Okumakta Olduğunuz Kitap?

Teşkilat, Selman Kayabaşı
TİMAŞ YAYINLARI

Onlar; Oğuz Kağan’dan bugüne kadar, Türk’ün devlet-i ebed müddet fikrini devam ettiren gizli teşkilatın liderleriydi...
Kimi, Gök-Türk Devleti’ni; kimi, Selçuklu Beyliği’ni; kimi, Osmanlı İmparatorluğu’nu; kimi de Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmakla görevlendirildi. Nizamülmülk’ten İmam-ı Gazali’ye, Selçuk Bey’den Mevlana Celaleddin-i Rûmi’ye, Osman Bey’den Dursun Fakih’e, Sultan Abdülhamit’ten Enver Paşa’ya ve Mustafa Kemal’den Turgut Özal’a kadar birçok isme; Teşkilat’ın gizli sancağı emanet edildi. Pakistan’da, Afganistan’da, Lübnan’da, Azerbaycan’da, Bosna’da; Osmanlı Devleti’nin bakiyesinde kurulan elliye yakın devletin harcında Onlar’ın gizli faaliyetleri vardı.
Ve bugün; Türk’le Kürt’ü, Türk’le Fars’ı savaştırmak isteyen Kaos Düzeni’nin mimarları, hesap etmedikleri bir gerçekle yüzleşmeye başladı: Teşkilat’ın askerleri, yeni bir düzen için geri dönüyorlardı…
Çam da bizim, kozalak da bizim!
Teşkilat-ı Mahsusa, Osmanlı Devleti’nin son istihbarat teşkilatı idi. Kurulduğu günlerde, kabinedeki bakanların birçoğu ve üst düzey komutanların büyük bir kısmı dahi böyle bir örgütün varlığından haberdar olmamıştı. Örgütün, Trablusgarp’tan Hindistan’a kadar yüzlerce hücresi ve bu hücrelere kayıtlı binlerce ajanı vardı. Üyeleri arasında Mustafa Kemal, Enver Paşa, Celal Bayar, Eşref Kuşçubaşı, Kazım Karabekir, Fuat Balkan, Süleyman Askeri ve Fevzi Çakmak gibi birçok ünlü sima da bulunuyordu.
Teşkilat-ı Mahsusa, Birinci Dünya Savaşı ve sonrasında yaptığı gizli çalışmalarla, elliden fazla devletin kurulmasını sağladı. Teşkilat’ın gizli hücreleri, aradan yüz yıl geçmesine rağmen henüz ortaya çıkarılamadı.
Selman Kayabaşı, bu heyecan verici kitapta Kıbrıs’ta Türk Mukavemet Teşkilatı’nı kuran, Bosna Hersek’in bağımsızlığını kazanmasında büyük pay sahibi olan ve son olarak Kerkük’te ortaya çıkan Teşkilat’ın; Musul’dan Semerkand’a, Lübnan’dan Pakistan’a, Roma’dan Selanik’e ve Azerbaycan’dan Kafkasya’ya kadar, günümüzdeki faaliyetlerinin izini sürüyor.
Tarih:
Mustafa Kemal, saltanatı yıkmak ve yerine Cumhuriyet rejimi kurmak istiyor. Şu halde nasıl olur da onu lider tayin ederiz Sultanım?
İstihbarat
Kurşunun hesabını üç kişi bilir: Bir kurşunu veren, bir kurşunu ateşleyen, bir de kurşunu yiyen
Siyaset
Şehir’de şehir kanunu; it’le dalaşacağına, çalıyı dolaşacaksın. Dağ’da dağ kanunu; it’le dalaşacağına, it’le dolaşacaksın
ve Aşk
Galata göz gibi, Süleymaniye gönül gibi bakıyor Baba! Öyle ya, yüreğimde kor bir ateş, kor yüreğimde kör ateş; kör yüreğim kor ateş, kor yüreğim kör ateş...

ben nermin bezmenin "sır" adlı kitabını okudum ve bitti,tavsiye ederim
şimdi canan tan'ın "söylenmemiş şarkılar" adlı kitabını okuyorum

Sevgili ATAMIZa hayran olmamann mümkün olamadığını bir kezdaha hersayfasında iyice hatıra yerleştiren çk güzel bir araştırmalar derlemesi.Anlatılan yada paylaşılan geçmiş araştırmalarından ziyade kıymetli önderimiz ATATÜRK'ün ne kadar,sorgulayıcı hep bir adım önde olduğunu,iyice ikna olmadan kararlar vermeyen bir lider olduğunu,çk ama çk okuduğunu hayranlıkla öğrenmek çk zevkliydi.Biz Türkler'in öyle batınn dediği gibi hasta adam yada ikinci sınıf vatandaş yakıştırmalarını somut örneklerle çürüten,aksine ilk yaşamın başladığı bir kıtann torunları olduğumuzu anlatan ve sayın Mayatek'e de saygı duyduran bir eser.helede Ergun Candann kitabından sonra daha da iyi anlaşılabiliyor...kitapta verilen örnekler izah edilen yaklaşımlar öylesine hoş ki insanı çk heyecanlandırıyor.mesela Kolomb'un Osmanlıların tüm ticaret yollarına sahip olması sebebi ile yeni keşiflere çıktığınn anlatılması beni çk heyecanlandırdı.tereddütsüz okuyun...yerimseniben

Daha önce Refah Partisi ve Milli Gençlik Vakıfları'nı kapattıran, Milli Görüşçülerin ileri gelenleri hakkında idam talepli davalar açılmasında kanıt olan, Fazilet Partisi'nin kapatılmasında, Fetullah Gülen aleyhinde Ankara DGM'de açılan davada en önemli deliller yine yazarın yazdığı kitaplardı. Fetullah Gülen yazar hakkında faizi ile birlikte beş milyarlık tazminat davası açmış ve kaybetmişti. 'Misyonerler Arasında Altı Ay' adlı kitabı ile misyonerlerin ülkemizdeki faaliyetlerini deşifre eden yazar, 'Çoban Sülü' adlı kitabıyla da Demirel ailesinin ülkemizde sergiledikleri olumsuzlukları, yolsuzlukları gün yüzüne çıkarmıştı.

24 Ağustos 2001 tarihli Milliyet Gazetesi, Tayyip'in Ümraniye'deki konuşmasını yayınlıyor ve yazar için 'İşte Tayyip'i yıkan adam' diyordu.

Yazarın kaleme aldığı 'Hilafet Ordusu'ndan Arap Kürt Partisi'ne' adlı kitabı Yargıçların başucu kitabı olurken, 'Patlak Ampul' isimli yapıtı da 'Tayyip'in Ampulünü Patlatan Kitap' olarak tarihteki yerini almıştı. Yazar aleyhine Fetullah Gülen'den, Tayyip Erdoğan'a; Cüneyt Zapsu'dan, Şevket Kazan'a; Ahmet Tekdal'dan, M. Fatih Saraç'a kadar birçok kişi dava açmış ve hepsi de kaybetmişti.

Yazar; 'AKPapa'nın Temel İçgüdüsü' adlı kitabı ile Dr. Necip Hablemitoğlu'nun şehit edilmesi üzerindeki sis perdelerini kaldırırken, saldırının arkasında yer alan Amerika, Almanya ve diğer istihbarat örgütlerinin rollerini de deşifre etti. Yazarı, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları ve DGM eski Savcısı Cengiz Köksal da dava ettiler; fakat dava sonunda hepsi kaybedenlerin safında yer aldılar. Yazar yine aynı kitabında PKK terör örgütü ve onun başındaki kuduza; Amerika, Almanya, Fransa, İtalya, İsrail gibi ülkelerin desteklerini belgeledi. Alman Vakıfları'nın ülkemiz aleyhine faaliyetlerine ışık tuttu. Başta TESEV olmak üzere sözde yerli vakıflarının Alman Vakıfları ile ilişkilerine açıklık getirdi.

Amerikalı, İngiliz, Hollandalı, Alman ve yerli misyonerler ve Cumhuriyet savcıları yazara onlarca dava açtı ve hepsi kaybetti. Televizyon tartışma programında kutsal kitapla ilgili yazarın eleştirilerine cevap veremeyen hıristiyan ve yahudi misyonerler, sözde kutsal kitabın 'Neşideler Neşidesi' bölümünü değiştirdi.

Yazar, 'Tarikat, Siyaset, Ticaret ve Cinayet (masonlarla el ele) ' adlı kitabı ile Masonlarla Tarikatların, AKP ve Ülker gurubunun ilişkilerine dikkat çekti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Murat Mercan, yazarı, ABD'de düzenlenen bir toplantıda CIA Ortadoğu Masası Şefi Richard Perle ve diğer İstihbarat örgütlerine şikayet ederken, yazarın bir süre önce yazdığı; 'Musa'nın Çocukları' ve 'Musa'nın Gülü' adlı kitapları en çok okunan yerli kitaplar arasında 1. ve 2.'liği alarak, satış rekorları kırdı.22 Mayıs 2007 tarihinde Başbakan Tayyip Erdoğan, 'Benim için Rum çocuğu diyorlar, yok Musa'nın çocuğu diyorlar; kardeşim Gül için olmadık iddialarda bulunuyorlar' sözleri ve TÜSİAD üyelerine şikâyette bulunmuştu. Erdoğan, mahkemelerden kitabın toplatılmasını istemiş ve bu isteği reddedilmişti.

Yazar, 'Musa'nın Mücahidi' adlı kitabında, Bülent Arıç'ın tüm bilinmeyenlerini aydınlattı. Dedeleri, ailesi, siyasi geçmişi ve şimdiki durumu hakkında 'Şok' belgelere yer verdi.

'Musa'nın AKP'si adlı kitapta, AKP'nin kuruluşunda Yahudi desteğinin yanında ABD ve İngiliz istihbaratının katkılarına,1969 yılında başlayan ve Erbakan'ın bağımsız olarak Konya'da başladığı bu siyasi hareketin geldiği son merhaleye yer veriyor; Tayyip ailesinin ve AKP önde gelenlerinin karıştığı yolsuzluklar kitabın en önemli konularını oluşturuyor. AKP Bağcılar Belediyesi Başkanı'nın, kendilerini istemeyenleri 'Fareler ve Sülüklere' benzetmesini hareketle okuyacak ve bizleri yönetmek için talip olanları gerçek kimlikleri ile tanıyacak, Milletimizi, farelere ve sülüklere benzeten bu insanlara hadlerini bildirmek için, kendinizde yepyeni bir kuvvet bulacaksınız. (arka kapak)

Her ebeveyn çocuklarını sevgiyle büyütmek ister.İşte size fikir verebilecek bir kitap ben çok faydasını gördüm dilerim sizin içinde faydalı olur.yerimseniben

Bir çocuğun ilk yaşları çok önemlidir. Çocuk, büyüdükçe geliştireceği fiziksel, zihinsel ve sosyal becerileri bu yaşlarda kazanmaya başlar. Öğrenmede İlk Adımlar çocuklarının gelişimini anlamaya çalışan ve ona nasıl yardım edebileceklerini keşfetmek isteyen ana-babalar için ideal bir rehberdir. Bu kitapta, rahat okunabilir bir metin, bilgilendirici şemalar ve canlı fotoğraflar eşliğinde bulacağınız konulardan bazıları şunlardır: - Çocuğun, doğum sonrasından okula başlayana kadar geçirdiği zihinsel ve fiziksel gelişim - Çocuğu, her gelişim aşamasında sahip olduğu potansiyeli kullanmaya teşvik eden oyunlar ve etkinlikler - Çocuğun temel becerilerini geliştirme yolları - Çocuğunuzla özel bir bağ kurabilmenizin ve bu bağı güçlendirmenizin yolları - Sık rastlanan sorunların pratik çözümleri (Arka Kapak)

Ben çok beğendim hem akıcı hem öğreticia.s.

uzun zamandır okumak istediğim Latife Hanım (ipek çalışlar) kitabını bugün kütüphanede görünce hemen aldım. şimdi onu okuyacağım. yupppiiii.........

10 yıl aradan sonra tekrar suç ve ceza yı okuyorum.meğer 10 yıl once ne farklı bı gozle okumusum.

kuran'ı kerim okuyorum herkese tavsiye ederim

Kuran ı Kerim her zaman okuduğumuz ve okumaya doyamadığımız bir mucizevi bir kitap, biliyoruz ve hep bileceğiz arkadaşım. Kuranı okumanın hazzı hiç bir kitapta yoktur. O hazzı duymak bilmek için okumayı öğrenin ve okuyun. Ne demek istediğimi anlıyacaksınız.

ben bu bölümü daha önce nie görmedimkii?
nisan cadısını okuyorum...yazarı majgull axelsson ....:yaşasınsmiley:
eşim ben kitap okurken ne kadar gıjık olsadaa ben seviyorum yapılacak bişi yok:hıh..işteokuyacağımsmiley:

şu an peygamber gibi yaşamak adlıbir kitap var.yazarı dr kerim buladı.çok güzel efendimizin yaşayışını insanlara,çevresine ve ailesine davranışını konu alan bir kitap

Şuan elimde bu kitap var 800 sayfadan fazla. Başlarında biraz sıkıcı gibi geldi ama aslında çok sürükleyici. Elimden bırakmak istemedim. son 3 sayfam kaldı. kıyamıyorum bitirmeye. :)

Mary Boleyn, on dört yaşında, masum bir kız olarak kraliyet sarayına geldiğinde, VIII. Henry'nin gözlerini kamaştırır. Gördüğü ilgiyle tüm varlığı alt üst olan Mary, hem altın prensine aşık olur, hem de gayrıresmi kraliçe olarak her geçen gün artan rolüne. Ancak öyle bir an gelir ki, kralın kendisine olan ilgisi gittikçe sönmeye başladığında, ihtiraslı planlar yapmakta olan ailesinin piyonuna dönüştüğünü fark eder ve en yakın arkadaşından uzaklaşmaya ve rekabet etmeye zorlanır: Kız kardeşi, Anne Boleyn'den. İşler iyice çığırından çıktığında ailesine ve kralına baş kaldırması gerektiğinin farkına varır ve kaderinin iplerini kendi eline alır.

Son derece zengin biçimde işlenmiş, etkileyici bir aşk, seks, ihtiras ve intikam masalı. Boleyn Kızı, Avrupa'nın en heyecanlı ve gösterişli saraylarından birinin tam kalbinde yaşamış, sıradışı eğilimleri ve ihtirasları olan, içindeki sesi dinleyerek varlığını sürdürebilmiş
bir kadını tanıştırıyor dünya okuruna.

Gıcık olma konusunda haklısın arkadaşım, Niyeyse kitap okumak insalara garip geliyor. Benim bir arkadaşım vardı kitap okumamdan rahatsız olurdu. Hastaneye işim düştüğü zaman kitap götürür okurum, ama insanlar garip garip bakar. El işi yapanı yadırgamıyorlar ama kitap okuyan yadırganıyor. Hele yaşım gereği elimde kitap gören daha bir yadırgıyor. Tabi umrumda bile değil ben kitap okurum arkadaş. Geçen gün hastanede yanımdaki bayan kitap okuduğumu göre göre beni çeneye tutuyor. Kısa cevaplar veriyorum , olmuyor,soru sorup duruyor. Artık kibarca bayan kitabımı bitirmek istiyorum dedim. Kadın bana ne dese beğenirsin; Aman bu yaşta kitap okuyup ne yapacaksın sohbet edelim işte deyince bende bayan sohbetinizden memnun kalmadım kitap okumayı tercih ediyorum dedim.ve. Kitabımı okumaya devam ettim.

canan tan
yüreğim seni sevdi bitti.çok güzeldi tavsiye ederim
şimdi henüz başladığım kitap
ahmet karcılılar gülden kale düştüyü okuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…