- Konu Sahibi honeysuckle
-
Canım, senin kıyasladığın aynı puanı almış ve puanı yetmeyen 2 öğrenciden, cebinde parası olanın herşeye rağmen istediği mesleği elde edebilmesi..
Üniversite sınavları için ben 3 sene boyunca gece gündüz çalışarak elde ettim mesleğimi. Ofisteki arkadaşım, daha en başından "nasıl olsa ben özel üniversitede aynı diplomayı alabilirim" diyerek gençliğini heba etmemiş kendi ifadesiyle..
Ve şu an aynı maaşa, aynı işi yapıyoruz..
Onun gittiği özel üniversiteyi burslu kazanmak da mümkün, ama ülke çapında derece yapmak gerekiyor.
Evet, kesinlikle paralı eğitimin yarattığı bir dengesizlik var ortada..
Her hangi bir düz liseye gitse bile hemşireliğe girme hakkı var ve başka bölümlere tabi.Kendinin ne istediğide önemli umarım onu hemşire olması için zorlamadınız.Koca bi 4 yılda insanların istekleri çok değişiyor çünkü.
Düz liseye gidip başarılı olan çok kişi var,bunlardan biri de benim.Her yıl 10.000 vermektense çok daha ucuz fiyata dershaneye gidip başarılı olabilir.
Tabi yadsınamaz bi gerçek var ki liselerin eğitimi gerçekten kötü.İş öğrencide bitiyor
illaki hemşire olması şart değilki aşka meslek sahibi olabileceği alanalr var. bende şu anda keşke meslek lisesi okumasaydım diyorum. meslek liselerindeki eğitim meslek ağırlıklı olduğundan üniv sınavlarında zorlandık aileminde dershaneye verebilecek parası olmadığınadn gidemedim. kendim çalışacarak 8 puanla yıllığı kaçırdım 2 yıllık okudum ve memur olarak çalışıyorum. benden aptallar eğitmen olmuş bir görsen ama ne yapalım kader bu işte. allah hayırlısını versin demelisin. benim teyzemde 3 çocuğu tek başına büyüttü, zorla okula gönderdi gitmediler yatılıya verdi kaçtı geldiler okumadıalr yani. okumaya niyeti varsa zaten okur mesleğini eline alır merak etme.
meslek lisesini bilinçli istedim..yarın ne olacağım belli değil..belki üniversite okutacak durumda olamazsam diye düşündüm..kısa yoldan elinde mesleği olur bana bişey olursa kendi imkanıyla kendine bakar en azından..
tabiki okumak isteyen her şekilde okur nasip kısmet arkadasım..
Üniversite okutacak durumda olamazsam diye düşünme arkadaşım..
Benim babam elini cebine atmış değildir üni hayatım boyunca, hatta utanarak söylüyorum ki aldığım burslarda gözü vardı.
"Kim ne kazanıyorsa koysun bakalım ortaya" derdi, sanki burs benim kazandığım bir para. İsterdiki yol paramı alayım, gerisini ona vereyim. Bursumla bir pantolon almıştım kendime, vallahi pazardan.
Amcamları eve topladı, görün bakalım şu rezilin halini, okula mı gidiyor podyuma mı demişti.
O akşam da karısıyla sevişmişti, duydum seslerini, iyi aldı yaptığı pisliğin ödülünü babam, Allahın cezası, nefret ediyorum ondan.
Neyse canım, benim yara derin. Her konuda laf o adama geliyor..
Demem o ki okumak istesin yeter ki, güzel imkanalr var, inan maddiyat engel değil.
Bu arada ilkokulda ben de aman aman bilinçli değildim, ilkokul 5.sınıfta dersane ayarladı öğretmenim bana, isteksizlikten ağlayarak giderdim.
Ama lise sınavlarında idrak ettim herşeyi ve iyi hazırlandım. Sen onu sürekli bilinçlendirmeyi çalış canım, hep ileriyi göstermeye çalış.
konuyu açıp açmamakta kararsız kaldım ama çok canım sıkkın
bir kızım var 13 yasında hayatımdaki tek varlığım nasıl anlatayımki herşey onun için..
yaşadıklarımdan sonra ona verdim kendimi varsa yoksa o..
bu sene orta sonda yani seneye liseye başlayacak ..
sbs illeti çıkardılar basımıza biliyorsunuz..ona göre lise seçecek..
ama gelin görünki puanları düşük çıktı..
çok istemiştim hemşire okulunu okumasını saçma sapan bir liseye vermek istemedim..sonuçta babasız kız çocuğu yetiştirmek çok zor..
özel bir lise aradı bugün beni sağlık meslek lisesi yıllık 10.000 tl
ve puanda farketmiyor her şekilde alıyor yani..
ama benim onu verecek durumum yokki.. bu haksızlık değilmi??
gerçekten çok üzgünüm..belki diyebilirsiniz herkes özeldemi okuyor v.s. diye ama olmadı işte
parası olanın parasıyla meslek sahibi olduğu bir zaman ne kadar kötü..
canım benim..
ben özel bi üniversitede burslu okuyorum,ve evet bütün haksızlıkları paranın nelere kadir olabileciğini görüyorum her daim.o kadar aptal insanın (kü
çük bir kısmı hariç)sadece parası olduğu için meslek sahibi olabilceğini düşünmek deli ediyo beni.
Yanlış anlamazsan bi kaç fikir beyan etmek isterim.Bence hemşirelik öyle ahım şahım özel okullarda 10bin tl'ler verilerek okuncak bi bölüm değil.Hem kendi isteğin olduğunu belirtmişsin,acaba kızın ne düşünüyo bu konuda.ya da meslek liseleri de var,biliyorum genel olarak kötü durumdalar ama hiç değilse 2 yıllık geçiş yapma şansı olur ön lisans bazında.sonra da başarılı olup lisansa tamamlayabilir,hayal değil bunlar.çabalarsanız birlikte gönül koyarsanız neden olmasın ki?
çok sağol arkadasım..
beni sinir eden olayda o oldu zaten..haksızlık
ben özel nedenlerimden dolayı kısa yoldan meslek sahibi olsun istedim bir bayan içinde ideal diye..
kızımda istiyordu bayağı bir heveslenmiştik
koskoca dünyada kızım ve ben ..çabalıyoruz çok şükür bakalım insallah herkesin yavrusu için hayırlısı neyse o olur..
canımsın sağol..dilerim rabbim hepimizin gönlündekileri versin..Gönlünden geçen neyse o olur inşallah,şimdiki sistem nasıl bilmiyorum ama bizim zamanımızda yedek olma durumu falan vardı.hani deniyosun olmazsa boş kalan kontenjanlara öğrenci yerleştiriliyodu.Bence düz lise de faydalı olabilir,yukarda bi arkadaşın dediği eğitim sistemi zaten berbat,her şey öğrencide bitiyo.zaten kendisi de farkında varacaktır hayatın çok kolay olmadığını ve gerekirse bi şeylerden faragat ederek çalışmak gerektiğini.okulun yanı sıra,nerede ikamet ediyorsun bilemiyorum ama,belediyenin muhtarlıkların falan çok çok düşük ücretli,bazen de ücretsiz programları var.muhasebe,ingilizce,bilgisayar gibi ve sertifikalı.Bunlardan yararlanmak ve sosyalleşmek de inan iş hayatında yani geleceğinde çok fazla artı sağlar.Her şeyden yararlanmaya çalışmak lazım,düzen onu gerektiriyo.Sağlık durumun çalışmaya müsait mi ya da çalışıyo musun çalışmak istiyo musun bilmiyorum,ama hiç değilse sen de bu programlara katılıp bi şeyler yapabilirsin ve kızın da senin zorlukları yenmek için harcadığın çabayı görüp daha fazla motive olabilir.Bunlar nacizane kendi fikirlerim,sakın yanlış anlama olur mu.
ben de çok sinir oluyorum bu duruma lisedeyken gerçekten eğitim seviyesi düşük,puanı hiç bir yere yetmicek insanlar vardı ama özelde okuyorlar,hem de çok güzel bölümlerde.insana koyuyor açıkçası emek harcamadan yüksek noktalara gelmelerine, ki hoş şimdiki sınav sistemine de bir güvenim kalmadı ya. Allah sonumuzu hayır etsin
canımsın sağol..dilerim rabbim hepimizin gönlündekileri versin..
Evet belki dediğin gibi kontenjandan girebilir..onu deneyeceğim ama henüz erken..
Istanbuldayım ben..
Kızım benim arkadasım gibi oldu..herşey konuşuyoruz herşeyi paylaşıyoruz..oda farkında çok şükür..
Buluğ çağında olmasına rağmen hiç üzmedi beni şimdiye kadar..
Ben yıllardır çalışıyorum canım..çalışmasam halimiz ne olur rabbim korusun tek sığındığım dal işim..
Neden yanlış anlayayım sizlerin yazması destek olması sevindiriyor beni..
canım..
çocuğun dersleri iyi ama gireceği okulu sbs puanı etkiliyor ve ne yazıkkı sbs si düşük..
nasıl üzülmeyeyim benim çocuğumun geleceğini bütün hayatını bir sınav etkilememli..
paran varsa puan önemli değil ..köpürüyorum dünden beri ..
seni o kadar iyi anlıyorum ki ablacım..
Herkesin bi hikayesi vardır,benim de var.
Annem ev hanımıydı,babamsa işçi.anadoludan kopup gelmişler hiç aile desteği olmadan,beş parasız.perişan halde.
çok şükür hiçbi şeyin eksikliğini yaşamadan büyüdüm,yeri geldi annem alamayacağı için üzülmesin diye bi dükkanın önünden geçerken oyuncaklara bakmadım,yeri geldi acıktım tokum dedim.ve en önemlisi bir şeyi istiyorsam onun için çabalamam gerektiği öğretildi bana.
şunun için anlatıyorum bunu,o parası olup bi baltaya sap olamıcak diplomalı cahiller için sen sıkma canını.onların hayata karşı mücadele verme şansları yok.utanmadan benim param var burdayım diyorlar,ben de ,senin paranla yaptığın şeyi ben beynimle yaptım diyorum,ceplerindeki baba parasından utanıyorlar.bu onlar için yeterli.rabbim herkese dilediğini versin,en kötü ihtimale karşı al önlemini ama umutsuzluğa kapılma,rabbim büyüktür....
Teşekkür ederim ablam,önce allah sonra kızın var,başka bir şeyi takma kafana,inancını yitirme yeter,bizi öldürmeyen acı,güçlendirir...
merhabalar ,
her annenin arzusu çocuklarını iyi bir yerde görmek tir, ancak kendinizde dersleri iyi olmadığı için sbs de iyi bir puan alamadı bahsetmissiniz, sağlık meslek lislerinin puanları anadolu ve fen liselierine göre oldukça düşük , kızınız bu puanı bile tutturamamıssa , paranız olsa bile ,ö zel okula gönderseniz bile, o okulu bitebileceğine nasıl emin olabilesinizki, ayrıca okulu bitirmekte yetmiyor ,daha sonra girebileceği bir sürü sınav var , çocuğunuzu kendi olmak istedğininiz hayellerin içine yerleştrimeyin, rehber ögretmenleri ile görüşün, onlar bu konuda size daha iyi yardımvı olurlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?