- Konu Sahibi honeysuckle
-
konuyu açıp açmamakta kararsız kaldım ama çok canım sıkkın
bir kızım var 13 yasında hayatımdaki tek varlığım nasıl anlatayımki herşey onun için..
yaşadıklarımdan sonra ona verdim kendimi varsa yoksa o..
bu sene orta sonda yani seneye liseye başlayacak ..
sbs illeti çıkardılar basımıza biliyorsunuz..ona göre lise seçecek..
ama gelin görünki puanları düşük çıktı..
çok istemiştim hemşire okulunu okumasını saçma sapan bir liseye vermek istemedim..sonuçta babasız kız çocuğu yetiştirmek çok zor..
özel bir lise aradı bugün beni sağlık meslek lisesi yıllık 10.000 tl
ve puanda farketmiyor her şekilde alıyor yani..
ama benim onu verecek durumum yokki.. bu haksızlık değilmi??
gerçekten çok üzgünüm..belki diyebilirsiniz herkes özeldemi okuyor v.s. diye ama olmadı işte
parası olanın parasıyla meslek sahibi olduğu bir zaman ne kadar kötü..
konuyu açıp açmamakta kararsız kaldım ama çok canım sıkkın
bir kızım var 13 yasında hayatımdaki tek varlığım nasıl anlatayımki herşey onun için..
yaşadıklarımdan sonra ona verdim kendimi varsa yoksa o..
bu sene orta sonda yani seneye liseye başlayacak ..
sbs illeti çıkardılar basımıza biliyorsunuz..ona göre lise seçecek..
ama gelin görünki puanları düşük çıktı..
çok istemiştim hemşire okulunu okumasını saçma sapan bir liseye vermek istemedim..sonuçta babasız kız çocuğu yetiştirmek çok zor..
özel bir lise aradı bugün beni sağlık meslek lisesi yıllık 10.000 tl
ve puanda farketmiyor her şekilde alıyor yani..
ama benim onu verecek durumum yokki.. bu haksızlık değilmi??
gerçekten çok üzgünüm..belki diyebilirsiniz herkes özeldemi okuyor v.s. diye ama olmadı işte
parası olanın parasıyla meslek sahibi olduğu bir zaman ne kadar kötü..
Bunun yanında parasız okullar da var.
Size katılıyorum parayla meslek sahibi olmak kötü fakat devlet size o parayı vermeden de o mesleği olabilirsiniz gibi bir imkan sunuyor. Bence buna takılmak yerine kızınızı çalışmaya teşvik etseydiniz bu konudan dert yanıyor olmazdınız.
Yani suç önce çalışmayanda sonra parayla meslek sahibi eden de...
Kızmayın ama bu bir bir daha iki gibi bir gerçek.
Ha çalışmıştır ama yine de olmamıştır ona lafım yok. Yine de ben çalışan kazanır sözüne yürekten inanıyorum.
13 yaşındaki çocuğa, şu an ders çalışmasının geleceğini nasıl etkileyeceğini anlatmak öyle zor ki..
Ve bu malesef Avrupa'da böyle değil.
Orada çocuklar daha 13 yaşındayken abuk sabuk sınavlarla gelecek kaygısına düşmüyorlar.
Uzmanlar inceleyip karar veriyor, kim neye yatkındır, nerede başarılı olabilir.
Ve evet bence de haksızlık var ortada..
Bu kızımızın puanı yetmemiş, aynı şekild epuanı yetmeyen ama parası olan çocuk hemşirelik okuyabilirken, bu kızımız okuyamayacak. Haksızlık işte düpedüz..
Liseyi bitirdikten sonra üniversitede seçebilir hemşirelik.Gücünüz yetmiyorsa bunuda düşünün derim.
bende devlet okulunda okudum kolejde okuyan arkadasım da vardı ama inanın özel okul bir öğrenciye artı olarak hiçbirşey katmıyor sadece sosyal imkanları daha fazzla devlet okulunda okuyup üniversite tercihlerinde hemsireliği seçebilir yani benim zamanımda öyle olabiliyordu
Bunun yanında parasız okullar da var.
Size katılıyorum parayla meslek sahibi olmak kötü fakat devlet size o parayı vermeden de o mesleği olabilirsiniz gibi bir imkan sunuyor. Bence buna takılmak yerine kızınızı çalışmaya teşvik etseydiniz bu konudan dert yanıyor olmazdınız.
Yani suç önce çalışmayanda sonra parayla meslek sahibi eden de...
Kızmayın ama bu bir bir daha iki gibi bir gerçek.
Ha çalışmıştır ama yine de olmamıştır ona lafım yok. Yine de ben çalışan kazanır sözüne yürekten inanıyorum.
parasız okullar var evet ama sbs denilen nalet bir puanlamada var..
bu üniversitedede böyle çocukların geleceğini 1 saatlik sınavlar belirlememeli..
kızımı yeterince teşvik ettim ama o daha çok küçük bunu algılayamaz..
kaldıkı dersleri iyi ama sbs puanı hemşireliğe yetmiyor..
Bir anne olarak öyle iyi anlıyorumki yüreğinden geçenleri..
Peki puanları nereye yetiyor?
Ve en önemlisi hemşirelik onun gönlünden geçen meslek mi?
Belki de Meslek Lisesi okumaması daha hayırlı onun için, belki lisede çok açılacak, çok çalışacak. Ve belki hemşirelik okulu okusa bile bambaşka,daha yüksek puanlı bir yer kazanacak?
Belki Sağlık Meslek Lisesine yollasaydın, onu şartlandırmış olacaktın hemşire olmak için ve daha fazla çalışmaya gerek görmeyecekti?
Belki bunda da bir hayır vardır tatlım, olamaz mı?
Kızınız küçük olabilir ama sınava giren diğer adaylarla aynı yaşta ?
Onlar nasıl konunun bilincinde de yüksek puanlar alıyorlar ?
Yani çalışan kazanır tabii bir ölüm bir kaza bir bela yoksa ailede.
Her şerde bir hayır vardır şimdiki başarızlığından bir sonuç çıkartırsa lisede derslerine asılır.
Çok daha başarılı bile olabilir..
[QUOTE=talihsizben;19802668]herkes aynı değilki canım..
ben sürekli basındada olamadım..yeterince ilgilenemedim bendede suç var..
ama normal okul dersleri çok iyi takdir aldı..
başarısızlığı sbsde oldu..
çok heyecanlandım anne dedi..
ne diyebilirdimki..
evet bu ülkede böyle durumlar var malesef...
bununla savaşabilmek içinse en iyi yol güzel bi eğitimden geçiyor
iyi eğitim sadece özel okullarda verilmiyor. ki bildiğim bir başka şey de
başarılı bir öğrenciye tüm kapılar sonuna kadar açılır.
benim ailemin de çok parası yoktu ama ben kendi başarımla özel okul sınavını kazandım yıllarca ücretsiz gittim
dershanelere de yine aynı şekilde
umarım burada yazdığınız gibi kızınıza da, "bu adaletsizlik kızım, zor bi sınav, yapamayabilirsin..." demiyosunuzdur...
çünkü bu sözlerle siz çocuğun üstünde rahatlık oluşturursunuz ve o daha çocuk olduğu için
geleceği göremez ve "zaten annem haklı, kendimi heba etmeye gerek yok..." şeklinde düşünmesine neden olursunuz.
anladığım kadarıyla eşinizden ayrısınız. tabii ki bu durum da çocuğunuzun başarısını engeller.
ama siz ona yeterli desteği gösterdiğiniz taktirde bunun da üstesinden gelecektir
annesiz-babasız olup çok iyi yerlerde olan arkadaşlarım var, onlardan biliyorum
emin olun lisede hemşireliği kazanmak o kadar zor değil... siz kızınızı bu konuda bilinçlendirin lütfen...
canımsın sağol..
puanı nereye yetiyor tam olarak açıklanmadı kendi yaptığı hesaplamada 380 gibi bir rakam çıkıyorki
iyi denecek okulların puanları 400 civarı..bu durumda güzel bir lise okuyamacak sanırım.
evet hemşireliği kendide istiyordu..sürekli okul araştırıyorduk..hayallerimiz yıkıldı bir nevi.
kızdığım konu hemşire olmaması değil İpekciğim..
kızdığım konu paran varsa puanın olamasa okulun seni alması..
insallah hayırlısı böyledir ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?