Khaled Hosseini'nin ilk kitabı Uçurtma Avcısı'nı okuyorum..
Bundan önce yine aynı yazarın ikinci kitabını okumuş ve ilgili başlığı açmıştım.
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=191087
Uçurtma Avcısı yine, her satırını yutkunarak okuduğum bir kitap.. Şeriatın aslında ne olduğunu, din uğruna yapılabilecek kötülükleri, Afgan halkının Rusya ve sonrasında emperyalizm destekli sözüm ona "din kardeşleri" nce nasıl bir kötü muameleye tabii tutulduklarını öğrendikçe, insanın "Aklım almıyor" diyesi geliyor..
Hosseini (Hüseyni)'nin her iki kitabında da beğendiğim yan şu oldu.. Ülkesinin siyasi ve tarihi geçmişini, bir roman kurgusu altında ilmek ilmek işlemiş olması ve elde ettiği başarıyla da ulusal gibi görünen olayları, yazar kimliğiyle dünyaya duyurmuş olması..
Bunlar da mı oldu? diyor ve kalakalıyor insan......................
Bravo okudugun cok iyi bir kitap, benim de elimde iki senedir duruyor o. Yabanci dil oldugu icin geciktiriyorum galiba. Ama cevremde onu okumayan kalmadi. Digerini de tavsiye ederiz : ) Yazarin bir sonraki kitabini yani..
Ben Murathan Mungan'ın "Kadından Kentler" adlı kitabını okuyorum. Kitap roman değil, birkaç hikayenin birleşimi... Farklı kadınlar, farklı hayatlardan kesitler yer alıyor içinde, okuduğunuzda karakterleri analiz ettiğinizde ciddi bir aşinalık duygusu yaşıyorsunuz:) Keyifle okuyorum, zaten Mungan'ın üslubunu çok beğenirim, sizlere de tavsiye ederim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?