Okumak istemiyorum ya, istemiyorum! :(

Öyle düşünme bence. Ki Antalya gibi bir sehirdesin kıymetini bil. Kaçıncı sinifsin bilmiyorum ama surda okulunun bitmesine ne kaldı ki. Sonra gideceksin zaten ki buradaki günlerini ozleyeceksin kıymetini bilemedim diyeceksin. Yatay gecis falan da dusunebilirsin. Ama her harükarda o okulu başarıyla bitirmeye çalış yoksa pişman olacaksın

benim kardes de boyle diyordu. garsonluk vs yapinca akli basina geldi. tekrar girdi uniye. sen de gir bi yerde calis bakalim asgari ucretle ondan sonra hedefin oluyor mu olmuyor mu

şımarıklık.....bu ulkede okumak ısteyıpte okuyamayan bınlerce oğrencı var...bırde ailesının zoruyla okula gıdenler......yazık derım sadece....bırgun evladım okumak ıstemezse özellıkle kız çoçuğu olarak kahrolurum....
CANIM ISTEMEDI BIRAKTIM cumlesı sadece sımarıklık baska bırşey degıl

Okuldan dersten yurttan sıkılıyorsun ya okuyanlar cok mu bayılıyor saniyorsun o derslere! Ben makina muh ve hukuk fak.si mezunuyum. Ozellikle mak bolumu kadar zor birsey olamaz kabustu o dersler. Yuzde doksan erkek hep mekanik dersler cok sabahlara kadar agladigimi bilirim ne yapacagim diye. Herkes bu yoldan geciyor kimseye hayat altin tepside sunulmuyor. Okula giderken haftasonlari kahvalti salonlarinda bulasikcilik yapardik uc kurus kazanalim diye. Cok krizler gecirdik guzelim sacma sapan fikirlerini birak ve inan senden cok daha kötü durumda olanlar var. Ben mak.bolumunu hic sevmezdim resmen iskenceydi ama simdi şükürler olsun ki bu konumda olmama sebep o bolumu bitirmemdi. Iki sene sonra cok pismanolursun bilgine.

Okumak istemiyorum mu? Inan bende okumak istiyorum soyle meslegim elimde olsun istiyorum mesela ogretmen olmak istiyorum ogrencilerim olsun hergun birseyler ogrenip ogreteyim istiyorum ama malesef hayatta bazen kendi secimlerini yapamiyorsun.

Acidim sana ya sanslisin 400 500 tlik kitap alabiliyorsun okuma sansin var ve sen istemiyorsun kendi srcimin ama inan senin gibiler hayatta kaybediyorlar okumaya gonlun yok calismaya gonlun yok zor geliyor sana sorumluluk almak ki en guzel yilardir universte yillari. Bu hayatin sonu evlilik dua ette iyi biri ciksin karsina ama hayatta kendi felaketini kendin hazirliyorsun o yuzden of deme

bizimde tanıdığımız bi amca vardı rahmetli
oğlu liseye giderken okulu bırakacağını söylemiş,o da tamam oğlum deyip
bunu ağır bi işe vermiş,bi kaç gün dayanıp,baba ben okumak istiyorum demiş : )
oku tabiki okumak güzeldir,hele hele imkanların varsa
birde imkanları olmayanları düşün
ama gördüğüm kadarıyla pek iyi değilsin sen , en iyisi okulunu dondur biraz ara ver,sonra başlarsın yine.

kazandığınız halde okumamak hangi aklın ürünüdür anlamıyorum bu hakkı herkes elde edemiyor keşke hiç tercih yapıp bir üniversiteye girmeseydiniz de başka okumak isteyen birinin hakkını elinden almasaydınız kaç öğrenci dışarı da kalıyor işte boşu boşuna yazık yani bir insanın hele hele bir kadının mesleğini eline alıp işini yapması kadar güzel birşey var mı özgüven, kendi paranı harcamak, kimseye para konusunda hesap vermemek, eşine maddi konuda bağımlı olmamak, çocuğuna örnek olmak bu uzar gider yani şu anda lise mezunusunuz. Tabii siz bilirsiniz de neden buraya konu açtınız onu anlamadım istemiyorsanız istemiyorsunuz bize ne sizi zorla okutamazlar herhalde anne babanıza acıdım ben büyütmüşler okullara göndermişler bir yer kazanın diye nasıl çabaladılar kimbilir.Sonuç elde var sıfır.

Calismak cok zor biliyorum tabi ki. Cunku ise girdim iki gunde biraktim. Beni yanlis anliyosunuz en buyuk sorunum bi istek yok icimde ilerde ne olmak istedigime dair en ufak fikir yok ogretmenlik hukuk tip muhasebe isletme hic biri ilgimi cekmiyor ilerde bu islerden birini yaptigimi dusununce aglayacak duruma geliyorum

Ailen sana bakmaktan cekinmiyorsa, otur evinde koca bekle. Sonra da kocanin sana bakmasini bekle..

Okuldan cikmissin, isten ikinci gun cikmissin, bu kadar nazli biriysen seni kocadan baskasi paklamaz

Yavrum Allah gostermesinde ilerde kicina alacagin bir don icin kocandan para istemek gururuna dokunmayacaksa aldatildiginda isim yok gucum yok bosansam ne yiyip ne icicem demeyeceksen su dunyada yapayalniz kaldiginda ayaklarinin uzerinde durabileceksen OKUMA ! Cunku bunlari yapabilecek insana okumak tamamen zaman kaybi.

"kız kurusu olmamak için okumak" diye bir şey varmış demek..

Ben de sizin sayenizde bir sey daha ogrendim. Okumayan her bayan illa aldatiliyor demek.

Peki sekerim, cidden bu mesleklere ilgi duymuyor olabilirsin, ama farkli meslekler de var. Sen ne seversin? Sen nasil bir insansin ?

Tip, ogretmenlik istemiyor olabilirsin; bunlar ne yaptiklarini net bildigin, gordugun meslekler zaten.

Ne istemezsin ? Masabasi is sevmiyorsun sanirim, daha hareketli bir seylere yonelsen ? Hukuk demissin ama avukatlarin hayati bence gayet aksiyon :) Isletmeyi yabana atma derim, nerde calisacagini asla bilemezsin, belki de cok degisik isler yapacaksin.

O zaman baska seyleri dusun, ne bileyim veterinerlik, discilik, hemsirelik hakkinda ne dusunuyorsun?

Ya da yazdigim gibi kuaforluk, makyozluk , guzellik uzmanligi vs estetik konular ister misin? Kendi kuaforun/guzellik salonun olabilir mesela.

Grafikerlik ne is yapar arastirsan mesela, bence guzel bir is.

Aklima gelenler bunlar.

Herkes üniversite okuyacak diye bir şart yok, üniversiteyi kazanmak için yanıp tutuşan binlerce insan varken, istemeyen okumasın zaten...

Her zaman bela insanı bulmaz, bazen de insan gider belayı bulur. İleride başını taşlardan taşlara vuracaksın keşke okusaydım diye.. Artık okuyanların bile zor iş bulduğu, zor geçindiği bu dünyada okumayana ekmek yok. Geleceğini karartmak istiyorsun, karart bakalım.. Ama zamanı geri alma şansın yok bunu da unutma..

Ben de sizin sayenizde bir sey daha ogrendim. Okumayan her bayan illa aldatiliyor demek.

Evladim okusan da aldatilip/aldatilmamanin bir garantisi yok, hayatta hicbir seyin olmadigi gibi. Bu yuzden sana oku oku diye bagiriyoruz, aldatilman/aldatilmaman sans veya baska faktorler yuzunden olabilir, ama nasil tepki verecegin gayet deterministik , sana bagli. Ayaklari saglam basan bir kadinsan tekmeni koyar gecersin, ama gidecek baska yerin, paran yoksa boynunu bukersin dayagi da aldatmayi da sineye cekmek zorunda kalirsin. Hah, zaten toplumda yeri, sayginligi, guzel isi olan bir kadinsan , adam zaten sana saygi duyar.neyse bu ayri bir hikaye. Sen ablalarini dinle, hepbiragizdan konusuyorsak bir bildigimiz var demek ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…