Okumakta Olduğunuz Kitap?

Jean-Christophe Grange; Çeviren: Şevket Deniz
Doğan Kitapçılık;
İstanbul, 2007, 14 x 23 cm, 520 sayfa, Türkçe, Karton Kapak.
ISBN No: 9789752936195

Birbirinin benzeri cinayetler işlenmektedir. Bu cinayetlerin ortak noktaları, katillerinin öldükten sonra hayata döndürülmüş ve uzun süre komada kalmış insanlar olmasıdır. Öldürülen kişiler de, onların komaya girmesine sebep olan kişilerdir. Bir tür intikam cinayetleridir bunlar. Ancak bu kişiler gerçekten katil midir? Yoksa sadece verilen emirleri uygulayan birer piyon mudurlar? Avrupa'nın birbirinden uzak kentlerinde işlenen bu cinayetler nasıl bu denli benzerlik içermektedir? Yoksa katil tek bir kişi midir? Kendini şeytanın yerine koyan, kendini şeytan sanan biri. Belki de şeytan gerçekten yeryüzüne inmiştir.

İş yerinde okuduğum kitabım;
Tarihi Değiştiren Askerler
Ali Çimen
Timaş Yayınları;
Kimileri ulvi olduğuna inandıkları amaçlar için silaha sarıldı; Halid Bin Velid, Sultan Mehmet gibi... Kimileri dünyayı fethe çıktı; Cengiz Han, Atilla, Napolyon ve Hitler gibi... Kimileri dünyayı, kendisini fethe çıkanlardan kurtarmak için cepheye koştu; Patton ve Eisenhower gibi... Kimileriyse yeni bir dünya kurmaya soyundu; Büyük İskender, Sezar ve Atatürk gibi... Kanun aşığı Sultan Süleyman'dan sıcak denizler hülyasıyla yanıp tutuşan Çar Büyük Petro'ya, kızıl rejimini korumak isteyen Stalin'den, Yeni Dünya'nın zenginliğiyle gözleri dönen Cortes'e değin onlarcası; hepsi askerdi. Hepsi savaşlara girdi; çıktıklarında tarih değişmişti...

Evde okuduğum kitabım ise;
Bir Avuç Kan, Bir Avuç Toprak: Çanakkale
Yaşar Aksan
BizBize Yayınları;

Cephede savaş son hızıyla devam ediyordu. Bombalar patlıyor, Mehmetçikler birer birer toprağa düşüyordu. Cephe gerisinde ki sıhhiyelerde doktorlar ve hemşireler yaralılara yetişemiyorlardı. Durumu ümitsiz olanlar bir kenara ayrılıyor, iyileşecek gibi olanlarla ilgileniliyordu. Vücudunun büyük bölümü parçalanmış, bağırsakları dışarı çıkmış bir Mehmetçik getirildi. Doktor onu görünce: 'Götürün bunu diğeri...' dedi. O sırada yaralı asker: ' Baba benim.'deyince doktor: 'Oğlum! Oğlum! ' diyerek sarıldı. Ama yapılacak hiçbir şey yoktu. Yeni gelen, ağır yaralı, başka bir askerle ilgilenmek zorundaydı. Kendi oğluna ancak ertesi gün sıra gelmişti. Ama oğlu çoktan toprağa verilmişti.

'Çekiyorum tetiği... Çekiyorum, çekiyorum; tüfek patlamıyor, ateş etmiyor...'Tüfek bozuldu herhalde, bak hele! ' diyorum yanımdaki arkadaşıma; 'Benim tüfek bozulmuş.' Bir bakıyor benden yana: 'Senin parmağın kopmuş! ' diyor.
'Şehitlik üstün makam hiçbir paha biçilmez. Kalb'de iman oldukça Çanakkale geçilmez.'

M. Akif Ersoy

ben de bu gün şeytan yemini adlı kitaba başladım yazarın bütün kitaplarını okudum hepsi birbirinden çarpıcı... inanılmaz bir hayal gücü inanılmaz bir zeka... okumayanlara şiddetle tvsiye ediyorum
kurtlar imparatorluğu
leyleklerin uçuşu
kızıl nehirler
taş meclisi
siyah kan
hepsi jean christophe grange ait kitaplar...gerilim tarzı seviyorsanız hiçbirini kaçırmayın.

Ben "Olasılıksız" a başladım. Adam Fawer'ın kitabı...
Kitap sitelerindeki yorumlarda bir solukta okunduğuna ve çok sürükleyici olduğuna dair yorumlar yapılmış...
İlk sayfalarındayım kafamı karıştırdı gibi, olasılık rakamları, poker kuralları...Kağıt oyunlarıyla aram yok çünkü, dolayısıyla pokerle de...Heralde kitap bu şekilde gitmeyecek, dayanıp bitireceğim:)

Diriliş Çağrısı

M.Fethullah Gülen

Stephen Kıng(Tom Gordon'a Aşık Olan Kız)
bu adamın kitaplarına bayılıyom

Benim elimde simdi Zülfü Livanelinin Mutluluk adlı kitabı var...

Aslında yeni bir kitap degil ama ben yeni okuyorum...

çok güzel bir kitaptı. 4-5 yıl önceydi sanırım, bu kitabı okuyarak kitap okuma alışkanlığını yeniden kazanmıştım. Çok sürükleyici ve etkileyiciydi. Bir kaç ay önce filmini de izledim, ama kitapların gücü ve etkisi yine kendini kanıtladı, kitabı okurken aldığım heyecan, zevk filmde törpülenmişti, ki aslında Türk sinemasında çok önemli bir ürün olmuş bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…