencesi olunca kendini daha guvende hissediyor. Teyzem bosanmak istiyordu mesela, canavar gibi kadindi ama maddiyati kotuydu, bosandi cok sikinti cekti ama simdi ayakta. Hayatta guclu olmak icin. eyvallahsiz olabilmek icin para sart bence.

Mesele sadece okumak, o diplomaya sahip olmak değil.
Konu sahibi okumak (dolayısıyla meslek edinmek) istemiyor. Çalışmak (dolayısıyla bir işi olmasını) istemiyor. Bu ikisi bir araya gelince de elinde maddi olarak hiçbir şey olmayacak ileride.

Annenize maşallah, çok güzel yapmış saygı duyarım ancak bunu yapabilecek kaç kadın var? Hele ki çocukla. Konu sahibi özelinde söylemiyorum, bir kadının ya mesleği ya işi olmalı. Aksi takdirde güvencesi olmadan ayrılmak kolay değil. Niye daha hayatının başındaki gencecik bir kadına bu şekilde yol göstermeyelim ki? Karar zaten kendisinin.

Bu yüzden çalışmak lazım işte..
Okumak istemiyor musun kardeşim?okuma(hayatının hatası) o zaman çalış.
Onu da yapamam bunu da yapamam,ee ??Ben buna karşıyım işte..
Teyzeniz de güçlü kadınlardanmış..

Yazdıklarınıza katılıyorum..
Benim isyanım okuyamamış kadınların ezik olarak gösterilmesiydi..
Kesinlikle okumalı ha okumuyor mu? Çalışmalı..
Biz burdan ne yazarsak yazalım karar onun..
Umarım doğru karar verir ve azimle okulunu bitirir.

Mezunum ama alese girdim yuksek lisansla tekrar ogrencilige adim aticam ins neden sordunuz ?
Mezun olduğunuz an yaşadığınız o övüncü ve gururu daha iyi anlatabilirisniz diye..
Ben anlatamam ama okumuş insanlar güzel yönlerini anlatırsa konu sahibesi kardeşimiz için daha hoş olur.
Kötü örnekler yerine güzel örnekler..

Burda aslinda konu sahibesi bana oyle geliyor ki gercekten hoslandigi bir sey olsa yapmak isteyecek. Yapmak istemedigi seylere motivasyonu yok. Yani kizimiza bence meslek rehberligi yapacak biri gerekiyor. Kafasi karisik, ne yapacagini bilmiyor, okulu birakmis. Karmasa had safhada yani.

Onun da cok sucu yok aslinda, suc egitim sistemimizde. Ben de 11. sinifta bile ne olmak istedigimi bilmiyordum, puanim iyi geldi, bolumumu yazdim, tuttu, gittim sonra taniyip sevdim, bana uygun cikti. Universite sinavi ve bolum secimi resmen loto-toto , kismetine iyi cikarsa iyi, yoksa eyvahlar olsun.

Ben o yuzden onceki mesajlarimda baska cesitlerden meslekler yazdim, belki biri hosuna gider.

Son düzenleme:
Ezik bi care olanida var olmayanida var lakin toplumun genelinden en basiti annendende hicmi duymadin okumus olsaydim boylemi olurdu diye ?
Benim annem gayet kulturlu ve ayaklarinin uzerinde durabilen bir kadin kendi parasinida kazaniyor yinede evde maddi konularda babamla sorun yasadiklari olmustur. Sizce hos bir durummu bir kadinin kocasindan para istemesi ? Bana hicte hos gelmiyor. Bir kadin en azindan kndi harcamalari icin kndi parasini kazanmali. Erkeklere kole gozuyle bakmayin sizin susunuze makyajiniza para dokmek zorunda degiller

Okumadım tüm sayfaları fakat halinize çok üzüldüm dilerim en kısa zamanda bu hatanın farkına varıp fazla zarar görmeden dönersiniz. Hangi okulu ve bölümü bıraktınız? Ben istediğim yeri kazanamadım diye bir sene daha hazırlandım şu an Allahıma şükür en iyi üniversitelerden birinde psikoloji eğitimi alacağım ailemin hayatını kurtarabilmek için ve afedersiniz aileniz size bakmak zorunda değil siz onlara baksanız fena olmaz asıl.. okumak güzeldir fırsat varken okuyun ilerde ah vah etmezsiniz

Evet meslek rehberliği şart..
Peki bu konuda kimden yada nerden yardım alması gerekir?
Mutlaka başarılı olduğu bir alan vardır,bir uzmanın yönlerdirmesiyle dediğiniz gibi biraz motivasyonla halledilebilir gibi.
İstemeseydi sınavlara girmezdi,başarılı olmasaydı kazanamazdı..demek ki var bi'şeyler.. :)

Burda kimse okumayana ezik okuyana guclu demedi konulari karistirdiniz sizi o laflarin soylendigi topige alalim

okumak eline mesleğini almak ve maddi özgürlüğünü kazanmak zorundasın. dedem hep, kızların okuması daha zorunlu çünkü erkek her işte çalışabilir ama kadınlar her işte çalışamazlar okumalı saygın meslekleri olmalı derdi.

Bir insan, kadin veya erkek fark etmez, okumali, meslek edinmeli, calismali, ayaklari üzerinde durmali ve ancak öyle bu hayatta ilerleyebilecigini düsünüyorum.
Evde oturmak eskidendi, simdi hersey ortaklasa olmus artik. Yemek yapmakdan tutunda evi temizlemek hatta cocugu büyütmekle her iki tarafda bu isin icine giriyor. O eskidendi roller modeli, kadin evde, erkek disarida.
Hatta simdiki erkekler calisan, meslegi olan es ariyor evlenirken.
Konu sahibi Insallah sevdigin bölümü veya meslegi yaparsin, icindeki sesi dinle. Ama muhakkak birseyler yapman gerekiyor. Bos oturani Allah`da sevmezmis.

Akdeniz Uni - turkce ogretmenligini biraktim 418 puanla girmistim. Girmez olaydim ya aklima geldikce böğğkk diyorum. İki gundur yorumlari da okuyunca heveslendim okuma fikrine hos bakmaya basladm ama yok ya..

Sanırım seni motive edecek bir şey yok. yani kızma ama bir tarafın zora gelmemiş daha. Yoksa ilk önce kendi kendini kurtarmaya çalışırdın. Kıymetini bil ki oku diyor ailen benim gibi okumak için kaç yıl yalvarmak zorunda kalan veya hiç gidemeyenleri düşün Bana o zamanlar dersane, kitap vs desteği verende olmamıştı. Hoş şimdi de olmadı. Hayat zor bunu bil şuanın kıymetini bil yoksa ilerde geri dönmeyi çok istersin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…